Şimdi Ara

PEUGEOT 408 (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
948
Cevap
107
Favori
175.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçici hata animasyonlar gelmemiş. Aracı aç kapa yaptığınızda düzelmesi lazım
  • metin-88 kullanıcısına yanıt
    Pejo yol yardımı aradım. Akü kutup başını sök tak dedi. Bunu yapınca düzeldi. Bıktım bu arabanın sorunlarından.
  • arkadaşlar bu akü kutup başını sök tak muhabbetinde bütün herşey sıfırlanıyor mu ? önceden yaptıgımız tüm ayarları tekrar mı yapıyoruz ??

• mint3407 kullanıcısına yanıt

Arızalar hariç hiç birşey sıfırlanmıyor. Ayarlar duruyor.

• garip olacak belki ama hiç başıma gelmediği için soruyorum, 2 ucu birden mi söküyorsunuz yoksa + ya da - yi mi ?

+uç yeterli.

Sadece + uç. Zaten kaputu açınca + uçta kırmızı bir mandal göreceksiniz. Gayet basit sök tak. Mandalın ucundan yukarı doğru asılınca soket çıkıyor.

• dovizioso D kullanıcısına yanıt

hocam selamlar geçen hafta aracı teslim aldık PF kaplamaya gönderdik falan aracı akşam kitledik 5 dakika sonra alarm çalmaya başladı anahtar işlevsizdi manuel açtık kapıları sonra normal kilitledik yine alarm çalmaya başladı satın aldığımız yer bilmiyoruz abi öyle bir şey ilk defa duyduk dediler yol yardım hiçbir şey bilmiyor akü kutup başını söküp arabayı manuel kitleyip gece kimseyi rahatsız etmesin diye bıraktık öyle. Şimdi sizin dostunuzu okuyunca Bizde de aynı durum olabileceğini düşündük yarın servise götüreceğiz ama size yapılan işlem tam neydi bir açıklaması bir kaydı var mıdır paylaşırsanız çok sevinirim

Evet sıfırlanmıyor.
  • iyi günler, Peugeot 408 almayı düşünüyorum. Ancak forumlarda araştırırken yazılım problemli kaynaklı motor arıza uyarıları, far problemleri vs gibi şeylerle karşılaştım. Yazılımın bazı bayilerce 2024 sonuna doğru geleceği söylenmiş, daha doğrusu şikayet var internet sitesinde bir kaç yorumda böyle okudum. Bu yazılım problemleri çözüldü mü merak ediyorum. Tarafsızca yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• dekstra kullanıcısına yanıt

Merhaba Temmuz ayında bu arıza uyarısı ile ilgili güncelleme geldi. 2 aydır uyarı gelmiyor, tamamen çözüldü. Far problemi olarak 2023 modellerde arka stop buğulanması problemi vardı, o da geri çağırma ile garanti kapsamında değişim yapılıyor. Ayrıca hangi paket alacaksınız Allure mart sonrası donanım kıstılar. Bütçeniz yetiyorsa Gt almanızı şiddetle öneririm.

• metin-88 kullanıcısına yanıt

Gt düşünüyorum, ancak bahsettiğim far problemi ön ledler kendiliğinden açılıp kapanıyor gibi şeyler

Ben yazılım güncellemesinden sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Güncellemeden önce motor arızası uyarısı alıyordum. Bir kez de uzun yolda sağ ön far arızası hatası verip yaklaşık yarım saat devam etti.

Yazılım sonrası çok ciddi şikayeti olan kimse de duymadım.

Hiç duymadım, Allure kullanıyorum başıma gelmedi. Whatsapp grubunda da paylaşım yapan olmadı.

• Arkadaşlar ben ciddi bir sorun yaşadım dün itibariyle.

Aracımı aldığım(23 Temmuz) ertesi gün motor arızası için araç servise çektirildi ve yazılım yükleme yapıldı.

3-4 gün önce yine saniyelik tekrardan arıza verdi ve geçti.

Ancak dün ciddi bir sorun yaşadım;

Zonguldak'tan İstanbul'a gitmiştim(350 KM mesafe), 4 gün boyunca hiç durmadan aracı kullandım ve aracım dün İstanbul'dan dönüşe geçeceğim vakit saat 12:40 civarı çalışmadı.

Hemen Peugeot Asistanı aradım.

Neler denediysem yine olmadı. Saat 13:00'da yol yardım geldi onlarda çalıştıramadı.

Akü dahi değiştirilip denendi belki akünün voltajında problem vardır diye ama olmadı. Akşam üzeri araç çekiciyle Peugeot Kartal Öztek servise çekildi.

Az önce aradılar; sigorta kutusunda temassızlık var tesisatın değişmesi lazım dediler, 3 aya yakın araç serviste kalacakmış. Aracı çalışır hale getirdiler Cuma günü alıp Kdz. Ereğli servise getireceğim, bana daha yakın olduğu için.

Dün saat 12:40'da maceramız başladı, 18:00'a kadar ikame araç için servisteyken her yeri aradık ettik ancak maalesef olumsuz dönüldü. Zonguldak'a dönmek için 6 saat daha bekleyip midibüs ile 350 km yol geldik, sabah 05:30'da Zonguldak'taydık. Otobüslerde yer olmadığı için mecbur midibüs ile dönüş yaptık.

Ben yorumları size bırakıyorum.

2000 yılından beri özel şirketlerde ben ve eşim onlarca sıfır araç kullandık. Hiçbir gün bu araçlar bizi yolda bırakmadı.

2.198 km 2,5 aylık Peugeot 408 GT dün itibariyle beni ikinci kez yolda bırakmış bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamcaz -- 2 Ekim 2024; 18:48:23 >

• İşte bu tarz paylaşımlar beni çok korkutuyor. Sanırsam almıyacağım.
  • adamcaz kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten bu durumun tanımı rezalettir, 2000 km deki tabiri caizse sıfır bir aracın bunları yaşatmasının karşılığı size yeni sıfır bir araç verilmesidir.

Buna karşılık 3 aya yakın seviste kalacak ne demek siz aracı daha 3 ay kullanmamışsınız bile, anında yapıp, değiştirip bu rezilliği kapatmaları lazımken 3 ay ne demektir.

Ülke ülke değil ki işte ne adaleti var ne insanların haklarını savunan bir mekanizması var. Mahkemeye gitseniz 3 ay değil 1 sene arabasız kalırsınız lanet olsun diyip.

Şu olay avrupada olsa kapınıza getirirler sıfır aracı, sizdekini de alırlar hemen duyulmasın diye.

Yani aracı alacağım alacağım diyorum da nasıl alayım bu şikayetler varken, resmen kaşınıyoruz almayı düşünenler.

Hocam çok teşekkür ediyorum.

Açıkçası diyecek bir şey bulamıyorum.

Ben Peugeot Kartal Öztek'te beklerken 40 gündür 3008 aracına beyin bekleyen bir müşteriyle de tanıştım. 40 gün ne demektir ya...Dünyanın neresi olursa olsun 1-2 haftada Türkiye'ye ulaşıyor kargolar.

Dediğiniz gibi kanunların ve sistemin açığı sebebiyle mağdur olan genelde hep biz tüketiciler oluyor.

• adamcaz kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, peugeot u çok seven biri olarak özellikle 408 in yapısı,duruşu ve ergonomisine aşık olmuşken bir süre önce yaptığım araştırmalar sonucu 1.2 olayı ile başlayan soğukluğum iyice perçinleniyor bu olaylarla. Gerçi bizim ülkemizde birçok marka da sorunlar var ama esas sorun bizim insanımızın ahlakında. Sen onca para ver yaptıklarına bak.
  • 1.2 puretechlerde doğru yap değişimi ve aksatılmaması ve 50000kmde trigger değişimi yapılırsa sorun pek yok gibi
    Ancak şu diğer yazılımmış yolda kalmaymış vs şikayetlerinden dolayı bende soğudum
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.