Şimdi Ara

Gazı bırakınca öne yığılıp silkelenme neden olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2016 model caddy aracım var.

Seyir halindeyken ayağımı gaz pedalından yumuşakça çekmeme rağmen araç sert bir şekilde silkeleniyor.

Mesela frene saniyelik basıp bıraktığınızda araba öne yığılır ya onun gibi oluyor.

Bu durum hem beni hemde araçtaki yolcuları rahatsız ediyor.

Sizce sorun ne olabilir (araç manuel vites bu arada)

Sanayide bir ustaya gösterdim normaldir dedi ama bana göre hiç normal bir durum değil çünkü önceki kullandığım arabalarda böyle birşey yaşamadım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gazı Bırakınca Öne Yığılıp Silkelenme Nedenleri

Gaz pedalını bıraktığınızda aracınız öne doğru yığılıp silkelenmeye başlıyorsa bunun birkaç olası nedeni olabilir:

• Motor Arızası: Pistonlardan biri düzgün çalışmıyor olabilir. Bu, sıkışmış piston segmanları veya hasarlı valfler gibi çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir.
    • Yakıt Sistemi Sorunu: Yakıt enjektörleri tıkanmış veya yakıt pompası arızalı olabilir. Bu, motora yetersiz yakıt verilmesine neden olarak öne yığılma ve silkelenmeye yol açabilir.
    • Hava Akışı Sorunu: Hava filtresi kirli veya hava akış sensörü arızalı olabilir. Bu, motora yeterli hava girişini engelleyerek yakıt-hava karışımının dengesinin bozulmasına ve öne yığılmaya neden olabilir.
    • Transmisyon Sorunu: Vites kutusu veya tork konvertörü arızalı olabilir. Bu, tekerleklere güç aktarımını bozarak öne yığılma ve silkelenmeye neden olabilir.
    • Süspansiyon Sorunu: Amortisörler veya yaylar hasarlı veya aşınmış olabilir. Bu, aracın sallanmasına ve öne doğru yığılmasına neden olabilir.

Motosikletlerde Gazı Bırakınca Yığılma

Motosikletlerde, gazı bıraktığınızda yığılma genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Motor Frenleme: Motosiklet motorları, gazı bıraktığınızda yakıt beslemesini keser ve bu da motor frenlemesine neden olur. Bu frenleme, özellikle yüksek hızlarda veya yokuş aşağı giderken öne doğru yığılmaya yol açabilir.
    • Süspansiyon Ayarları: Ön süspansiyon çok sert ayarlanmışsa veya arka süspansiyon çok yumuşaksa, gazı bıraktığınızda öne yığılma meydana gelebilir.

Arabanızın veya motosikletinizin öne doğru yığılıp silkelenmesi bir güvenlik tehlikesi oluşturabilir. Bu nedenle, yukarıdaki nedenleri araştırmak ve sorunu en kısa sürede gidermek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Motor-Şanzıman kulağı
  • Ön düzen olabilir. Ayağımı gazdan çekince sanki motor kucağımdaymış ve düşüyormuş gibi oluyordu. Ön düzende boşluk varmış.
  • pistonlardan biri tam verimli çalışmıyor bunu da gaz vermeyi kesince farkedebiliyorsunuz

• Akışmetre veya kelebek kontrolü temizliği yapın tekrar deneyin

• Kelebektir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

pistonlardan biri tam verimli çalışmıyor bunu da gaz vermeyi kesince farkedebiliyorsunuz

Yok bu araclar pistonsuz Gazı bırakınca öne yığılıp silkelenme neden olur? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle aracı bilgisayara bağlattırıp hata kodu var mı ona baktırın. Bu sorunu birçok şey yaptırabilir. Araç dizel ise mazot pompa müşürü, enjektörler, krank sensoru(düşük ihtimal), maf-map sensörlerini yağsız kontak spreyi ile temizlememizi öneririm.

Araçta dpf var ise doluluk oranı nedir?
  • bende de 1. viteste yapıyor onu, diğer viteslerde sıkıntı olmuyor. bir anda çekiyorsanız 1. viteste normal bir durum. ya da ikimizin de arabası sorunlu:D

• Neyin kelebeği tam olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Neyin kelebeği tam olarak?

Bogaz

• Aks rot taraflarından da olduğu söylenir

• Dizelde boğaz kelebeği hmmm tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Öncelikle aracı bilgisayara bağlattırıp hata kodu var mı ona baktırın. Bu sorunu birçok şey yaptırabilir. Araç dizel ise mazot pompa müşürü, enjektörler, krank sensoru(düşük ihtimal), maf-map sensörlerini yağsız kontak spreyi ile temizlememizi öneririm.

Araçta dpf var ise doluluk oranı nedir?

Aracın önceki sahibi genelde kısa mesafede kullandığı için dpf nin dolduğunu temizlenmesi gerektiğini söylemişti.

Bununla ilgili olabilir mi hocam vaktim olmadığı için temizletmeyle uğraşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Dizelde boğaz kelebeği hmmm tamam.

Dizelde boğaz kelebeği var hocam. Tamamen açıktır. Kurumdan dolayıda yavaşça doğrusal açısını kaybeder ve 5-10-15 gibi derecelik açılara düşer buda performansı baya olumsuz etkiler.

Kendi aracımın boğaz kelebeği şu;

Diagram üzerinden;

15 numaralı parça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 3 Nisan 2021; 2:17:6 >

• Böyle şeylerde fikrim arıza tespit cihazına sokmalısınız. Bir çok nedeni olabilir. Büyük ihtimal kelebek ama belki sensörlerden biri azılalıdır. Belki bir den fazla arıza vardır. Servise veya özel servise gidip obd den bağlanıp arıza tespiti yaptırın. Hem rolantiyide tam ayara getirmiş olursunuz.
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Stop klapesi hocam bu.

• Terbiyesizleşme. Stop klapesi ile boğaz kelebeğinin farkını bilmeyip bir de hakaret ediyorsun öyle mi? Sana bir şey derdim de ona bile değmezsin, belli ettin kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 3 Nisan 2021; 8:7:57 >
  • aynısını ben polo da yaşıyorum araç dsg olmasına rağmen bazen yapıyor bazen yapmıyor çözemedim gitti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.