Şimdi Ara

PHENOM II X4 955 3.2 Ghz Hk. ufak bir yardım rica ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gigabyte GA-MA770-DS3 (Version 2) ile AMD PHENOM II X4 955 3.2 Ghz QUAD-CORE işlemci kullanacağım. Anakartın işlemciye darboğaz yapacağını biliyorum. Hatta biraz araştırdım bazı kişiler, bu işlemcinin en iyi performansı 790GX ve 790FX anakartlarında verdiğinden bahsetmiş. Şu an anakartta AMD X2 6000 3,0 Ghz işlemci bulunuyor. İlk sorum, gözle görülür bir performans artışı hissedecekmiyim? yoksa anakart darboğazı yüzünden, bu farkı yeterince hissedemeyecek miyim? İkinci sorum ise ekran kartı olarak HIS 4850 iceq turbo ekran kartını kullanıyorum. Bu ekran kartı işlemciye darboğaz yapmamalı diye düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum? Son sorum da, disk performansım ile ilgili, Vista performans değerlendirme penceresinde sistemim 5,4 puan alıyor. En düşük puanı harddiskim için veriyor. Harddisk işlemciye ciddi bir darboğaz unsurudur diye biliyorum. Bu konuda yanılıyor muyum?

Bu arada yorum yaparken yardımcı olması açısından sistem bilgilerim profilimde mevcut...

Yardımlarınızı rica ediyorum...

• Anakartın sisteme tek yapacağı darboğaz desteklediği ram hızlarının sınırlı olmasıdır tabikide giriş-orta sınıf bir kart olduğu için o.c kapasiteside sınırlı anakartın biraz eski model ancak iş görür.790 serisi AMD nin en iyi chipsetleri olduğu için bir çok özellikle geliyor tabikide daha hızlı çalışır.Ekran kartının darboğaz yapacağını sanmıyorum.Sistemine baktım 2 adet disk kullanıyorsun bunları raid yaparak birleştirirsen sistemin performansının arttığını göreceksin birde vista yı bırakıp windows 7 ye geçmeni tavsiye ederim sisteminin uçtuğunu göreceksin vista hantal olduğu için sistemden tam verim alamıyormuşsun gibi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 1 Ocak 2010; 8:48:30 >
  • windows 7 ile ilgili genel kanaat dediğiniz gibi. İşlemci değiştirdikten sonra muhakkak windows 7 kuracağım.
    Ayrıca raid olayını da araştıracağım. Çünkü nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ayrıca şimdilik soğutmaya para yatıramaycağım için OC düşünmmüyorum.
    İleride bütçe OC ye uygun olduğu zaman hem anakartı değiştiririm hem de adam gibi bir soğutma sistemi alırım.

Tavsiyeler için çok teşekkürler...
  • Anakartın işlemciye darboğaz yapması... ?
    Bunu da ilk defa duyuyorum, yok böyle birşey. Sadece anakartın HT hızı düşük olur, işlemci tam performans gösteremez. Ki bu anakartın da HT Bus frekansı 5200(Phenom 4000).
    Başka ne şekilde darboğaz yapacak bana açıklarmısınız?
    Ya da darboğaz nedir onu açıklasanız?
  • @PeMbEpAnTeR
    quote:

Anakartın işlemciye darboğaz yapacağını biliyorum.
    Hatta biraz araştırdım bazı kişiler, bu işlemcinin en iyi performansı 790GX ve 790FX anakartlarında verdiğinden bahsetmiş.

bu bilgiler nereden hocam? hepsi tamamen asılsız hiç merak etme.
    işlemcin anakartında çok güzel performans verir ve sana hiçbir anakartı da aratmaz, rahat ol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.