Şimdi Ara

MOTOR ARIZA LAMBASI (Ford Connect)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
67.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomobil Genel'de ayda bir açılan "motor arıza lambası" sorununun bu ayki baş rol oyuncusu ben olmak istiyorum izninizle.

Yaklaşık 10 dk önce dükkandan eve gelmek üzere arabayı çalıştırdım, 200-300 metre gittikten sonra arıza lambası yandı. Müsait bir yerde sağa çektim ve motoru stop edip yeniden çalıştırdım fakat arıza ışığı yanmaya devam etti. Forumun eski üyelerinden 9 yıllık Connect kullanıcısı Anıl'ı (Connectgücü) aradım fakat yaptığımız bir kaç dakikalık beyin fırtınasından pek bir şey çıkaramadık. Neticede aracı tekrar çalıştırdım ve eve geldim.(1 km kadar) Motorun sesinde ya da çekişinde hiçbir değişiklik yok. Siz değerli forumdaşlarıma da sormak istedim..

Bu arızanın nedeni ne olabilir?

Servise 160 km uzaktayım kendim arıza kodunu tespit edebilir miyim?

Mutlaka bir kaç gün içinde servise götüreceğim ancak bu süre zarfında aracı kullanmak ciddi sıkıntılara yol açar mı?

Ek: Mazotu hep aynı itasyondan alıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 26 Şubat 2012; 18:55:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Connect Motor Arıza Lambası: Neden Yanar ve Nasıl Söndürülür?

Ford Connect aracın gösterge panelinde bulunan motor arıza lambası, aracının motorunda veya emisyon kontrol sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu lamba yandığında, aracının performansında düşüş, yakıt verimliliğinde azalma veya diğer sorunlar yaşayabilirsin.

Ford Connect Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

• Motor yönetim sistemindeki arızalar
    • Yakıt sistemi sorunları
    • Emisyon kontrol sistemindeki arızalar
    • Oksijen sensörü arızaları
    • Buji veya ateşleme bobini arızaları
    • Egzoz gazı devridaim (EGR) valfi sorunları

Ford Connect Motor Arıza Lambası Nasıl Söndürülür?

Motor arıza lambasını söndürmek için soruna neden olan altta yatan sorunu tespit etmen ve gidermen gerekir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Arıza kodlarını tara: Bir OBD-II tarayıcısı kullanarak aracının arıza kodlarını tarayabilirsin. Bu kodlar, soruna neden olan belirli bileşeni veya sistemi belirlemene yardımcı olacaktır.
    • Sorunları gider: Arıza kodlarına göre soruna neden olan parçaları veya sistemleri onar veya değiştir.
    • Aküyü sıfırla: Bazı durumlarda, aküyü sıfırlamak motor arıza lambasının sönmesine yardımcı olabilir. Aküyü 10-15 dakika sök ve ardından tekrar tak.
    • Bayiye götür: Sorunu kendin çözemiyorsan, aracını yetkili bir Ford bayisine götürmelisin. Bayi, sorunu doğru bir şekilde teşhis edebilecek ve gerekli onarımları yapacaktır.

Önemli Notlar:

• Motor arıza lambası yandığında, aracını kullanmaya devam edebilirsin, ancak sorun daha da kötüleşmeden en kısa sürede kontrol ettirmen önerilir.
    • Motor arıza lambası ile yanıp sönen motor arıza lambası farklı şeylerdir. Yanıp sönen motor arıza lambası, aracının ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğu anlamına gelir ve derhal durup bayiye götürmelisin.
    • Motor arıza lambasının yanmasının birçok nedeni olabileceğinden, sorunu tam olarak belirlemek için aracının arıza kodlarını taraman veya bir profesyonele başvurman önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim bir şey dememize gerek yok araç kendisi ''beni hemen en yakın servise götür'' diyor zaten.. Arızayı tespit etmeniz çok zor gibi OBD tarzı bir cihazınız varsa belki..

Yerinizde olsam vakit kaybetmeden götürürdüm aracı.
  • Hâlâ içimde yakıt kaynaklı olabileceğine dair bir umut var. Yarın zaten götüremem işler yoğun oluyor ancak düzelmezse salı günü götüreceğim kesinlikle. Benim için önemli olan bu sürede sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı..
  • hocam en yakın servise götürün illaki yetkili servis olacak diye birşey yok eğer tanıdığınız güvendiğiniz bir özel servis varsa oraya götürün, konunun takipçisi olacağım sonuç neymiş görelim
  • motor arıza lambası yanıyorsa sakın aracı yürütmeyin arayın usta baksın yada arayın çekiciyi aracı götürsün servise
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

motor arıza lambası yanıyorsa sakın aracı yürütmeyin arayın usta baksın yada arayın çekiciyi aracı götürsün servise

Hocam siz de benzer bir sıkıntıdan konu açmıştınız yanılmıyorsam, aradım ama bulamamıştım. Neydi sizdeki sorun??

Connectlerde yakıttaki su arıza lambası yakabiliyormuş, mazot filtremin de değişme zamanı gelmişti onun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Sabah servisi arayıp bilgi alacağım ve ne derlerse ona göre hareket edeceğim.

Ek olarak kızdırma bujilerinde sıkıntı var havalar ısınınca değiştirmekten vazgeçiştim. Arızalı olanın tamamen gitmesi de yapabilir diye düşünüyorum. En geç salı günü belli olacak netice..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

quote:

motor arıza lambası yanıyorsa sakın aracı yürütmeyin arayın usta baksın yada arayın çekiciyi aracı götürsün servise

Hocam siz de benzer bir sıkıntıdan konu açmıştınız yanılmıyorsam, aradım ama bulamamıştım. Neydi sizdeki sorun??

Connectlerde yakıttaki su arıza lambası yakabiliyormuş, mazot filtremin de değişme zamanı gelmişti onun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Sabah servisi arayıp bilgi alacağım ve ne derlerse ona göre hareket edeceğim.

Ek olarak kızdırma bujilerinde sıkıntı var havalar ısınınca değiştirmekten vazgeçiştim. Arızalı olanın tamamen gitmesi de yapabilir diye düşünüyorum. En geç salı günü belli olacak netice..

çok şükür benim araçlarımda öyle bir sıkıntı olmadı yani konu açmadım

bu arada benim aracımda da kafamı kurcalayan bi durum var aracın yağ lambası aracı çalıştırdıktan 2 saniye sonra sönüyor acaba bir sıkıntı olduğundan mı yoksa bütün doblolar aynımı araç 1.3 multijet doblo classic

• quote:

çok şükür benim araçlarımda öyle bir sıkıntı olmadı yani konu açmadım

bu arada benim aracımda da kafamı kurcalayan bi durum var aracın yağ lambası aracı çalıştırdıktan 2 saniye sonra sönüyor acaba bir sıkıntı olduğundan mı yoksa bütün doblolar aynımı araç 1.3 multijet doblo classic

Karıştırdım o zaman.

Yağ lambası bizde de bir ara 1-2 saniye sonra sönüyordu. Sorun teşkil ettiğini sanmıyorum.
  • Sonucu merak edenler için;

Araçta herhangi bir arıza kodu gözükmedi ve depoda kalan mazot bitince başka istasyondan depoyu doldurmamızın akabinde ışık söndü. Çok güvendiğim bir istasyondu ancak artık önünden geçmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Sonucu merak edenler için;

Araçta herhangi bir arıza kodu gözükmedi ve depoda kalan mazot bitince başka istasyondan depoyu doldurmamızın akabinde ışık söndü. Çok güvendiğim bir istasyondu ancak artık önünden geçmem.

Hangi marka ve hangi istasyon paylaşabilirseniz bizde belki oradan alıyoruzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Hangi marka ve hangi istasyon paylaşabilirseniz bizde belki oradan alıyoruzdur.

İlçede oturuyorum aynı istasyondan alma ihtimalimiz bir hayli düşük. Firma PO ancak bu firma kaynaklı bir sorun değil, istasyonun dalaveresi.
  • kesin mazottan mı
  • dün arabamda motor ariza lambası yandı servise gittim tüm bakımlarını yaptırdım yag vesaire ama sabah yine yandı servisi aradım mozotta su olabilir dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla alakasız olacak ama mazotu Po dan aldığınızı söyleyince bir kaç laf etmek istedim.

Yaklaşık 1 yıldır mazotu Po dan alıyorum %4 indirim kartı olduğu için son bir haftaya kadar memnundum fakat depoyu en son doldurduktan sonra çekişte bir azalma ve sesli çalışma hissettim.Bana öyle geliyordur bir şey yoktur dedim bu konuyu görünceye kadar.Sırasıyla Shell ve opetten yakıt alacağım aracın durumuna bakıcam.Firmanın devir işlemlerinden sonra sıkıntı çıkarması aklımda soru işareti bıraktı.
  • YAKITI BİTİRİN SHELL FALAN PERFORMANS YAKITI KOYUN 20 LİRALIK Bİ İKİ DİP GAZ YAPIN BAKALIM BELKİ KURUM ATAR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.