Şimdi Ara

Gazı birden bırakınca silkeleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden yapar bujiler yeni benzinli motor enjeksiyon atmosferik.

özellikle 1 ve 2. viteste yavaşlarken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 12 Mart 2017; 20:19:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gazı Bırakınca Silkeleme

Ayağını gazdan çektiğinde aracında bir silkeleme hissediyorsan bunun çeşitli nedenleri olabilir. Bu durum, dizel araçlarda daha yaygındır.

Dizel Araçlarda Gazı Bırakınca Silkeleme

Dizel araçlarda, ayağını gazdan çekince silkeleme genellikle enjektörlerin tıkalı olmasından kaynaklanır. Tıkalı enjektörler, yakıtın silindirlere düzgün şekilde püskürtülmesini engelleyerek silkelemeye neden olur.

Karbüratörlü Araçlarda Gazı Bırakınca Silkeleme

Karbüratörlü araçlarda, gazı bırakınca silkeleme genellikle karbüratör ayarlarının bozuk olmasından kaynaklanır. Bozuk karbüratör ayarları, hava-yakıt karışımının zenginleşmesine veya fakirleşmesine neden olarak silkelemeye neden olabilir.

Diğer Nedenler

Gazı bırakınca silkelemenin diğer nedenleri şunlardır:

• Kirli hava filtresi
    • Arızalı bujiler
    • Arızalı ateşleme bobini
    • Vakum kaçağı

Gazı bırakınca silkeleme sorununu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Hava filtresini kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Bujileri kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Ateşleme bobinini kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Vakum hortumlarını kontrol et ve herhangi bir kaçak olup olmadığını kontrol et.
    • Aracını bir tamirciye götür ve enjektörleri veya karbüratörü kontrol ettir.

Gazı bırakınca silkeleme sorununu gidermek, genellikle aracının performansını ve yakıt verimliliğini artırır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeşim silkeleme dediğin ieyi ileri hareketle mi yapıyor geri hareketle mi? yani anlamak istediğim gazdan çektin ayağını 2. viteste araba sabit motor freni ile yavaslıyor... yavaslamayı bırakıp mı seni silkeliyor yoksa araç frene basılmış gibi mi seni silkeliyor. araç ne modeli ne şanz. manuel mi?
  • Eğer aracınızda telli gaz pedalı varsa düşük viteslerde gazı bırakınca silkeleme yapması normaldir.
  • telli gaz pedalı var örnek silkeleme derken 2.vitesteyim gazı bırakınca motor freni yapiyor ama birden biraktigim icin araba one arkaya gider gibi oluyor sonra duzeliyor gaza basinca o viteste yine silkeleme yapiyor ama duzeliyor devir yukselince yani gaza cok cabuk tepki veriyor yavaslarken kasisten gecerken ve gaza basinca ani tepki veriyor sallattiriyor arabayi sadece 1 ve 2. vites

diger tabirle kapaklanma yapiyor one dogru bu yigilma normal mi

sanzuman manuel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 13 Mart 2017; 17:27:22 >
  • Normal bir kerkinme.
    Debriyaja basın gazı bırakın aynı anda. O zaman yapmaz.
  • araban opel ve lpg li mi :)

durum normal dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanKkner

araban opel ve lpg li mi :)

durum normal dostum

opel degil corolla lpg yok benzinli herhalde cok devir dusuruyorum ben ondan yapiyor

• hız 10km te dusuyor ben hala 2. viteste yim sanirim birden gaza basınca veya o hizda 10 15km hiza düşünce olusan kapaklanma normal sanirim. bundan once modelli arabam vardi bundan 2 önce onda yasamiyordum bu sorunu sanirim teknoloji farki zahmet verdim kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 13 Mart 2017; 21:16:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

telli gaz pedalı var örnek silkeleme derken 2.vitesteyim gazı bırakınca motor freni yapiyor ama birden biraktigim icin araba one arkaya gider gibi oluyor sonra duzeliyor gaza basinca o viteste yine silkeleme yapiyor ama duzeliyor devir yukselince yani gaza cok cabuk tepki veriyor yavaslarken kasisten gecerken ve gaza basinca ani tepki veriyor sallattiriyor arabayi sadece 1 ve 2. vites

diger tabirle kapaklanma yapiyor one dogru bu yigilma normal mi

sanzuman manuel

Bir motor kulaklarına baktırın, eğer onlar normalse bahsettiğiniz silkeleme telli gaz pedalı olan araçlar için normal. Elektronik gaz pedallı araçlarda siz pedalı ne kadar sert bırakırsanız bırakın elektronik boğaz nispeten yavaş kapanarak motorun güç üretme / kompresyon arasındaki geçişi yumuşatıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.