Forumda 5331'i arattım ama pek işime yaramayan üç mesaja ulaşabildim. Demek ki pek de gündeme gelmemiş bu alet. O nedenle yeni topic açtım. TV için son kararım LG 37LC2R idi. Ancak Philips 42PF5331 aklımı çeldi. Kendime koyduğum 4000 YTL fiyat sınırını aşmıyor. 1024 çözünürlüklü ve HD ready. Açıkçası uzun bir süre standart yayınlar izlenecek bu alette. Ayrıca standart DVD ve VCD'ler izlenecek. HD'nin yaygınlaşması ve sonunda da bizim eve girmesi muhtemelen zaman alacak. Dolayısı ile HD konusu çok önemli değil. Kaldı ki bu TV 1080i çözünürlüğe sahip ve HD ready herşeye rağmen. Okuduğum ve anladığım kadarıyla panel yanığını önleyen bir sistemi de var. Belki en büyük kusuru PIP kaynak kısıtlamaları ancak bunun da çok büyük önemi olmadığını düşünüyorum. Evin salonunda ve ortalama 4-4.5 m mesafeden seyredileceği için ne kadar büyük olsa o kadar iyi olur düşüncesindeyim. Yani 37 inch yerine 42 inch farkettirir sanırım. Bir LCD panel kadar keskin ve hassas görüntü vermeyeceği için de standart kablolu yayın ve/veya Digiturk ile gözü fazlaca rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Öyle ya 37LC2R'nin ekranında sinyalin her parazitini seçmek mümkün. Plazma bu konuda daha alt düzey bir panel oluşu ile kendine avantaj sağlayabiliyor. Bir dezavantaj 37 kg gibi bir kütleye sahip oluşu ancak her durumda duvara monte edileceği için bu da çok sorun yaratmaz gibime geliyor. 37 kg duvarı yıkmaz herhalde Artık son aşamadayım. Gelecek fikirler doğrultusunda ya Philips plazma ya da LG LCD alacağım bir hafta içinde. Haydi lütfen yorum yapın. Teşekkürler.
valla bence o kavramları yer değiştirmen lazım.ikiside görüntüde iyi mallar üretiyorlar ama benim kanım lcd de philips plazma da lg ye bakman.HD teknolojiside yanılmıyorsam 5 sene sonra normal belediye yayınlarından bile alacağız.hHd özelliği bence önemli.göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.Tabiki de karar senin ama.
Okuduğun topiclerden biride benim açtığımdır tahminen.Dediğin gibi şu an gündemde olan bi ürün değil,yeni olduğundan sanırım.Ama ben kararımı verdim ve alıyorum kısmetse.Teknosa yamuk yapmasa şimdi siparişimi vermiştim ama 15 taksit kampanyasını kaldırmışlar.Teknosa.com dan alsaydım yanında 15" toshiba lcd güzel olacaktı ama 12 taksit biraz zorlar.Senin imkanın varsa teknosa.com 'dan 12 taksit world veya bonus'la al 15" lcd de eşantiyon olsun.Benim gibi çok taksit olsun lcd önemli değil dersen az önce bir yerde daha buldum cardfinans'a 17 taksit yapıyor fiyatta biraz daha uygun ama yarın son gün.
Bence şu an alınabilecek alternetifler arsında en iyisi ki bu tv için bütçemi aştım.Çift hdmi girişi ve hd panel olması bence en büyük artısı bu fiyata.
Bugün Teknosa'da gördüm. Ama satıcı 15 " LCD'den falan söz etmedi. Bu arada bugünkü Vatan Bilgisayar insertinde de bir Siemens plazma gördüm. O da 1024*768 ve HD ready. Fiyatı ise 3.799. Philips'te bir anormallik dikkatimi çekti. Her yerde panel çözünürlüğü için 1024*1080i yazıyor. 1080 i demek panelin gerçek vertikal çözünürlüğünün 540 olduğunu mu gösterir acaba? Çünkü diğer tüm üreticiler paşa paşa 1024*768 yazarken Philips'in 1080i yazmasının nasıl bir anlamı olabilir??
arkadaşlar bu gün itibariyle philips pf5331 almış bulunuyorum.bi kac güne kadar getirip kuracaklar.internetten aldığım icin 15" lcd tv hediyesi de var.cihaz gelip kurulduktan sonra izlenimlerimi detaylı aktaracağım.
Güle güle kullanın. Ben de tercihimi LG 42PC1R'den yana kullandım. Dün akşam seyrettim. Beğendim. (Zaten o kadar para sayıp beğenmedim yazamazdım ). Hem plazma oluşu ve dolayısıyla güncel yayınlarda daha az kalite sorunu yaşatacağı hem de HD ready oluşu bu seçimimdeki en önemli etken oldu. Ancak Philips 5331 de bir gün öncesine kadar "kesin" kararımdı! Siemens'e bakmaya gittiğimde Vatan'daki satıcı kafama girdi ve LG'ye yönlendirdi. Bence haydarbey de ben de hata yapmadık
Tv'lerinizi güle güle kullanın.Görüşlerinizi bekliyoruz.Ben şimdide Philips 42PF5331 ve Sony 3LCD arasında gidip geliyorum allah sonumuzu hayır etsin ;)
evet, ilk intibalar neler acaba ?
LG 42PC1R: Genel tasarımı hoş. Parlak siyah çerçeve güzel duruyor. Yamuk plastik parça göremedim (henüz!). Uyduruk bir Shov marka DVD player var. Onu component ile bağladım. Srandart bir DVD ile sonuç gayet iyi. Digiturk'ü SCART üzerinden bağladım. Kabul edilebilir kalitede. Özellikle panel keskinliğini azaltınca önceki 67 CRT televizyonumdan pek farkı kalmıyor. HD kaynak bulursam deneyeceğim. Yerinde HD kaynak ile mükemmeldi tek kelime ile...
philips te burn in .panel yanigi onleyici sistem ,lg de de var mi? burn in yeni nesil panellerde aza mi indirgendi, tamamen kalkti mi?
sizin icin endise yaratiyo mu plazma tv nizi kullanirken bu durum? ne gibi onlemler aliyorsunuz? zapping az seyretmek..vs paylasirsaniz memnun olurum.
Yanmayı önlemek için ara ara birşeyler yapıyor ekran Açıkçası çok da endişelenmiyorum çünkü bizim evdeki kumanda canavarları inanılmaz bir zap kapasitesine sahipler. Dolayısıyla LG ya da başka firmaların anti-burn-in çözümleri bizim çözümün yanında solda sıfır kalır!
beyler bende yarın alıyorum bu plazmayı insallah, bütün deneyimlerimi sizlerle paylaşırım
herkese selamlar PHILIPS PF5331 Plazma hakkında izlenimlerimi aktarmak istiyorum.Televizyon henüz dün akşam kuruldu 5-6 saat izlemefırsatım oldu.Benim 70 ekran vestelle kıyaslanmayacak kadar büyük keyif aldım.Bende digitürk var.Bazı kanallar çok net bazıları vasat diyebilirim.Eski tv den çok farklı değil netlik olaraktabi daha parlak ve kontrast.Dvd görüntüsü muhteşem.Yalnız PIP özelligi malesef dvd ve bilgisayarla sınırlı.yani sadece dvd ve bilgisayarı ikinci bir ekran olarak getiriyor.diger bir tv kanalını getirmiyor.ya da ben çözemedim.bu konuda bilgisi olan arkadaşım bi elatarsa sevinirim.Philips HTS 3500 S ses sisteminide bağlayınca küçük çaplı bir sinemaya kavuşmuş oldum.darısı tüm FORUMDAŞlarımın başına.ayrıca sorusu olan varsa yanıtlarım.unutmadan, forumdaki bi kac yazıda sessiz ortamda bızı cihazlardan gelen bir vınlama (sanırım fan sesı) dan söz edilmişti bundan bi çok kişi rahatsızdı.bu cihazda oyle bir durum yok.ayrıca ekrana logo yapışması (burn in miydi ?) da söz konusu değil.
Logo yanması için henüz çok erken. PIP konusuna gelince. Aynı anda iki farklı kanalı izlemek istiyorsanız çüft tunerli TV gerekir. Ya da bir yandan Digiturk AV girişlerinden seyredilirken diğer yandan antenden gelecek bir sinyal (harici anten veya kablo TV) PIP olarak izlenebilir. Digiturk'ten iki farklı kanal seyredecekseniz zaten iki ayrı alıcı ve iki ayrı abonelik gerekir. Bunun dışında o modelde bildiğim kadarıyla bir PIP kaynak sınırlaması olmaması lazım.
beyler ben bunun yerine panasonic 42pv60e modelini aldım, philipsi inceledim ama nedense bi tuhaflık varmış gibi geldi. Mesela 3 dvd izledim ama pek net gelmedi (keskinlik dahil tüm ayarlarla oynadım) ama kumlu değildi ve kntrastıda baya bi düşük gibi geldi bana (renkler canlı değil ve görüntü pek bi karanlıktı, yine aynı şekilde tüm ayarlarla oynadım ama sonuç aynıydı). Sonuç olarak panasonic ve pioneere yöneldim ve panasonici seçtim, nedeni ise muhabbet ettiğim bir esnafın bana digicoma(pioneer) açılmış 3 davanın belgelerini göstermesi oldu, hepsinin nedeninde burn-in di. Adam illallah etmiş ve bırakmış pioneer satmayı...
Sorun burn-in ise plazma seçenek olmamalı, LCD'ye yönelinmeli.
ben de dun aksam 42 inch pixel plus II bir Philips seyrettim. Kablo yayindi. Belki de ondan, hic etkilenmedim. O paralari verdikten sonra, insan cok daha farkli performanslar hayal ediyor
selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: felmali
ben de dun aksam 42 inch pixel plus II bir Philips seyrettim. Kablo yayindi. Belki de ondan, hic etkilenmedim. O paralari verdikten sonra, insan cok daha farkli performanslar hayal ediyor
selamlar
kesinlikle öyle ama forumdan şunu öğrendimki hiç bir plazmadan hatta lcd den (yada şimdilik var olanlardan diyelim.) crt tv deki netliği ve doğallığı alamayacağız.genede normal tv ye en yakın görüntü plazmalarda. plazma yada lcd almaktaki amaç normal tv yayınlarını daha net izlemek olmamalı.daha geniş bir ekranda izlemek büyük keyif veriyor sadece.
"Netlik" ifadesi pek doğru değil aslında. CRT net değil ve o yüzden avantajlı. Standart PAL yayın 625 satır. Ancak pratikte bu çözünürlük elde edilemiyor. Bir VCD ise 352 satır. Ortalama bir LCD 768 satır. Ortalama bir plazma ise 480 satır. HD ready plazma alırsanız 768 satır. Gelen standart PAL sinyali mükemmel kalitede bile olsa HD ready bir alette mutlaka genişletilerek sunulmak zorunda. Bir cep telefonu ile çekilmiş düşük çözünürlüklü videoyu 19" ekranda tam ekran seyretmeye çalışınca nasıl bozuluyorsa burada da bozulma kaçınılmaz. Bir de sinyal kötü ise her türlü parazit daha da büyütülmüş olarak çıkacak karşınıza. Tekrar edecek olursak CRT net değil. Net olmadığı için avantajlı. Eğer Digiturk, kablo TV, analog uydu standart DVD ve VCD seyretmeyi amaçlıyorsanız ve geniş bir ekran arzuluyorsanız ideal seçim 852*480 bir plazma olacaktır. O zaman da panel çözünürlüğünün düşük oluşu nedeniyle HD ready olamayacağını unutmamak gerek tabii.