Şimdi Ara

HANGİ AKÜ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
45.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lpg li şahinim var.zaten kıştı soğuktu derken bide lpg girince işin içine,bide üstüne arabaya sadece hafta sonları binersen... arabayla her seferinde 1 saat kavga ediyorum,allahtan yinede en sonunda zorda olsa çalıştırıyorum,zaten ogün bikerecik çalıştırabilirsem artık akşama kadar bi daha sorun yapmıyo ama sabah yine yaklaşma arabaya.Kapıyı açarken dua etmeye başlıyorum.Neyse uzetmayayım 60 a mutlu var üstünde ama bayaa eski.Diyorumki 72A alsam lpg li ya belki daha rahat çalışırmı acaba,arkadaşın biride alternatör doldurmaz falan demiş bi forumda varmı böyle bişey?Teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hangisi Hangi Akü?

Arabanız için doğru aküyü seçmek, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Tofaş araçlar için hangi akünün uygun olduğunu merak ediyorsanız, işte bilmeniz gerekenler:

Tofaş Akü Amperajı

Tofaş araçlar, genellikle 60 ila 72 amper arasında değişen akülere ihtiyaç duyar. Ancak, aracınızın modeline ve özelliklerine bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük amperajlı bir aküye ihtiyacınız olabilir.

Tofaş Aküsü Kaç Amper Olmalı?

Tofaş Şahin gibi modeller için genellikle 60 amper akü önerilirken, Tofaş Doblo gibi daha büyük modeller için 72 amper akü daha uygun olabilir.

Tofaş'a Kaç Amper Akü Takılır?

Aracınızın hangi amperajlı aküye ihtiyacı olduğunu belirlemek için aracınızın kullanıcı el kitabına başvurmanız önerilir. Kullanım kılavuzunda belirtilen amperaj değerine uygun bir akü seçmelisiniz.

Önemli Hususlar:

• Her zaman yüksek kaliteli ve güvenilir markalardan akü satın alın.
    • Aküyü aracınıza takmadan önce tüm bağlantıların temiz ve sıkı olduğundan emin olun.
    • Aküyü düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Doğru aküyü seçmek ve aracınıza düzgün şekilde takmak, aracınızın sorunsuz çalışmasını ve optimum performansını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • alakası yok alternatörle.al mutlu ol mutlu.72 mi 60 mı orası sana kalmış.
    ama mümkünse 2 günde bir 3-5 dakika çalıştır.Fazla yatan araçta çok arıza olur derler.Segman,keçe.....gibi.
  • varta aküleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: gacara_53

varta aküleri
    Bizde ticari taxi şahin var 1997 model 60 amper dandirik akü var üstünde 4 sene gitti.
    Çok fazla güç istemeyen( amfili müzik tesisatı gibi) garantiyi en iyi yerden kim veriyorsa ordan al.
    Paran çoksa mutlu akü al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34_gurcangurel

Bizde ticari taxi şahin var 1997 model 60 amper dandirik akü var üstünde 4 sene gitti.
    Çok fazla güç istemeyen( amfili müzik tesisatı gibi) garantiyi en iyi yerden kim veriyorsa ordan al.
    Paran çoksa mutlu akü al.

Alıntıları Göster
    Biz de İNCİ aküden çok memnun kaldık. 60 Amper tavsiye ederim.
    Bizim tempranın motoru zayıf olmasına ve soğuk havalarda zor çalışmasına rağmen, 2000 yılında aldığımız İNCİ akü 7 sene gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: msakalar

Biz de İNCİ aküden çok memnun kaldık. 60 Amper tavsiye ederim.
    Bizim tempranın motoru zayıf olmasına ve soğuk havalarda zor çalışmasına rağmen, 2000 yılında aldığımız İNCİ akü 7 sene gitti.

Alıntıları Göster
    mutlu al çünkü kaliteli içlerinde odur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert.1907

mutlu al çünkü kaliteli içlerinde odur

Alıntıları Göster
    Dün itibariyle 5 senelik mutlu aküm öldü.Takviyeyle çalıştırmayı denedik ama olmadı akü ölmüş.5 yıl boyunca hiçbir sorun çıkarmadı araba herzaman tek marşta aldı.Arabadaki akü 60'lık ben 72'lik mutlu veya inci akü almak istiyorum.72lik akülerin fiyatlarını bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Dün itibariyle 5 senelik mutlu aküm öldü.Takviyeyle çalıştırmayı denedik ama olmadı akü ölmüş.5 yıl boyunca hiçbir sorun çıkarmadı araba herzaman tek marşta aldı.Arabadaki akü 60'lık ben 72'lik mutlu veya inci akü almak istiyorum.72lik akülerin fiyatlarını bilen varmı?

Alıntıları Göster
    http://www.abdulkadirozcan.com.tr/page.php?ID=306
    burada birşeyler buldum ama son fiyat her zaman yüz yüze yapılmalıdır.Tecrübeyle sabittir.

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

http://www.abdulkadirozcan.com.tr/page.php?ID=306
    burada birşeyler buldum ama son fiyat her zaman yüz yüze yapılmalıdır.Tecrübeyle sabittir.

quote:

Orjinalden alıntı: Calpi84

Alıntıları Göster
    Aracındaki yuvaya orijinalden daha güçlü akü sığdırmak istiyorsan delphi ideal, çünkü aynı güçteki emsallerinden daha küçüktürler..

Ömrü konusunda henüz tecrübe edinemedim ama 3 haftadır binemediğim aracımın marşını canavar gibi çevirdi (ki bu soğukta renault 12nin ne kadar zor çalışacağını tahmin edersiniz)

Ayrıca herhangi birşey satın alırken sikayetvar.com gibi sitelere göz atmanız yararınıza olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Aracındaki yuvaya orijinalden daha güçlü akü sığdırmak istiyorsan delphi ideal, çünkü aynı güçteki emsallerinden daha küçüktürler..

Ömrü konusunda henüz tecrübe edinemedim ama 3 haftadır binemediğim aracımın marşını canavar gibi çevirdi (ki bu soğukta renault 12nin ne kadar zor çalışacağını tahmin edersiniz)

Ayrıca herhangi birşey satın alırken sikayetvar.com gibi sitelere göz atmanız yararınıza olacaktır

Alıntıları Göster
    Ewet Aynen ÖyLe.

• quote:

Orijinalden alıntı: BatıkanÖĞÜT

Ewet Aynen ÖyLe.

Alıntıları Göster
    İnternetteki fiyatlar bana pahalı geldi.Akü satan yerleri dolaşarak daha ucuza bulabileceğimi düşünüyorum.Arabam palio kaputun içi dar ve sıkışık 72'lik aküler çok büyükse almaktan vazgeçebilirim.
  • quote:

İnternetteki fiyatlar bana pahalı geldi.Akü satan yerleri dolaşarak daha ucuza bulabileceğimi düşünüyorum.Arabam palio kaputun içi dar ve sıkışık 72'lik aküler çok büyükse almaktan vazgeçebilirim.

Alıntıları Göster
    98 kartal aracımda 60 lık akü vardı.simdi 72 lik mutlu aldım 2 yıl garantili 145 milyon diyolar 15 lira eski aküyü alıyolar,çalışmadıgı halde :D ama sanırım tamir etcekler :) yani 130 liraya mutlu al derim.
    Yalnız yuvaya sıgmadı yandaki cercevesini eğdim yuvanın oturdu.Şimdi canavar gibi çalışıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: moonwhite

98 kartal aracımda 60 lık akü vardı.simdi 72 lik mutlu aldım 2 yıl garantili 145 milyon diyolar 15 lira eski aküyü alıyolar,çalışmadıgı halde :D ama sanırım tamir etcekler :) yani 130 liraya mutlu al derim.
    Yalnız yuvaya sıgmadı yandaki cercevesini eğdim yuvanın oturdu.Şimdi canavar gibi çalışıyo

Alıntıları Göster
    AC DELCO 74 amperlik aküyle bayağı sorunlar yaşadım, araba 3-4 gün kullanılmadığında araba çalışmıyordu.
    Servise sorunu aktardım, çok olumlu yaklaşmadılar. Ben de lanet olsun diyerek gidip 72 amperlik MUTLU AKÜ aldım.
    SOn birkaç gündür soğuk zaman diliminde araba parkta yattı ancak sorunsuz çalıştı sonrasında.
    Mutlu'dan memnunum, dağıtıcısı servisi vs. belli olmayan markalara bulaşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

AC DELCO 74 amperlik aküyle bayağı sorunlar yaşadım, araba 3-4 gün kullanılmadığında araba çalışmıyordu.
    Servise sorunu aktardım, çok olumlu yaklaşmadılar. Ben de lanet olsun diyerek gidip 72 amperlik MUTLU AKÜ aldım.
    SOn birkaç gündür soğuk zaman diliminde araba parkta yattı ancak sorunsuz çalıştı sonrasında.
    Mutlu'dan memnunum, dağıtıcısı servisi vs. belli olmayan markalara bulaşmayın.

Alıntıları Göster
    lpg de çalışmıyo sorununuz varsa ????

+72 amper akü
    +yeni orj buji
    +yeni orj buji kablosu

bunları al tak sonra konuşalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: serkes

+72 amper akü
    +yeni orj buji
    +yeni orj buji kablosu

Alıntıları Göster
    tudor 60 ah için 110 ytl ile 125 ytl arası dediler ayak üstü belki pazarlıkla biraz daha inerdi.
    akü markası kadar kullanımı da önemli.
    bakın pazarlamacılar çok kullandığı için pek bitmez aküleri. 7-8-9 sene gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkes

+72 amper akü
    +yeni orj buji
    +yeni orj buji kablosu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: serkes

+72 amper akü
    +yeni orj buji
    +yeni orj buji kablosu

Palio için orj. buji kablosu izmir sanayi sitelerinde bulunmuyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serkes

+72 amper akü
    +yeni orj buji
    +yeni orj buji kablosu

Palio için orj. buji kablosu izmir sanayi sitelerinde bulunmuyor

Alıntıları Göster
    Duyulduk markalardan sana uygun olanını al derim.Pek bir fark göremezsin tudor,mutlu,inci bunların hepsi piyasaya hakim..

Çok fazla düşünmeye gelmeyecek bir olay..

• quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

tudor 60 ah için 110 ytl ile 125 ytl arası dediler ayak üstü belki pazarlıkla biraz daha inerdi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: asbengu

Bu bence dogru değil. Ticari oto ( Sarı Taxi ) 24 saat çalışıyor ben 4 seneden fazla akü ömrü görmedim.

Belki markalı akü olmadığı içindir. Ayrıca bakımlarına dikkat edilirse ne olursa olsun yeni bir markalı akü 3-4 sene gider.

Sorunsuz sürüşler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: 34_gurcangurel

quote:

Orjinalden alıntı: asbengu

Bu bence dogru değil. Ticari oto ( Sarı Taxi ) 24 saat çalışıyor ben 4 seneden fazla akü ömrü görmedim.

Belki markalı akü olmadığı içindir. Ayrıca bakımlarına dikkat edilirse ne olursa olsun yeni bir markalı akü 3-4 sene gider.

Sorunsuz sürüşler dilerim...

Alıntıları Göster
    2002 poloda varta akü var. orjinal, bu kışı çıkarır ama gelecek kışa yenilemek gerekecek herhalde.yani gayet iyi, bakımı şusu busu yok bittiği zaman at gitsin.yenisi 120-130 ytl. civarındaymış

• quote:

Orijinalden alıntı: aytaklar

2002 poloda varta akü var. orjinal, bu kışı çıkarır ama gelecek kışa yenilemek gerekecek herhalde.yani gayet iyi, bakımı şusu busu yok bittiği zaman at gitsin.yenisi 120-130 ytl. civarındaymış

Alıntıları Göster
    HEPSİ AYNI...
    SADECE 2 YILDA BİR DEĞİŞTİR YETER...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.