Şimdi Ara

Peugeot 508 1.6 BlueHDi 2015 aldım güncelleyeceğim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
7
Favori
31.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 7 litre diye dua ediyorum. Her sabah mecidiyeköyden geçiyorum. İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yer. Fabrika verisi mecidiyeköye göre olsaydı şu anda kimse araba almazdı. İnsignia 1.6 t 15 litre felan yazılırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Bence 4 haneye rahat çıkar. Korkutmak gibi olmasın ama arka frenler kitliyor diye beş hanenin yarısını istediler inkâr ettim.
    Bende bu kadar istediler de >130.000 KM üstü araçta ne istemezler

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Sizin o fren kilitleme olayi da nasil birseyse.
    Su an yurumemesi lazim arabanin

Elektronik el freni varsa o bazen indirmiyor falan renaultda oluyordu onda problem olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir fikrim yok. Fren balataları şunları bunları değiştirmenin 4.000 edeceğinide sanmıyorum. Hani fren tutmazsa diye denemiştim fazlasıyla tutuyor. Mepa'yı arasam biz bilmeyiz diyecekler. Akrabamın özel ustası var, kısmetse ona baktırayım.

Herhalde sizi yolda tehlikeye sokacak birşey olsaydi kesin dille uyarirlardi.

Zaten yapmayın diyince uzatmadılar. Rehin belgesi tutup masrafı çıkarttılar.

Rehin belgesi ne alaka bea

Galiba fişlendi sonra rehinlendi çıkarıldı gibi.

Hocam bagaj kapağı otomatik kapaniyor mu elle mi ?

Fransızların donanımdan en taviz verdiği konu bagajlar. Adam akıllı ışıklandırma yok, yağmur suyu içeri giriyor, manuel kapatıyorsun, içerideki koldan kapatmaya çalışırsan 5 denemede bir kapatıyorsun vs. vs. liste uzar gider.

İcerideki koldan nasil kapatacaksiniz hocam kolunuz icerde kalır

Yagmur suyu iceri girmesi lastiklerdendir ama bagaji acarken içeri su kaçma olayi var gibiydi oyle bir şey hatırlıyorum

İşte saçmalık orda. Aşağı çekince ya elin sıkışacak ya da yukarı basınç yapan sisteme tutulup yukarı gidecek.
    Sizin dediğiniz doğru, kapak açılınca giriyor. Yoksa kapalıyken girse ilkte satardım

Muhendisi dövmek lazım.

Hangisini dövelim
    Bagajı düzenleyen mi
    Arka freni düzenleyeni mi
    Servisçiyi öğreteni mi

• Ne oluyor yav konu 2.000 tıklanmıştı yakıt değerlerini attım iki günde 7.000'e çıkmış

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

Öncelikle hem sizin hem de konu sahibinin aracı hayırlı olsun. PSA grubu donanım olarak rakiplerinin hep bir tık üstünde, yıllar öncesinden kalan arıza korkusu sebebi ile hak ettiği değeri görmeyen araçlar. Nitekim bir kez alan yine alıyor, tüketiminin uygunluğu sebebi ile.

Size sorum şu, 2.2HDI motor, Ranger, Mondeo, Transit, Mazda CX5, Jaguar X-Type ve XF'lerde de kullanılan Ford/PSA ortak üretimi olan motor olsa gerek, bilmiyorsam düzeltin. Bu motorun yıllık bakım fiyatı, performansı, yakıt tüketimi ve varsa sorunları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Alıntıları Göster
    2.2 motor diğer markalarda kullanılan motor ile aynı mı bilmiyorum.
    yıllık bakımı en son ekim ayında bursa şançelik peugeot yetkili serviste yaptırmıştım, tüm filtreler ve yağ değişimi dahil 800 lira ücret ödemiştim.

performansa gelirsek; muazzam bir hızlanma ve kuvvet elinizin altında her daim.
    kalkışlarda olsun, ara hızlanmlarda olsun, hiç üzmezdi. mesela 100-110 ile gidiyorsun diyelim, gaza yüklendiğin anda araç anında ivmelenip bir anda 180-190 km hıza rahatlıkla çıkıyordu.

virajlara yüksek hızla girsem bile araç insana güven veriyordu.

şehir içi 8-9 litre arası yakıyor.
    şehir dışı sakin kullanımda 90-100 km hızda gidersen 5 litre yakıyor.
    ama performanslı 160 gibi ortalama ile gidersen 8 litre civarı yakıyor.

donanım olarak da full bir araç.
    kullandığım 1 sene zarfında da hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

ben araçtan son derece memnundum, lakin bir ayağımız da köyde olduğu için kullanım tarzı olarak tam manası ile verimli gelmedi bize.
    yerden yüksekliğinin az olması, baş ve tavan mesafesi arası kısa olması, aracın alçak olmasından dolayı etrafa aşağıdan bakması, aracın boyutlarının uzun olması şehir içi kullanımda hafif sorun teşkil ediyordu, özellikle dönüşlerde ve park etmelerde.
    bagaj kullanım kapasitesinin sınırlı olması (genişliği iyi ama yükseklik anlamında sorun oluyordu) eşya, yük taşırken biraz sıkıntı yaratıyordu.
    En önemli etken de babamın aracı kullanmakta sorun yaşamasıydı. alçak olmasından dolayı huzursuz oluyor, ve yola tam hakim olamıyorum diyordu.

Yukarıda dediğim nedenlerden, ve 10 sene partner tepee kullanmamız ve o aracın iç mekan genişliği, bagaj kullanım kolaylığına, yerden yüksekliğine son derece alışmamız, 508'de bu avantajların olmaması sorun teşkil etti. Birde aile kullanımına en uygun araçlar hafif ticariler.

508 GT almaktaki neden de biraz heves köreltmekti, yıllar sonra sedan arabaya binelim diye düşündük.
    En baştan beri yani partner tepee'yi satarken bile, yeni çıkacak olan peugeot rifter'i almaktı amacımız.

Bu süre zarfında rifter çıkana kadar da 508 GT aldım.
    Rifter geçen ay piyasaya girince de, 508'i bayii'ye takasa verip rifter aldım.

Şu an sadece performans anlamında 508'i ararım. Geri kalan herşeyi ile rifter mükemmel bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

Her mecrada ısrarla söylüyorum, burada da söylemek lazım, bırakın binmesinler de biz de yok pahasına alalım bu arabaları keyfimize bakalım.

Arkadaşta da 2.2 GT olunca bir heyecanlandım, nitekim bu motoru burada bile çoğu kişi bilmez.

Benim de kafamda o üniteye sahip bir araç almak var ama, vergisi şusu busu değil direkt olarak bakımları-parçaları korkutuyor. Nitekim imzamdaki C4 ile bir bakıma girmenin bana maliyeti 400-450 lira civarında her şey dahil, 4 haneli rakamlara çıkarsak diye ürküyorum :) Yakıt ve bakıma dair makul bir güvence alsam, bir dakika bile durmayacağım, direkt arabayı satılığa çıkarıp hedefe yürüyeceğim :)
    2.2 gt'nin yıllık vergisi 2800 lira civarı.
    bakımları serviste değil de güvendiğiniz, bildiğiniz bir ustaya yaptırırsanız 600 civarı tutar.
    bakım fiyatına etken olan da motor yağının 5.25 litre olması. Böyle ciğeri olan bir araca da bu normal.

parça fiyatları da o kadar pahalı değil merak etmeyin.

tam otomatik şanzıman bir harika, vites geçişleri hissedilmiyor bile.

Eğer böyle bir araca niyetiniz varsa, alın derim.
    Ondan sonra size yan bakan muadil araçlara da nal toplatın...

Hocam 2018 süperb açıkçası bu araçtan daha çok cezbediyor beni neden değiştirme gereği duydunuz, üste ne kadar kaldı size ?

• ermanerz kullanıcısına yanıt
    Araç benim değildi, tabi kiralıktı. Şirkette geri aldı.
    Tabikide almasının bedelini ödedi.

Anladım hayırlı olsun kazasız belasız kullanın ☺️

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.