Şimdi Ara

Philips 42PFL9732D mi yoksa Philips 42PFL7962D mi tavsiye edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    philips marka 42" 7 veya 9 serisi bir LCD almaya karar verdim.
    PHILIPS LCD CLUB forumunun neredeyse tamamını okudum.
    9 serisi philips'lerin 7 serisine kiyasla cok ustun oldugunu logrendim.
    42PFL7962D ile 42PFL9732D' yi kiyaslamanin, pegueot 207 ile 307 407 kiyaslamak gibi oldugunu da biliyorum.

LCDyi taksitle almayi dusunyorum.
    8 0cak tarihli PHILIPS bayi fiyatlarina gore 42PFL9732D = 6899YTL 12 taksit, 42PFL7962D=4299YTL 12 taksit

aradaki fiyat farki 2600 YTL tutuyor. sizce bu farki vermeye deger mi?

LCDyi taksitle almayi dusunuyorum. Maddi acidan 42PFL7962D=4299YTL 12 taksit bana daha uygun geliyor. Ancak bu forumda 7 serisi ozellikle 42PFL7962D icin yazilan olumsuz yorumlari okuduktan sonra kafam iyice karisti. Tabi 42PFL7962D için olumlu yorumlar da var.

Diyecegim su ki, 42PFL7962D alirsam hayal kirikligina ugrar miyim? 42PFL7962D ile Scart baglantida goruntu problemleri olabiliyormus ve bunlar ya video baglanti ya da altin uclu scart kablo ile biraz daha duzelebiliyormus.

42PFL9732D maddi acidan cok pahali geliyor ama madem ki taksitle alacaksam diyorum, 42PFL7962D alip hayal kirikligi yasamaktansa 42PFL9732D mi alsam?

Yani kisacasi 42PFL7962D nin kesinlikle memnuniyetsizlik verdigine eminseniz soyler misiniz o zaman 42PFL9732Dye yonelmem gerekecek.

tesekkur ederim.

• 9632 al
  • sevgili yılmaz74,

42PFL7962 ile ilgili forumda yazılanları okumadım , ama eğer standart uydu / Digiturk yayınlarının görüntü kalitesi ile ilgili konularda yoğunlaşıyorsa olumsuz yorumlar , tek söyleyebileceğim 9732 almak için fazladan vereceğin 2.600 YTL civarındaki cidden büyük farka değmeyecek. Aralarında elbette bir fark olacak , sonuçta 9732 de Perfect Pixel HD gibi daha yeni ve başarılı bir görüntü işleme teknolojisi var , ama LCD ile SD yayın bir araya geldiğinde görüntü kalitesi belirli bir noktadan ileriye geçemiyor , geçmesi de mümkün değil zaten. Aslında böyle olması da gayet doğal bence , çünkü her ikisi de Full HD yayın için tasarlanmış cihazlar. Eğer İstanbul'daysan ve daha önce gitmediysen Ümraniye deki Media Markt'a uğramanı öneririm. Bunu karar verdikten sonra alımı oradan yapman anlamında söylemiyorum , sadece ilgilendiğin modelleri aynı kaynaktan gelen görüntüler ile yan yana görme şansın olacağı için daha sağlıklı karar vermene büyük faydası olacaktır.

Okuduğun yorumlardan sonra sanırım gönül rahatlığıyla gidip 7962 alman gibi bir olasılık kalmadı. Ama mutlaka bu iki model veya benzerleri arasında bir seçim yapacağım diyorsan 42PFL9632 yi seçmeni öneririm ; hiç değilse 1.000 YTL daha az ödemiş olursun.

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoKardeslik -- 9 Ocak 2008; 22:34:43 >

• TeknoKardeslik güzel yorum ama bana sorarsan 42PFL9632 alınması ileriye dönük daha iyi olabilir. sonuçta teknoloji okadar hızlı ilerliyorki yetişemiyoruz. Şimdilerde fiyat farkı da okadar yok yilmaz74 daha geniş araştırma yaparsan daha ucuzunu bulursun (42PFL9632) modelinin. Tabi öncelikle karar senin para senin ne istersen onu al derim, benim kişisel tercihimi sorarsan 42PFL9632 alırım hiç düşünmeden zaten bir iki taksidim kaldı bitecek ondan sonra allah nasip ederse hemen alıcam.

Saygılarımla.
  • sevgili dhaydar,

aslında benim de söylediğim buydu tam olarak ; 9732 ile 7962 arasındaki fiyat farkının değmeyeceğine inandığımı söylemiştim. Ben de kendim için 9632 yi ciddi olarak düşünüyorum , son karar aşamasındayım ama 9732 / 9632 / 7962 hangisi olursa olsun SD yayında farklı derecelerde de olsa problemlerle karşılaşılması kaçınılmaz bence. Kişisel görüşüm bu problemleri şu anda biraz sınırlı olsa da HD yayınlardan / kaynaklardan alınacak büyük keyifle bir süre "görmezden gelmek". Önümüzdeki dönemde HD yayınlara geçiş hızlandıkça bu problemleri sözü bile edilmeyecek çünkü

• quote:

Orjinalden alıntı: dhaydar

TeknoKardeslik güzel yorum ama bana sorarsan 42PFL9632 alınması ileriye dönük daha iyi olabilir. sonuçta teknoloji okadar hızlı ilerliyorki yetişemiyoruz. Şimdilerde fiyat farkı da okadar yok yilmaz74 daha geniş araştırma yaparsan daha ucuzunu bulursun (42PFL9632) modelinin. Tabi öncelikle karar senin para senin ne istersen onu al derim, benim kişisel tercihimi sorarsan 42PFL9632 alırım hiç düşünmeden zaten bir iki taksidim kaldı bitecek ondan sonra allah nasip ederse hemen alıcam.

Saygılarımla.

dhaydar dostum,

karşımda çok ciddi bir Mac Fan'ı olduğunu sonradan fark ettim ; sadece MacBook pro ve ipod olsa böyle demezdim elbette ama iPhone'u da görünce "tamam" dedim Mesajında söz ettiğin (hani geriye iki taksiti kalan ) ödemelerin nereden geldiği belli oldu sanırım

selamlar...

• merhaba arkadaslar,
    yorumlariniz icin cok tesekkur ederim cok faydali yorumlar oldu.

istanbulda oturuyorum, TeknoKardeslik seni dinleyererek umraniye media markta gidip 9632,9732 ve 7962yi 3 modeli de bir arada gormek istiyorum.

dhaydar ve TeknoKardeslik sizlerin tavsiyenizle su an 9632yi dusunmeye basladim. gidip yerinde gordukten ve biraz daha dusundukten sonra karar vermek istiyorum.

tabiki en iyisi 9732, sonra 9632 ve 9732 geliyor sirasiyla. ama daha cok SD yatinlari izleyecegimi goze alarak, forumdaki yorumlara bakarak 3bucuk-4 metre civari mesafelerde hizli hareketli goruntuler disinda cok asiri fark olmayacagini dusunuyorum.
  • Tam kararınızı vermedi iseniz
    plasma pio4280 ve pana 50pv70
    lcd de samsung 40/46m87 lere de bir daha bakın
    Bütün bunlat için forumda çokk ciddi yazılar var
    4200 ytl oldukca iyi bir bütçe
    selamlar
  • merhaba BAHADIRXIHSAN,
    soylediginiz urunleri de media mark da inceleyecegim.
    tesekkur ederim.
  • Kardeş türkiye'ye gelmicekti sanırım ama sen yine de 7862'yi bir sor bayiiye,o gayet iyi bir modeldir ayrıca 100Hz'dir.Ekonomik olsun diyorsan 7762'ye bakmanı tavsiye ederim 7962 ile arasında fark yok gibi.Eğer biraz daha iyi birşey düşünüyorsan 9632 daha cazip fiyat olarak.Birde eğer tv'yi genel olarak ps3 ve hd film(full hd) için kullanmayacaksan HD ready olan modellere de bakabilirsin daha ucuza daha kaliteli bir tv alma şansın olur .DT+'ın yayını da 720p zati.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TeknoKardeslik

quote:

Orjinalden alıntı: dhaydar

TeknoKardeslik güzel yorum ama bana sorarsan 42PFL9632 alınması ileriye dönük daha iyi olabilir. sonuçta teknoloji okadar hızlı ilerliyorki yetişemiyoruz. Şimdilerde fiyat farkı da okadar yok yilmaz74 daha geniş araştırma yaparsan daha ucuzunu bulursun (42PFL9632) modelinin. Tabi öncelikle karar senin para senin ne istersen onu al derim, benim kişisel tercihimi sorarsan 42PFL9632 alırım hiç düşünmeden zaten bir iki taksidim kaldı bitecek ondan sonra allah nasip ederse hemen alıcam.

Saygılarımla.

dhaydar dostum,

karşımda çok ciddi bir Mac Fan'ı olduğunu sonradan fark ettim ; sadece MacBook pro ve ipod olsa böyle demezdim elbette ama iPhone'u da görünce "tamam" dedim Mesajında söz ettiğin (hani geriye iki taksiti kalan ) ödemelerin nereden geldiği belli oldu sanırım

selamlar...

TeknoKardes dikkatli değerlendirmen için sağol sözüm yılmaz74'de, hangi marka model alırsanız haberimiz olsun. Neye kararverirseniz ve burada bizlerle paylaşırsanız faydalı olur şimdiden hayırlı olsun.

• arkadaslar merhaba,
    42PFL9632D almaya karar verdim.
    bilginize.saygilar sevgiler.
  • arkadaslar tekrar merhaba
    az once bir arkadasimla konustum onda gecen yilin modeli olan 42PFL9371 varmis,42PFL9371 modelinde de ambilight surround varmis, ambilight surroundun cok keyifli oldugu soyledi. ona 42PFL9362 almaya karar verdigimi soyledim.

buldukca buluyorsun demeyin ama:) diyorum ki 42PFL9372 deki ambilight surround ile 42PFL9362deki ambilight 2 kanali kiyaslayabiliyor musunuz? bu 2 model arasinda yaklasik 1000 YTL fark var ve ben bu farkla SONY DAZ-DV 530-630 vb. bir ev ses sinema sistemi almaya karar verdim.

Eger 42PFL9372 deki ambilight surround , 42PFL9362deki ambilight 2 kanala gore cok keyif veriyor ust panelde ambilight olmayisi eksiklik olur diyenleriniz var midir

yoksa benim dusundugum sekilde 42PFL9362+ev sinema sistemi almak daha akıllıca mı olur sizce?

saygilar sevgiler.
  • pardon az onceki mesjimdaki yanlis yazmisim, model isimlerinden kastim 42PFL9632 ve 42PFL9732 idi
  • sevgili yilmaz74,

aslında soruyu sorarken cevabını da biliyorsun galiba bir anlamda ama diğer yandan içinden gelen "isteğin sesine" bizden de destek istiyorsun gibi geldi bana Ambilight surround elbette 2-kanal olana göre daha keyifli olmalı ( kişisel deneyim değil sadece teorik yorum benimki bu arada belirtmiş olayım ) 2-kanal da ekranın üst kısmında aydınlatma olmadığı için ambilight'ın verdiği görsel keyif "eksik" kalacaktır bunu görmek zor değil. ama diğer yandan illa da ambilight surround alacağım derken cebinden "eksilecek" olan miktar da hiç azımsanacak gibi değil ; 1.000 YTL ! benden sana bir öneri ; 9732 ye vereceğin parayla 9632 + PS3 al sonuçta alacağın Full HD bir LCD ve asıl farkı SD yayınlarda değil Full HD içerikte göreceksin. Full HD kaynaklarını ne kadar arttırırsan aldığın keyif de o orantıda artacaktır.

yine de en doğrusunu içindeki ses bilir , benimki sadece bir öneri

• Teknokardeslik merhaba,
    yorumunuz icin cok tesekkur ederim.
    "9732 ye vereceğin parayla 9632 + PS3 al " cumlenizi okuduktan sonra baska birsey demeye gerek yok herhalde :)
    bu cumle ile beni gercekten etkilediniz ve 9732ye ulasabilmek icin verecegim 1000 YTLyi, gercekten de farkli bir sekilde FULLHD icin kullanmam daha mantikli geldi gercekten.

gercekten de 1000 YTL hic de az bir miktar degil ve bir PS3 almam cok daha iyi olacak:)
    bu mantikla dusunerek verdigim kararda devam ediyorum. 9632D+bir PS3 alacagim:)

iyi gunler iyi calismalar herkese.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.