Şimdi Ara

Phenom ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde phenom ii x6 1090 t var bugun islemciyi anakartima taktim bilgisayar hersey yolunda calisti sonra kargodan siparis verdigim islemci sogutucusu geldi bende stock sogutucuyu sokup onu takayim dedim stock sogutucunun kenar klipslerini actim sogutucuyu cektim

Anaammm

Bi baktim phenom sogutucuya yapismis aklim alindi bisey oldu pinler bukuldu diye ama allahtan birsey yokmus geri taktim intel kullanicisiydim amd ye ye i gectim normal bir durum mu acaba bu am3 soketler cpu yu sikica tutmuyormu acaba bilmek istiyorum?

• Güncel :)
  • Termal macun soğutucuya sıkıca yapışmıştır ve vakum etkisi yapmıştır, doğrudan yukarıya çekmek yerine soğutucuyu sağa sola oynatıp dikkatlice çıkarsaydınız bişey olmazdı. Şuanda yeni soğutucuyu taktınız değilmi bir sorun yoktur işlemcide umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S a m a e L

Termal macun soğutucuya sıkıca yapışmıştır ve vakum etkisi yapmıştır, doğrudan yukarıya çekmek yerine soğutucuyu sağa sola oynatıp dikkatlice çıkarsaydınız bişey olmazdı. Şuanda yeni soğutucuyu taktınız değilmi bir sorun yoktur işlemcide umarım.

Ben direk hayvansal bir şekilde yukarı doğru çektim ben lga 775 kullanıyordum hala da kullanıyorum da onda bildiğin taş gibi kilitleniyor işlemci bende öyle santım çektim çat diye elimde kaldı nerden bileyim neyse yeni soğutucuyu taktım sorun yok :)

Bir sorun olmamıştır umarım birde işlemci çok ısınıyor normal fanı taktım biostayken bile 4500 rpm le dönüyordu stock soğutucu ve 53 dereceydi bir sorun yoktur değilmi.Phenomlar bu kadar ısınıyormu gerçekten :)
  • Sizin yeni taktığınız soğutucu ile kaç derece oluyor? Bende akasa x4 soğutucu var örneğin, öyle ahım şahım bir soğutucuda değil, boşta 30-35 derece arası, yükte 60-65 derece arasında seyrediyor. İşlemcim phenom 2 965 ve @4 ghz oc'lu.
  • Ayrıca phenomlar çok ısınıyor gibisinden şehir efsanelerine inanmayın, çok eskiden amd nin ısınma sorunu vardı ama artık öyle değil.
  • Stock sogutucuda 40 derece gordum biostayken normalmi sizce
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stok soğutucuyla o değerler gayet normal .
  • Stok soğutucuda 40 normal. yeni soğutucu sipariş ettim ve taktım demiştiniz, yeni soğutucuda boşta ve yükte sıcaklık değerleri nedir?
  • Ben eski modelmi diye stres oldum 2009 yapimi yaziyoda
  • Yeni sogutucuda bakamadim daha
  • Fan çıkarılmadan önce pc biraz çalıştırılıp macun ısıtılmalı ;) böylece fan işlemciden çok kolay bir şekilde ayrılıyor ;)
  • Ben bilgisayari kapattim daha sogutucunun aliminium u bile sicakti cektim elimde kaldi :D

Amd saglam thermalpaste kullanmis cimento gibi maasallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çeteci

quote:

Termal macun soğutucuya sıkıca yapışmıştır ve vakum etkisi yapmıştır, doğrudan yukarıya çekmek yerine soğutucuyu sağa sola oynatıp dikkatlice çıkarsaydınız bişey olmazdı. Şuanda yeni soğutucuyu taktınız değilmi bir sorun yoktur işlemcide umarım.

Ben direk hayvansal bir şekilde yukarı doğru çektim ben lga 775 kullanıyordum hala da kullanıyorum da onda bildiğin taş gibi kilitleniyor işlemci bende öyle santım çektim çat diye elimde kaldı nerden bileyim neyse yeni soğutucuyu taktım sorun yok :)

Bir sorun olmamıştır umarım birde işlemci çok ısınıyor normal fanı taktım biostayken bile 4500 rpm le dönüyordu stock soğutucu ve 53 dereceydi bir sorun yoktur değilmi.Phenomlar bu kadar ısınıyormu gerçekten :)

Eskiden intelde de öyle idi. LGA ile kilide geçtiler.

Onun dışında soketi daha sıkı tutsa ya pinler yamulur ya da sen öyle çektiğinde pinler anakatta kalırdı zaten ( Pinlerin temas noktası yumuşak bir maden olan altın dan oluşur. ). Yani kıvamında aslında.

Ama özellikle macun tam kurumadığında böyle bir vakum oluşuyor. Çıkartırken soketi sağı solu boşur zaten oynatarak çıkarmak gerekir.

• Anladım
    Abi pinler anakartta kalsaydı zaten kafayı yerdim herade :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çeteci

quote:

Bozacaksın işlemciyiiiiii neyse ki sorun çıkmamış.

• Yardimlariniz icin tesekkur ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.