Şimdi Ara

Phenom II X2 555 4. çekirdek açnca kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün 4 tane AMD PHENOM II X2 555 aldım 4 adette GIGABYTE GA-M68M-S2P DDR2 S+V+GL PCIx AM3 hepsinde 4. çekirdegi açabildim phenom II x4 B55 olarak görüyor.
    sistem olarak
    işlemci ve anakarttım yukardaki fan stok fan
    ekran kartı vtx 6850
    ramler hi lvl 1333 mhz 2x 2gb dual kit sogutuculu
    kasa frisby üstündeki power 350wat
    sorum şu sistemi normal kurup çlıştırdım w7 64bit kurdum. ama windows derecelendirmeyi çalıştırdıgımda makina kitleniyor. işlemciyi default yaptıgımda degerlendirme normal olarak çalışıyor.
    kitlenmesinin nedeni ne olabilir. ? power yetmiyor desem. aynı kasada 1 ay boyunca phenom II x4 955 diger tüm sistem parçaları aynı olarak sorunsuz çalıştırdım.
    sogutma yetmiyor olabilirmi ? Phenom II x4 955 in stok fanı bakır borularla desteklenmiş diger stok fanlara göre daha iş görür durumdaydı.
    Sizce problem nedir ?

cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmadboy -- 26 Mayıs 2011; 0:58:16 >

• Core temp gibi bir program ile sıcaklıklara bakabilirsiniz. OC yapmadığınız sürece fan yeterli olur.. 4. çekirdeğin sorunlu olmasından kaynaklı olabilir...

Çoğu 555 in 4 çekirdeği de açılıyor ama stabil olmayabiliyor...
  • sorun power yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. çünkü frisby 350w en fazla 275w civarı gerçek güç verir. cpu-z b55 işlemci için 160 watt çekiyor yazmış. ekran kartı, ram, disk ekleyince 300w gibi güç tüketimi ortaya çıkıyor. onun için harici ekran kartını söküp onboard ile deneme yapın. eğer sistem hata vermezse power yetmiyordur. hata veriyorsa çekirdekler patates çıkmış demektir. son olarak x3 olarak deneme yapın. kolay gelsin.
  • 3x e cektigimde de işlemciyi 3 çekirdek fakat phenom II X4 b55 olarak görüyor. yine donma yaptı. birazdan onboard ekran kartı ile deneme yapıcam
    Ccevap lar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapha

sorun power yetersizliğinden kaynaklanıyor

• Ekran karıtnı söktüm yine dondu ama bu defa renkler birbirine girdi.
    x2 de iken işlemci sıcaklıgı boşta iken 30 32 x4 de ise 41 42 den başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmadboy -- 26 Mayıs 2011; 21:19:39 >
  • Her cekirdek acilmiyor acilsada stabil olamiyabiliyor

onboard ekran kartiyla 0,1,2,3 nolu cekirdekler vardir 0,1 zaten aciktir 2 nolu cekirdegi acip deneyin eger sorun yaparsa cekirdek sorunludur sonra 2nolu olani kapatip 3 nolu cekirdegide deneyin eger sorun yaparsa o da sorunludur eger sorun yapmayan cekirdekler acik halde kullanin sonra o sekilde ekran kartiyla deneyin eger ekran kartiyla sorun yaparsa psu yetmiyodur bu sekil de sorun yapan donanimi de tespit edersiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.