Şimdi Ara

PEUGEOT 408 (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
948
Cevap
107
Favori
175.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her araçta mutlaka sorun olabilir bunlar kronikse çağırırsın geri çözüm bulursun, münferit ise de tüketiciyi mağdur etmemek için elinden geleni yaparsın ama işte aynı konuya geliyor, bizlerin haklarını savunan bir sistem olmadığı için her şekilde zarar gören bizler oluyoruz, kaldı ki 2 milyona yakın bir bedel ödeyerek insanlar mağdur oluyor küçük rakamlar değil bunlar. yazık yani çok yazık.

Önceki aracım son kasa honda idi, kronik direksiyon problemi vardı, geri çağırmayla direksiyon kutusu değişti, 1 gün içinde olay bitti yani olması gereken budur.

Sattım 408e geçeyim diye, şimdi düşünüyorum alayım mı almayayım mı diye.

Bir örnek vereyim Test aracına bakmaya gittim, aracın 360 kamerası çalışmıyordu, soruyorum işte bağlanamadık ayarlamamız lazım falan diyorlar, arkadaş bu test aracı sen en çok bu araca dikkat edeceksin , ayarla o zaman. Ama işte yok tüketiciye verilen değer sıfır.

• Bugün aracımı Kartal Öztek Peugeot servisten aldım Kdz. Ereğli servisine getirdim. aracı 260 km hiç stop etmeden getirdim ki yolda kalıp da başıma bela almayayım diye.

Aracın kaput altındaki sigorta kutusunda 3. rölede temassızlık tespit etmişler, yolda yine çalışmazsa bu röleyi yerinde hareket ettir ve çıt diye bir ses gelirse düzelecektir dediler. Servis sigorta kutusunun ve tesisatın değişimini öngördü.

Kdz. Ereğli servise durumu anlattım. aracımı bıraktım, dönüş yapacaklar.

Ereğli servisteki usta arkadaş, rölenin fabrikada montaj esnasında tam yerine oturtulmadığından da olabileceğini ve sorunun çözülmüş olabileceğini de söyledi, tesisatın ve kutunun detaylı incelemesini yapacaklar, aracın sistemleri kontrol edilecek.

Şimdilik beklemedeyim.

İnsanın yaptığı her şeyde kusur olabilir bu kabulüm ancak sorun kronik hale geliyorsa, çözüm üretilmiyorsa ve tüketici hakları korunamıyorsa söylenecek çok şey geliyor aklıma...

Aracı çok seviyorum, umuyorum sorun çözüme kavuşur. Ancak sorun sadece benim aracımda değil maalesef, üretilip gönderilen bir çok 408'de problem var.

• adamcaz kullanıcısına yanıt

hocam şöyle bir durum var, siz yep yeni bir araç almışsınız, sigorta kutusunun rölesine dokunmak zorunda değilsiniz, yok onu hareket ettir, yok aracı gölgeye al ekran çalışsın, yok aküyü sök, yani kullanıcı hayatında elektriğe dokunmamış bir bayan da olabilir, ona telefonda anlatarak sigorta kutusu mu aratacaklar ??

• mint3407 kullanıcısına yanıt

Hocam çok haklısınız elbette, benimkisi bardağın dolu tarafına bakmak aslında.

Gerekli yerlere durumu en ince detayına kadar bildirdim, aracımın sigorta kutusu değişecek, şu anda onay aşamasında.

Bir gelişme olursa paylaşacağım.

• Arkadaşlar Merhaba, son sayfalara baktım ama yeni güncelleme ile ilgili bir mesaj görmediğim için yazma ihtiyacı duyuyorum. Yeni şanzıman yazılımı gelmiş bilginiz olsun. Aynı zamanda Stop lambası için geri çağırma başlatılmış. Ben aracı 7 aydır kullanıyorum. şu anda 12.500 Km oldu. İlk bakım için randevu almaya gittiğimde öğrendim. Sizde araçlarınızı

PEUGEOT 408www.peugeot.com.tr
    GÖNÜLLÜ GERİ ÇAĞIRMA KAMPANYA KONTROL | PEUGEOT Türkiye
    https://www.peugeot.com.tr/tools/gonullu-geri-cagirma.html

adresinden kontrol edersiniz. Ben sorguladığımda aşağıdaki gibi çıktı.

PEUGEOT 408

• Goqhan06 kullanıcısına yanıt

Evet bendede gözüküyor,bir sıkıntı yaşamadım ama kısa sürede göstereceğim.

Teşekkürler.

stop lambasıyla ilgili sorun ne hocam bilginiz var mıdır ?

Bazı modellerde içine su alma. böcek, toz girme yada buharlanma durumu oluyor. Geri çağırma görünen araçlarda bu sorunlar varsa servis direkt değişim yapıyor.

@blackadder59 arkadaşın dediği gibi plastikte çatlama olma olasılığı nedeniyle nemlenme sorunu.
  • Arkadaşlar benim merak ettiğim mevcut üzerindeki Tomtom haritanızın sürümü hangi yıl? Benim araç 2023 çıkışlı 2024 tescilli. Üzerinde 2020 harita var. Güncelleme gelmemiş, 408 i yeni alan arkadaşlar kontrol edebilirmi. Haritaya girildiğinde ayarlar altında harita sürümü yazıyor.

2020 hepsi aynı sanırım. Çanakkale de beni Atatürk tarafından 1930 larda yapılan eski yola soktu sağolsun. o zaman araştırmıştım. :)

• BlaCKaDDeR59 B kullanıcısına yanıt

Aynen, Ankarada tüm yollar değişti, saçmalıyor. Car Play de açılabilir ama ben I-COCKPIT e bakmayı sevmiyorum. Gösterge panelinden takip etmek daha iyi oluyor. Belki yeni araç alanlarda yeni harita vardır.

Aslında IVI yazılımı (IVI (In Vehıcle Infotaınment/ Araç İçi Bilgi/ Eğlence)) multimedia yazılım güncellesi olarak geçiyor. Ama yaptıramadım ve yaptıranlar sonrasındaki değişimleri pek açıklayamıyor fark edilir bir şey yok gibi. Sürümlerine falan bakmak lazım. Sanırım ekran donması/ kararması yada Navigasyon güncelleme, menü görünümleri ve ek özellikler, ChatGpt gibi ileri yazılımlar vb içindir. Daha önce de yazmıştım, servisler de hangi yazılımın ne amaçlı olduğundan bi haber olduklarından kesin bilgi alınamıyor TR de. Yabancı forumlardan falan araştırarak birşeylere ulaşmaya çalışıyoruz.

• Arkadaşlar herkese hayırlı günler dilerim. Sahip olanlara kazasız belasız kullanmayı, alma niyetinde olanlara da gönlünden geçenleri nasip olmasını dileyerek başlıyorum soruma 🙂

Şuanda kullandığım araç Corolla 2020 1.6 Dream benzinli otomatik araç biraz üstüne koyarak sıfır bir araç alalım istiyoruz. Evli ve 2 çocuklu biriyim. Sizce 408 e geçmek mantıklı mı? Yoksa 2008 yada başka bir şey mi almalı?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar sevgiler saygılar...
  • dadas2558 kullanıcısına yanıt

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Eğer illa Peugeot alacaksanız bence en mantıklısı 408. Gerek iç hacim, gerek konfor, gerek ise özellik/ donanım bakımından önce bir model. Geçen sene 3008 im vardı. Satarak 408 aldım. Araç sorun çıkartmadığı sürece gayet memnunum.

• Daha önce de belirttiğim üzere bu aracın fiziğine, sahip olduğu donanıma aşık olan biriyim, önceleri Manuel/otomatik 307, 2018 308 eat 6 sahibi oldum, lakin bu aracın kronik motor & triger olayı, 1.2 motor 3 silindir problemi cidden düşündürücü, elektronik cihaz için şans işi deriz ama 2 milyona yakın parayı zor denkleştirip almak ne denli düşündürüyor bilemezsiniz, halen acaba diyorum..
  • dionysos66 kullanıcısına yanıt

Triger için kontrol sağlandığı takdirde o kadar da abartılacak bir sorun ile karşılaşmıyorsunuz. Göz ile kontrolü edilebiliyor.

Vag grubunun DSG sorunundan da az görülüyor.

• BlaCKaDDeR59 B kullanıcısına yanıt

Üstadım cevabınız için çok teşekkür ederim. Acaba yaşadığınız bir problem oldu mu? Çekiş gücü yol sesi alması vs. gibi deneyimlerinizi dinlemek istiyorum. Güzel bir fiyat aldık bayiden ona göre hareket edeceğim açıkçası.

Hayırlı günler dilerim...

Ben sorun yaşadım. Detayını yukardaki mesajlarımda belirtmiştim. Ancak kronik denecek bir sorun değil. Binlerce araçtan belki de 3-5 kişinin ancak yaşadığı bir sorun. Her markada da yaşanabilecek genel bir durum nerdeyse. 8-10 defa servise gitmek durumunda kaldım bu sebeple. Araç belli bir hızda giderken birden gaz kesiyor, gaz yemiyor ve 40 km/h dan yukarı çıkmıyor. Motor arıza yakıyor. Öncesinde tüm sürüş destek asistanlarını kapatıyordu. Önce kötü yakıt dediler. Buji/ enjektör temizledik vs resetleyip gönderdiler ilk 3-5 seferde. Sonra 1,5 ay kadar önce enjektörler değişti. henüz daha sorun yaşamadım. İnşallah da yaşamam bir daha.

Ama dediğim gibi spesifik bir durum. Aracı almamak için bir değerlendirme olarak görülmemeli. Gerisi 10 numara araç. Öncesinde çok aracım oldu. En son SuperB sonrası 3008 den buna geçtim. Arızanın yaşattıkları hariç her manada memnunum.

408 , 2008den daha büyük bir araç.

2 çocuk varsa daha çok memnun eder bence.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.