Şimdi Ara

..:: PEUGEOT TAKIMI ::.. ASLAN KRALLARIN MEKANI... (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.313
Cevap
0
Favori
193.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bazen duruyor bazen sönüyor. dediğim gibi şu an 1000 yazıyor altta zaten yaptığım km 39000. bu ikisi aynı panoda
  • 1000 km sonra servise
  • o sayı giderek düşecek mi?
    peki servise gitmez isek ne olur arabayı yeni aldık daha.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanim

evet bazen duruyor bazen sönüyor. dediğim gibi şu an 1000 yazıyor altta zaten yaptığım km 39000. bu ikisi aynı panoda

Servise gitmen gereken "kalan" km 'yi gösteriyor. Ben 20 binden 20 bine servise gidiyordum. Sen 39000 yaptığına göre 1000 km sonra servise gitmen gerekiyor. Servise gitmesen ne olur? En son yağ ve hava filtresini ne zaman değişildi birde aracın yağı ne zaman değişildi. Bunları biliyormusun? Ayrıca araç bujileri ne durumda? Fren kampana ve diskleri ne durumda? Bence şöyle yap. (Ben öyle yapıyordum) Aracı al servise git ve genel durumuna baktırmak istediğini söyle evvela. Yani hemen bakıma sokma. Kontrol ettir aracını. Servis aracını kontrol eder, değişmesi gereken şeyler varsa söyler. Sen de fiyatını öğrenirsin, maliyeti fazla ise özel servise gidersin. Yani aracı servise götür kontrol ettir bakım gereken şeyleri öğren, daha sonra git birde özel servisten aynı şeyler için fiyat al, arada çok fark yoksa resmi servise yaptır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoTurk -- 17 Haziran 2006; 23:51:14 >

• Bu arabaya bayıldım.

Peugeot 9009

..:: PEUGEOT TAKIMI ::.. ASLAN KRALLARIN MEKANI...

• Buda fena sayılmaz ( Ağzınızın suyunu silin )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasok -- 18 Haziran 2006; 0:06:01 >

• merhaba ben aranızda yeniyim benim derdim 207. eski bir 206 colorline kullanıcısıyım, yeni bir 207 premium 1,6 HDİ almak istiyorum renk seytan kırmızı ama problemim su, arac yok. Hasim Balaban otomotivden bana söylenen 2 ay sonra alabileceğim. İşin ilginç yanı ise ben afyon,istanbul,ankara ve izmir bayilerini aradım ve mailler gonderdim. Her bayide farklı cevaplar aldım.Bir bayi şeytan kırmızı araç 2 ay sonra Fakat bir bayi elinde olduğunu iddia etti. ve hemen 5.000 ytl kapora istedi bende kabul ettim aracın şase nosunun bildirilmesini istedim,bi sey yapacagımdan degil dogru soyleyip soylemediklerini anlamak için,ve o bayi sasi numarasını veremedi. Aynı bayiyi tekrar aradım baska bir satıs elemanıyla gorustum ve o satıs elemanı ellerinde olmadıgını 2 ay sonra alabilecegimi soyledi. Baska bir bayi ise aynen sunu soyledi 207 1,6 hdi araç henuz tr ye girmedi dedi. Baska bir bayi elinde gumus gri ve siyah araç oldugunu ama seytan kırmızı olmadıgını soyledi. yahu hangisinin dedigi dogru. Bi bayide verdigi cvp soyle elimizde 1,6 hdi seytan kırmızı yok ama size 307 1,6 benzinli station wagon cam tavan modeli hemen verebiliriz dedi. yahu ne alaka benim istedigim araçla hic bir yakınlıgı yok. sırf satmıs olmak icin neler teklif ediyorlar. Benim bu konuya bu kadar dikkat etmemin sebebi 206 colorline aracımı aldıgımda cok sorun yasamıstım. Aracın faturası cıkmamıstı, ben ve benim gibi yaklasık 15 kisi bu sorunu yasadı. Bayide calısan 2 eleman kafa kafaya verip satıslardaki paraları ceplerine atıyorlar araçlar teslim ediliyor ama bayi patronun haberi olmuyor ve fatura kesilmiyor, Plakaları biz alamadık, bayi stok sayımında araçlar eksik çıkıyor ve sonra ortalık bayagı karıstı ve kaba kuvvetle aracını kurtaran kurtarabildi. Bu yuzden sutten agzım yandıgı icin yogurdu ufleyerek yiyorum. Benim gorusum peugeot cok iyi bir marka ama bayileri bence bes para etmez. En azından benim karsılastıklarım etmez.

• Derdimi anlatacagım diye sormayı unuttum, ya arkadaslar 207 1,6 Hdi seytan kırmızı bulma sansım varmı yardımınız olursa simdiden tesekkurler.
  • Dostum 207 modelinde acele etme... Bir kaç ay bekle, araç daha yeni çıktı, hem fiyat hemde aracın bayide olması açısından avantaj elde edersin. Biraz sabır derim. Şu anda sitesinde bnir tek 207 modelinde kampanya indirimi yok. Neden 3000 ytl daha fazla ödeyesinki? Bak göreceksin bir kaç ay sonra hem fiyat açısından hemde araç açısından avantaj elde edeceksin. Boş yere peşin peşin para yatırıp beklemekten mağdur olma. İzmir Ünallar'a sordunmu? Ben 307 mi onlardan aldım. Cenk Bey var, o yalan söylemez, onunla konuş.
  • Bugün Honda'ya gittim arkadaşlar, yeni Civic HB modelini inceledim. Araç gerçekten muazzam olmuş. İlk fırsatta deneme sürüşü yapacağım. Biraz resim çektim kameramla, sizlerle paylaşmak istedim. Kullandığım dijital kamera Samsung i6 Digimax, PMP.

• bencede beklemek mantıklı gibi gorunuyor belkide bi ihtimal 2 ay sonra bu paraya 110 hp lik dizeli alabilirim kimbilir ama bu sure icinde ucuz yollu bi pikap gibi bi sey bulmam lazım cunku 206 mı dün sattım. Guya hemen araba bulurum diye. Bu arada unallarla gorustum yanlıs hatırlamıyorsam nilufer gibi bi isimdi gorustugum kisi onlarda gumus gri varmıs.
  • Eger 1,6 dizeli olsaydı yeni honda civic ve yeni seat leon hic dusunmeden alacagım iki aractan biri olurdu, aralarında secim icin oldukca zorlanırdım heralde.
  • Gerçekten Seat çok mesafe kaydetti ancak VW platformunda üretim yapıyor ve dzelleri 1.9 TDI den başlıyor. Honda da ise dizel sadece şu anda Accordda var. Tabi adamlar salt Türkiye pazarına oynamadıkları için 1.6 dizel geitrmiyor veya üretmiyorlar. (Belki) Adamlar ne bilsin 1.6 motor üzeri motorlarda aracın üzerinde %50 üzerinde vergi ödendiğini ülkemizde. Tutup da sadece bize satacakları 15-20 bin araç için 1.6 dizelmi üretecekler?
  • Biraz 307 modelinin iç dizaynına girelim;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoTurk -- 18 Haziran 2006; 12:20:29 >

• Arkadaşlar Müjde !!!

Peugeot Hibrid motorlu HDI modellerini 2010 yılına kadar devreye alıyor. Şu an tek sorun maliyetler.

eugeot'nun dizel hibrid aracı 2010'da yollarda

Peugeot, ilk kez dizel elektrik hibrid teknolojisi ile çalışan aracı Peugeot 307'yi sergiledi. Devrim niteliğindeki bu teknolojiye sahip araç, 2010 yılında yollara çıkacak. Şu andaki tek sorun yüksek fiyatı.

Geliştirdiği dizel teknolojisiyle bilinen Peugeot, şimdi de ilk kez dizel elektrik hibrid teknolojisi ile çalışan aracı Peugeot 307'yi sergiledi. Geliştirilmiş yakıt ekonomisi ve azalan CO2 emisyonları ile bu aracın performansı çığır açacak bir nitelikte. Birden fazla enerji çeşidiyle çalışma prensibine dayanan hibrid otomobiller, daha çok benzinle ve elektrik enerjisiyle çalışma esasına dayanıyor.

REKOR DEĞERLER
    Peugeot ise benzinli yerine dizel HDi motor teknolojisini kullanarak 100km'de 3,4 lt. ortalama dizel yakıt tüketimi, km'de 90 gr CO2 emisyonu gibi değerlere ulaşmayı başardı. Bu değerler, Avrupa'nın en popüler sınıfı olan M1 segmentinde bir rekor olarak kabul ediliyor. Benzinli hibrid sisteme sahip benzer bir araca göre yüzde 25 daha iyi olan bu değerlerin yanı sıra otomobil, tüm koşullarda ama özellikle şehiriçi trafiğinde, artırılmış bir sürüş konforu da sağlıyor.

YENİ TEKNOLOJİ
    Peugeot hibrid HDi teknolojisi; 1,6 lt. HDi dizel motor ve partikül filtresi, yeni jenerasyon start& stop sistemi, elektrik motoru ve dönüştürücü, yüksek voltajlı batarya seti, elektronik kontrol sistemlerinden oluşuyor. Peugeot 307 hibrid HDi, elektronik kontrollü düz vites kutusuna sahip. Start&stop sistemi, yüksek voltaj batarya seti boş bile olsa, HDi dizel motor ile aracın çalışmasına ve hareket etmesine olanak sağlıyor. Buna karşılık diğer hibrid araçlar böyle bir durumda tamamen hareketsiz kalıyorlar. Hibrid HDi teknolojisi bir takım yenilikçi özellikleri de sunuyor:

* Yavaşlama ve frenleme sırasındaki kinetik enerjinin kazanımı

* Elektrik modunda veya O emisyonlu araç (ZEV) modunda, şehiriçi trafikte saatte 50 km. hıza kadar sesin ve emisyonların elimine edilmesi

* Uzatılmış ZEV modunda ise, akünün (batarya) şarj seviyesine bağlı olarak elektrik gücü kullanımının devam etmesi. Yeni geliştirilen araç, şehirlerarası kullanımda, ihtiyaç duyulması halinde elektrik motoru yüzde 35 güç takviyesi uygulayarak ilave hızlanma sağlıyor ve bu da sürüş konforunu artırıyor. Otomobil, 2010 yılında satışa sürülmeye hazır hale gelecek. Ancak şu an önemli bir sorun var. O da yüksek fiyatlar. Peugeot'nun en büyük amacı, her zaman olduğu gibi ulaşılabilir bir fiyat etiketi ile aracı satışa sunabilmek. Şu an için hibrid dizel ile dizel HDi otomobiller arasındaki fiyat farkı büyük olduğundan, Peugeot, sistem maliyetlerini düşürmek için çalışıyor.

• HOGAR !!! Otomobil değil, Kamyonet Değil... Peki Ne? O bir asfalt/arazi canavarı !!!

• quote:

Orjinalden alıntı: iceturtle

merhaba ben aranızda yeniyim benim derdim 207. eski bir 206 colorline kullanıcısıyım, yeni bir 207 premium 1,6 HDİ almak istiyorum renk seytan kırmızı ama problemim su, arac yok. Hasim Balaban otomotivden bana söylenen 2 ay sonra alabileceğim. İşin ilginç yanı ise ben afyon,istanbul,ankara ve izmir bayilerini aradım ve mailler gonderdim. Her bayide farklı cevaplar aldım.Bir bayi şeytan kırmızı araç 2 ay sonra Fakat bir bayi elinde olduğunu iddia etti. ve hemen 5.000 ytl kapora istedi bende kabul ettim aracın şase nosunun bildirilmesini istedim,bi sey yapacagımdan degil dogru soyleyip soylemediklerini anlamak için,ve oyi sasi numarasını veremedi. Aynı bayiyi tekrar aradım baska bir satıs elemanıyla gorustum ve o satıs elemanı ellerinde olmadıgını 2 ay sonra alabilecegimi soyledi. Baska bir bayi ise aynen sunu soyledi 207 1,6 hdi araç henuz tr ye girmedi dedi. Baska bir bayi elinde gumus gri ve siyah araç oldugunu ama seytan kırmızı olmadıgını soyledi. yahu hangisinin dedigi dogru. Bi bayide verdigi cvp soyle elimizde 1,6 hdi seytan kırmızı yok ama size 307 1,6 benzinli station wagon cam tavan modeli hemen verebiliriz dedi. yahu ne alaka benim istedigim araçla hic bir yakınlıgı yok. sırf satmıs olmak icin neler teklif ediyorlar. Benim bu konuya bu kadar dikkat etmemin sebebi 206 colorline aracımı aldıgımda cok sorun yasamıstım. Aracın faturası cıkmamıstı, ben ve benim gibi yaklasık 15 kisi bu sorunu yasadı. Bayide calısan 2 eleman kafa kafaya verip satıslardaki paraları ceplerine atıyorlar araçlar teslim ediliyor ama bayi patronun haberi olmuyor ve fatura kesilmiyor, Plakaları biz alamadık, bayi stok sayımında araçlar eksik çıkıyor ve sonra ortalık bayagı karıstı ve kaba kuvvetle aracını kurtaran kurtarabildi. Bu yuzden sutten agzım yandıgı icin yogurdu ufleyerek yiyorum. Benim gorusum peugeot cok iyi bir marka ama bayileri bence bes para etmez. En azından benim karsılastıklarım etmez.

Selam..Ben 6 Haziran Salı günü İstanbul Ataşehirdeki Can Oto bayiine 207 1.6 HDI Premium Aluminyum Gri için sipariş verdim. Benden 300 lira kapora istediler. Bahsettiğin 5000 lira çok anormal bir rakam.
    Teslim süresi için bana 10-15 gün dediler ama o an bile bunun doğru olmadığını biliyordum. Bugün itibariyle 12 gün olmuş durumda ancak henüz araç yok. korkarım temmuzu da bulacak. Aslında sorun teslim süresinden ziyade zamma yakalanıp yakalanmama durumu ki bunun için de çelişkili konuşuyorlar. Ptesi den sonra durumun netleşeceğini söylediler. Gelişmeleri yazmaya devam edeceğim. 207 almaya niyetli olan arkadaşlar için bi faydamız olur diye düşüniyorum..

• Benim bir hafta boyunca yasadıgım yogun telefon trafiginden anladıgım kadarıyla 1,6 207 premium hdi cok az miktarda giris yapmıs hatta yok denecek kadar az en azından antalya ısparta afyon bayilerindeki satıs elemanları 1,6 motorluyu gormemisler bile, ısparta bayisi 1,4 benzinli bir 207 yi getirip sattıgını iddia ediyor ama her gun gectigim bi guzergah oldugu icin ben nasıl gormedim hayret dogrusu. bide araba kıbrısa satılmıs kıbrıstaki adamın hic isi yok ıspartaya araba almaya gelmis demekki??? Ne diyeyim inanmaktan baska care yok. Ama yinede inadına 207
  •  ..:: PEUGEOT TAKIMI ::.. ASLAN KRALLARIN MEKANI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoTurk -- 18 Haziran 2006; 17:53:23 >

• ototurk arkadaşım sana pm attım bakarmısın
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.