Şimdi Ara

PEUGEOT 408 (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: adamcaz
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.324
Cevap
132
Favori
255.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar araç ile birlikte kullanma klavuzu verildi mi sizlere

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cyberknightr C kullanıcısına yanıt

Merhaba,peugeot usb si var onun içinde var

• anıl72 A kullanıcısına yanıt
    Aracımı yeni teslim aldım usb de verilmedi son parti araçlarda usb çıkmadığı söylendi

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ne zaman sipariş vermiştiniz? Hangi şehirden aldınız?
    Ben 7 Şubat'ta peşinat verdim, 28 Şubat'ta bakiyeyi kapattım. Ancak araç hala Kocaeli'de PDI bekliyormuş. Kore'den Hyundai'ler bile geldi. Hala araç teslimi bekliyorum.
    Peugeot Türkiye yüzünden araçtan soğudum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otuzsekiz O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim size de hayırlı olsun şimdiden. Şubat sonu sipariş verdim Afyon bayii bir önceki partiden iptal olan bir aracı çektiler bana yoksa sizinle aynı partiden gelen aracı vereceklerdi. Haftaya sizin araçta hazır olur diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Güzel günlerde kullanın.

• otuzsekiz O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim sağ olun

USB verdiler bana da, 7 martta teslim aldım bende aracımı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air1shock -- 13 Mart 2025; 11:5:8 >
  • air1shock A kullanıcısına yanıt
    Bayi ile görüştüm araçtan çıkmadığı için USB talep ettiklerini ellerine ulaştığında bana kargolayacaklarını söylediler. Rica etsem fotoğrafını paylaşabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberknightr -- 13 Mart 2025; 11:50:22 >
  • Selamlar,

2024 Kasım ayında satınaldığım ve 5.000km civarına geldiğim 408 GT ile alakalı görüşlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak isterim;

Artıları;

- Zaten malum en başta tasarım. Çok sıradışı ve dikkat çekici bir tasarımı var.

- Yüksek bir araç değil ancak kesinlikle geniş ve uzun bir araç. İç hacim anlamında dışarıdan gözükenden çok daha bonkör.

- Bagaj hacmi geniş. Ayrıca kapağın çok geniş açılması da bir avantaj. Ancak kapalı garajı olanlar için bu seviyeyi ayarlayabiliyor olmamız büyük avantaj.

- Bagajın ayakla açılması kusursuz çalışıyor, (diğer aracım Mercedes GLB, onda bile bu kadar hassas değil sensör).

- Performans tatminkar. 3 Silindirli bir motordan beklenenin üzerinde.

- Şanzıman gerçekten çok iyi. Neredeyse kusursuz denebilir. Hem çok hızlı hem de çok konforlu, geçişler sorunsuz ve hiç hissedilmiyor.

- Konfor ve fonksiyonellik gerçekten çok iyi, masajlı ve ısıtmalı koltuklar harika, ısıtmalı direksiyon kış sabahları için vazgeçilmez.

- Park kameraları, 360 derece kameralar vs. gerçekten çok iyi.

Eksiler;

- Auto Hold yok. Gerçekten inanılmaz. Hill holder var, yani rampada durdunuz 2sn aracı geri kaydırmadan tutuyor. Ama kırmızı ışıkta durdunuz, ayağınızı frenden çekerseniz araba gidiyor. En baz seviye Ford Focus'ta bile Auto Hold var yani. Özellikle dur kalklı trafikler için auto hold olmaması çok kötü ve yorucu.

- Cam suyu sensörü yok. Cam suyunun bittiğini cam suyu bitince anlıyorsunuz, önden "azaldı" demiyor. Gerçekten garip bir eksiklik ama önemli.

- Lastik basınç sensörü yok. Lastik basıncının normalin altına düştüğünde uyarı sensörü var. Ama hangi lastik kaç PSI ve ya Bar basınçta anlık olarak görmek mümkün değil. Bu da en baz Ford Focus'ta bile var. Olmaması eksi.

- Yakıt sensörü çok primitive. 50km'den sonra yakıt az diyor ve daha göstermiyor ne kadar menzil olduğunu. Oysaki en kritik zamanlar zaten o zamanlar. Bu da çok daha az donanıma sahip bir çok araçta çok daha hassas şekilde mevcut. Şaşırtıcı bir eksik.

- Yakıt tüketimi özellikle şehir içinde ciddi yüksek. Hergün köprü geçen ve dur kalklı trafikte giden biri olarak 5.000km ortalamam 9.1lt. Şehir dışı olduğunda 7.5lt'lere düşebiliyor. Paçalda 8.5lt gibi denebilir. 3 Silindirli motor diye tasarruflu algısına kapılmamak lazım.

Gelelim başıma gelen garip sorunlara;

- Henüz 800km civarlarındayken bir defa ekranlar bir anda gitti ve simsiyah oldu. Seyir halindeydim ama dur kalklı bir hızda olduğum için panik yapmadım, ama hızlı seyirde olsaydım panik yapardım sanıyorum. Bir kaç saniye sonra geri geldi. Bu bir defa oldu bir daha olmadı. Servise sordum, "Güncelleme gelmiştir restart etmiştir, sorun yok bir daha olmaz" dediler, gerçekten şimdilik bir daha olmadı.

- Sanıyorum 2500km civarlarındayken sürücü masaj fonksiyonu çalışmamaya başladı. Yolcu koltuğu çalışıyor fakat sürücü çalışmıyor. 2 gün sonra yeniden çalışmaya başladı. Aynı olay 4500km civarında tekrar oldu geçenlerde. Sonra yine bir kaç gün sonra yeniden kendiliğinden çalışmaya başladı.

- Son olarak bugün gelen bir telefon aramasından sonra orta ekran dondu ve öyle kaldı, bu esnada radyo da hükmedilemez ve hiç bir menüye girilemez oldu. Sonra araçtan bir kaç dakika ayrılmam gerekti, yeniden geldiğimde çalıştı.

- 1000km'den beri sunroof'umdan bir ses geliyor tıkırtı gibi trim sesine benzer ama cam tokluğunda. Bakıma gittiğimde söyleyeceğim, sinir bozuyor. Araç evde de işte de kapalı garajda kaldığından bu sorun bir su sızıntısına yol açıyor mu henüz tecrübe etmedim. Umarım öyle kötü bir sürprizle karşılaşmam.

Genel olarak donanımsal değil ama yazılımsal tutarsızlıklar olması beni şaşırtıyor. Yeterince test edilmeden ve ya sorunları çözülmeden araçların dünya çapında bu yazılımlarla piyasaya sürülmesi bence tüketiciyi sıkıntıya sokan bir durum. Mesela Tesla'larda bu tip sorunlar hiç duymadım, ama Togg'da çokça duydum. Benim yaşadığım sorunları yaşayan başka 408 sahipleri de duydum.

Sorunlar çok düşündürüyor zaman zaman, ancak sorunların ve yukarıda saydığım eksilerin dışında araçtan çok memnunum.

Benzer tecrübeleri olan arkadaşların yorumlarını da merak ederim.

Herkese selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Basil -- 13 Mart 2025; 16:25:41 >

• John Basil J kullanıcısına yanıt
    Bende aynen sizin gibi kasım ayında şirkette kullanmak için kiralamıştım GT olanını ve sıfır km teslim edildi ve suan 4.300km de. Aynı sorunları yaşamakla beraber yakıt tüketimi konusu da bende aynı :) 9.1 LT şehir dışı şehir içi karma tüketim dahil ve bence çok yüksek çünkü G30 5.20i aracımda var ve neredeyse aynı tüketime sahip… Yazilimsal sorun olarak sizinkine ek olarak, aracı valeye teslim ettim ve 1 dk sonra beni arayıp aracın hareket etmediğini söyledi 15-20 dk uğraştık sonra düzeldi.Kapilar bir ara kilitlenmedj sonra o da düzeldi ekranlar bir anda gitti,önceki gün ön park sensörü hareketi algıladığında garip ses çıkarmaya başladı hoparlör yanında telefon çalınca çıkan cızırtı sesi gibi ama o da düzeldi. Sonuç olarak segmentinin en donanımlı ve geniş aracı ama yazilimsal sorunlar ve yüksek yakıt tüketimi gibi ciddi sorunları da var. Hayırlı olsun aracınız

Kullanma kılavuzu istiyorsanız buradan edinebilirsiniz;

9999_9999_535_tr-TR.pdf

https://public.servicebox.peugeot.com/APddb/modeles/408.p5/eGuide_p54_ed02-24/pdfs/9999_9999_535_tr-TR.pdf

USB çok değersiz, ben geldiğinden beri takmadım bile herhangi bir yere öyle dandik, attım çekmeceye evde, çok bir şey beklemeyin derim.

• Arif kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilginiz için

• quote:

Orijinalden alıntı: oxygen3

selam, 3-4 gündür 408 GT. de yaklaşınca kapıları otomatik açmıyor. uzaklaşınca kapamıyor. anahtarın pilini değiştim düzelmedi. yedek anahtar ile denedim yine aynı. var mı böyle bir sorun yaşayan? ender de olsa bazen otomatik açıyor ve kapıyor. ama çoğu zaman açmıyor ve kapamıyor.

selam tekrar. sorunla alakalı servise gittim. önce hatayı sildiler ama sorun düzelmedi. pejodan bilgi alacağız dediler araç 2 gün yattı ve bugün teslim aldım. anahtarsız giriş anteni değişmişler. şuan bir sorun yok. tıkır tıkır çalışıyor. bilginize.

• Merhaba arkadaşlar 408 allure alma arifesindeyim donanım olarak eksik gördüğüm cam tavan 360 kamera ön sensör ve elektrikli bagajdır. Motorla ilgili muhabbetler çok dönüyor. Bunlara rağmen alınır mı aracı kullanan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msy. M kullanıcısına yanıt
    Fiyat önemli hocam 1500 civarına alınır tabii ki ama 1650 ise ben almam

• quote:

Orijinalden alıntı: msy.

Merhaba arkadaşlar 408 allure alma arifesindeyim donanım olarak eksik gördüğüm cam tavan 360 kamera ön sensör ve elektrikli bagajdır. Motorla ilgili muhabbetler çok dönüyor. Bunlara rağmen alınır mı aracı kullanan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim

Ön park sensörü taktırmak için fiyat almak istedim 15bin tl dediler. 360 dereceyi sormaya korktum açıkçası

• salley S kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara artık ancak 2.el bulunabilir. Euro 40 TL oldu.

• msy. M kullanıcısına yanıt

Elektrikli bagajı bayiiler genelde fiyata dahil olarak sunuyor ararken bilgi alın. Sunmazlarsa da 25-30 bin tl farkla takıyorlar. Ayakla da tuşla da açılıyor. 360 kamera ve ön sensör eksikliğini ben hissetmedim. Sunroof ve koltuk ısıtma olsa güzel olurdu ama 300 bin küsür farka bence değmiyor. Ayriyetten allure pakette alım satım zararınız daha az olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolda gelen araçlar e0 diye bir paketmiş, bu paket hakkında bilgisi olan var mı? nisanda gelecek allure lerde ne olacak ne olmayacak. piyango gibi araba.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.