Arkadaşlar philips in 244E1SB 23,6 model monitörünü aldım geçenlerde heyecanla kurdum üzerinde HDMI kablo vermedikleri için VGA bağlantısı ile kurmak zorunda kaldım ertesi gün gittim bir HDMI kablo aldım ve monitöre bağladım.... odaneeee :S görüntü ekrana bitürlü oturmuyo ne yaptıysam monitörü tam ekrana getiremedim en son çözünürlüğü 1650 ye getirdim tam ekran oldu ama full hd nin ne anlamı kaldıki böyle yapınca sonra yetkili servisi aradım böyle böyle durum var ne yapmam lazım dedim oda böyle bir sorunla daha önce karşılaşmadıklarını bunu araştırım bana döneceklerini söylediler ama dönmediler tabi... genel merkezi aradım karşıma çıkan kişiyede durumu izzah ettim oda ya kartınız bozuk ya monitörünüz diyip olayı geçiştirmeye kalktı sanırım türkiyede bunlara yetkili servis değil etkisiz servis deniliyo.... herneyse lafı fazla uzatmadan size çözümi söyliyeyim herkes rahatlasın :)))
Çözüm :Ati kullandığım için Catalyst Control Center ile anlatacağım siz kendi kartlarınıza uygularsınız... Önce erkan kartımızı güncelliyoruz sonra Catalyst Control Canter'i açıyoruz soldaki menüden My Digital Flat Panels i açıyoruz ardından Scaling Options (Digital Flat-Panel)' e geliyoruz oradaki ok işaretini Overscan a doğru sürüklüyoruz ve ekranınız HDMI kablo bağlantısı ile tam ekran olmuş oluyo bukadar basit :)) İyi Eylenceler..
Samsung bx2450'de de vardı bu sorun :)
quote:
Orijinalden alıntı: nighty
Samsung bx2450'de de vardı bu sorun :)
Aslında bu bir sorun değil tamamen bizim bilgisizliğimizden kaynaklanıyor bizi bırak teknik servisler bile bu konuya cevap veremediler :) eee bu maduriyetini gideren arkadaşlar bi teşekkür etseydi fena olmazdı :)