Sevgili ustalar; Philipsin 8000 lerin görüntü yorumlarını toparlamak adına:
1. 8404 ü teşhirde inceleyenlerde evde kullanan bazı arkadaşlarda görüntüsünü (sony lg ve samsunga göre )soluk ve puslu olarak tarif ediyorlar. Katılıyormusunuz? 2. Katılıyorsanız bu konu default ayarlardanmı kaynaklanmaktadır. 3. pc bağlantılı oyun ve sinema modlarındada iki üye görüntüyü karanlık olarak tabir etmiş. Sizce bu yukarıdaki soluk ve puslu görüntü ile ayni sorunmudur. Yoksa bir üyenin bahsettiği gibi panelin ışık sensörüne sahip olmasından dolayı ortamdaki ışığa göre parlaklık ayarı yapabilmesindenmi kaynaklanır. (Sensöden bir yerde bahsedilmiş gerçekten varmı?) 4. Panelin ön yüzeyindeki koruyucu malzemenin bu sorunlara ne kadar etkisi vardır? 5. Bahsedilen tatminsizliklerin (sorun demek yanlış olur) ne kadarı ayni paneli kullanan lg ve kıyas edilen diğer tv lere göre philips in daha az vivid ci olmasından kaynaklanmaktadır?
Yaklasik 6 aydir 8404 kullanan birisi olarak yorumlarim: 1. 8404 goruntusu soluk da degil puslu da degil. Hatta teshirde izlerken goruntunun ayni kaynaktan farkli TV'lere dagitilmasi nedeniyle "acaba mi?" demistim, evde kurunca "iyi ki almisim" dedim. 2. Katilmiyorum. Ama birkac sey yazmakta fayda var. Farkli ayar modlari var. Ben %90 Sinema modunu kullaniyorum. Istersen Standart, Canli, Spor gibi modlari da var ve onlar daha parlak. Benim gozumu parlak renkler yordugu ve gercekligi bozduguna inandigim icin boyle kullaniyorum. 3. PC baglantisiyla (hem VGA hem DVI-HDMI) oyun da oynadim, film de izledim hicbir problem yoktu. Ama eger isik sensoru aciksa ortamdaki isik yogunluguna gore ayarlama yapildigi icin renkler koyulasiyor olabilir. Kurulum sonrasi yaptigim ilk islerden birisi isik sensorunu kapatmakti. Hem elektrik tasarrufu hem de odadaki isik genelde sabit oldugu icin benim icin gereksiz bir ozellikti. Sensor gercekten var. 4. Sorun oldugunu dusunmedigim icin bilemiyorum. O malzeme hem ekranin cizilmesini, hem darbelere karsi korunmasini sagladigi icin bence olumlu katki sagliyor. 5. Ozetle su bir gercektir ki Philips'in goruntuleri en dogala yakin goruntulerdir. Sony ve Samsung bence isi parlaklikla goz boyayarak cozmeye calisiyor ve beni tatmin etmiyor. LG ile ilgili cok bir bilgim yok. LCD arastima olayi tamamiyle ince ayrintilar uzerine kuruludur. Alirken kac yil kullanacaginizdan, DLNA gibi ag ozellikleri isteyip istememene, odanin yogun gunes isigi alip almamasina, cebindeki paraya, garanti kosullarinin guvenilirligine, servis aginin genisligine vs. gore tercihler yaparsin ve gider birini alirsin. Genelde de pisman olmazsin. Eger LCD TV alim surecindeysen zaten arastirmalarinin sonucunda en iyi uce bu cihaz kalacagi icin pismanlik yok ;)
ya arkadaşlar şu altyazı meselesine hep birlikte bir el atsak. herkes phlipse msj atsa bu konudaki memnuniyetsizliğini dile getirse ve altyazı için bir güncelleme istese nasıl olur sizce? 8404 ün herşeyi çok güzel ama sırf şu altyazı için bir daha masraf yapıp media player almak istemiyorum veya 600 tane flimin altyazılarını gömmek için bilgisayarda uğraşmak istemiyorum. eminimki benim gibi bir çok arkadaş vardır.
alt yazı konusunda benim çektiğim msja gelen cevap
''Tuketici Danisma Merkezi’mize gondermis oldugunuz e-mail icin tesekkur ederiz. Iletmis oldugunuz konu ile ilgili olarak ; sonu “H “ ile biten TV ürünlerimiz USB den DIVX altyazı dosyalarını okuyamamaktadır ve yurtdisi tarafindan bu konuda bir çalışma yapılmayacaktır.Kullanıcı olarak PC de altyazı dosyalarını decode etmeniz yada DVD oynatcı ile izlemenizi onermekteyiz.Altyazı dosyaları için DVD oynacı ile TV ye bağlantı yapabilirsiniz. Her turlu soru ve sorununuzda size yardimci olmaktan mutluluk duyariz.Bilgilerinize sunarız.''
bende buara tv almayı düşünüyorum bütün yorumlarınızı okudum buna karar verdim yinede son yorumlarınızı almak isterim saygılar
up
Arkadaslar tv açılışında yazan mavi fon üzerine büyük philips yazısını nasıl kaldırabiliriz?
quote:
Orijinalden alıntı: CANOZ
Arkadaslar tv açılışında yazan mavi fon üzerine büyük philips yazısını nasıl kaldırabiliriz?
Servis menüsünde seçeneğini gördüm diye hatırlıyorum. Normal şartlarda öyle bir ayar yok.
peki,servis menusune nasil girecegiz?
quote:
Orijinalden alıntı: seastar76
peki,servis menusune nasil girecegiz?
"0, 6, 2, 5, 9, 6" ve sonra "info". Yalnız ayarları karıştırmayın fazla, ihtiyacınız olanı alıp, çıkın. Bu arada seçenekleri seçtikten sonra yine servis menüsünde "Store" yapmanız lazım, yoksa kaydedilmez ayarlar.
tFixx arkadasim,tesekkurler...ayar yapacagimdan degil,merak ettim kac saat calistigini... yeni yazilimi siteden indirip yuklesem,zarari olurmu bana? simdiden tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: seastar76
tFixx arkadasim,tesekkurler...ayar yapacagimdan degil,merak ettim kac saat calistigini... yeni yazilimi siteden indirip yuklesem,zarari olurmu bana? simdiden tesekkurler
Hayır zararı olmaz, yararı olur, yükleyin yeni yazılımı her zaman
menuye girince,cihaz garanti disi kalir diye uyari cikiyor...gercekten mi acaba?
iste alet bu...aski aparati barkan...
arkadslar tvyı hdmı kablo ıle baglayan varmı bılgısayardan fılm ızlemek cıın gercekten cok fark edıyormu kablo olarak ne kullanıyorsunuz hangı markayı tavsıye edersınız ben su an scarttan dıvıx player ıle ızlıyorum usbden takıp bıraz kotu goruntu oluyor acana hdmı ıle cok degısırmı sımdıden saolun
Benşimde Temmuzzda düğünüm var ve bir adet 42 inchlik lcd bakıyorum bu ürün bana baya güzel geldi w5500 yada samsung b653 düşünüyordum ama bu üründe gayet güzel oyrumlara bakarsak şuan en uygun nerden alınabilir.
arkadasım hayırlısı olsun
eger temmuzda evleneceksen daha vakıt var onumuzde dunya kupası var onun ıcın kampanyalar olabılır bekle ıstersen dıyecegım ama sen bılırsın ben bu modelı buradan almıstım ama bıraz zam gelmıs ben 2.450 12 taksıte almısstım
Ama ben böyle pahalı ve büyük bir aletin kargoyla düzgün bir şekilde gelemeyeceğini düşünerek ve arıza durumlarında karşımda daha rahat muhatap bulabilmek için bugün gittim bayiden aldım. Yarın getirip kuracaklar bakalım nasıl olacak. İnşallah pişman olmam.
Servis getirip duvara monte ettikten sonra hangi testleri yapmamı tavsiye edersiniz ve bunları nasıl yapabilirim? (Ölü piksel, kullanım saati vs gibi)
valla dostum servıs zaten ılk basta geldıgı zaman bunları hepsını yaptır
olu pıksel testı (bılgısyara baglandıgın zaman olu pıksel testını yaparsın )calısma saatı (ılk acıldıgında dırek dıl secenegı cıkıyorsa hıc kullanılmamıs demekmıs servıs oyle soyledı) usb testını yap (usb sadece resım mp3 dosylarını acıyor dıvıxde acıyor ama alt yazoı dosyası ayrı olmayacakmıs yanı ıcınde olacak yazısı ancak oyle gosterıyormus
ayrıca duvara montesı ucretsız amblıght modellerının sadece askı aparatına para verıyorsun tabı ayrıca almadıysan
onlar goruntu ayarlarını yapıyorlar ıstersen sonra kendınde degıstırırsın
net tvye baglan oradan bır vıdeo acıp ızle
ben bu kadarını yaptım sonra garantı kagıdını ımzalayıp verıyorlar sana gule gule kullan
Arkadaşlar ismim Alper ,Philips Shopta çalışıyorum mağazamız Philips in kendi mağazasıdır Mağzamız Ankara Antares AVM alt kattadir. Donanımhaber vasıtasıyla arayan yada gelen arkadaşlara uygun fiyat verebilirim.Taksit 8-10 ay olabilir kartlara göre değişebilir. 42PFL8404 + BDP3000 BLURAY : 2540 42PFL8404 : 2260 42PFL7404 : 2100 42PFL5624 : 1740 İsterseniz mağazamızdan alıp gidersiniz ,isterseniz teknik servisimiz evinize gelip kurulumunu yapar.Kargo 40 TL Ankara dışından sipariş verecek arkadaşlar olursa, Alper : 0505 717 79 99 Bilgi almak için araya bilirsiniz.
arkadaşlar bende yeni aldım bu televizyonu çok memnunum fakat aklıma bir olay geldi yapamadım ve sizlere sormak istedim, yani 10 puanlık uzman sorusu...
Şimdi ben superonline superplay abonesiyim yani, ligtv yi hd olarak bilgisayardan ve hd kablo ile de lcd ye aktarıp izliyebiliyorum, fakat benim aklıma net tv geldi ve denemek istedim, net tv den superonline a girdim superplay kısmınada geldiğimde bana flash player 10 versiyonunu yüklemem gerektiği çıktı ok dediğimde download ekranı geldi ve otomatikman linux isletim sistemi gözüktü fakat download etmek istediğimde takılıyor ve etmiyor, yani bunu başarabilirsen yani televizyonun youtube vs oynattığı flashplayerını son versiyonunu yüklemeyi başarırsak hic bilgisayara gerek kalmadan superonline üzerinden maçları hd izleyebiliriz.
Varmı bir çözümü veya önerisi olan mümkünmüdür bunu başarmak :)