Şimdi Ara

PHILIPS 200WS8FS ve PHILIPS 200CW8FB Hakkında Yorumlarınız Neler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vatan ın çalışanları temsilci elemanlarmış evet. bizi tavlamaya çalışan samsung çu çıktığı için samsung u öven çok şeyler söyledi. hatta bu forumda yazan sorunları söleyince işte o sitede yorum yazanlar samsung un haricinde markaların adamları o yüzden öyle yorum yazıyor olabilirler dedi. 1-2-3 kişi o sorunları söleseydi belki samsung alabilirdim ama şu vınlama bile birçok kişide var hatta olmayanlar istisna diyebilirim. bu arada samsung un 232bw modeliydi galiba onda backlight çok belirgindi. bu philips te ona göre backlight yok diyebilirim.yeni ekran kartını almama sanırım 2-3 ay var yani bu isteğinizi gerçekleştiremeyeceğim. ama şuanda fotoğraf makinem yanımda değil. elime geçince büyük ihtimalle yarın fotoğraflarda koyarım.vatan ın sitesinde hala yok evet. zaten bu ürünü ilk alan bizmişiz. bugün değiştirmek için gittiğimde dün bir kaç kişinin daha aldığını öğrendim. hatta biri ben bu ürünü 4 aydır takip ediyorum en sonunda getirmişsiniz diye kapmış hemen :) bu arada içerenköy vatan da 200CW8FB den 3 tane kaldı benim aldığım an itibarıyla. ama sanırım tekrar gelir stoklarına. fiyatı ise 516TL(kdv dahil). ancak eğer cardfinans ınız varsa %8 indirim+12 taksitle 475TL(kdv dahil) alabilirsiniz. ben cardfinans la 475 e aldım. ve alacaklara öneriyorum. hiç olmazsa vınlama yok :) ama mutlaka alırken kontrol edin,ettirin ölü pixel için

• Dün gece Vatan'a e-posta ile monitörün stok durumunu sordum. Bugün öğlen yanıt geldi. Bugün itibari ile İzmir şubesinde stokta varmış. Hâlâ CRT'de kalsam mı acaba diye kararsızım ama büyük olasılıkla haftasonu gidip bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi longbow -- 31 Aralık 2007; 17:01:04 >
  • hayırlı olsun dostum. ben de bu monitöre bakıyordum. daha ilk duyruldugundan beri. özellikle antalyada samsung lcd için samsung servisi yok. philips'te bu var. gerçi ikisinin de servisleri lcd'lerin içini açmaya yetkilendirilmemişler.. şöyle 1 2 ay daha kullan bakalım herhangi bir olumsuzluk cıkacak mı
  • longbov arkadaşım lcd lerin crt den tek eksiği dikkatli bakınca görüntülerin çok hafif hafif titreyerek ilerlemesi. bu sorun plazma tv lerde de var. bunun önüne bir türlü geçilemiyor. full motion teknolojisiyle bunun önüne geçilmeye çalışıldı ama onlarıda inceledim, azalmış olsa da yine de o titreme var. o yüzden şimdi led li tv lerin geliştirilmesine ağırlık verildi. ki led li tv lerin yurt dışında gelişmesiyle o gelişmiş versiyonlarının ülkemize gelmesi epey zaman alır. ilk led li tv ülkemize girdi gibi gözüksede dediğim gibi bu teknoloji daha gelişme aşamasında ve yeni giren modelin fiyatı çok pahalı. ama lcd lerin crt lerden artıları da var tabi. sağlıklı olması bunu başında geliyor. monitör karşısında saatlerce kalan kişiler farkediyorlardır belli bir zaman sonra aptallaştıklarını, bir olaya reaksiyon verme sürelerinin azaldığını. bunun nedeni crt ler karşısında yüksek radyasyona maruz kalmamızdır. ayrıca yine sağlık avantajı olarak göz sağlığımız var. ben bunları karşılaştırdım. elimdeki crt monitörde bozulma aşamasına gelince lcd almanın vakti geldi ve tam o anda philips 200CW8FB vatan stoklarına girince hemen kaptım ve hala bu monitörü aldığıma memnunum. özellikle yüksek çözünürlüklü filmler izleyince farkını anlıyorsunuz. elimdeki dvd lerden soğudum hd filmlerin kalitesini bu monitörde görünce. eski 15'' lik crt monitörümde hd kalitesini farkedemiyordum ama şimdi kalite budur dedim. ayrıca bir not ekleyeyim. 200CW8FB nin kutusundan DVI kablo çıkmıyor ayrıca almanız gerekiyor. ben onu da vatan dan aldım onun da fiyatı 34TL. eee madem dvi girişi var o yolla bağlanayım dedim. ama bunun için tabiki ekran kartınızda dvi çıkışı olması gerekiyor.
    monitörün bir özelliğine de anlatayım. zaten bu monitörü seçmemin nedenlerinden biri de buydu (ki çok nedeni var :) ). bu monitörü inceleyenler smart özelliklerini de anlamışlardır umarım. bu özellikler sayesinde çok daha verimli görüntüler alabiliyorsunuz. örneğin monitörün menüsünde Setup kısmında bulunan Smart Response yi On yaparsanız monitör oyunlarda ve videolarda daha hızlı tepki süresi sunuyor, fotoğraflarda veya durgun görüntülerde renk doygunluğunu arttırmak için tepki süresini azaltıyor.Yani monitörde o anda ekranda ne varsa monitör otomatik olarak tepki süresini sürekli değiştiriyor her zaman daha iyi görüntü elde edilmesi için. Bir diğer smart özelliği ise Smart Contrast.bu özelliği yine monitörün Menü->Setup ından açık hale getirirseniz monitör kendi kendine görüntülediğiniz içeriği analiz ederek contrast ı ve renkleri ayarlıyor. bu özelliği ilk tanıdığımda monitör arızalı sandım. başka bir forumda yazıları okurken (ki o site siyah ağırlıklıydı) siyah yerlere gelince contrast ve aydınlatma düşüyordu, sayfayı ilerletince siyahtan farklı bir renge geldikçe contrast ve aydınlatma artıyordu. eyvah dedim monitör bozuk, meğerse bu Smart Contrast özelliğiymiş. bu özellik sayesinde siyah içeriklerin daha iyi görünmesini ve renkli içeriklerin daha yüksek contrast ve aydınlatma sayesinde daha parlak ve net görünmesi sağlanıyor. ayrıca monitör üzerinde bulunan bir tuşla Smart Image menüsünü açarak "Office Work", "İmage Viewing", "Entertainment", "Economy" seçeneklerinden birini seçebiliyorsunuz ve böylece monitör otomatik olarak yaptığınız işe göre de renkleri, aydınlatmayı, parlaklık ve contrast ı ayarlıyor.
    bu son bilgileri de vererek umarım yeterince ayrıntıya girebilmişimdir. sorusu olan ayrıca sorabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanaksoy1 -- 1 Ocak 2008; 16:33:42 >

• [Merhaba, ben longbow]

Kaan, tekrar çok teşekkürler. Biraz geç olacak ama monitör hayırlı olsun (unuttum kusura bakma) ve iyi yıllar. Son mesajını neredeyse yazdığın an okudum, yarım saatte bir bu başlığa bakıyordum. Ancak yanıt yazmadan önce hesap bilgilerimden posta adresimi değiştirdim, değiştirmez olaydım. Sistem bir türlü giriş yapmama izin vermedi. Sorunu iki gün arayla iki yöneticiye de yolladım ama hiçbirinden yanıt gelmedi. Sağolsun DH, yeni bir hesap açtım ben de.

Neyse...

SmartImage'i soracağım. Bu Samsung'un MagicBright'ı gibi bir işleve mi sahip? Bende Samsung 997MB 19" CRT var. Özellikle filmlerde ve oyunlarda MagicBright çok iyi etki ediyor. Üç ayarı var; ofis, internet, eğlence. Oyun ve filmde eğlenceye (en parlak ve canlı renkleri bu ayarda sunuyor) getiriyorum, diğer zamanlar ofise ayarlıyorum. Internet ve eğlence ayarlarında biraz bulanıklığa neden olsa da (oyunlar ve filmler için önemsiz sayılabilecek derecede) parlaklığı, renklerin doygunluğu filan bozmadan (hatta daha doygun ve canlı hale getirerek) arttırıyor. SmartImage de aladığım kadarıyla bunu yapıyor öyle mi?

Fark anlaşılsın diye sağ alt köşede MagicBright'ı açtım.
     PHILIPS 200WS8FS ve PHILIPS 200CW8FB Hakkında Yorumlarınız Neler?

Bir de monitörün ergonomisi nasıl, sağa sola, aşağı yukarı oynuyor mu, oynuyorsa kaç derece kadar? Kasa, çerçeve nasıl, LG'lerdeki gibi boşluk vb. bir durum var mı? Gerçi monitör özelliklerinde özellikle kasa malzemesinin kalitesi üzerinde durulmuş ancak yine de sorayım, içim rahat etsin. :) Oyunlrda çözünürlüğü doğal çözünürlüğün altında kullanınca (örneğin ben genelde 1280x960'ta oynuyorum, 200cw8fb'yi alırsam da genelde 1280'li bir çözünürlükte oynayacağım) görüntüde herhangi bir sorun oluyor mu ve şu hayalet olayı aksiyon, FPS oyunlarında nasıl, hiç denedin mi? Belli ki titiz ve hassas gözlere sahip birisin, yorumlarına güveniyorum. Bir aksilik olmazsa bir hafta içinde (belki bu haftasonu) monitörü almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 4 Ocak 2008; 14:15:27 >

• evet arkadaşım Smart Image yi doğru anlamışsın. Smart Image içerisinde 4 tane seçenek var bir önceki mesajımda anlatmıştım ister onlardan birini seçersiniz isterseniz Off deyip kendi ayarlarınızı kullanırsınız. Philips e özel olarak iki özel ayar daha mevcut Smart Contrast ve Smart Response bunlarıda önceki mesajımda anlatmıştım.
    Monitörün ergonomisine gelince: şimdiye kadar monitörümü öne veya arkaya doğru eğmek haricinde hiçbir değişim yapmadım. sen istedin diye şimdi denedim. alt ayağından tutarak monitörü sağa-sola çeviremiyorsunuz ama çevirmek isterseniz monitör çok güzel dönüyor ayağıyla birlikte, zaten ayağıda yuvarlak hatlara sahip olduğu için monitörle birlikte döndüğünde bir rahatsızlık vermiyor benim içinde bu dönüş önemli değil. öne ve arkaya eğilmesi ise tam ölçemedim ama aşağı yukarı 45-50 derece gibi. kasa kalitesi çok güzel, şık. monitörün ön tarafı parlak malzeme,zaten kutusunda çizilmesin diye vakumlu jelatinle kaplanmış bu kadar özenli paketlenmiş yani. bildiğiniz gibi alt tarafta Philips yazıyor. bu yazının aşağı yukarı 10cm sağından itibaren 1cm aralıklı olarak toplam 6 tuş var. bu tuşlardan en soldaki mavi ışıklı Smart Image tuşu, en sağdaki ise yeşil ışıklı açma kapama tuşu. diğer tuşlar ışıksız. kasa konusunda Philips e güvendiğim için bahsetmeye bile gerek yok görünüşü bile kendini belli ediyor. daha önce dediğim gibi sadece pes2008 ve nfs carbon oynadım bu oyunlarda çözünürlüğü arttırdım ama monitörün kendi çözünürlüğü olan 1680*1050 değildi. bu iki oyundan pes2008 de maçlarda top hızlı giderken titreme oluyor. ancak onun ekran kartımın yetersizliğinden kaynaklandığını sanıyorum. fakat ekran kartım ne kadar da iyi olsa bu tarz oyunlarda lcd olduğu için hafif bir titreme olacaktır, hiçbir lcd den crt performansı beklemeyin bunu biliyorum. ama yine de oynanabilecek seviyede.
    eğer fotoğraf makinem yanımda olsaydı ve finallerim başlıyor olmasaydı daha ayrıntılı bir inceleme yapardım. ama yinede şimdiye kadar ki mesajlarımda bu monitörle ilgilenenleri genel olarak iyi derecede bilgilendirdiğim kanısındayım. final dönemine yaklaştığım için pek oyun yüklü değil bilgisayarımda bu yüzden fps oyunlarını henüz denemiş değilim.
    monitörü almak istediğiniz yerde mutlaka diğer monitörlerle karşılaştırın. şunu da söyleyeyim eğer bu monitörü almasaydım okuduğum tüm sorunlarına rağmen samsung un 2232BW veya 226NW modellerinden birini alacaktım çünkü philips imi aldığım vatan içerenköy de bu iki samsung dan birinde hiç backlight yoktu diğerinde epey belirgin olarak vardı. ama hangisinde yoktu onu hatırlayamıyorum.
    bu philips i aldığıma çok memnunum cümlesiyle masajımı bitireyim. adamlar hakkaten kalite monitör yapmışlar.

• beyler bende bu monitoru almayi dusunuyorum ama nerden almak daha avantajli.. vatan da 500 u gecer herhalde ..dısardan 480 e falan bulunur ama dısardada olu pixel garantısı veren yok...cok kararsızım yaaawww
  • arkadaşım eğer bu monitörü alacaksan ve eğer cardfinans ın varsa vatan dan şaşma derim. %8 indirim +12 taksit yapıyor vatan cardfinans a. bana 475 e geldi kdv dahil. lcd lerde ölü pixel çıkma olasılığı yüksek olduğu için her marka lcd yi ölü pixel garantili bir yerden almak lazım. vatan da alırken kontrol de edebiliyorsunuz. gerçi ben monitörü aldığım gün çok işim vardı kontrol ettirmeye fırsat bulamadım eve geldim 1 ölü pixel çıktı. ertesi gün gittim ve aynısıyla değiştirdim. ancak kutunun tüm içeriğini götürmeniz gerekiyor değiştirmek için çünkü kutu olduğu gibi tümüyle değiştiriliyor. şimdi hiç ölü pixel olmadan gönül rahatlığıyla kullanıyorum. ayrıca cardfinans ım olmasaydı bile yine de fazladan 515 tl verirdim buna. ölü pixel garantisi şart. sonra garanti vermeyen bir yerden alıpta burada ölü pixel çıktı diye ağlanmasın. her markada ölü pixel çıkabiliyor.

• Bugün öğlen Vatan'dan (İzmir şubesi) monitörü aldım, bir de DVI kablo aldım. Görevliye sorduğumda mağazada deneyemeyeceğimizi, garantinin de 15 gün olduğunu söyledi. Neyse, kasaya gittik, kasada sordum, garanti bir ay dedi. Birkaç soru daha sordum, en iyisi müşteri hizmetlerine gidip sorun, onlar daha iyi bilgilendirirler dedi. Ben de müşteri hizmetlerine gidip sordum. Önce 15 gün dedi, bir ay değil mi deyince bir ay ama 15 gün içinde gelirseniz işleminiz daha hızlı yapılır dedi. Biraz ilginç, neyse. Ölü piksel var mı diye bakabilir miyiz dedim, tamam dedi. Monitörü servis bölümüne götürdü. 5 dk sonra geldi monitör, sorun yokmuş. Ama eve gidip bakınca iki ölü piksel gördüm, ikisi de siyah. Paketleyip geri götürdüm. Az önce değiştirilmiş monitörü kurdum ve şu an o monitör bağlı. Malesef bunda 2 değil, 3 tane ölü piksel var, üçü de siyah :( Neyse, yarın ya da pazartesi gidip değiştireceğim tekrar.

Daha tam deneyemedim her şekilde ama şunu söyleyebilirim ki DVI gerçekten fark ediyor. Ayrıca, film izleyecekseniz ve kalitesiz görüntüye tahammülünüz pek yoksa bırakın DVD'den kayıt DivX'leri, DVD bile çok vasat geliyor. 5-10 dk kadar Call of Duty 4 oynadım (1280x960), bir sorun yoktu ancak SmartContrast konusunda ilk izlenimim pek olumlu olmadı çünkü adı üzerinde dinamik olarak değişiyor, pek sevmedim. Umarım ölü pikselsiz bir taneye rastlarım ama kıyıda köşede bir tane olursa ona da rağzıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 5 Ocak 2008; 22:14:28 >

• öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. yada şöyle diyim yarın ki monitörün hayırlı olsun izmir deki vatan ın bu konularda nasıl olduğunu bilmiyorum fakat yine de bir elemanın dediğinin diğerininkine uymaması bi hayli ilginç geldi bana. eğer monitörü alırken kendin kontrol etme imkanı bulursan kendin kontrol et derim. ama oradaki çalışanlardan senin anlattıklarına göre hiç memnun kalmadım. allahtan ben öyle bir vatan dan almaya kalkmadım yoksa onlar için kötü olurdu. ben kontrol etmek için açtırdığım da monitörü tezgaha koydurmadan önce kutu içerisinde sarılmış olduğu naylonumsu kılıfı serdirttim çizilmesin diye. orada monitörü açtık kontrol programını açtı elime aldım bi 5 dk kadar çeşitli renkleri değiştirerek teker teker kontrol ettim. ardından kutuyu açan elemana kontrol ettirdim, sonra monitör bölümünün şefini çağırdılar o kontrol etti en sonunda hiç birimiz ölü pixel bulamayınca tamam dedim. orada kendin kontrol etme konusunda ısrar edersen başarılı olursun diye sanıyorum. ayrıca ben bu aralar pek oyun oynayamadığım için pek oyun yorumu yapamadım. umarım diğer bu monitörü düşünenler için birkaç oyun yorumu da yapabilirsin. senin sorduğun konularda mesela ghosting i sormuştun nasılmış varmıymış? bu arada senin ekran kartın neydi? çünkü ben pes2008 oynarken olan titremeler canımı sıktı. yinede oynanabiliyor olsa da en çok bu oyunu sevdiğim için üzdü beni. bahsettiğin film izleme konusuna gelince tabiki fark olacak ama yakından izlemezseniz filmleri çok da bir sorun olmuyor. size birde önerim var eğer hd riplenmiş film edinebilirseniz filmde kaliteyi göreceksiniz. 1280*560 çözünürlükteki filmleri izlerken dehşet zevk veriyor. görüntü süper.

• Teşekkürler. Evet, ben de pek memnun kalmadım bu durumdan.

Benim ekran kartı Palit 8600GT Sonic+. Az bir süre oynadım ama gördüğüm kadarıyla bir sorun yoktu. Monitörle aramda 60-70 cm uzaklık var ve bu mesafeden o ölü pikselleri görmek neredeyse olanaksız, bari bir tane olsaydı. Henüz adam gibi bir renk ayarı da yapamadım açıkçası, şu piksel olayını halledeyim önce. Dediğin gibi backlight var ama pek de rahatsız etmiyor. Az önce DivX izledim, şöyle bir metreden filan, ilk başta CRT'den yer olmadığından LCD'yi masanın önüne koymuştum, burnumun dibindeyken biraz kötü gözüküyordu tabii, ama şimdi monitörü masanın arkasına koydum, o mesafeden divX'ler o kadar rahatsız etmiyor. Dediğin gibi kalite HD'de ortaya çıkıyor. HD Transformers'a baktım biraz, olay budur, müthiş. Ya bu arada benim masam ne kadar genişmiş, CRT'yi indirince aşağıya yayla gibi oldu :)

Bu sefer ısrar edip kendim bakacağım çünkü servistekiler belli ki üstünkörü bakıyorlar. İlk monitörün sağ köşesindeki etiketi çıkarmamışlardı mesela, ölü piksellerin biri o etiketin altındaydı. İkinci monitörü aldığımda akşam olmuştu ve müşteri hizmetleri çok yoğundu, bir buçuk saat kadar bekledikten sonra monitörü alabilmiştim, ondan doğruca eve gittim. Neyse, umarım yarın ölü piksellerim azalır.

• evet arkadaşım bizde kontrol ederken o köşedeki ve biraz daha altında bir küçük etiket daha var onları çıkarıp öyle bakmıştık pixellere. bu yüzden benim kontrol ettiğim mağazadaki elemanlar çok iyiydi. sana bir tavsiyede bulunayım birde: monitörü alacağın zaman müşteri açısından yoğun olmayan bir zaman olsun daha rahat ve uzun süre kontrol edebilirsin. ben değiştirdiğimde saat 11:00 civarıydı ve monitör bölümünde sadece 2 müşteri daha vardı biri zaten başka bir monitör almış kullanamamış onu değiştirmek için diğer monitörere bakıyordu, bizde teşhirlerin olduğu yerde kontrolümüzü yaptık servis yerinde değil yani. yeni değiştireceğin monitör şimdiden hayırlı olsun.
  • tirido begenmedin mi yani monıtoru...tavsıye edecegın monıtor varmı..herkes farklı farklı seyler dıyo kafam corba gıbı oldu...dogru durust 500 u gecmıycek bı monıtor onerın b ana ya
  • quote:

tirido begenmedin mi yani monıtoru...

Monitörü değil, Vatan'ın durumunu beğenmedim. Aynı soruya iki çalışan farklı yanıt verdiler. Monitörle ilgili değil o sözlerim.

Gelelim ölü piksel durumuna. Bugün öğlen tekrar müşteri hizmetlerine gittim. Baştan söyleyeyim, müşteri hizmetleri ilgileniyor o konuda bir şey demiyorum ama çok ağırkanlılar, devlet dairesi gibi. Bunu Vatan'a yakıştıramadım. Haftasonu gibi yoğun saatlerde 15 kişilik sıraya bir kişi bakıyor, o gidiyor başkası geliyor, halbuki üç kişilik hizmet yeri var orada.

Neyse, saat birde monitörü verdim, ikiyi geçe çağırdılar. Gösterdim ölü pikselleri, çalışan bana ya çok küçük bunlar ölü piksel değil ki filan diye ırın mırın etti. Dedim olur mu, değiştirin rengi, bakın tepki vermiyor, hep siyah, ölmüş bunlar dedim. Sonra adam ya benim gözler seçmiyor, sen bak dedi diğer çalışana. Neyse, tamam dedi diğeri, ölü piksel, değiştirelim. Bu arada belirteyim ölü piksel kontrolünü kendiniz yapın, adamlara bakıverin ölü piksel var mı diye vermeyin, birebir kendiniz bakın. Değiştirme kağıdını alınca çalışana bu sefer ben burada gelip bakacağım, her işlemde üç saatim gidiyor dedim. Tamam dedi ama kasadan geçmeden kutuyu açamayız, siz alın kasadan getirin bakalım burada dedi. Neyse, aldım stokta kalan son monitörü, getirdim servise, baktık, bunda da iki tane var. Biri Windows saatinin orada, diğeri de yine aynı hizada 10-15 cm yukarıda. Hay dedim şansıma... Son bir ürün var o da sergide. Çok kararsız kaldım, acelem de var, proje için yetiştirmem gereken çizimler var. Servisteki çalışan başka marka alın, niye bunda ısrarcısınız diye sordu. Dedim, bir aya yakındır araştırıyorum, Samsung kullananların bir kısmı monitörden gelen sesten şikayetçi, LG kullanıcıları çerçevenin kalitesizliğinden, bir süre sonra çatırdayıp sorun çıkarmasından şikayetçi dedim. Evet Samsung'un o sorununu duydum ama LG iyidir, biz kullanıyoruz filan dedi. Ben de monitör kapandıktan sonra soğurken çatırdıyormuş, monitörle aynı odada uyuyanların yorumu, ondan LG istemiyorum dedim. Neyse, dediğim gibi kararsız kaldım, acelem var, sonuçta hakkım da var değiştirmeye, ben dedim gideyim, olmadı haftaiçi gelirim. Babamla gelmiştik Vatan'a, o arabada bekliyordu 2,5 saattir. Yanına gittiğimde Vatan'ın otoparkına bakan görevlisi geldi, daha önce babamla konuşmuşlar. Durumu anlattım. Sakın kabullenmeyin, ne olursa olsun hakkınızı isteyin, bugün halledin bence dedi. Ayrıca çıkmayanlarda ileride ölü piksel çıkmayacak diye bir garanti yok ama çıkanlarda daha sonra çoğalabilir dedi. Ben sizi müdür yardımcısıyla görüştüreyim, durumu bir de ona anlatın, işinizi daha çabuk halledersiniz dedi. Sağ olsun ilgilendi md.yardımcısı. Ama arada tekrar müşteri hizmetlerine gitmemiz gerekti. Orada biraz sinirli anlar yaşandı. Şöyle diyeyim, kısacası hakkınızı almak için bir yerden sonra biraz bağırmanız gerekiyor. Sağ olsun işin o kısmını babam halletti :) Neyse, monitör mağazada bir tek sergide kalmıştı. Sergide ölü piksel testini açtık, aldım monitörü kucağıma baktım baktım ölü piksel yok. Tamam dedim, ben bunu alıyorum. Az önce kurdum, tekrar baktım, Allah'a şükür ölü piksel yok. Gece rüyama girdi ya, monitör kucağımdaydı orasına burasına bakıyordum ölü piksel var mı diye :)

İnanın artık Philips'in montaj hattında çalışabilirim, dört tane monitörü kutudan çıkar, kur, sök, topla, kutuya koy. Artık gözüm kapalı 30 sn'de kutularım :) Ama şaka bir yana Allah tekrar kutulatmasın. Ölü piksel bulamadım, artık bir daha da bakmam ölü piksel var mı diye. Amarım bir daha ölü pikselle karşılaşmam.

Önümüzdeki hafta finallerim başlıyor. Bu hafta belki fotoğraflı bir inceleme yazısı yazarım ya da daha iyisi 3 hafta sonra LCD konusunda deneyimli bir arkadaşımı davet edeceğim, onun yorumlarıyla birlikte bir inceleme yazarım. Gerçi kesin beğenmeyecektir çünkü onda IPS panelli canavar bir NEC var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 6 Ocak 2008; 17:38:49 >

• şimdi ölüsüz monitörün hayırlı olsun arkadaşım. benimde finallerim yarın başlıyor. o yüzden çok ayrıntılı inceleme yapamamıştım ama yine bir çok soruya cevap verdiğimi sanıyorum. ileriki zamanda o arkadaşınla birlikte ayrıntılı incelemeni foruma yazarsanız düşünenleri daha iyi aydınlatabilirsiniz. anlattığın vatan sanki bambaşka bir mağaza. içerenköy vatan da çok iyi karşılıyorlar elemanlar. değiştirmek için müşteri hizmetlerine gittiğinizde elektronik sıra numarası alıyosunuz. orada da 3 masa var ve 2si bazen 3 ü çalışıyodu. ben gittiğimde 2dk kadar bekledim. sonra kutuyu verdim açtılar götürüp baktılar sadece 1 tane ölü olmasına rağmen hiçbirşey demeden evet ölü pixel var deyip aynı ürünü mü alacağımı sordular aynısını alacağım deyince stok bilgisini verdiler ve değişim işlemini başlattılar. bir belge verdiler o belgeyle üst kattaki kasaya gidip yeni kutuyu kasadan geçirdim ve yine çok güzel ve rahat şekilde kontrol ettik önceki mesajımda yazdığım gibi ayrıntılı olarak. sen oradaki elemanlara söyle gelip buradan ders alsınlar.
    bu arada LG nin kapattıktan sonra çatırdamasını yazmışsın. bu gayet normaldir. uzun süre elektrik enerjisinin farklı enerji türüne çevrilmesinden dolayı meydana gelen ısı monitör kasasında birikir ve tabi monitörü kapatınca meydana gelen sıcaklık farklılığının yol açtığı plastik mukavemetinden dolayı genleşmeyle veya sıkılaşmayla o çatırdı seslerini duyabilirsin. bu sesler tüm lcd lerde plazma larda duyulabileceği gibi eski tüplü tv lerde de duyulur. önemli olan kasa malzemesinin o sıcaklığa dayanabilmesidir, çatırdıyor olması kasanın şeklinin bozulduğunu göztermez. o sesleri sadece monitörü kapattıktan sonra değil açıkken de duyabilirsiniz.
    ancak bahsedilen LG sorunu bu sıcaklık farklılıklarından dolayı kasasının zamanla bozulmasıdır. bunun nedeni ise kasa malzemesinin kalitesizliğidir. bu sorunun philips te olacağını sanmıyorum çünkü kasası uzay mekiklerinde kullanılan ateşe dayanıklı kompozit malzemeden yapılmıştır.
    umarım bu konularda da gerekli bilgilendirmeyi yapmışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanaksoy1 -- 6 Ocak 2008; 18:20:34 >

• Teşekkürler. Birçok soruma yanıt buldum sayende, çok sağ ol.

Evet, LG'nin durumunu biliyorum. Dediğin gibi plastiğin genleşmesinden dolayı ses çıkarması benzer ürünlerde, televizyonlarda filan var, olağan bir şey ama LG'de kasanın yapısı bu nedenle zamanla bozulduğundan sonuçta görüntüde bozulmalara varacak sorunlar çıkıyor dediğin gibi. Ben fazla uzatmamak için, orayı kısa kestim.

Gerçekten mağazalar arasındaki bu fark can sıkıcı bir durum. İçerenköy'deki şubede numara verilmesi iyi bir uygulama. İzmir'de devlet dairesi gibi sıraya diziliyor insanlar. Tekrar yazayım, önceki mesajlardaki olumsuz yorumlarım monitörle değil Vatan'ın İzmir şubesi ile ilgili. Monitör hakkında yorum yapacak kadar kullanmadım daha. Bu arada İzmir'deki stokta bitti bu monitör, neredeyse gelenlerin tamamına kalite kontrol testi yaptım :)

Benden daha önce uygun olursan sen başlık açarsın, deneyimlerimizi birlikte paylaşırız.

• Tirido monitörün hayırlı olsun...

Ben de İzmir Vatan'dan alacağım için 200CW8FB'den vazgeçeceğim sanırım; sen hepsine bakmışsın çünkü... :)

Peki 200WS8FS modelini görebildin mi?... O nasıldı?... Ben, sen bu başlığı açana kadar hep bu modelle ilgileniyordum... Sen başlığı açtıktan sonra da 200CW8FB modeline bakmaya başladım...
  • Bu arada LG alırsam gerçekten büyük sıkıntı çeker miyim?...

Çünkü Carrefour Teknosa'da görmüştüm 19" ve 20" LG'leri; aynı görüntülerin oynatıldığı onca monitör içinde görüntü canlılıklarıyla "gel beni al" diye bağırıyorlardı resmen... Sonra sordum hepsini VGA bağladık dediler, DVI bağlantıda ne olur acaba?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 6 Ocak 2008; 19:18:11 >
  • Teşekkürler Pulstar, sanırım 200WS8FS var, en azından sergide gördüm. Görüntü konusunda bir şey diyemeyeceğim, zaten sergiler kesin fikir alınacak yerler değil. Hatta Vatan'da görüntü çoklayıcı kullanıldığından görüntüler kesin görüntü kalitesini vermez diye uyarılar asılı. Bir de oraya bağlanan monitörlerde fabrika ayarları kullanılıyor, renk ayarı filan yapmıyorlar.

LG'lerde Kaan'ın da bahsettiği kasa bozulmasından kaynaklanan sıkıntılar var, en azından forumda bu yönde başlıklar ve yorumlar var. Samsung'tan ve LG'den cayma nedenlerimiz aynı zaten burada tekrar bahsetmeye gerek yok, karar senin :)

Ben uzun yıllar CRT kullandım, dün gece 4-5 saat LCD kullandıktan sonra gözlerim yoruldu açıkçası. İlginç değil mi? Çünkü benim için alışılmadık şekilde net ve keskin görüntü veriyor. Zamanla alışacağım tabi ki. Bu arada bu netlik, 200CW'ye değil bütün LCD'lere genelleyebileceğimiz bir özellik sanırım. Tabi DVI'ın katkısı da vardır bu konuda. Eski monitörüm Samsung 997MB, nokta aralığı 0,2-0,21 mm, 200CW'nin 0,258.

Çalışana sordum, ölü piksel çıkanları ithalatçıya geri yolluyoruz dedi. Şimdi stokta kalmadığından bu hafta gelir belki.

• Çok kararsız kaldım yaa...

Bir de ben sistemi de değiştirmek zorunda kalacam... Ekran kartım 32 MB. onboard... PCI Express kart alamıyorum... AGP kartlar anakart fiyatına... Geriye de pek bir şey kalmıyor... 1 İşlemci, 1 Ram...

Film olarakta DivX seyrediyorum... Ancak elimdeki DivX'ler WideScreen monitörde ne kadar kalite verir bilmiyorum... Tam ekran seyredebilirmiyim... Yani şu an ki CRT monitörümde film seyrederken alttan-üstten siyah boşluklar kalıyor 16:9 olmadığı için... Yeni monitörde böyle birşey olur mu?...

kaanaksoy1 "1280*560 çözünürlükteki filmler" keyif veriyor demiş... Elimdeki filmlerin çözünürlüğünü nasıl öğrenebilirim?... 20 inç widescreen monitörde seyredeceğim DivX'lerin en az çözünürlüğü kaç olmalı?... Yardım edin ne olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 6 Ocak 2008; 21:41:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.