Şimdi Ara

Peyzaj Mimarlığı hakkında yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba öncelikle hakkımda küçük çaplı bilgi veriyorum.
    Düz lisede sayısal bölümü okuyorum dershaneye gidiyorum bu sene lise 4 teyim ilk defa sınava girdim. Durumum çok parklak değil dershanede 300 e ulaşabiliyordum ama YGS de beklediğim gibi olmadı.(heyecan çok fazla çalışmama vs.)

İstanbulda oturuyorum yalnız bu şehirde okuma taraftarı değilim. Bu sene üniversiteye kesin giriş yapmam gerekli bundan sonrası puanıma uygun en iyi bölüm/üniversite.

Son zamanlar da peyzaj mimarlığı hakkında ufak tefek araştırmalar yaptım kafama yattı bana çok uygun bir meslek ayrıca puan olarakta yakın.

Bu arada puanım ve sıralamam:
     Peyzaj Mimarlığı hakkında yardıma ihtiyacım var

Peyzaj Mimarlığının puanları (sıralamarını bilmiyorum)

2011-2012
    Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı MF-4 67 282,79837 359,18001
    Akdeniz Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı MF-4 36 270,47110 345,55867

Bana bu iki üniversite yakın geliyor tabi ki önceliğim Ege Üniv. yalnız başka yerlerde önerebilirsiniz hertürlü bilgiye açım.

Benim sizden istediğim şey bana LYS sınavında hangi dersten kaç net yapmam gerektiği.

En iyi net yaptığım dersten en kötüsüne göre:
    Biyoloji-Matematik-Fizik-Geometri-Kimya (Biyolojide çok iyiyimdir. Matematik kafamı karıştırıyor ne olacağı belli değil ama kötü sayılmaz. Fizik ve Geometride eşit sayılırım.Kimyam ciddi anlamda çok kötü-LYS konularına göre konuştum.)

9-10 ve 11. sınıf not ortalamam 58 bu sene sonu puanım buna yakın bişey düşmez yani 58 olarak hesaplanabilir.

Bu bilgilere göre bana uygun olarak hangi dersten kaç net yapmam gerekir, puanımın ne olması gerekli, sıralamamın kaç olması gerekli vs. sizlerden bilgi istemekteyim. Hatta yukarıda ki verdiğim bilgilere uygun başka mesleklerde önerebilirsiniz.

Ayrıca peyzaj mimarlığı hakkında farketmeksizin hertürlü bilgi verebilir varsa tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum...

• Bence gitme buraya başka bir bölüm düşün bahçıvan yapıyor peyzaj mimarının işini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leko11 -- 11 Mayıs 2013; 18:41:53 >
  • Yorumun için sağol fakat bu puanla mezun olduktan sonra mesleğimi garanti altına alabilecek bir bölüm bulmam zor malum Türkiye şartlarıyla. En azından ben böyle düşünüyorum.
  • güncel...
  • Hocam merak ettim tercihinin hangi yönde oldu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesuryurek56

Hocam merak ettim tercihinin hangi yönde oldu ?

Merhaba

Ben bu konuyu açtığımı bile unutmuşum alıntı yaparak nereden nereye dedim vayy be dedirttin öncelikle bunun için teşekkürler :)

Ben bu konuyu açtıktan sonra çok uzun düşündüm ama puanım düşük olduğu için tercih yapmadım zor bir karar oldu.
    Tekrar 1 sene daha hazırlandım puanım aman aman artmadı ama daha iyi bir puan aldım 300 civarında.
    Nihayet geçen sene yani geçen yaz 30 tercihimden 28 ine şehirdışı mühendislik yazdım 2 tane ise istanbul ünv. ve marmara ünv. biyoloji bölümü yani hep istediğim ama meslek açısından korktuğum bölümü yazdım ve şansıma benim puanımdan yüksek olmasına rağmen marmara ünv. yerleştim :)) hemde 50 kişi alıyor ben 46. kişi olarak yerleştim yani kılpayı. Şu an oturduğum şehirde kendimi en iyi hissettiğim alanlardan birini okuyorum ve inan okula başlamadan önce çok fazla strese girdim meslek olarak ne yapıcam diye ama bu sene okulda fikirlerim tamamen değişti kendini geliştirdikten sonra kendi yolunu çizersin. Ben de bizim ülkede zor meslek bulabileceğim bu alanda kendimi geliştirmeye karar verdim.

Şuan marmara ünv biyoloji okuyorum ve bölümümü çok seviyorum okulu da aynen öyle hatta okulun başından beri ingilizce kursuna gidiyorum yine bizim okulun ve şuan erasmusu da kazanmak üzereyim :) seneye büyük ihtimal italya-romanya-fransa üçlüsünden birisinde 5-6 aylık erasmus yapacağım. Kendimi geliştirmeden kastım bunlar. Yeni bir dil daha eklersem haneme ki zaten yurtdışında biyolojiye verilen önem de ortada onun için artık meslekle alakalı pek korkum kalmadı.

Uzunca yazdım ve burdan şunu çıkarmanı istiyorum. Yapmak istediğin meslek ne ise onu yap puana göre yazma puan tabikide önemli illa gideceksen en azından kendine en yakın şeyi yaz. Gerekirse 1 sene daha hazırlan. Bol şans...

• Ben mimarligi biraktim ve sana cidden onermem eger tasarim dizayn yapmayi sevmiyorsan ha birde simetri hastasiysan cok zorluk cekersin . Ilk sene basic design diye bir ders var anani aglatiyorlar. Masraflari zaten soylemiyorum bile. Sanirim peyzajda devlete pek giremiyorsun onun yerine normal mimarligi tercih etmeni tavsiye ederim . Ha ismine bakarak asla kanma herkesin kolay kolay yapabilecgi bir bolum degil diger fak. Hukuk dahil max ders saati 21 iken bizim 33 du. Inanilmaz yoruluyorsun hergune projler var onlari yapman lazim tabi ne istediklerini anlyabilirsen ha bide juri olayi var ... kisacasi iyi arastir benim gibi yariyoldan donme ilk sene cok birakan oluyor .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klipsi Ca

quote:

Merhaba

Ben bu konuyu açtığımı bile unutmuşum alıntı yaparak nereden nereye dedim vayy be dedirttin öncelikle bunun için teşekkürler :)

Ben bu konuyu açtıktan sonra çok uzun düşündüm ama puanım düşük olduğu için tercih yapmadım zor bir karar oldu.
    Tekrar 1 sene daha hazırlandım puanım aman aman artmadı ama daha iyi bir puan aldım 300 civarında.
    Nihayet geçen sene yani geçen yaz 30 tercihimden 28 ine şehirdışı mühendislik yazdım 2 tane ise istanbul ünv. ve marmara ünv. biyoloji bölümü yani hep istediğim ama meslek açısından korktuğum bölümü yazdım ve şansıma benim puanımdan yüksek olmasına rağmen marmara ünv. yerleştim :)) hemde 50 kişi alıyor ben 46. kişi olarak yerleştim yani kılpayı. Şu an oturduğum şehirde kendimi en iyi hissettiğim alanlardan birini okuyorum ve inan okula başlamadan önce çok fazla strese girdim meslek olarak ne yapıcam diye ama bu sene okulda fikirlerim tamamen değişti kendini geliştirdikten sonra kendi yolunu çizersin. Ben de bizim ülkede zor meslek bulabileceğim bu alanda kendimi geliştirmeye karar verdim.

Şuan marmara ünv biyoloji okuyorum ve bölümümü çok seviyorum okulu da aynen öyle hatta okulun başından beri ingilizce kursuna gidiyorum yine bizim okulun ve şuan erasmusu da kazanmak üzereyim :) seneye büyük ihtimal italya-romanya-fransa üçlüsünden birisinde 5-6 aylık erasmus yapacağım. Kendimi geliştirmeden kastım bunlar. Yeni bir dil daha eklersem haneme ki zaten yurtdışında biyolojiye verilen önem de ortada onun için artık meslekle alakalı pek korkum kalmadı.

Uzunca yazdım ve burdan şunu çıkarmanı istiyorum. Yapmak istediğin meslek ne ise onu yap puana göre yazma puan tabikide önemli illa gideceksen en azından kendine en yakın şeyi yaz. Gerekirse 1 sene daha hazırlan. Bol şans...

Vay be. Nerden nereye hocam. Allah yolunuzu acık etsin :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Klipsi Ca

quote:

Merhaba

Vay be. Nerden nereye hocam. Allah yolunuzu acık etsin :)

aynen öyle teşekkür ederim senin de öyle umarım istediğin yerde bulursun kendini :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.