Arkadaşlar bugün elime geçen 9850 BE modelini takıyorum ama 60C ın altına düşmüyor, BIOS dan bakıyorum orası da aynı. Fan olarak da ZALMAN Cnps 9500 var yani ondan olacağınıda sanmıyorumi. Termal macundan felan derseniz bu zamana kadar bi çk işlemci taktım ettim yani az biraz tecrübem var ama buna binaen yine ondan olabilir diyerekten fanı çıkarıp termal macunu azalttım tekrar taktım yine aynı. Hatta 9850 maks. 61C olmasına ben biraz uğraşınca 74C yi gördü. Her ne yaparsam yapayım çözemedim sorunu.
Anakart olarak M2n32 SLI Delue Nf590 var, BIOS güncellemesi ile destekliyor PHENOM u. Güncellemeyi de yaptım ASUS un sitesinde en son 2001 kodlu güncelleme var hatta belirtiyorda New CPUS.... diye. Acaba BIOS güncellemesini yaptıktan sonra tekrar Manuel olarak BIOS Voltaj felan mı düşürmem gerekiyor?
Bende OCZ vendetta2 soğutucu var, sıcaklık 50C civarı oluyor, kasa soğutman da iyiymiş, aklıma macundan ya da fanın tam oturmamasından başka bi şey gelmiyor. Asus un forumlarında, anakarta özel forumda biraz araştırma yapsan bi şeyler bulursun belki.