arkadaşlar 2 ay kadar once philips 170 S6FB 17'' lcd monitör aldım. ekran kartım ise asus p5RD1 v anakart uzerinde on board olarak bulunan 128 mblık Atı radeon Xpress 200. Çözünürlüğü 1280*1024 e aldığımda ekranın en sağ tarafında sütun sayılabilecek bir bölgede dikkatli bakıldığında sezilebilecek bir titreme oluşuyor. başka forumlarda da arakadaşlardan yardım istedim. sağolsunlar yardım ettiler.ancak sorunum tam olarak çözülemedi. çözünürlüğü düşürdüğümde( örneğin 1024*768) titreme tamamen ortadan kalkıyor. hatta diger forumlara başvurmadan once çözünürlüğü 800*600 e aldığımda ekran görüntüsü tamamen gidiyodu. tavsiye uzerine monitörün sürücüsünü indirip yukledim. (anlaşılacağı uzere monitör le ne bir cd ne de herhangi bir kullanma kılavuzu geldi). sürücüyü indirdikten sonra ve auto adjust filan yaptıktan sonra şu an itibarı ile titreme az once izah ettiğim tarzda minimum seviyeye indi ancak tamamen yok olmadı.açıkçası bu da beni sinir ediyo. (bu arada çözünürlüğü 800 e alıp sonucu göremiyorum :), çünkü yedek monitörüm daha önceki denemelerimdeki gibi yanımda değil).. monitörün kendi set upında "For best result, use 1280*1024 " yazıyo ancak ben 1280*1024 de daha kotu performans almış oluyorum. bunun yanında daha da onemli bi konu var ki asıl büyük sorunum da bu. monitörde sıklıkla sağdan sola bazen de düzensiz bi şekilde ekranda koyu renkler hakimken netçe farkedilebilecek bir tarama oluyor. kablonun manyetik alandan etkilenip boyle bir taramaya neden olabileceği yorumundan sonra monitörü bilgisayardan olabildiğince uzağa etrafta hiç bir kablonun dahi bulunmadığı bir yere taşıdım ancak sonuç değişmedi. acaba problem neden kaynaklı olabilir. bu arada monitörü eski bi bilgisayarda denedim. bahsi geçen iki problemde gerçekleşmedi. ancak belirtmek gerekir ki o bilgisayarda 4mblık bir ekran kartı vardı ve çözünürlük çok da fazla arttırılamıyordu. fikirlerinizi bekliyorum. acaba monitörün kablosunda mı bi problem olabilir. ve ya ekran kartında bi arıza mı var ?
kardes birde 1024*e 768 kullanırken herz ayarlarini dusurmeyi dene örnegin 120 herz ile calişiosa 75 e falan cek.. bu işlemi yaptıktan sonra ekranı 1280*1024 e cek. sanki bana cozulecek gibi gelio bazen ekran kartlariyla monitorler arsinda herz uyumsuzluklari yasanabilior
MONİTÖRÜNÜ AYNI ŞARTLARDA BAŞKA BİR PC DE DENEMENİ ÖNERECEĞİM..YANİ 4MB 32MB DEĞİL 128 MB EKRAN KARTI OLAN BAŞKA BİR PC DE.. ONDA DA OLURSA SICAĞI SICAĞINA GARANTİDEN DEĞİŞTİR HEMEN..