Şimdi Ara

Peugeot 406 Hakkında Herşey (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.007
Cevap
45
Favori
762.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende 1 ay önce 2001 ST BVA model 406 sahibi oldum arabamdan memnunum tek şikayetim yakıt... oda ne kadar normaldir bilinmez ama 16 litre benzinle 100 km yapıyo yapmıyo şehir içi oda sakin kullanmama rahmen bana fazla yakıyo gibi geldi müsait bi zaman da servise bırakmayı düşünüyorum aracı.. benim sizlere sormak istediğim bu kadar sarfiyata sebebi olasılıklar neler olabilir? beyin güncellemesi derde ne kadar deva olur? tecrübe etmiş arkadaşlarımız varsa yardımlarını bekliyorum...

• Merhaba...

406 hakkında araştırma yaparken bu forumu buldum ve üye oldum, bu konuyu açan ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Benim arabam 406 SV 2000cc 2000 model 63000 KM

Geçen cumartesi ekoyak isimli yakıt tasarrufu sistemi taktım, sonucunu ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşmak isterim. Taktım ama yakıt borusunu doğru mu tahmin ettim emin olamadım. Bilen bir arkadaş resimde gösteribilirse inanın çok sevinirim.

Bir sorunum bir de fikrinizi almak istediğim bir konu var.

Sorunum şu; bujileri geçen yıl ilk kez değiştirdim serviste ancak bu değişimden sonra ikinci viteste iken bazen araba tuhaf bir şekilde tekliyor. Sanki gaz firen gaz firen yapıyormuş gibi oluyor (şiddetli değil ama ben hissediyorum) bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Diğer konu ise aracın jant ve lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. İnce yanak tabir edilen lastiklerden taktırmak istiyorum arabam daha güzel görünsün diye. Sakınca ve faydalarını paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler...

• ARKADAŞLAR MERHABA...
    MART 2007 DE 1999 MODEL 406 SV ALDIM İŞ KARŞILIĞI 16000 E NAKİT PARA VERMEDİM.BU GÜN İSE ARACIMI SATTIM ÜZÜLEREK.406 İLE YAŞADIKLARIMI SİZE YAZMAK İSTEDİM UMARIM FAYDASI OLUR:
    ARAÇ BİRAZ BAKIMSIZDI 190000 KM DE VE HEMEN SERVİSE GÖTÜRDÜM TRİGER SETİ BASKI BALATA ROT ROTİL EKSOZ SİSTEMİ LASTİK DERKEN 1500 YTL MASRAFIM OLDU.ARACA BİR AY KADAR BİNDİM BAKTIM YAKIT MASRAFI ÇOK AĞIR SIRALI LPG TAKTIRAYIM DEDİM VE KABUS BAŞLADI,ARACIN RÖLANTİSİ SABİT DURMUYOR SEYİR HALİNDE İKEN NE VİTES DEĞİŞTİREBİLİYORUM NEDE BOŞA ATABİLİYORUM ARACI,HEMEN STOP EDİYOR.BİR HAFTA SONRA SİSTEMİ GERİ SÖKTÜRDÜM SONRADA BU SİTEYE ÜYE OLDUM İKİ AY KADAR BU SİTEDEN ARAŞTIRDIM TAM İKNA OLMUŞTUM BU ARACA LPG OLMAZ DİYE Bİ GÜN Bİ LPG CİYE TELEFON ETTİM ADAMLA 5 DK KADAR TELEFONDA KONUŞTUK VE HEMEN RANDEVU ALDIM YENİDEN LPG MONTAJI YAPTIRDIM.UFAK DENEBİLECEK SORUNLAR VARDI AMA ÇOĞU HALLEDİLDİ LPG DE BİRAZ PERFORMANS KAYBI OLDU AMA ARAÇ OLABİLDİĞİNE TASARRUFLU OLMUŞTU Ş.İÇİ 21 Ş DIŞI KLİMA AÇIK 5 YOLCU İLE 12.5 YKR YAKIYORDU.10 AY SÜRE İLE BU ARACI KULLANDIM VE BUGÜN ARAÇ 210000 KMDE TAM 20000 KM YOL YAPMIŞIM.ARAÇTA EN UFAK Bİ SORUN ÇIKMADI.
    406 ÇOK KONFORLU BİR ARAÇ BİNMEYEN BİLEMEZ ÇABUK ALIŞILIYOR ARACA YOL TUTUŞU MÜKEMMEL PERFORMANSI ÇOK İYİ HELEDE UZUN YOLDA.
    BU TOPİCİ AÇAN SOYLUKANA TEŞEKKÜRLER VE DİĞER ARKADAŞLARA SAYENİZDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM.
    BENİM İZLENİMİM YADA VEREBİLECEĞİM YARDIM 406 VE LPG KONUSUNDA OLABİLİR.BU ARAÇLARA LPG UYGULANIYOR ARKADAŞLAR D90 LARDA DAHA İYİ SONUÇLAR ALINDIĞINI ARAŞTIRMALARIMDA ÖĞRENDİM D80 LERDE İSE BİRAZ DAHA DİKKAT EDİLMELİ AMA TASARRUF %50YE YAKIN OLUYOR.MUHAKKAK HER ARACA BENZİNLE BİNMEK EN İYİSİ AMA ÜLKE ŞARTLARI BENİ LPG YE YÖNLENDİRDİ.İYİKİ LPG TAKTIRMIŞIM 406 YA.BU FORUMDA ÇOK YAZI VAR PEUGEOTLAR LPG Yİ SEVMEZ DİYE,BEN BU FİKRİN YANLIŞ OLDUĞUNU SİZLERE BELİRTMEK İSTERİM.ARTIK ARACIM OLMASADA BU FORUMA BAKMAYA DEVAM EDECEĞİM LPG KONUSUNDA YARDIMİSTEYEBİLECEK ARKADAŞLARA YARDIM ETMEK İSTERİM.
    SELAMLAR...

• 100 km 16 lt yakıyor acaba çok yakıyor diyorsun, sat kurtul politikası izlemelisin o araç iflah olmaz,
    Otomatik sanırım araç, manuel olsa o kadar olmazdı. Fransız arabaları oldum olası sevmem, Arkadaş yakıt konusunda yardımcı olabilecek yokmu acaba

quote:

Orjinalden alıntı: fernaldo

Merhaba arkadaşlar
    bende 1 ay önce 2001 ST BVA model 406 sahibi oldum arabamdan memnunum tek şikayetim yakıt... oda ne kadar normaldir bilinmez ama 16 litre benzinle 100 km yapıyo yapmıyo şehir içi oda sakin kullanmama rahmen bana fazla yakıyo gibi geldi müsait bi zaman da servise bırakmayı düşünüyorum aracı.. benim sizlere sormak istediğim bu kadar sarfiyata sebebi olasılıklar neler olabilir? beyin güncellemesi derde ne kadar deva olur? tecrübe etmiş arkadaşlarımız varsa yardımlarını bekliyorum...

• arabadan yakıt hariç herşeyinden memnunum yoksa bugün satar kurtulurum. " seviyorum 406 yı desem yeridir " :))

Orjinalden alıntı: gby

100 km 16 lt yakıyor acaba çok yakıyor diyorsun, sat kurtul politikası izlemelisin o araç iflah olmaz,
    Otomatik sanırım araç, manuel olsa o kadar olmazdı. Fransız arabaları oldum olası sevmem, Arkadaş yakıt konusunda yardımcı olabilecek yokmu acaba
  • herkese tekrardan selamlar

@blade__tr
    Tam olarak marka model belirtmek gerekirse ben bu aracımda michelin pilot sport kullanıyorum, lastiğin sertliği spor kullanım adına çok başarılı diyebilirim. Senin hangi amaçlarla değişim istediğini bilmediğim için fazla da birşey söyleyemiyorum, maksat kış lastiği ise bu konuda bir bilgim yok zira kış lastiği kullanmam

@fernaldo
    Bakımlı ve stabil bir 406 nın yakıt sarifiyatı otomatiklerde şehir içi 10-11, şehirdışı 7-8, karma kullanımlarda 8 civarındadır. Arabanızın kesinlikle bir sorunuolduğunu söyleyebilirim. Yazılım güncellemesi fazla bir maliyet gerektirmediği halde 406 lara yüklenilen son güncelleme yoğunlukla elektronik aksam üzerindeki sorunların çözümüne ve fan'ın daha etkili kullanımına yöneliktir. Dolayısı ile benzin sarfiyatı ile ilgili bir sorunu bunla iliştirmemekte yarar var diye düşünüyorum. Öbür taraftan, aracınızın bujilerini en son ne zaman değiştirdiniz? Soğuk hava koşulları, eski bujiler ile birleştiğinde can yakıcı sarfiyatlar elde etmek herzaman mümkündür, 406 nız da hassas yapısıyla bu değişikliklerden etkilenen bir araçtır.

@DAHME
    Yakıt borusunun konumunu size bir fotoğraf eşliğinde göstermek isterdim ancak malesef bulamadım. Ancak zaten konum itibarı ile yakıt borusu karıştırabileceğiniz bir yerde değildir içiniz rahat olsun Yaşadığınız soruna gelirsek eğer ki aracınız ayni zamanda sadece 2. viteslerde ileri atılma eğilimi gösteriyorsa(fazladan gaz verilmiş hissi uyandıran bir durum) probleminizin kaynağı birkaç örneğine rastladığımız benzin pompasından kaynaklanıyor demektir. Ancak servisinize danışıp sorunu tam anlamıyla öğrenmenizi tavsiye ederim. İnce yanak lastiğin avantaj ve dezavantajlarına gelirsek; eğer ki jant büyüyor ve dönme çapı artıyorsa aracınızın güçten düşmesi ve yakıt sarfiyatında bir miktar artış yaşanması kaçınılmazdır. Lastiğin genişlik ebadı da değişiyorsa yağışlı ve karlı havalarda durma mesafesinde de minimal bir artış beklenebilir. Ayrıca sıkışan yanak, siz tümseklere girdiğinizde balon yapma eğilimi gösterecektir, dolayısı ile ince yanaklı lastikler ile sürüşünüze her zaman olduğundan daha dikkatli yaklaşmanız gerekmektedir. Avantajlarına gelirsek yol tutuşta bariz bir artışı hissedersiniz, direksyonun daha iyi tepki verdiğini de, genel olarak sürüş özellikleri iyileşir.

• verdiğin cevap için teşekkür ederim soylukan
    bakımını aldığımda (1,5 ay önce) yaptırdım 160000 bakımı yaptılar bujiler+yağ+filitreler+öndisk+ön balatalar+motor kulağı değişti. dediğin gibi kesinlikle bir problem var bana servis yolu görünüyor ama tecrübe etmiş arkadaşlarımız varsa benzin sarfiyatından dolayı vede sorunu çözmüşlerse nelerden kaynaklandığını yazarlarsa tecrübe sahibi olmakta fayda var lakin ilk servise girdiğimde durumu servise iletmiştim onlarda bana kontrol için kalması lazım oksijen sersöründen tutunda bir kaç şey saymışlardı

Orjinalden alıntı: Soylukan

herkese tekrardan selamlar

@fernaldo
    Bakımlı ve stabil bir 406 nın yakıt sarifiyatı otomatiklerde şehir içi 10-11, şehirdışı 7-8, karma kullanımlarda 8 civarındadır. Arabanızın kesinlikle bir sorunuolduğunu söyleyebilirim. Yazılım güncellemesi fazla bir maliyet gerektirmediği halde 406 lara yüklenilen son güncelleme yoğunlukla elektronik aksam üzerindeki sorunların çözümüne ve fan'ın daha etkili kullanımına yöneliktir. Dolayısı ile benzin sarfiyatı ile ilgili bir sorunu bunla iliştirmemekte yarar var diye düşünüyorum. Öbür taraftan, aracınızın bujilerini en son ne zaman değiştirdiniz? Soğuk hava koşulları, eski bujiler ile birleştiğinde can yakıcı sarfiyatlar elde etmek herzaman mümkündür, 406 nız da hassas yapısıyla bu değişikliklerden etkilenen bir araçtır.

• soylukan geldi başlık güncel, sorularınızı beklerim
  • soylukan selam
    406 coupeye 225 45 17 ebat lastik olur mu? çamurluğa sürtme yapar mı acaba. aracın orjinal lastiği 16" ama ebatları hakkında bilgim yok ne dersin ?

Edit: uygunmuş öğrendim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 20 Mart 2008; 23:28:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sioux

soylukan selam
    406 coupeye 225 45 17 ebat lastik olur mu? çamurluğa sürtme yapar mı acaba. aracın orjinal lastiği 16" ama ebatları hakkında bilgim yok ne dersin ?

Edit: uygunmuş öğrendim :)

merhabalar arkadaşım, 17 inç 225 e 45 yanak 406 coupe için uygun bir ölçüdür, aracın orjinal lastik ölçüsü 205/60 R15 tir
  • quote:

Orjinalden alıntı: gby

100 km 16 lt yakıyor acaba çok yakıyor diyorsun, sat kurtul politikası izlemelisin o araç iflah olmaz,

quote:

Orjinalden alıntı: fernaldo

Merhaba arkadaşlar

ben opele biniyordum 1 yıldır 306 ya biniyorum yakıt konusunda bu kadar cimrisini görmedim uzun yolda 180 ykr şehir içide 270 ykr yakıyor tüpde taktırmayı düşünmüyorum bu verilerle

• merhabalar;

bugün ilk sahibinden 160,000 de 1998 model bir 406 sv 2.0 benzinli otomatik vites pug 406 için görüşme yaptım, aracı denedim, aksamlarına baktım bosch servisinde aracı bilgisayara bağlattım, kaporta kontrolü vede elektrik ve elektronik aksamların kontrolüü yaptırdığım bir araç oldu.

fiyat konusundada anlaştık, kapora verdim kısmetse 12 saat sonra ehliyet aldığımdan beri (2002) çok sevdiğim bir aracın sahibi olacağım. Öncelikle bunu belirtmek isterim.

Burada arkadaşlarımızın emek verip paylaşıma sunduğu yazıları dikkatle 2 kere okudum gerçekten önemli şeyler. Çok çok teşekkür ediyorum arkadaşların paylaşımlarına

vakit darlığından dolayı aracı lifte kaldırtamadım, ancak yol tutuşunu motor ve egzost sesini buna ek olarak duman yoğunluğunu kontrol ettiğimde araçta egzost sorunu olmadığını düşünüyorum ki bilgisayardada emisyon normal çıktı. sadece enjeksiyon temizlenmesi gerekiyormuş aracın olması gereken 135 hp gücün sadece 120-125 hp civarındakinmi kullanabiliyormuşuz.

bir sorum olacak. uzaktan kumanladı merkezi kilitin pili var ancak işlevini görmüyor. bu konuda ne yapabilirim?

sormak istediğim şeylerden biride aracın orta konsolunda bulunan radyo teyp bölümünde sıralı haldeki 6 düğmeden 2 tanesi yerinden çıkmış takmaya çalıştım ancak takamadım sanırım klipsleri kırılmış. bu her ne kadar önemli birşey olmasada benim göz zevkimi bozuyor bunun için ne yapmalıyım? bu düğmelerden serviste varmıdır yoksa tüm teyp i değiştireceğiz gibi abuk bir lafmı duyacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettr -- 26 Mart 2008; 1:45:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ahmettr

merhabalar;

bugün ilk sahibinden 160,000 de 1998 model bir 406 sv 2.0 benzinli otomatik vites pug 406 için görüşme yaptım, aracı denedim, aksamlarına baktım bosch servisinde aracı bilgisayara bağlattım, kaporta kontrolü vede elektrik ve elektronik aksamların kontrolüü yaptırdığım bir araç oldu.

fiyat konusundada anlaştık, kapora verdim kısmetse 12 saat sonra ehliyet aldığımdan beri (2002) çok sevdiğim bir aracın sahibi olacağım. Öncelikle bunu belirtmek isterim.

Burada arkadaşlarımızın emek verip paylaşıma sunduğu yazıları dikkatle 2 kere okudum gerçekten önemli şeyler. Çok çok teşekkür ediyorum arkadaşların paylaşımlarına

vakit darlığından dolayı aracı lifte kaldırtamadım, ancak yol tutuşunu motor ve egzost sesini buna ek olarak duman yoğunluğunu kontrol ettiğimde araçta egzost sorunu olmadığını düşünüyorum ki bilgisayardada emisyon normal çıktı. sadece enjeksiyon temizlenmesi gerekiyormuş aracın olması gereken 135 hp gücün sadece 120-125 hp civarındakinmi kullanabiliyormuşuz.

bir sorum olacak. uzaktan kumanladı merkezi kilitin pili var ancak işlevini görmüyor. bu konuda ne yapabilirim?

sormak istediğim şeylerden biride aracın orta konsolunda bulunan radyo teyp bölümünde sıralı haldeki 6 düğmeden 2 tanesi yerinden çıkmış takmaya çalıştım ancak takamadım sanırım klipsleri kırılmış. bu her ne kadar önemli birşey olmasada benim göz zevkimi bozuyor bunun için ne yapmalıyım? bu düğmelerden serviste varmıdır yoksa tüm teyp i değiştireceğiz gibi abuk bir lafmı duyacağım?

Arkadaşım öncelikle aracın hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanı diler, sorunlarını-isteklerini veya 406 kullanıcılarına yararı olacağını düşünüp paylaşmak istediğin herşeyi bu başlık altından bize ulaştırmanı temenni ederim. Bende 406'ma bir Bosch servis aracılığı ile kavuştuğum için biraz da geçmişe dönmüş gibi oldum, hangi bosch servise baktırdınız?

Vakit darlığı demişsiniz ben en çok bu noktaya takıldım, lütfen böyle hayati bir mesele için gerekirse vakit yaratınız ve aracı lifte alınız çünkü unutmayın ki 406 larda egsoz ve alt aksam ilerleyen yıllarda sorun yaratabilecek bir konumdadır, paslı ve kullanılmaz duruma gelen bir egsoz gerçekten mali açıdan büyük bir yük olarak karşınıza çıkabilir ve bunu yaptırmak için bugün kıyamadığınız o vakite daha acı bir şekilde kıymanız gerekebilir. Anladığım kadarıyla aracınızda kompresyon kaybı var bu size az güç/fazla benzin sarfiyatı anlamına gelecektir bu yüzden bunu da atlamamanızı önemle rica ederim. Bunların hepsi aracınıza keyif alarak sorunsuzca binmeniz içindir.

Uzaktan kumandalı merkezi kilidin pilini ise herhangi bir elektronikçide, parçacıda veya servisinizde değiştirebilirsiniz. Eğer radyo teybin parçaları için komple bir değişim öngören bir servise rastlar iseniz zaten o servise hiçbir şekilde güvenmeyin ve oradan ayrılın. (ki Bosch bunu yapmayacaktır, en ufak parçayı bile bulup gerekirse yurtdışından getirtiyorlar) Eğer ki servisiniz lokal olarak halledemiyorsa bu tür parçalar için maslak oto sanayi sitesinde 2. kısımda birçok parçacı vardır ben torpido kapağını oralardan arayarak bulmuştum.

Tekrardan, aracınızın hayırlı olmasını diler doğru bir tercih yaptığınız için sizi tebrik ederim Fotoğrafları da bekleriz..

• selam arkadaşlar........
    ben peugeot serisinde 406 lara hayranım sizlerinde sitede vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda bilgi sahibi de oldum.
    şu an ben 95 toyota corolla gli kullanıyorum. ve hakikaten çok memnunum en büyük özelliği de rahatlık konfor ve arıza yapmaması özellikle motor ve yürüyenden
    şimdi bu bilgileri vermem deki amaç bugun 2000 ve üzeri 406 sv ile takas etsem yukardaki belirttiklerimden mahrum olurmuyum.yakıt da önemli tabii
    şunu iyi biliyorum 406 da gerçekten maximum özellikler var..ama tereddüt ettiğm elektronik arızalar v.s.
    vereceğiniz bilgilere teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: balcı01

selam arkadaşlar........
    ben peugeot serisinde 406 lara hayranım sizlerinde sitede vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda bilgi sahibi de oldum.
    şu an ben 95 toyota corolla gli kullanıyorum. ve hakikaten çok memnunum en büyük özelliği de rahatlık konfor ve arıza yapmaması özellikle motor ve yürüyenden
    şimdi bu bilgileri vermem deki amaç bugun 2000 ve üzeri 406 sv ile takas etsem yukardaki belirttiklerimden mahrum olurmuyum.yakıt da önemli tabii
    şunu iyi biliyorum 406 da gerçekten maximum özellikler var..ama tereddüt ettiğm elektronik arızalar v.s.
    vereceğiniz bilgilere teşekkür ederim.

arkadaşım selamlar öncelikle belirteyim şu an kullanmakta olduğun aracın sorunsuzluğunu iyi bilirim bizde 91 model vardı ne demek istediğini anlıyorum, genel olarak xx6 serisi özellikle de 406 herkesin de kabul edeceği şekilde mekanik bir mucizedir desem inan abartmış olmam, bugüne kadar büyük bir sorun yaşayan dahi ne gördüm ne duydum, şu an gitmekte olduğum serivse 310 binde bir 406 gelmekte, yurtdışında ebay da 550 bin km gibi rakamlar yapmış araçlar var, kısacası bazı elektronik zaafları(ki bunlar başağrıtıcı değil sadece can sıkıcı) haricinde tamamen sorunsuz bir araçtır. Dikkatini çekerim bu lafları eski bir toyota kullanıcısı olarak söylüyorum

• soylukan bilgilerin için teşekkürler,,,,,,,
    peki yakıt konusunda beni nasıl aydınlatacaksın..gerek benzin gerekse lpg olarak şahsen ben dizel düşünmüyorum.sen ne dersin yine toyota ya göre kıyaslama yaparsak tabii,,
  • Arkadaşlar,

Bir yıl önce siyah 2001 406 SV BVA satın alım.Arçatan çok memnunum.yakıt olayı biraz fazla olunca lpg taktırdım yaklaşık bir yıldan bu yana kullanıyorum ve gayet memnunum.Şehir dışında 60 YTL lpg ile 375 km yol yapıyorum.Bu konfor ve yakıtta düşük olunca bir kat daha güzel oluyor.benim aracımda sadece hız sabitleyici yok.Bunu nereden bulabilirim.
  • merhabalar;

soylukan yakın ilgi ve alakan için teşekkür ederim.

bugün tüm gün boyunca bosch car servisindeyim -kaya otomotiv- (maslak)

ilgi ve alaka güzeldi aracımı lifte kaldırdık ve genel bakımlarını yaptırdık.

araçta orta ve arka susturucuları değiştirdim, carbon clean ile enjeksiyon sistemini temizlettim bujileri , hava, yakıt ve polen filtresini değiştirdim. yeni model sadece silgeci olan sileceklerden taktırdım

bununla beraber boğaz kelebeğini temizlettim.

aracım gerçekten daha seri olmuştu motor kendini çok güzel bir şekilde gösteriyordu ta ki merter bp benzin istasyonunda depomu fulleyene kadar.

ben ödemeyi içeride yaptıktan sonra aracımın yanına geldiğimde bir baktımki aracımın altından benzin akıyordu. bir anda şok oldum. benzinin yakıt tahliyesinden geldiğini düşündüm ve fazla benzin koyulduğunu tahmin ettim ancak sorun pompacıdan değil benim yakıt sistemimden kaynaklanıyordu. arabaya daha önce en fazla yarım depo benzin koymuştum vede herhangi bir sorun yoktu ancak sanırım ya deponun üst kısmında bir delik var yada yakıt filtresini iyi takılmadı, bundan tam emin değilim yarın gidip baktıracağım.

saygılar

• orta ve arka susturucuya ne kadar verdin ahmet

bi de genel olarak hepsine ne kadar verdin bende düşünüorumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 28 Mart 2008; 1:26:01 >
  • tamamı 495 tuttu kredi yapı krediye taksit yapıyorlar,

egzost 250 tuttu ama egzostu bildiğiniz iyi bir ezgostçuda da yaptırabilirsiniz daha ucuza gelir sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.