Şimdi Ara

PHILIPS 200WS8FS ve PHILIPS 200CW8FB Hakkında Yorumlarınız Neler? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamiyle katılıyorum Aynısı Asusls201de de vardı bi kaç markadada var sanırım yüksek parlaklıktan olsa gerek bende birde filmlerde çok karalık vardı koyu yerler ve gölgeleri tamamen siyah oluyodu sırf bu yüzden satmak zorunda kaldım
    Vatanda hepsini inceledim kiminin gama ayarı bozuk kimi çok beyaz kimide gene çok siyah adam gibi bişi yoktu lanet olsun bu lcd yi icat edenlere adam gibi bişi yapamamışlar bari yarım tüplü crt yapsınlar onları kullanalım.

quote:

Orjinalden alıntı: Tirido

Film izlerken koltuğa biraz yayılıp bakış açın aşağıya kaydığı zaman görüntünün yukarısının kararmaya başladığını görünce böyle demezsin ama. Tam karşıdan bakarken bile ekranın altı ile üstü arasında ton farkı var.
  • Arkadaşlar ben 3 aydır Philips 200WS8FS kullanıyorum, sorusu olanlara bilgi verebilirim.

Not1: Üründen çok memnunum.

Not2: Daha önce 226BW,940BW kullandım.
  • quote:

Vatanda hepsini inceledim kiminin gama ayarı bozuk kimi çok beyaz kimide gene çok siyah adam gibi bişi yoktu lanet olsun bu lcd yi icat edenlere adam gibi bişi yapamamışlar bari yarım tüplü crt yapsınlar onları kullanalım.

Bulana değil de IPS ve MVA'ları unutup TN'ye yönelmeye lanet olsun diyelim. Çünkü IPS'ler CRT'yi aratmayacak kalitede sonuç veriyor ama herkes TN panel üretip duruyor. Çünkü TN LCD'ler IPS LCD'lerin yarı fiyatında ve genel talep de ne yazık ki bu yönde.

Şu haber umut vaat edici:http://www.techno-labs.com/content_screen.asp?YID=2630

Vatan vb. yerlerdeki sergileri de pek ciddiye almayın çünkü monitörlere ayar yapmadan fabrika ayarlarıyla kullanıyorlar. Daha da önemlisi görüntü çoklayıcı kullandıklarından ve monitörlere gönderdikleri görüntünün çözünürlüğü genelde monitörlerin doğal çözünürlüğünden düşük olduğundan (ortak görüntü kullanıldığından sergideki en küçük monitöre göre çözünürlüğü ayarlıyorlar) gördüğünüz sonuç yanıltıcı olabilir. Zaten mağazalarda da buna yönelik uyarılar yazılı.

• quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Arkadaşlar ben 3 aydır Philips 200WS8FS kullanıyorum, sorusu olanlara bilgi verebilirim.

Not1: Üründen çok memnunum.

Not2: Daha önce 226BW,940BW kullandım.

Fiyatı cazip geldiği için düşünüyorum dostum.
    Kontrastın düşük olamsı çok fark ediyor mu?
    Yanlış bilmiyorsam dahili hoparlörü var?
    DVI girişi var bildiğim kadarıyla,fiyat farkı kontrast ve kasadan mı?
    BEN OYUN FALAN ÇOK KASMAM DA FİLM PERFORMANSI NASIL?
    Samsung'a göre nasıl peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 19 Ocak 2008; 1:18:15 >
  • Öncelikle dahili hoparlör yok, dvi + analog var, benim şu ana kadar kullandığım en iyi monitörlerden biri. 940bw den bana göre kesin olarak daha iyi, ben hiç sevemedim 940bw yi, nasıl bu kadar ünlü olduğunada gerçekten şaşıyorum, bu cihazın renkleri hem ondan daha parlak, hemde daha canlı.

Oynamadığım oyun kalmadı monitörde, ekran ve renkler dediğim gibi çok parlak ve canlı, son parlaklık seviyesinde oynamak zor, gözleri çok yoruyor, %90 lara getiriyorum, kalite gerçekten tatminkar.

Film performansı için yorum yapamıycam, ben hd film izliyorum bu görüntüyüde lcd tv me aktarıyorum, film açıkken bir monitöre bakıyorum bir de lcd tv ye yani lcd tv de görmesem güzel derdim belki ama lcd tv de görünce o görüntüyü, monitörün ki aşırı yavan ve mat geldi, dediğim gibi film konusunda tam olarak yorum yapamıycam.

Ben 430 ytl ye almıştım, çok ta memnunum cihazdan, almadan önce çok araştırdım, philips in teknik servisi diğer firmalardan 3-5 kat daha iyi, evden alıp eve teslim etme vb. bi ton avantajı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 19 Ocak 2008; 1:47:05 >

• sky_walker arkadaşım senin monitörün bu monitör daha alt ve eski olan modeli. o yüzden diğer arkadaşlara bilgi verirken 200CW8FB için olmadığını belirtsen daha güzel olurdu. çünkü 200CW8FB senin kullandığın 200WS8FB den özellikleri karşılaştırıldığında çok üstün. yorumları okuyan arkadaşlara bir not ekleyim dedim böylece
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Öncelikle dahili hoparlör yok, dvi + analog var, benim şu ana kadar kullandığım en iyi monitörlerden biri. 940bw den bana göre kesin olarak daha iyi, ben hiç sevemedim 940bw yi, nasıl bu kadar ünlü olduğunada gerçekten şaşıyorum, bu cihazın renkleri hem ondan daha parlak, hemde daha canlı.

Oynamadığım oyun kalmadı monitörde, ekran ve renkler dediğim gibi çok parlak ve canlı, son parlaklık seviyesinde oynamak zor, gözleri çok yoruyor, %90 lara getiriyorum, kalite gerçekten tatminkar.

Film performansı için yorum yapamıycam, ben hd film izliyorum bu görüntüyüde lcd tv me aktarıyorum, film açıkken bir monitöre bakıyorum bir de lcd tv ye yani lcd tv de görmesem güzel derdim belki ama lcd tv de görünce o görüntüyü, monitörün ki aşırı yavan ve mat geldi, dediğim gibi film konusunda tam olarak yorum yapamıycam.

Ben 430 ytl ye almıştım, çok ta memnunum cihazdan, almadan önce çok araştırdım, philips in teknik servisi diğer firmalardan 3-5 kat daha iyi, evden alıp eve teslim etme vb. bi ton avantajı var.

Ben LG L204WT-SF'i bu nedenle aldım... 200CW8FB çok pahalı geldi... PHILIPS 200WS8FS'te şansıma Vatan'da L204WT-SF ile en üst rafta yan yana duruyordu... Reyon görevlisi yukarı uzanıp 2 monitörüde aşağıya doğru eğdi ve LG'nin görüntüsü bariz kaliteliydi...

Ayrıca benim odamda 37 ekran eski bir televizyon var ve bilgisayardan görüntü aktarıp film seyretmem mümkün değil... Zaten öyle bir imkanım olsa 17" veya 19" kare LCD monitör alırdım... Çünkü bilgisayarda oyun ve grafik işim yok, benim işim sabah-akşam film...

Az önce de 200WS8FS kullanım kılavuzuna baktım... OSD menüsünde Brightness ve Contrast haricinde ekran modu ayarlama göremedim... 200CW8FB'de var ama dediğim gibi hayli fiyat farkı var... Ayrıca LG, Philips panel kullanıyor...

• hocam vatanda cardfinans indirimli fiyatlara gore philips 200cw8fb ile lg l204wt ilearasında 60 ytl fark var....
    bence buyuk fark değil....
  • bende 200WS8FS almayı düşünüyordum ama şimdi aklım karıştı. 200cw8fb 206bw den iyimi 206bw 50ytl daha pahalı. ayda 30ytl taksitle 19" alırım diyordum dvi olanlar tahminimden fazla cıktı kendimi 20" araştırıken buldum

şimdi
    200WS8FS 430ytl
    200CW8FB 480ytl aradaki arka değer mi. oofffff
  • quote:

Orjinalden alıntı: souza1907

hocam vatanda cardfinans indirimli fiyatlara gore philips 200cw8fb ile lg l204wt ilearasında 60 ytl fark var....
    bence buyuk fark değil....

Doğrudur... Ayrıca 15 YTL civarı DVI kablosu koydun mu 75 YTL. eder...

Philips marka kablo alırsak 100 YTL. eder...

Bir de ben geçen Salı günü aldım... LG L204WT-SF 402 YTL. falan tutmuştu.... Son 1-2 günde dolarda hafif bir tırmanma oldu... Şimdi Vatan'a baktım da benim monitör Card Finans indirimli 413 YTL.'ye geliyor... Fakat Philips fiyatları YTL. olduğu için bir değişiklik yok... Yani geçtiğimiz Salı günü 2 monitör arasında 70 küsür YTL. fark vardı, DVI kabloyu da alsaydım (çünkü Vatan'da sadece Philips kablo varmış) 100 YTL'yi geçerdim ve ben o kadar para veremezdim... Ayrıca ben o monitörde 100 YTL'lik bir performans farkı olacağını hiç sanmıyorum...

Ben iddia ediyorum; bugün bir çoğumuz hangi monitörü alırsak alalım en fazla 4 yıl sonra çeşitli sebeplerden dolayı yeni monitör bakacağız... Hatta teknoloji bu hızla giderse bu süre daha geriye bile çekilebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 20 Ocak 2008; 4:53:46 >

• hocam philipsin kutusundan dvi kablo cıkmadıgını bilmiyordum
    bence ciddi bir eksiklik....
    aslında benim hedefim 220cw ama henuz piyasada yok...
    bekliyorum ama beklerken 20 lere de bakıyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: souza1907

hocam philipsin kutusundan dvi kablo cıkmadıgını bilmiyordum
    bence ciddi bir eksiklik....
    aslında benim hedefim 220cw ama henuz piyasada yok...
    bekliyorum ama beklerken 20 lere de bakıyorum....

Hocam daha önce birkaç başlıkta yazmıştım...
    Ben monitör bakmaya ilk 19" Wide Screen'ler ile başladım... Sonra 20" olsun dedim... Bu arada 22" monitörelere de baktım... 22" alayım dedim, vazgeçtim... Çünkü 20" monitörlerin en yüksek çözünürlüğü 1680x1050 ve 22" monitörlerinde en yüksek çözünürlüğü aynı... Bu durumda aynı görüntü metrekare olarak daha geniş bir alana yayılıyor... Bu da daha geniş nokta aralığı anlamına geliyor... Bu yüzden 20" almaya karar verdim ve aldım...

• öncelikle ekran büyüklüğü konusunda en verimli kaliteli görüntüyü 20" ile alırsınız. 22" te görüntü biraz bozuluyor. eğer illa 22" almak istiyorsanız 1680*1050 çözünürlükten fazla olmasına dikkat edin ki bu çözünürlüğün üstünde pek 22" yok. bir arkadaş 200ws8fs ile 200cw8fb yi karşılaştırmaya çalışmış. ben 200cw8fb kullanıcısı olarak tabiki 200cw8fb derim. bu monitörü almadan önce çok araştırdım. iki monitör arasında contrast farkı gerek kağıt üzerinde gerekse canlı görüntüde bariz fark ediyor. ayrıca 200cw8fb nin artıları smartaccesories ve smart image gibi özelliklerinin olması. yeniden monitör alacak olsam hiç düşünmez aradaki farkı verir yine 200cw8fb yi alırdım. ama son kararı tabi siz vereceksiniz.
  • LG L204WT 0.260mm 5ms 430ytl

200CW8FB 0.258mm 2ms 525ytl (480ytl+45ytl dvi)

206BW 0.250mm 2ms 540ytl

şimdi bu ikisi arasında kaldım. sanırım PHILIPS de dvi kablo cıkmıyor peki samsung da varmı? 45ytl gibi bir fiyatı var ve aradaki farkı kapatıyor samsungta cıkıyorsa. lg en uygun olan gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 21 Ocak 2008; 15:10:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MySun

LG L204WT 0.260mm 5ms 430ytl

206BW 0.250mm 2ms 540ytl

şimdi bu ikisi arasında kaldım. sanırım PHILIPS de dvi kablo cıkmıyor peki samsung da varmı? 45ytl gibi bir fiyatı var ve aradaki farkı kapatıyor samsungta cıkıyorsa. lg en uygun olan gibi duruyor

arkadaşım eğer içinden dvi kablo çıkıp çıkmamasına göre lcd alacaksan o zaman 200cw8fb yi hiç alma. ben monitör araştırırken kontrast oranı, parlaklık candela miktarı, menü kolaylıkları, tepki süresi, maximum çözünürlük, bağlanabilirlik durumu gibi şeylere bakarken burada dvi kablo hesabına düşülmüşse bu monitör o kişiye uymaz. bilgi olsun diye söylüyorum ben monitörü aldığım bostancı vatan dan dvi kablosunu 34YTL ye aldım. bana toplam 510YTL ye geldi herşey dahil.

• Aynen öyle hala düşündükçe acıyom Asusa verdiim paraya Prşembe Philips 200P7ES gelcek elime 2.el uygun fiyata aldım 1600X1200 bakalım nasıl çıkıcak paylaşırım + -leri Yanlız hakikaten Philips - Samsung Önde bu piyasada Ama param olsa NEC den şaşmam getirtirim dışardan

quote:

Orjinalden alıntı: Tirido

quote:

Bulana değil de IPS ve MVA'ları unutup TN'ye yönelmeye lanet olsun diyelim. Çünkü IPS'ler CRT'yi aratmayacak kalitede sonuç veriyor ama herkes TN panel üretip duruyor. Çünkü TN LCD'ler IPS LCD'lerin yarı fiyatında ve genel talep de ne yazık ki bu yönde.

Şu haber umut vaat edici:http://www.techno-labs.com/content_screen.asp?YID=2630

Vatan vb. yerlerdeki sergileri de pek ciddiye almayın çünkü monitörlere ayar yapmadan fabrika ayarlarıyla kullanıyorlar. Daha da önemlisi görüntü çoklayıcı kullandıklarından ve monitörlere gönderdikleri görüntünün çözünürlüğü genelde monitörlerin doğal çözünürlüğünden düşük olduğundan (ortak görüntü kullanıldığından sergideki en küçük monitöre göre çözünürlüğü ayarlıyorlar) gördüğünüz sonuç yanıltıcı olabilir. Zaten mağazalarda da buna yönelik uyarılar yazılı.

• 1-Philips bir kere bazı serilerinde "perfect panel" uyguladığı için bunlarda dead-pixel problemi olmuyor,ancak diğer tüm serileri
    son 2 yıldır aşırı yüksek oranda pixel hatalı çıkmaya başladı!!!
    Özellikle yabancı forumlardan gördüğüm manzara bu yönde,bunun en tipik belirtiside,Philips in LG ile evlenmesinden sonra ortaya çıkmıştır!
    "Genel manada "LPL" (LGPhilips olarak artık paneller üretilmektedir) paneller oldukça kaliteli olmasına rağmen(örneğin benim HP de[w2207])
    LPL panel vardır;ve bu serilerde hemen hiç ölüpixel çıkmıyor yada son derece düşük oranda çıkıyor ama BenQ ise ölü pixel tarlası olarak
    geliyor,Philips te bu modaya uydu artık

--Philips alırken netten filan 3 kuruş ucuz diye almayınız!
    --Vatan ve benzeri yerlerden,on defa sorarak/teyit alarak alırsanız en azından başınız ağrımaz!
    --Teşhirde gördüğünüz görüntüler "hikaye"!!çoklayıcı/kötü kaynak v.s v.s ve genelde Default ayarlar v.s derken
    bunların hepsi kafa karıştırır,markayı çoğunlukla çevrenizde kullanan kişilerden ve yorumlardan hareket ederek
    takip ediniz,satın almaya gidincede direk ürünü satın alın ve çıkın mağazadan!!
    --Teşhirden ürün almak akıllı bir çözümdür(ben örneğin 200 saatlik(22 günlük) ürünü aldım-sıfırı açtırmadım kutusundan!
    --Teşhir üründe kullanım saatine menüden girerek kontol edin,100/200 saat arası OK dir,böylece dead-pixel olayına kafanız takılmaz,ama
    bazen herifler atlıyor,pixel hatalı ürünüde teşhirde bırakabiliyorlar!
    Ancak Türkiye de,özellikle Japonya/USA/Canada da olan "teşhirdeki mal ucuzdur" gibi bir satış yoktur,USA da kimi insan bunların üstüne
    balıklama atlıyor!!!(fiyata neredeyse yarı-yarıyadır da)üstelik bunlarda "pazarlıkta" vardır!!

2-Bazı arkadaşlar "IPS" ve "MVA" dan bahsediyor ama bunların artık modası geçti!!daha doğrusu bunlar günümüz uygulamalarımız için uygun değildir
    ve en önemli sorunuda RT durumudur(ResponseTime-Tepkime) bunlar genelde daha spesifik uygulamalar için uygundur ve özellikle Grafik/Çizim/Photo v.s
    gibi profesyonel durumlar içindir,dolayısıyla TFT/TN v.s ler ise bizim istediğimiz/izlediğimiz kaynaklar için uyumludur!
    Panel üreticileri merak etmeyin herkesten iyi biliyor ve takip ediyorlar,piyasa trendlerini......

Bir diğer en önemli hususta şudur,sizin belkide beğenmediğiniz şimdiki kullandığımız klasik TFT-TN panellerin öyle süper olanları varki,bunlarda monitör
    ama fiyatları "kafa sıyırtıyor"!!!$ 3000/4000 den başlayıp $ 35.000,- kadar çıkan LCD monitörler vardır!!!
    Sharp ın bu konuda dünya lideri olduğu bir serisi vardır;G65 serisi($ 5000/32000 arasıdır fiyatları)!!!isteyen bunu alır ve kullanır ve LCD-TFT
    nasıl oluyormuş anlar gari veya Mitsubishi nin $ 3000/6000 arasında satılan 24"/26/32" monitörleride daha mütevazidir,Sharp a göre!
    NEC ve FHG(Fujitsu-Hitachi) ninde süper Plasma monitörleri vardır bu arada,LCD istemeyenler için.....

Burada kriter elbette kalite değildir,yoksa istenirse işte size kaliteli monitörler,ama bunlar aşırı pahalı olduğu için kimse alamıyor zaten sadece bunlar
    Japan/Canada/USA pazarlarında bulunuyor!!

Bizim paneller ise kullan-at mantığı ile üretiliyor,paneli kim üretmiş belli değildir(aslında kod lardan bellidir,ama önemi yoktur);örneğin Samsung 5-6 farklı
    panel üreticisinden panel alıyor>şimdi kimileri diyebilir....yaw Samsung dünyanın en büyük panel üreticisi,iyide neden panel alsınki!!evet alıyor,çünkü
    büyük ana üreticiler(panel üretenler) böyle ucuz/kalitesiz/kar marjı düşük v.s v.s işlerle senelerdir uğraşmıyorda ondan alıyor ayrıca kendi bantlarından
    üretse maliyeti çok yüksek satamayacak cihazını!dolayısıyla LCD monitör panel işinde en büyük ana panel üreticileri Taiwan lı(AUO,CMOS,CPT,Hannstar
    Innolux gibi) veya daha ucuzcular ise Çin malı CMV(ki bunu artık Samsung ta kullanıyor bilginize!!) veya BoeHydis gibi ve daha bir çok ana üretici panelleri
    bu üreticilerden alıyor!
    -Board lar zaten tamamen Çin de diziliyor,diğer H/W ve S/W işleride Çin de yapılıyor(daha doğrusu SKD hale getirilip,nihai cihaz farklı ülkelerde toplanıyor)

Sonuç olarak kimse "mucize" beklemesin bu panellerden,ancak benim şahsi gözlemlerim,kalitenin oldukça tatmin edici olmasıdır,profesyonel Çizim/Grafik v.s
    ile işiniz yoksa ki bu insanlar zaten bulur ne alacaklarını,dolayısıyla bugün piyasalarda olan monitörler bu fiyatlara göre tatminkardır!
    Zaten bize üst/çok kaliteli paneller gelmez,Avrupa dada pek yoktur,zaten bize gelenler,ana üreticilerin Avrupa operasyonları ürünleridir,iyi paneller ise
    dediğim gibi sadece USA/Canada ve Japon pazarında bulunurlar!

Çok kaliteli üst seviye bütün LCD monitörlerin panelleri Japon malıdır(Sharp ağırlıklıdır genelde,ayrıca Toshiba da çalışıyor,ama artık o da bıraktı
    ve tamamen Sharp kullanacaktır hem LCD TV lerinde hemde PC monitörlerinde,ama Toshiba da ayrıca çok üst seviye süper monitörlerde hala üretiliyor!)
    Birde Japon piyasasında küçük/orta büyüklükte bazı panel(LCD-TFT)üreticileride vardır,diğer tüm firmalar PDP üretiyor,bu konu çok karışık ve kısa
    kesiyorum,konu dışına fazla çıkılmaması için)

Burayı bağlarsak,sizlerin piyasadan alabileceğiniz paneller bunlardır,yani piyasada gördükleriniz...

3-Bir arkadaşta(sanırım Tirido) güzel bir konuya değinmiş,bundanda bahsedeyim;
    vermiş olduğu linkte bir haber vardır...........Canon-Hitachi-Matsushita ortak LCD işine girecekler v.s diye devam eden........

A-Panel işinde(ben kısaca panel diyorum>>PDP[Plasma]/LCD ye)hemen hemen bütün üreticiler LCD ye kayma/geçme süreci yaşıyorlar!!
    Bunun en tipik belirtiside,LCD lerin inanılmaz satış yükselmesi,fiyatlarının düşmesi ve bugün dünya üzerinde satılan her 5 panelden
    4 tanesi LCD;1 tanesi PDP dir ve bu oran gittikçe LCD lehine artıyor+PC ler için monitörlerde LCD dir!!

B-Hitachi,NEC ten sonra dünyanın en büyük ikinci PDP panel üreticisidir,Hitachi de evlilik rüzgarına uyarak,geçtiğimiz yıllarda Fujitsu(bunlarda dünyanın
    üçüncü en büyük PDP üreticisidir) ile evlenmiştir(FHGroup olmuştır isimleri)tıpkı;Philips in,LG ile evlenmesi yada,Samsung un Sony evlenmesi gibi,geçen
    ayda Toshiba,Sharp ile evlendi(Tosh artık panel üretmeyecek ve Sharp tan alacaktır panelleri ve TV üretim teknolojilerini)

C-Matsushita(Panasonic ana üreticisi)ise son 2 senedir çok ciddi krizdedir[Mali ve teknolojik konularda!!]özellikle Matsushita PDP işinden
    sıyrılıp çıkmak istiyor,çünkü en büyük iki rakibi Samsung vede özellikle Pioneer(NEC Group) Matsushita yı çok fena solladılar!!!!
    -not;sizler Türkiye den Panny satışlarına bakarak sağlıklı değerlendirma yapamazsınız,çünkü olaylar sizin gördüğünüz gibi değildir!!)

Dolayısıyla Matsu,bunun sıkıntısını piyasalarda sürekli ciddi indirimlere giderek aşmaya çalışıyor(Türkiye de bunlarıda sağlıklı göremezsiniz
    yada hiç göremeyebilirsiniz!)USA gibi dünyanın panel piyasası pazarından %80 lik bir dilim alan ülkede,Matsu fiyatları,Pio nun neredeyse
    yarısı kadarına düştü ve böylece yaşyabiliyor!!Samsung tanda %20/30 dah düşüğe satabiliyor panellerini!!

D-Canon ise,bu işlerde alakası olmadığı halde uzağı gören bir yönetim ve ürün geliştirme konusundaki özellikleri dolayısıyla zamanında,
    USA dan bir çok teknoloji patentleri kiralamıştır hemde çok yüksek Lisans kiralama bedelleri vererek!!
    bunun en tipik örneğide şu meşhur "SED" panellerdir,hani hala çıkamayan ve en son Toshiba nın üreteceği ama sonradan bu işten
    Tosh un kaçıp gitmesi,ardından SED teki Patent kullanım şartlarına uyulmaması sebebiyle Davayı Mahkemede kaybetmeleri v.s
    derken bugünlere gelindi.......
    Bu arada Hitachi de PDP den artık çıktı gibi,bu işleri ortağının(Fujitsu)tesislerinde üretiyorlar ve kendisi LCD ye geçti bile ve hatta ilk örneklerini
    Türkiye de bile şimdilerde görebiliyorsunuz ama bunlar aman aman paneller değildir!!iyi serisi USA da satılıyor(hemde bayağı iyisi,ama çok pahalıdır!)
    W000 serisi olanlar yani,32" HDReady olanı satılıyor USA pazarında,2008 ikinci çeyreğinde ise 37"/42" FULLHD leri geliyor

E-Artık bütün firmalar(ana üreticiler Japon ve Kore ) bir işbirliği-güçbirliğine gitmek zorundadırlar,bu ilşerde kimse "tek başına" kalamıyor artık ve yukarıda
    verdiğim evlilik örnekleride bunun en tipik örnekleridir,böylece amiyane tabirle.....bu alemde iki büyük kalmıştır gibi,LCD işinde her zaman dev olan SHARP
    ve PDP işinde de NECGroup(Pioneer Corp.NEC in en büyük hissedarıdır bu arada,Pio ların bu dayanılmaz başarılarıda NEC panelden dolayıdır,bilginize!)

4-PC ler için LCD(TFT) monitörler işine dönecek olursak,Türkiye bu konuda maalesef zayıf ve fakir konumdadır,Avrupa ise bizden biraz iyidir,bu konuda dünyada
    en ileri olan yer elbette Japonya ve USA/Canada dır........

Sizin beğenmediğiniz LG yada Samsung un(bazı serilerinde bahsediyorum) bizde olan monitörleri ile USA da olanları elbette kalite olarak çok farklıdır,oradakiler
    oldukça kaliteli ve bize görede ucuzdur,Philips in ise monitörleri USA satılamıyor bile!!
    Philips-LG genelde o piyasaya farklı markalarla giriyor!

5-Bir diğer yükselen trend şudur;(ileri ülkelerde ve cihaz fiyatlarının bizdeki gibi kazık olmadığı yerlerde!!)
    PC lere artık klasik LCD monitörler yerine>>>normal LCD TV leri bağlamak(bu konuda USA da Sharp piyasada bir numaradır GP1-32"FULLHD serisi ile),
    yada 26"/30"/32" ebatlı LCD-TFT monitörler(bunlar biraz pahalıdır>Apple,NEC,Sharp Mitsubishi gibi)
    gidişat bu yöndedir,bir diğer çok enteresan gelişmede>>PC Masalarının şimdiki kullandığımız masalardan iki katı daha büyük hale gelmesi ve masaya en
    az iki panel koymak gibi!!ama bir çok insan bunda şöyle bir uygulama yapıyor>>1 tane çok kaliteli LCD monitör(veya daha orta yollu bir şey)+1 tanede
    CRT monitör(CRT,USA da hala çok gözdedir,bilginize!!) çünkü masaüstü çalışmalarında CRT nin üstüne panel yoktur+SD yayınlarda süperdir v.s v.s
    yani bizdeki gibi "CRT-Out" değildir,hatta USA pazarında hala çok baba CRT markaları üstelik pahalı fiyata satılıyor!

a-masaüstü çalışması için CRT şarttır!(ama dandik bir CRT değil tabiki
    b-SD yayınlar içinde Flatron bir CRT şarttır(ama iyisinden tabiki!!)

böylece olay tamamlanıyor beyler,uzun oldu ama kusura bakmayın,ben biraz olaya farklı pencereden baktım hepsi o.....

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: kaanaksoy1

quote:

Orjinalden alıntı: MySun

LG L204WT 0.260mm 5ms 430ytl

206BW 0.250mm 2ms 540ytl

arkadaşım eğer içinden dvi kablo çıkıp çıkmamasına göre lcd alacaksan o zaman 200cw8fb yi hiç alma. ben monitör araştırırken kontrast oranı, parlaklık candela miktarı, menü kolaylıkları, tepki süresi, maximum çözünürlük, bağlanabilirlik durumu gibi şeylere bakarken burada dvi kablo hesabına düşülmüşse bu monitör o kişiye uymaz. bilgi olsun diye söylüyorum ben monitörü aldığım bostancı vatan dan dvi kablosunu 34YTL ye aldım. bana toplam 510YTL ye geldi herşey dahil.

dvi kablosu olanı alıcam demiyorum bende "kontrast oranı, parlaklık candela miktarı, menü kolaylıkları, tepki süresi, maximum çözünürlük, bağlanabilirlik durumu gibi şeylere" baktıgım için 200cw ve 206bw arasında kaldım. ucuz oldugu için 200cw düşünüyordum ama 206bw de dvi kablo cıkıyorsa pekte fiyat farkı kalmıyor, 206bw alacagım eger içinden dvi cıkıyorsa

• bende samsungla philips arasında kaldım yaw..napacaz ne zor işmiş bu ..yardım pls
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

1-Philips bir kere bazı serilerinde "perfect panel" uyguladığı için bunlarda dead-pixel problemi olmuyor,ancak diğer tüm serileri
    son 2 yıldır aşırı yüksek oranda pixel hatalı çıkmaya başladı!!!
    Özellikle yabancı forumlardan gördüğüm manzara bu yönde,bunun en tipik belirtiside,Philips in LG ile evlenmesinden sonra ortaya çıkmıştır!
    "Genel manada "LPL" (LGPhilips olarak artık paneller üretilmektedir) paneller oldukça kaliteli olmasına rağmen(örneğin benim HP de[w2207])
    LPL panel vardır;ve bu serilerde hemen hiç ölüpixel çıkmıyor yada son derece düşük oranda çıkıyor ama BenQ ise ölü pixel tarlası olarak
    geliyor,Philips te bu modaya uydu artık

--Philips alırken netten filan 3 kuruş ucuz diye almayınız!
    --Vatan ve benzeri yerlerden,on defa sorarak/teyit alarak alırsanız en azından başınız ağrımaz!
    --Teşhirde gördüğünüz görüntüler "hikaye"!!çoklayıcı/kötü kaynak v.s v.s ve genelde Default ayarlar v.s derken
    bunların hepsi kafa karıştırır,markayı çoğunlukla çevrenizde kullanan kişilerden ve yorumlardan hareket ederek
    takip ediniz,satın almaya gidincede direk ürünü satın alın ve çıkın mağazadan!!
    --Teşhirden ürün almak akıllı bir çözümdür(ben örneğin 200 saatlik(22 günlük) ürünü aldım-sıfırı açtırmadım kutusundan!
    --Teşhir üründe kullanım saatine menüden girerek kontol edin,100/200 saat arası OK dir,böylece dead-pixel olayına kafanız takılmaz,ama
    bazen herifler atlıyor,pixel hatalı ürünüde teşhirde bırakabiliyorlar!
    Ancak Türkiye de,özellikle Japonya/USA/Canada da olan "teşhirdeki mal ucuzdur" gibi bir satış yoktur,USA da kimi insan bunların üstüne
    balıklama atlıyor!!!(fiyata neredeyse yarı-yarıyadır da)üstelik bunlarda "pazarlıkta" vardır!!

2-Bazı arkadaşlar "IPS" ve "MVA" dan bahsediyor ama bunların artık modası geçti!!daha doğrusu bunlar günümüz uygulamalarımız için uygun değildir
    ve en önemli sorunuda RT durumudur(ResponseTime-Tepkime) bunlar genelde daha spesifik uygulamalar için uygundur ve özellikle Grafik/Çizim/Photo v.s
    gibi profesyonel durumlar içindir,dolayısıyla TFT/TN v.s ler ise bizim istediğimiz/izlediğimiz kaynaklar için uyumludur!
    Panel üreticileri merak etmeyin herkesten iyi biliyor ve takip ediyorlar,piyasa trendlerini......

Bir diğer en önemli hususta şudur,sizin belkide beğenmediğiniz şimdiki kullandığımız klasik TFT-TN panellerin öyle süper olanları varki,bunlarda monitör
    ama fiyatları "kafa sıyırtıyor"!!!$ 3000/4000 den başlayıp $ 35.000,- kadar çıkan LCD monitörler vardır!!!
    Sharp ın bu konuda dünya lideri olduğu bir serisi vardır;G65 serisi($ 5000/32000 arasıdır fiyatları)!!!isteyen bunu alır ve kullanır ve LCD-TFT
    nasıl oluyormuş anlar gari veya Mitsubishi nin $ 3000/6000 arasında satılan 24"/26/32" monitörleride daha mütevazidir,Sharp a göre!
    NEC ve FHG(Fujitsu-Hitachi) ninde süper Plasma monitörleri vardır bu arada,LCD istemeyenler için.....

Burada kriter elbette kalite değildir,yoksa istenirse işte size kaliteli monitörler,ama bunlar aşırı pahalı olduğu için kimse alamıyor zaten sadece bunlar
    Japan/Canada/USA pazarlarında bulunuyor!!

Bizim paneller ise kullan-at mantığı ile üretiliyor,paneli kim üretmiş belli değildir(aslında kod lardan bellidir,ama önemi yoktur);örneğin Samsung 5-6 farklı
    panel üreticisinden panel alıyor>şimdi kimileri diyebilir....yaw Samsung dünyanın en büyük panel üreticisi,iyide neden panel alsınki!!evet alıyor,çünkü
    büyük ana üreticiler(panel üretenler) böyle ucuz/kalitesiz/kar marjı düşük v.s v.s işlerle senelerdir uğraşmıyorda ondan alıyor ayrıca kendi bantlarından
    üretse maliyeti çok yüksek satamayacak cihazını!dolayısıyla LCD monitör panel işinde en büyük ana panel üreticileri Taiwan lı(AUO,CMOS,CPT,Hannstar
    Innolux gibi) veya daha ucuzcular ise Çin malı CMV(ki bunu artık Samsung ta kullanıyor bilginize!!) veya BoeHydis gibi ve daha bir çok ana üretici panelleri
    bu üreticilerden alıyor!
    -Board lar zaten tamamen Çin de diziliyor,diğer H/W ve S/W işleride Çin de yapılıyor(daha doğrusu SKD hale getirilip,nihai cihaz farklı ülkelerde toplanıyor)

Sonuç olarak kimse "mucize" beklemesin bu panellerden,ancak benim şahsi gözlemlerim,kalitenin oldukça tatmin edici olmasıdır,profesyonel Çizim/Grafik v.s
    ile işiniz yoksa ki bu insanlar zaten bulur ne alacaklarını,dolayısıyla bugün piyasalarda olan monitörler bu fiyatlara göre tatminkardır!
    Zaten bize üst/çok kaliteli paneller gelmez,Avrupa dada pek yoktur,zaten bize gelenler,ana üreticilerin Avrupa operasyonları ürünleridir,iyi paneller ise
    dediğim gibi sadece USA/Canada ve Japon pazarında bulunurlar!

Çok kaliteli üst seviye bütün LCD monitörlerin panelleri Japon malıdır(Sharp ağırlıklıdır genelde,ayrıca Toshiba da çalışıyor,ama artık o da bıraktı
    ve tamamen Sharp kullanacaktır hem LCD TV lerinde hemde PC monitörlerinde,ama Toshiba da ayrıca çok üst seviye süper monitörlerde hala üretiliyor!)
    Birde Japon piyasasında küçük/orta büyüklükte bazı panel(LCD-TFT)üreticileride vardır,diğer tüm firmalar PDP üretiyor,bu konu çok karışık ve kısa
    kesiyorum,konu dışına fazla çıkılmaması için)

Burayı bağlarsak,sizlerin piyasadan alabileceğiniz paneller bunlardır,yani piyasada gördükleriniz...

3-Bir arkadaşta(sanırım Tirido) güzel bir konuya değinmiş,bundanda bahsedeyim;
    vermiş olduğu linkte bir haber vardır...........Canon-Hitachi-Matsushita ortak LCD işine girecekler v.s diye devam eden........

A-Panel işinde(ben kısaca panel diyorum>>PDP[Plasma]/LCD ye)hemen hemen bütün üreticiler LCD ye kayma/geçme süreci yaşıyorlar!!
    Bunun en tipik belirtiside,LCD lerin inanılmaz satış yükselmesi,fiyatlarının düşmesi ve bugün dünya üzerinde satılan her 5 panelden
    4 tanesi LCD;1 tanesi PDP dir ve bu oran gittikçe LCD lehine artıyor+PC ler için monitörlerde LCD dir!!

B-Hitachi,NEC ten sonra dünyanın en büyük ikinci PDP panel üreticisidir,Hitachi de evlilik rüzgarına uyarak,geçtiğimiz yıllarda Fujitsu(bunlarda dünyanın
    üçüncü en büyük PDP üreticisidir) ile evlenmiştir(FHGroup olmuştır isimleri)tıpkı;Philips in,LG ile evlenmesi yada,Samsung un Sony evlenmesi gibi,geçen
    ayda Toshiba,Sharp ile evlendi(Tosh artık panel üretmeyecek ve Sharp tan alacaktır panelleri ve TV üretim teknolojilerini)

C-Matsushita(Panasonic ana üreticisi)ise son 2 senedir çok ciddi krizdedir[Mali ve teknolojik konularda!!]özellikle Matsushita PDP işinden
    sıyrılıp çıkmak istiyor,çünkü en büyük iki rakibi Samsung vede özellikle Pioneer(NEC Group) Matsushita yı çok fena solladılar!!!!
    -not;sizler Türkiye den Panny satışlarına bakarak sağlıklı değerlendirma yapamazsınız,çünkü olaylar sizin gördüğünüz gibi değildir!!)

Dolayısıyla Matsu,bunun sıkıntısını piyasalarda sürekli ciddi indirimlere giderek aşmaya çalışıyor(Türkiye de bunlarıda sağlıklı göremezsiniz
    yada hiç göremeyebilirsiniz!)USA gibi dünyanın panel piyasası pazarından %80 lik bir dilim alan ülkede,Matsu fiyatları,Pio nun neredeyse
    yarısı kadarına düştü ve böylece yaşyabiliyor!!Samsung tanda %20/30 dah düşüğe satabiliyor panellerini!!

D-Canon ise,bu işlerde alakası olmadığı halde uzağı gören bir yönetim ve ürün geliştirme konusundaki özellikleri dolayısıyla zamanında,
    USA dan bir çok teknoloji patentleri kiralamıştır hemde çok yüksek Lisans kiralama bedelleri vererek!!
    bunun en tipik örneğide şu meşhur "SED" panellerdir,hani hala çıkamayan ve en son Toshiba nın üreteceği ama sonradan bu işten
    Tosh un kaçıp gitmesi,ardından SED teki Patent kullanım şartlarına uyulmaması sebebiyle Davayı Mahkemede kaybetmeleri v.s
    derken bugünlere gelindi.......
    Bu arada Hitachi de PDP den artık çıktı gibi,bu işleri ortağının(Fujitsu)tesislerinde üretiyorlar ve kendisi LCD ye geçti bile ve hatta ilk örneklerini
    Türkiye de bile şimdilerde görebiliyorsunuz ama bunlar aman aman paneller değildir!!iyi serisi USA da satılıyor(hemde bayağı iyisi,ama çok pahalıdır!)
    W000 serisi olanlar yani,32" HDReady olanı satılıyor USA pazarında,2008 ikinci çeyreğinde ise 37"/42" FULLHD leri geliyor

E-Artık bütün firmalar(ana üreticiler Japon ve Kore ) bir işbirliği-güçbirliğine gitmek zorundadırlar,bu ilşerde kimse "tek başına" kalamıyor artık ve yukarıda
    verdiğim evlilik örnekleride bunun en tipik örnekleridir,böylece amiyane tabirle.....bu alemde iki büyük kalmıştır gibi,LCD işinde her zaman dev olan SHARP
    ve PDP işinde de NECGroup(Pioneer Corp.NEC in en büyük hissedarıdır bu arada,Pio ların bu dayanılmaz başarılarıda NEC panelden dolayıdır,bilginize!)

4-PC ler için LCD(TFT) monitörler işine dönecek olursak,Türkiye bu konuda maalesef zayıf ve fakir konumdadır,Avrupa ise bizden biraz iyidir,bu konuda dünyada
    en ileri olan yer elbette Japonya ve USA/Canada dır........

Sizin beğenmediğiniz LG yada Samsung un(bazı serilerinde bahsediyorum) bizde olan monitörleri ile USA da olanları elbette kalite olarak çok farklıdır,oradakiler
    oldukça kaliteli ve bize görede ucuzdur,Philips in ise monitörleri USA satılamıyor bile!!
    Philips-LG genelde o piyasaya farklı markalarla giriyor!

5-Bir diğer yükselen trend şudur;(ileri ülkelerde ve cihaz fiyatlarının bizdeki gibi kazık olmadığı yerlerde!!)
    PC lere artık klasik LCD monitörler yerine>>>normal LCD TV leri bağlamak(bu konuda USA da Sharp piyasada bir numaradır GP1-32"FULLHD serisi ile),
    yada 26"/30"/32" ebatlı LCD-TFT monitörler(bunlar biraz pahalıdır>Apple,NEC,Sharp Mitsubishi gibi)
    gidişat bu yöndedir,bir diğer çok enteresan gelişmede>>PC Masalarının şimdiki kullandığımız masalardan iki katı daha büyük hale gelmesi ve masaya en
    az iki panel koymak gibi!!ama bir çok insan bunda şöyle bir uygulama yapıyor>>1 tane çok kaliteli LCD monitör(veya daha orta yollu bir şey)+1 tanede
    CRT monitör(CRT,USA da hala çok gözdedir,bilginize!!) çünkü masaüstü çalışmalarında CRT nin üstüne panel yoktur+SD yayınlarda süperdir v.s v.s
    yani bizdeki gibi "CRT-Out" değildir,hatta USA pazarında hala çok baba CRT markaları üstelik pahalı fiyata satılıyor!

a-masaüstü çalışması için CRT şarttır!(ama dandik bir CRT değil tabiki
    b-SD yayınlar içinde Flatron bir CRT şarttır(ama iyisinden tabiki!!)

böylece olay tamamlanıyor beyler,uzun oldu ama kusura bakmayın,ben biraz olaya farklı pencereden baktım hepsi o.....

Selamlar

Yukarıda yazdığım "Ben iddia ediyorum; bugün bir çoğumuz hangi monitörü alırsak alalım en fazla 4 yıl sonra çeşitli sebeplerden dolayı yeni monitör bakacağız... Hatta teknoloji bu hızla giderse bu süre daha geriye bile çekilebilir..." sözünü destekleyen bir yazı olmuş, eline sağlık albani...

Bugün 400 YTL'ye, 500 YTL'ye, 600 YTL'ye aldığımız monitörleri 3-4 yıl sonra beğenmeyeceğiz... Düşünün 600 YTL'ye monitör alıyoruz... 3 yıl sonra değiştirmeye kalksak yıl başına 200 YTL'yi monitöre yatırmış olacağız... Bu 3 adet CRT monitör eder; yani her sene 1 tane CRT monitör kullanmışız gibi... Bu nedenle Monitöre çok büyük paralar yatırmak anlamsız...

Gerçi bu söylediğim bir çok bilgisayar parçası için geçerli fakat onlarda ilerleme gidişatı bu şekilde karmaşık ve hızlı değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 23 Ocak 2008; 7:51:11 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.