Şimdi Ara

PHILIPS 200WS8FS ve PHILIPS 200CW8FB Hakkında Yorumlarınız Neler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoya sağ tıklayıp özelliklerine gel ve özet sekmesine tıkla. Orada resim genişliği ve yüksekliği değerleri var. İşte o çözünürlük. DVD standardı 720xA kadardır (A değeri filmin genişlik oranına göre değişir). Genelde DivX'ler de 640'lı çözünürlüklere sahip olurlar.

Media player classic kullanıyorsan açtığın videonun özelliklerini File>Properties'ten Details sekmesinden öğrenebilirsin.

Aşağıdaki görüntü Transformers'tan. Video çözünürlüğü 1280x528 ve H264 codec'le kaydedilmiş. Görüntü müthiş. Bu arada belirteyim flaş kullandığımdan alt ve üstteki siyah bölge çok güzel çıkmış, gerçekte o kadar siyah değil ancak daha renk vb. ayarları yapmadım.
     PHILIPS 200WS8FS ve PHILIPS 200CW8FB Hakkında Yorumlarınız Neler?

Gördüğün gibi alttan ve üstten siyah yerler kalıyor ama 4:3 ekranlara göre çok daha iyi. Tabi bu filmin oranına bağlı, örneğin Ice Age hemen hemen tam oturdu.
     PHILIPS 200WS8FS ve PHILIPS 200CW8FB Hakkında Yorumlarınız Neler?

Yanlarda gördükleriniz SmartAccessory. Kaan bahsetmişti daha önce, telefon, kalem filan koymaya yarıyor.

Fotoğrafta belli olmuyor, çıplak gözle görmek gerek, film izlemenin zevki 1280'lik ve üstü HD videoda çıkıyor. Sıradan divX'lerin (genelde 640'lık çözünürlükte oluyorlar) verdiği zevk HD'nin yanında biraz solda sıfır.

Daha önce de dediğim gibi HD izlemek istersen bilgisayarını güncellemen gerekecek.

• Evet... Bende ki DivX'lerin çoğu 600'lü çözünürlükte... Filmleri Emule'den indiriyorum... İndirirken bunları öğrenme imkanımız yok mu?...

Bir de HD nasıl oluyor?... Altyazılarını falan bulmak mümkün mü?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 7 Ocak 2008; 1:48:16 >
  • Şimdi daha da kararsız kaldım...

Elimde yüzlerce DivX var, neredeyse yarısını daha izlemedim... Çözünürlükleri de 600 civarı... 20 inç alırsam at sırtına konmuş kelebek gibi duracaklar sanki...

Ne yapacağımı iyice şaşırdım...
  • arkadaşım o kadar da kötü olmuyor ama çok yakından bakınca tabiki küçük crt monitöre göre kalite düşüyor. çünkü aynı çözünürlükteki görüntüyü daha büyük ekranda izliyorsun. bizim dediğimiz normal divx ler izlenebilecek görüntüde olmasına rağmen HD filmleri çok güzel zevkle izlersin. indirmelere gelince, ben rapidshare den indiriyorum filmleri ve film linklerini bulduğum forumlarda çözünürlük gibi bilgileri veriyorlar.
  • quote:

Filmleri Emule'den indiriyorum... İndirirken bunları öğrenme imkanımız yok mu?

eMule'de inen dosyaya sağ tıklayıp ayrıntılara tıkla. Çıkan menüden içerik bilgisi sekmesine gel. Yeteri kadar indirdiysen (dosyanın başının ve sonunun gelmesi yeterli genelde) orada çözünürlük vb. bilgiler yazar. Çözünürlüğün yanında video bitrate değeri de önemli. Bu değer videonun saniyede kaç kb'lik görüntü gösterdiğini belirtir. Bu değer ne kadar fazlaysa görüntü o kadar iyi olur, karelenmeler az olur.

Bir metreden filan izlersen sorun yok, görüntü normal ama tabi HD çok daha iyi. Buradan eMule konusunda bilgi alabilirsin:http://www.divxforever.us/ (éd2k modülüne gir)

HD videoların boyutları da genelde en az 4 GB oluyor bu arada. En iyi HD videolar BluRay'den (BRrip) ya da HD-DVD'den kayıtlar. Bir de HDTV'den kayıtlar var, sıradan divX'lere göre çok daha iyi ama tabi HD televizyon yayınından kayıt olduğu için HDDVD ya da BR kadar olmaz, ayrıca altyazı konusunda da sıkıntı yaratabilir.http://sharethefiles.com/forum/viewtopic.php?t=39621

Tek parçalı HD videolar için tek CD'lik divX'lerin altyazısını kullanabilirsin, genelde uyar. Dikkat etmen gereken FPS değeri, yani saniyede gösterdiği kare sayısı (bu değer 23,976, 24, 25, 30 olabilir). Altyazının FPS'i ile videonunki aynı olmalı. Ama artık HD kayıtlar için de altyazılar çıkmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 7 Ocak 2008; 11:36:10 >

• Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar...

CRT monitörde ortalama 50-60 cm. uzaktan seyrediyorum... LCD monitör CRT monitörün yerine konacağından tahmini olarak 1 metreden seyretmiş olacağım... Sanırım yeterli olur...

Anlattıklarınıza göre HDRip olayı daha yeni bir teknoloji... Zamanla DivX'lerin yerine alacak sanırım... Bundan birkaç yıl önce DivX'lere senkronize alt yazı bulmakta problemdi... Sonra uygun alt yazı bulmak kolaylaştı, o yüzden daha yeni yeni başladım DivX arşivi yapmaya... HDRip arşivi yapmak içinde daha zamanım var; hele ki 4 GB büyüklüğünde olunca... Şu an her filmi HD olarak indirmeyi lüzumsuz buluyorum, ancak önemli filmler için olabilir...
  • Tum yorumlarız icin saolun sizin sayenizde bende bu monitoru aldım yalnız monitorum kurdugum zaman ust taraf hafifce yere dogru bakıyor bu sorun sadece bendemi var yoksa asagı yukarı haret edebilirmu ben bulamadım yardımcı olursanız memnun kalırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: holysmoke19

Tum yorumlarız icin saolun sizin sayenizde bende bu monitoru aldım yalnız monitorum kurdugum zaman ust taraf hafifce yere dogru bakıyor bu sorun sadece bendemi var yoksa asagı yukarı haret edebilirmu ben bulamadım yardımcı olursanız memnun kalırım

monitörün eğimini ayarlayabiliyorsun arkadaşım. üstünden veya altından tutarak eymeye çalışırsan eğilecektir. 40-50 derece gibi bir eğim açısı var toplamda
  • tesekkur ederim yardımınız icin
  • Az önce öm'ne yanıt verdim. Burada da yazayım. Ekran ayak bağlantısından geriye 20 öne 5 derece eğiliyor, ayağın yükseklik ayarı yok.
  • beyler bu monitoru( 200cw8fb ) ciddi almayi dusunuyorum..ciddi ciddi onerirmisiniz? bi sorunu var mi.. forumda phlips hakkinda dogru durust yorum yok..kullananda pek yok sanırım...oneri beklıyorum
  • arkadaşım şimdilik benim ve tirido nun incelemeleri 1. ve 2. sayfada mevcut onları okuyabilirsin. birçok soruya cevap verilmiştir.
  • Bu aralar çok yoğun olduğum için çok kurcalayıp farklı şekillerde deneyemedim. Eğer istersen 2 hafta kadar daha bekle, o zaman elimden geldiğince fotoğraflarla da destekleyerek foruma bir inceleme ekleyeceğim. Sadece yurtiçi için değil yurtdışı için de az biraz kaynak olsun çünkü monitörün hiçbir yerde doğru dürüst bir incelemesi yok. Çok ilginç gerçekten, Philips gibi bir markanın üst modellerinden biri ve incelemesi yok.

Neyse, bugüne kadar, TN panellerin genelinde olan sorunlar (dikey bakış açısının darlığı, çok karanlık sahnelerde ayrıntı kayıpları vb.) haricinde bir sorunla karşılaşmadım. Yıllarca CRT kullandığımdan başta biraz yadırgadım ama dediğim gibi bunlar bütün TN LCD'lerin sorunu. Biraz CoD4, Crysis, Juiced 2 oynadım, hayaletlenmeye rastlamadım. Ayrıca belirteyim, malzeme ve işçilik kalitesi çok iyi. Kışın ortasındayız, yazın ne olur bilemem ama oldukça az ısınıyor. Dediğim gibi bu kullandığım ilk LCD olduğu için başka LCD'lerle kıyaslayamıyorum ve buna yönelik yorumlar yapamıyorum. Ayrıca olabildiğince tarafsız ve gerçekçi yazmaya çalışıyorum. O yüzden forumdaki birçok üye gibi "süper monitör, al" demiyorum ama büyük olasılıkla alınca pişman olmayacağın bir monitör olacağını söyleyebilirim.

• Dikey bakış açısı falan bunlar problem değil... Yanlardan görüntü açısı önemli; tabii monitörün karşısına 3-5 kişi geçip seyredecekler için... Monitörü tepeden veya alttan izleyecek değiliz, yani en azından ben değilim... Zaten o şekil kullanacak zekaya sahip biri varsa boşa monitöre para vermesin... Psikiyatriste gitsin, o para birkaç seans ücretini karşılar, tedavi falan olur...

Bu arada PHILIPS 200CW8FB beni aşıyor... PHILIPS 200WS8FS hakkında da hala bir yorum yok...
  • Film izlerken koltuğa biraz yayılıp bakış açın aşağıya kaydığı zaman görüntünün yukarısının kararmaya başladığını görünce böyle demezsin ama. Tam karşıdan bakarken bile ekranın altı ile üstü arasında ton farkı var.
  • arkadaslar ben de 200cw8fb modeli ile ilgileniyorum
    ama bir yandan da olmusken 22" olsun istiyorum
    220cw8fb modeli sitelerde gozukmuyor.ne zaman cıkar acaba piyasaya?bilgisi olan var mı?
  • Bilemiyorum. İstersen ithalatçı Arena Bilgisayar'a sor.

Bilgi olsun diye ekliyorum, 220CW'nin incelemesi (5 üzerinden 4 almış)
    http://www.digitalversus.com/article-358-2891-53.html
    Step3'ten farklı test sonuçlarını görebilirsiniz:
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=53&mo1=297&p1=2862&ma2=36&mo2=284&p2=2683&ph=1

Düzeltme: İnceleme sayfası eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 19 Ocak 2008; 19:29:36 >

• test icin tesekkurler hocam
    bence fiyatta samsung 2232bw ile uc asagı bes yukarı aynı olacak
    dedigin gibi bi dıstribitore sormak lazım
    benim de internette inceleme sitelerinde gozume takılan hem 20 hem 22 icin tek olumsuz elestri gorus acısı yetersizlikleri
    zaten her marka-modelde sorunlar var
    ama su an ben philipse cok yakınım
  • Bir şey değil.
    Görüş açısı ne yazık ki bütün TN panellerin en büyük sorunu. Açıkçası özellikle dikeyde bu kadar dar açılara sahip olduklarını bilmiyordum. Umarım Philips 9. nesil LCD'lere IPS panelli modelleri de ekler, eklerse ciddi ciddi almayı düşünürüm. Çünkü 6. nesildeki IPS modeli arkadaşımda vardı ve neredeyse CRT kadar iyi görüş açıları sunuyor, renkler filan da çok iyi. Tabi fiyatları TN'ye göre pahalı (iki katı civarında) ancak sunduğu görüntüyü görünce o farka değer. Ne yazık ki neredeyse bütün üreticiler TN panele yöneldi ve piyasada IPS ya da MVA yok.

Philips'in 4. nesil IPS'si ile 8. nesil TN'si, görüş açılarındaki fark oldukça açık:
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=53&mo1=60&p1=681&ma2=53&ph=8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 16 Ocak 2008; 16:15:12 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.