Şimdi Ara

Peugeot Mazot Filtresi Fiesta ya uyar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ford fiesta 2004 dizel aracımın mazot filtresini değiştirmek istedim. Bir yedek parçacı pejoların mazot filtresi ile fiestalar aynı, daha ucuz diye pejodan getiriyoruz, bunlar orjinal dedi.

Ne dersiniz, bu konu hakkında bilgi yada tecrübe sahibi olan var mı?

Yan sanayi mazot filtresi sorun çıkarır mı?

Ufü marka öneriyorlar, ne dersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Servisi arayıp sorun bence.
  • filtre kısmında yan sanayi falan filan almam.En rojinalinden olmalı.Sonuçta içindeki kağıt parçalanırsa heryer tıkanır.onun için her zaman orjinal.5 kuruştan kaçayım derken pompa enjektörü ele almaya değmez.
  • Ufi marka aldım. Her yerde orjinal diye bunu satıyorlar.

Enjektör konusunda haklısınız. 5-10 kuruş için özellikle bu parça önemli.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

UFİ marka aldığım mazot filtresi uymadı. Ne bağlantıları ne hortum girişleri. Eskisinden de oldukça farklı görünüyor. Kime sorduysam sanayide UFİ orjinaldir, ford için üretiyor dedi. firmalardan fir taneside ucuz fiyat verdi: 35 TL. diğerleri en az 50 TL dediler.

35 TL diyen firma, daha öncede dediğim gibi: "bu mazot filtreleri PEJO ile aynı, pejo da ucuz olduğu için onu satıyoruz dedi. Bende biraz araştırma yapayım dedim ve aşağıdaki linke ulaştım.

http://www.hepsiburada.com/liste/bosch-yakit-filtresi-komple-plastik-citroen-peugeot-ford-16-hdi-eski-no-0450906471-bsc-0-450-907-006/productDetails.aspx?productId=otnxbsc0450907006&categoryId=60001494#Gorseller

""""Bosch - Yakıt Filtresi Komple Plastik Cıtroen-Peugeot-Ford 1.6 Hdi Eski No 0450906471 - Bsc 0 450 907 006 """

Buna göre Cıtroen-Peugeot-Ford aynı yakıt filtresini kullanıyor. Göresellerine de bakınca benimki ile aynı olduğunu gördüm. Markada bosh olduğuna göre alınabilir diyorum. Ancak çok önemli bir parça olduğunu öğrenince bir bilenede danışmak istedim.

yorumlarınız önemli ve değerlidir. şimdiden teşekkür ederim.

selamlar

• Aynı motoru kullandıkları için filitreleri aynıdır ama ikisininde filitresini alırken pejo veya ford kutulu olanları alın yan sanayi almayın. Ucuza satılanlar orjinal deselerde değiler üretimini aynı yerde yaptırsa bile ikisini yan yana koyunca farklı olduğu ortaya çıkıyor. Bosch da kullanabilirsin.
  • Haklısınız.

Pejo, Citroen ve fiesta aynı motorları kullanıyor (1.4 TDİ) ve dolayısıyla aynı mazot filtresini de. Ancak orjinal ürün kullanımı konusunda dikkat etmek gerekiyor. umarım orjinali uygun fiyata bulabilirim.

teşekkürler.
  • Oooo tam benlik konu. Bir DV4TD motor fanboyu olarak söylüyorum 2012'e kadar üretilen 1.4 TDCI Fiesta'lara uyar. Citroen/Peugeout'un mazot filtresinin orjinal parça kodu 1901.99'dir. Bunu google'ya aratarak fiyatlarini araştırabilirsin.

Şu resimlere bakın aynı motor olduklarını göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 11 Mart 2015; 22:25:52 >

• @EnergyBlue

Teşekkür ederim. Çok güzel bir paylaşım oldu. bu kadar olur :)

Bu kod ile arama yapacağım yarın. Sanayi de orjinal parça aldıktan sonra direk citroen yada pejo dan alırım. fiyatı daha ugun olacaktır.

hazır sen fanboy olduğuna göre bir fikrin mutlaka vardır diye soruyorum.

benim araba kalkışlarda sıkıntılı idi. debriyajı hafif gevşetince stop ederdi hemen. O yüzden de bağırta bağırta kalkıyordu. onun dışında yolda giderken de çok verimli değildi. bir keresinde mazotum bitti. galon ile mazot aldım ve doldurdum. bi zımbırtı var, onu sıka sıka mazot pompaladım. sonra araba uçtu. önceden çekmeyen araba gaza hafif basınca gitmeye başladı.

bir süre sonra yine aynı. Bugün aldığım UFİ mazot filtresini takmak istedim. eski filteyi çıkardım. baktım bu yeni aldığımı yanlış almışım, eskisini tekrar taktım. yine pompaladım mazotu. sonra çalıştırdım. araba yine uçmaya başladı.

acaba sorun mazot filtresindemi yoksa yakıt pompasındamı ne dersin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.