Şimdi Ara

PHILADELPHIA DENEYİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GÖKKUŞAĞI PROJESİ (PROJECT RAINBOW)

1930'lu yıllarda Amerikan hükümeti bilim adamlarından gemilerin radarlarda görünmemesini sağlayacak bir yöntem geliştirmelerini ister. Başkanlığını Nikola Tesla'nın yaptığı bir grup bilim adamı bu isteği gerçekleştirmek üzere işe koyulurlar…

Yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın sonunda proje deneme aşamasına gelir. Deneyde Amerikan donanmasında görevli küçük bir destroyer olan Eldridge adlı gemi kullanılacaktır…

Gemi, jeneratörler, vericiler, güç yükselticiler, modülasyon devreleri ve elektromanyetik alan oluşturmaya yarayacak araç gereci içeren tonlarca ekipmanla donanır…

22 Temmuz 1943'te saatler 09:00'ı gösterirken elektromanyetik alan jeneratörleri çalıştırılır. Eldridge'in etrafını önce yeşil bir duman kaplar. Gemiyi bu dumanın ardında görmek imkânsızlaşır. Alıcılar geminin kuvvetli bir elektormanyetik alanla çevrelendiğini göstermektedir. Duman çekildiğinde ise deneyin istenenden daha başarılı olduğu anlaşılır. Çünkü Eldridge sadece radarlardan değil, mürettebatıyla beraber "gözden de" kaybolmuştur!

Amerikan hükümeti ve deniz kuvvetleri elbette ki böyle bir deneyin ya da projenin varlığını asla kabul etmiyor. Tüm bunların asılsız, hayal ürünü iddialar olduğunu savunuyor. Ancak diğer taraftan da görgü tanıklarının ifadeleri var. Zaten deney hakkında bilinenlerin çoğu da bu tanıkların ifadelerinden sağlanmış.

Şimdi başa dönelim ve hikayemizin ayrıntılarına bakalım. 1933 yılında Roosevelt ABD'nin başkanı oldu ve hemen ardından eski dostu ve dünyanın sayılı bilim adamlarından Nikola Tesla'yı Washington'a davet ederek ondan devlet adına bazı projeleri yürütüp yürütemeyeceğini sordu.

Yanıt olumluydu. Başkan ona Gökkuşağı Projesi şeklinde bilinen projeden söz etti. Tesla bu proje üzerinde çalışmaya başladı. 1936'ya gelindiğinde Tesla önemli gelişmeler kaydetmiş hatta insansız bir gemiyi gözden kaybedip sonra da geri getirmeyi başarmıştı.

Ancak yetkililerin deneyin insanlı olarak yapılmasında ısrar etmeleri ve Tesla'nın da insanlara zarar gelmeden bu deneyin yapılmasının olanaksız olduğu noktasında başlayan görüş ayrılıkları sonunda Tesla'nın son aşamada projeden ayrılmasıyla sonuçlandı. Bundan sonra projenin idaresini Dr. John von Neumann devraldı.

Donanma, özellikle Almanlara karşı bir an önce ezici üstünlük sağlamak kaygısını taşıyordu. Bu üstünlüğü sağlamanın ise görünmezlikten geçtiği düşünülüyordu. Arzu edilen gemilerin "radarlara" görünmemesini sağlamaktı. Fakat sonuç beklenenden çok farklı oldu.

Amerikan hükumeti için çalışan bilim adamları arasında dünyanın en büyük dahilerinden biri olarak gösterilen ve Nazi Almanyasından kaçıp ABD'ye sığınan Albert Einstein da vardı.

Philadelphia Deneyi'nde en büyük katkılardan birinin Einstein tarafından sağlandığı düşünülmekte. Özellik Einstein'ın "Birleşik Alan Teorisi"nin deneyi başarıya ulaştıran faktör olduğu sanılıyor.

Einstein bu teorisini 1925-27 tarihleri arasında Prusya'da yayımlanan bir bilim dergisine göndermiş ancak tamamlayamadığını düşünerek geri çekmiş. Einstein'ın ileriki yıllarda teorisini tamamladığı, ancak bunun savaş sırası ve sonrası hükümetlerce gizlenmiş olabileceği tahmin ediliyor. Biz şimdi gelelim ilk deneyin ayrıntılarına.

Haziran 1943'te deney için seçilen USS Eldridge'e elektormanyetik alan oluşturucu donanım yüklendi ve gemi Philadelphia Deniz Üssü açıklarında deneye tabi tutuldu. Deney sırasında yeni mürettebat da gemide bulunuyordu.

Deneye ticari bir gemi olan Andrew Furuseth'in mürettebatı da tanıklık etti. Andrew Furuseth'in özel bir yeri var, çünkü deney hakkında bugün bilinenlerin çoğunu bu gemide görev yapmış olan Carlos Allende'nin anlattıklarından biliyoruz.

(Allende, 50'li yıllarda UFO araştırmacısı Morris Jessup'a yazdığı mektuplarda yaşadıklarını anlatmasaydı belki de bu olaydan hiç haberimiz olmayacaktı. Ve küçük bir not daha: Jessup 1959'da intihar etti. Ne ilginç değil mi?)

22 Temmuz 1943'te şalterler kaldırıldı. Geminin gözden kayboluşuna kadar olanları biliyorsunuz. Ondan sonra olanlar da oldukça ilginç.

15 dakika sonra şalterlerin indirilmesi emredildi. Yeşil duman yeniden belirdi ve duman çekilirken Eldridge yavaş yavaş yeniden materyalize oldu. Ancak bir şeylerin ters gittiği hemen anlaşılmıştı. Gemiye iletilen telsiz mesajlarına yanıt gelmiyordu.

Gemiye çıkıldığında mürettebatın hiç de iyi durumda olmadığı görüldü. Bir bölüm mürettebat yaşadıkları korku dolu dakikalarda gemiden aşağı atladı (Gemiden o anda atlayanların hiç birinin cesedi bulunamadı). Sağ kalanların çoğu akıllarını kaçırmıştı.

5 asker geminin metal gövdesi ile kaynaşmıştı! İkisinin elleri çelik gövdenin içine geçmişti. Ellerini keserek adamları kurtardılar ve yerine protez eller taktılar.
    Normal durumda olan mürettebatın ileriki zamanda olağan üstü şeylerle karşılaştıkları rapor edilmiştir.

Bulundukları yerde birden yokolup başka bir yerde görünebiliyorlardı.
    Duvarların içinden geçebiliyorlardı.
    Bir çoğu bu duvarların arasına sıkışarak can verdi.
    Birden bire taş kesilip bir başkası onlara dokunana kadar öyle kalanlar vardı (Boyutlar arasında sıkışıyorlardı).
    Bunun yanında doğa üstü güçlere sahip olanlarda vardı.
    Sağ kalan adamlar asla tam anlamıyla düzelemediler. Akıl sağlıklarını kaybettikleri gerekçesiyle de ordudan uzaklaştırıldılar.

Donanma bu personeli topyekun emekliye sevk ederek gemiye yeni personel atadı. Bilim adamlarına da sadece radar görünmezliği istediklerini, optik görünmezliğe gerek olmadığını bildirdi.

28 Ekim 1943'te ise Eldridge üzerinde ikinci deney gerçekleştirildi. Saatler 17:15'i gösterirken elektromanyetik jeneratörler yeniden çalıştırıldı. Gemi bir kez daha hemen hemen tamamen görünmez oldu. Sadece gövdesinin ana hatları seçilebiliyordu.

Bir kaç saniye süresince işler yolunda gider gibiydi ki ansızın gözleri kör edebilecek kadar güçlü mavi bir ışık patlaması meydana geldi ve gemi gözlerden tümüyle kayboldu.

Şimdi duyduklarınıza inanmayacaksınız belki ama Eldridge, bir kaç saniye sonra, 600 kilometre ötede, Norfolk açıklarında yeniden maddeleşti.

Norfolk'ta bir kaç dakika boyunca görülür durumda kaldıktan sonra tekrar görünmez oldu ve saniyeler içinde Philadelphia Deniz Üssü açıklarında yeniden belirdi.

Elektronik kamuflajı gerçekleştirmeye çalışan bilim adamları koca bir gemiyi, mürettebatı ile birlikte ışınlamış ve sonra da geri getirmişlerdi. Ancak, daha önce de belirttiğimiz gibi ABD hükümeti asla böyle bir deneyin yapıldığını ya da projenin yürütüldüğünü kabul etmedi.

Donanmaya göre Eldridge, sözü edilen tarihlerde Philadelphia'da bile değildi. Deneyin yapıldığı günlere yakın bir tarihte, yine enteresan bir yerde, Bermuda Şeytan Üçgeni'nde eğitim amaçlı olarak bulunduğu açıklandı. Eldridge daha sonra Yunanistan'a satıldı ve 90'lı yıllara kadar da 'Leon' adıyla hizmette kaldı.

PHILADELPHIA DENEYİ

• Bu da Projenin Resimli Canlandırma Kısmı

PHILADELPHIA DENEYİ

PHILADELPHIA DENEYİ

PHILADELPHIA DENEYİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Kit -- 10 Ağustos 2007; 15:42:24 >

• Bu konuda televizyonda bir program izlemiştim ama ne kadar doğru olduğu da tartışılır. Eğer bundan 50 yıl önce bunlar başarıldıysa şimdi çok daha ileride olmalılar. Ancak hiç bir resmi açıklama yok. Doğruluğunu ispatlamak çok zor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leon420

Bu konuda televizyonda bir program izlemiştim ama ne kadar doğru olduğu da tartışılır. Eğer bundan 50 yıl önce bunlar başarıldıysa şimdi çok daha ileride olmalılar. Ancak hiç bir resmi açıklama yok. Doğruluğunu ispatlamak çok zor.

Dediğim gibi bunu yaşayan insanlar deli muamelesi görüyor, öldürülüyor, köşeye kıstırılıp tehdit ediliyor.
    APOKALİPSİN ATLILARI..
    Mutlaka okuyun.

Ufo diye uzay saçması sandığımız (abimin adını verdiği gibi) frizbilerin aslen abd yapımı olduğunu göreceksinizdir.

Işınlamayı buldular, teslayı doğrulamayı başardılar, ölümü yenmeye çalışıyorlar ama bunu yapamazlar

• madem bu iş bu kadar zaman önce yapıldı , yine yapılabilir , tabii eğer gerçek ise .

adamlar işviçrede (tokamak)yaratılan manyetik alanın belki binlerce kat fazlasını yaratıyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

madem bu iş bu kadar zaman önce yapıldı , yine yapılabilir , tabii eğer gerçek ise .

adamlar işviçrede (tokamak)yaratılan manyetik alanın belki binlerce kat fazlasını yaratıyorlar

Tokamak??
    İsviçre??
    Manyetik alan??
    Bu üçünü istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: S2000

quote:

Bu konuda televizyonda bir program izlemiştim ama ne kadar doğru olduğu da tartışılır. Eğer bundan 50 yıl önce bunlar başarıldıysa şimdi çok daha ileride olmalılar. Ancak hiç bir resmi açıklama yok. Doğruluğunu ispatlamak çok zor.

Dediğim gibi bunu yaşayan insanlar deli muamelesi görüyor, öldürülüyor, köşeye kıstırılıp tehdit ediliyor.
    APOKALİPSİN ATLILARI..
    Mutlaka okuyun.

Ufo diye uzay saçması sandığımız (abimin adını verdiği gibi) frizbilerin aslen abd yapımı olduğunu göreceksinizdir.

Işınlamayı buldular, teslayı doğrulamayı başardılar, ölümü yenmeye çalışıyorlar ama bunu yapamazlar

amrekia ısınlanmayı bulsa coktan sizin yanınızda !! olurdu simdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrebo

quote:

quote:

APOKALİPSİN ATLILARI..
    Mutlaka okuyun.

amrekia ısınlanmayı bulsa coktan sizin yanınızda !! olurdu simdi

Apokalipsin atlılarından Bir Alıntı Veriyorum arkadaşım.
    Bu alıntı Fbı Dosyasını gizlice kopyalıyarak yeni dünya düzeni, ufo frizbileri ve j.f.keneddy cinayeti gibi birçok gerçeği gözler önüne seriyor..
    Buyurun..
    ''
    ÇOK GİZLİ

................................

Sessiz savaşlar için sessiz silahlar tanıtıcı bir program klavuzu operasyon araştırmaları

TM - SW7905.1

''

Yeterli mi??

Apokalipsin Atlıları sayfa 54 satır 1 den başlıyor..

• 50 yıl önce bunu yapabilen bir ülke şimdiye kadar mutlaka aşama kaydetmiş ve kullanmaya başlamış olurdu, o zman da girdiği her yerde batağa saplanmazdı.
    Bunlar, ABD tarafından kasıtlı olarak yapılan (varlığını reddetmek de senaryonun bir parçası) ABD'nin dünyada başka kimsenin yapamayacağı şeyleri yapabilecek kapasitede bir süper güç olduğunu beyinlere kazıma amaçlı propaganda oyunlarıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bobita

50 yıl önce bunu yapabilen bir ülke şimdiye kadar mutlaka aşama kaydetmiş ve kullanmaya başlamış olurdu, o zman da girdiği her yerde batağa saplanmazdı.
    Bunlar, ABD tarafından kasıtlı olarak yapılan (varlığını reddetmek de senaryonun bir parçası) ABD'nin dünyada başka kimsenin yapamayacağı şeyleri yapabilecek kapasitede bir süper güç olduğunu beyinlere kazıma amaçlı propaganda oyunlarıdır.

Hiç sanmıyorum.
    Abimizin tabiriyle İDİOT olabilirler ama bu kafalarının çalışmıyor olduğunu anlatmaz.
    Neden tüm ufolar abd üzerinde görülüyor da hakkari de görünmüyor?
    Yine William Cooperın dediği gibi savaş bölgelerinde görülüyor ve orada deneyler yapılıyor??
    Vietnamda küçük bbir ksabayı yok etmiş.
    Israrla tavsiye ediyorum bu kitabı size..
    Yazan adam öldürüldü.

Çok değerli bir kitap...

• quote:

quote:

50 yıl önce bunu yapabilen bir ülke şimdiye kadar mutlaka aşama kaydetmiş ve kullanmaya başlamış olurdu, o zman da girdiği her yerde batağa saplanmazdı.

Hiç sanmıyorum.
    Abimizin tabiriyle İDİOT olabilirler ama bu kafalarının çalışmıyor olduğunu anlatmaz.
    Yine William Cooperın dediği gibi savaş bölgelerinde görülüyor ve orada deneyler yapılıyor??
    Yazan adam öldürüldü.

Çok değerli bir kitap...

Çünkü Hakkari'de;
    1.İnsanların birinci önceliği geçim derdi ve işsizlik
    2.Doğu toplumlarında bu tarz efsaneleri yaya bırakacak kadar mistik inanışlar,evliyalar,hurafeler v.b. olduğu için insanlar ufo,görünmezlik gibi şeylere ihtiyaç duymazlar.

• quote:

quote:

quote:

Hiç sanmıyorum.
    Yazan adam öldürüldü.

Çok değerli bir kitap...

Çünkü Hakkari'de;
    2.Doğu toplumlarında bu tarz efsaneleri yaya bırakacak kadar mistik inanışlar,evliyalar,hurafeler v.b. olduğu için insanlar ufo,görünmezlik gibi şeylere ihtiyaç duymazlar.

Ne alakası var sayın bobita?
    Geçim derdi olanlar havaya bakmıyorlar mı?
    Hem Şehir ortamında daha zor gözükür bu tür cisimler.ama aynı şeyi köy ortamı için söyleyemem.
    Işıksız ortamlarda yıldızlar ve gökyüzü karanlıkta bile iyi gözükür..
    2.si de bu bir psikolojik savaştır.Orası zaten cahil insanlardan oluşuyor.Siz cahil, okuma yazma bilmeyen bir insana nasa deneyi çıktılarını anlatamazsınız ki..
    Hep dediğm gibi 5cmküplük kutuya 85 cmküplük başka bir kutuyu sığdıramazsınız..

• Aslında mümkün olabilir. UFO olarak tabir edilen cisimlerden bende görmüştüm yıllar önce. Benimle beraber 7-8 kişi daha gördü ben bağırmaya başladıktan sonra. Oldukça eteresandı. Ne bir kuş ne bildiğimiz uçak ya da helikopte ne bir göktaşı ne de yanılgıydı. Görmek lazım... Tepemizde uçan "unknown flying object" ler var.!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Aslında mümkün olabilir. UFO olarak tabir edilen cisimlerden bende görmüştüm yıllar önce. Benimle beraber 7-8 kişi daha gördü ben bağırmaya başladıktan sonra. Oldukça eteresandı. Ne bir kuş ne bildiğimiz uçak ya da helikopte ne bir göktaşı ne de yanılgıydı. Görmek lazım... Tepemizde uçan "unknown flying object" ler var.!!!

Biraz daha bahseder misiniz sayın Criminal Origin?
  • Burda 3-5 kişinin söylediği idda edilen sözler dışında herhangi bir kanıt var mı? amerikan ordusu gibi sineğin yağını çıkartmaya bile para ayıran bir kuruluş bir gemiyi ışınlamanın yolunu keşfedip "yok biz bunu sipari,ş etmemiştik" diyip böyle bir işin ucunu bırakır mı? Nükleer bombalar ile oyuncak gibi oynamış, Patlaması durumunda dünyanın sonunu getirecek binlerce nükller füzeye milyarlarca dolar yatırmış bir ülke böyle birşeyin peşini bırakır mı?

Bir de bir noktaya takıldım. Bu deney için gereken aletler deneyin yapıldığı gemiye yüklenmiş, ancak makalede "15 dakika sonra şalterin indirilmesi emredildi" diyor, deneyin yapıldığı gemideki aletlerin şalteri başka bir gemide mi? Peki diyelim şalter başka gemide o zaman bu iki gemi arasında bir kablo bağlantısı olması lazım o zamanda mürettebatın çelik gövdeye kaynamasına sebep olan olaylar yaşanırken bu kablo sağlam mı kalmış? hatta sonra ki deneyde gemi ışınlanmış ise bu kablo nasıl kopmaz?

• Madem öyle ayrıntılı anlatayım..

10 yıl kadar önceydi. Müstakil bir evin bahçesinde kuzenim, onun arkadaşı ve ben uzanmış muhhabbet ettiğimiz sırada kuzenimin arkadaşı bir anda gökyüzünde birşey gördüğü söyleyerek ayakladı tabi biz görene kadar gitti, kaçırdınız dedi. Ufo olduğunu idda etmeye başladı. Doğal olarak inanmadık biz. 10-15 dakika kadar bu bizi inandırmaya çalışırken bu kez kuzenim ayaklandı ve bağırmaya başladı.. O sırada bende gördüm. Oldukça yüksekteydi, klasik tabirdir ama yuvarlak bir işık kümesigibiydi. Çok seri hareket ediyordu. Gökyüzünde çok uzun bir mesafeyi çok kısa sürede alıp, aniden durup tekrar başka bir yöne yöneliyordu. İnanılmaz bir manevra kabiliyeti vardı. O sırada bizim bağrışmalarımızı duyarak komşularda çıktı, gördüler fakat gördüklerine inanmak istemediler. Kuş, uçak gibi anlamsız benzetmeler yaptılar. Son olarak bir yöne hareket edip, orada duran diğer bir cisme (biraz daha büyük bir ışık kümesi) doğru giderek sanki içine girdi (birleşmiş gibi görünüyordu, yani yanlızca büyük olan kaldı) kısa bir süre sonra bunun içinden zıt yölerere doğru 2 tane çıktı hızla uzaklaşıp gözden kayboldular. Diğer büyük olansa tekrar baktımızda orada yoktu..

Hala her ayrıntısıyla hatırlarım. Muhabbeti geçtikçe de anlatırım. Ancak kimse inanmaz nedense..

• quote:

Madem öyle ayrıntılı anlatayım..

10 yıl kadar önceydi. Müstakil bir evin bahçesinde kuzenim, onun arkadaşı ve ben uzanmış muhhabbet ettiğimiz sırada kuzenimin arkadaşı bir anda gökyüzünde birşey gördüğü söyleyerek ayakladı tabi biz görene kadar gitti, kaçırdınız dedi. Ufo olduğunu idda etmeye başladı. Doğal olarak inanmadık biz. 10-15 dakika kadar bu bizi inandırmaya çalışırken bu kez kuzenim ayaklandı ve bağırmaya başladı.. O sırada bende gördüm. Oldukça yüksekteydi, klasik tabirdir ama yuvarlak bir işık kümesigibiydi. Çok seri hareket ediyordu. Gökyüzünde çok uzun bir mesafeyi çok kısa sürede alıp, aniden durup tekrar başka bir yöne yöneliyordu. İnanılmaz bir manevra kabiliyeti vardı. O sırada bizim bağrışmalarımızı duyarak komşularda çıktı, gördüler fakat gördüklerine inanmak istemediler. Kuş, uçak gibi anlamsız benzetmeler yaptılar. Son olarak bir yöne hareket edip, orada duran diğer bir cisme (biraz daha büyük bir ışık kümesi) doğru giderek sanki içine girdi (birleşmiş gibi görünüyordu, yani yanlızca büyük olan kaldı) kısa bir süre sonra bunun içinden zıt yölerere doğru 2 tane çıktı hızla uzaklaşıp gözden kayboldular. Diğer büyük olansa tekrar baktımızda orada yoktu..

Hala her ayrıntısıyla hatırlarım. Muhabbeti geçtikçe de anlatırım. Ancak kimse inanmaz nedense..

Bahsettiğiniz bölge stratejik önem taşıyormuydu peki?

• Taşımıyordur heralde ozamanlar tokattaydım : ) Ancak hemen ertesi gün haberlerde farklı şehirlerde ufo görüldüğüne dair haber çıkmıştı. Bu şehirlerden biri sivas (tokata oldukça yakın) diğer şehirler hangileriydi hatırlamıyorum.
  • quote:

Taşımıyordur heralde ozamanlar tokattaydım : ) Ancak hemen ertesi gün haberlerde farklı şehirlerde ufo görüldüğüne dair haber çıkmıştı. Bu şehirlerden biri sivas (tokata oldukça yakın) diğer şehirler hangileriydi hatırlamıyorum.

Stratejik bir yer olmamasına karşın belki TSKnın gizli bir toplantısını dinlemeye yada bilgi çalmaya gelmiştir şeref yoksunları ..

Şu Soğuk savaştan nefret ediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hiç sanmıyorum.
    Yazan adam öldürüldü.

Çok değerli bir kitap...

Çünkü Hakkari'de;

Ne alakası var sayın bobita?
    Geçim derdi olanlar havaya bakmıyorlar mı?
    Hem Şehir ortamında daha zor gözükür bu tür cisimler.ama aynı şeyi köy ortamı için söyleyemem.
    Işıksız ortamlarda yıldızlar ve gökyüzü karanlıkta bile iyi gözükür..
    2.si de bu bir psikolojik savaştır.Orası zaten cahil insanlardan oluşuyor.Siz cahil, okuma yazma bilmeyen bir insana nasa deneyi çıktılarını anlatamazsınız ki..
    Hep dediğm gibi 5cmküplük kutuya 85 cmküplük başka bir kutuyu sığdıramazsınız..

Şu alakası var S2000 arkadaşım, insanların böyle şeyleri düşünmeleri için asgari yaşam şartlarına sahip olmaları gerekir, yoksa beynin esas faaliyeti teoriler üretmek değil, varlığının devamını sağlamaya çalışmak olur.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.