Şimdi Ara

philips 46PFL9705 mi 47PFL7696 mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • elektro da 7676 fiyatı ne kadardı, birde kaç inç tabi
  • Arkadaşlar 42PFL7696 mi yoksa LG 42LW5500 mi önerirsiniz. Rakamlar hemen hemen aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdalgsk

epsilon82 hayırlı olsun,güle güle kullan. arkadaşa 3d tv alıcaz, ben lg lw kullandığım için pasif gözlüklü bir tv önerdim. dün philipslere baktık bir kaç teknomarkette. elektroworlde 7676 yı gördük cidden sony,samsung,lg, philips yan yana duruyordu. philips en gerçekci görüntüyü veriyordu. kafaya koymuştu almaya ama burda yorumları görünce biraz kafa karıştı. 7000 serisinin usb den film oynatma sorunu varmış,bu hepsinde var, beni lg 4500 den bu yüzden soğudum.çözümü var medya player ama buna rağmen kronik sorunlar varsa altyazı gibi. o zaman durum kötü. benim mantığım bir gözlüğe 250 tl verilmez. aktiv gözlüklü 3D ler her anlamda bence olumsuz. 7000 serisinin 3D sini az izledik fena değildi, bazıları titriyo filan demişler doğrumudur. sd yayını iyi gösteriyo diyede bir tv alınmaz yavaş yavaş bütün kanallar HD yayına geçiyor. 7000 serisinin kontras oranlarının düşük olmasının 500 000 :1 ne gibi dezavantajları vardır. görüntüyü nasıl etkiler. yani arkadaş bu tv yi alırsa 3d FİLM , ve maç (futbol) performansından memnun kalırmı.

Teşekkür ederim erdalgsk. Ben televizyonu aldım, kutusunu dahi açmadan odaya kaldırdım, kısmetse Ocak sonu evlenip o zaman paketini açacağım. O yüzden size bu konularda yardımcı olamıyorum.

Fakat 9705'e karar vermemdeki etkenleri sıralamak gerekirse öncelikle 1 yıl öncesinin modeli de olsa (-ki ben en az 5-6 yıl kullanmayı planlıyorum, o nedenle de 2012 model alsam 2013'te yine eski seri kalacak) Philips'in en üst serisi. Bu nedenle de edge led değil full led olmasının artısı 9705'ün başlığında da çokça dile getirilmiş. Ayrıca yine 9000 serisine mahsus Ambilight 3 Spectra da 7000 serisine göre üstün. Zaten Ambilight'ın ne derece keyifli bir icat olduğunu ailemin evinden biliyorum. Bu nedenle de üç taraflı ambilight'ın çift taraflı ambilight'a kıyasla çok daha derinlik katacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum. Ayrıca dahili wi-fi sayesinde bilgisayarımı da bağlayıp oradan da film izlemeyi planlıyorum.

7696'da ise aklımı çelen iki özellik vardı. Biri benim içim çok da mühim olmayan incelik, diğeri ise oldukça önemli olan pasif 3D. Ne yalan söyliyeyim bugüne kadar sinema salonları dışında 3D film izlemedim. Aktif gözlüğü de ancak büyük mağazalarda 3-5 dk. seyretme fırsatım oldu.

İki ürünün fiyatlarını da (9705-2.899TL-2 gözlük ve transmitter hediye / 7696 - 3.599TL-7 gözlük hediye) göz önüne alınca 9705'te karar kıldım. 3D konusunda da bakarım, memnun kalırsam (-ki şu şartlarda bile tüm filmleri izlesem dahi haftada 1-2 film ancak) izlerim, memnun kalmazsam da izlemem, 5-6 sene sonunda o günkü teknolojinin geldiği noktaya bakarım diye düşündüm. Zaten evde 2 kişi olacağın, 2 gözlük de hediye olduğundan buna ekstradan bir yatırım yapmam gerekmeyecek.

Bu arada Samsung'un modelleri oldukça şık ancak hem pahalı, hem Ambilight yok, hem edge led, hem de tüm modeller aktif gözlük kullanıyor. Bu nedenle samsung hiç düşünmedim. 6000 serisi Samsung alabileceğim fiyatın daha düşüğüne 7000 ya da 9000 serisi Philips almayı tercih ettim. Samsung'un en büyük artısı olan her türlü media fomatını destekleme özelliğini de dün gece sipariş ettiğim Philips HMP 3000 media player ve wi-fi'den bilgisayarı bağlamak ile aşmayı planlıyorum. Özelliklerini okuduğumda son güncellemeler ile HMP3000'in tüm media formatılarını desteklediğini ve alt yazı sorunun da büyük ekran tv'ler için problem teşkil etmediğini öğrendim. Umarım yanılmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: epsilon82

quote:

epsilon82 hayırlı olsun,güle güle kullan. arkadaşa 3d tv alıcaz, ben lg lw kullandığım için pasif gözlüklü bir tv önerdim. dün philipslere baktık bir kaç teknomarkette. elektroworlde 7676 yı gördük cidden sony,samsung,lg, philips yan yana duruyordu. philips en gerçekci görüntüyü veriyordu. kafaya koymuştu almaya ama burda yorumları görünce biraz kafa karıştı. 7000 serisinin usb den film oynatma sorunu varmış,bu hepsinde var, beni lg 4500 den bu yüzden soğudum.çözümü var medya player ama buna rağmen kronik sorunlar varsa altyazı gibi. o zaman durum kötü. benim mantığım bir gözlüğe 250 tl verilmez. aktiv gözlüklü 3D ler her anlamda bence olumsuz. 7000 serisinin 3D sini az izledik fena değildi, bazıları titriyo filan demişler doğrumudur. sd yayını iyi gösteriyo diyede bir tv alınmaz yavaş yavaş bütün kanallar HD yayına geçiyor. 7000 serisinin kontras oranlarının düşük olmasının 500 000 :1 ne gibi dezavantajları vardır. görüntüyü nasıl etkiler. yani arkadaş bu tv yi alırsa 3d FİLM , ve maç (futbol) performansından memnun kalırmı.

Teşekkür ederim erdalgsk. Ben televizyonu aldım, kutusunu dahi açmadan odaya kaldırdım, kısmetse Ocak sonu evlenip o zaman paketini açacağım. O yüzden size bu konularda yardımcı olamıyorum.

Fakat 9705'e karar vermemdeki etkenleri sıralamak gerekirse öncelikle 1 yıl öncesinin modeli de olsa (-ki ben en az 5-6 yıl kullanmayı planlıyorum, o nedenle de 2012 model alsam 2013'te yine eski seri kalacak) Philips'in en üst serisi. Bu nedenle de edge led değil full led olmasının artısı 9705'ün başlığında da çokça dile getirilmiş. Ayrıca yine 9000 serisine mahsus Ambilight 3 Spectra da 7000 serisine göre üstün. Zaten Ambilight'ın ne derece keyifli bir icat olduğunu ailemin evinden biliyorum. Bu nedenle de üç taraflı ambilight'ın çift taraflı ambilight'a kıyasla çok daha derinlik katacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum. Ayrıca dahili wi-fi sayesinde bilgisayarımı da bağlayıp oradan da film izlemeyi planlıyorum.

7696'da ise aklımı çelen iki özellik vardı. Biri benim içim çok da mühim olmayan incelik, diğeri ise oldukça önemli olan pasif 3D. Ne yalan söyliyeyim bugüne kadar sinema salonları dışında 3D film izlemedim. Aktif gözlüğü de ancak büyük mağazalarda 3-5 dk. seyretme fırsatım oldu.

İki ürünün fiyatlarını da (9705-2.899TL-2 gözlük ve transmitter hediye / 7696 - 3.599TL-7 gözlük hediye) göz önüne alınca 9705'te karar kıldım. 3D konusunda da bakarım, memnun kalırsam (-ki şu şartlarda bile tüm filmleri izlesem dahi haftada 1-2 film ancak) izlerim, memnun kalmazsam da izlemem, 5-6 sene sonunda o günkü teknolojinin geldiği noktaya bakarım diye düşündüm. Zaten evde 2 kişi olacağın, 2 gözlük de hediye olduğundan buna ekstradan bir yatırım yapmam gerekmeyecek.

Bu arada Samsung'un modelleri oldukça şık ancak hem pahalı, hem Ambilight yok, hem edge led, hem de tüm modeller aktif gözlük kullanıyor. Bu nedenle samsung hiç düşünmedim. 6000 serisi Samsung alabileceğim fiyatın daha düşüğüne 7000 ya da 9000 serisi Philips almayı tercih ettim. Samsung'un en büyük artısı olan her türlü media fomatını destekleme özelliğini de dün gece sipariş ettiğim Philips HMP 3000 media player ve wi-fi'den bilgisayarı bağlamak ile aşmayı planlıyorum. Özelliklerini okuduğumda son güncellemeler ile HMP3000'in tüm media formatılarını desteklediğini ve alt yazı sorunun da büyük ekran tv'ler için problem teşkil etmediğini öğrendim. Umarım yanılmam.

yorumlarınız için teşekkürler..panel hayırlı olsun ,ayrıca size şimdiden bir ömür boyu mutluluklar dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

quote:

quote:

yorumlarınız için teşekkürler..panel hayırlı olsun ,ayrıca size şimdiden bir ömür boyu mutluluklar dilerim..

Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin Yildiray Bey. Dedigim gibi televizyonu kullanmaya basladigim zaman daha saglikli degerlendirmeler yapabilirim. Hem bu konudaki bilgi eksikligim hem de tecrubesizligim nedeni ile once kriterlerimi belirleyip sonra da burada goruslerini belirten uyelerin yardimlari ile gerek maddi acidan gerekse ozellik acisindan bana en cok uydugunu dusundugum paneli almis oldum. Tabi burada objektif degerlendirmeler ile benim subjektif kriterlerim kesisti diyebiliriz. Bu nedenle benim durumumda olup 7696 ya da x bir markayi secenler de olabilir.

• quote:

Arkadaşlar kullanıcı yorumları, artılar, eksiler, kampanyalar, vs.... tüm bunların neticesinde bugun Media Markt'tan 2.899TL'ye 2 gözlük ve transmitter hediyesi ile 9705 alarak bu ikilemi sonlandırmış bulunuyorum. Ocak sonu evlenerek geçeceğim eve kurarak keyfini çıkartırım inşallah. Yardımcı olan herkese değerli yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim.

hayırlı uğurlu olsun doğru seçim yaptın güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergin967

quote:

Arkadaşlar kullanıcı yorumları, artılar, eksiler, kampanyalar, vs.... tüm bunların neticesinde bugun Media Markt'tan 2.899TL'ye 2 gözlük ve transmitter hediyesi ile 9705 alarak bu ikilemi sonlandırmış bulunuyorum. Ocak sonu evlenerek geçeceğim eve kurarak keyfini çıkartırım inşallah. Yardımcı olan herkese değerli yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim.

hayırlı uğurlu olsun doğru seçim yaptın güle güle kullan

Teşekkür ederim hocam, pişman olmayacağımı düşünüyorum. Hele bi kurup da karşısına geçsem :D
  • Güle güle kullanın. Büyük bir dertten kurtulmuş olsunuz :)
  • Teşekkür ederim Metin Bey
  • Ben pazar günü 7696 aldım teknosa'dan 2499TL'ye, bugün gelip kurdular.
    HD performansı gerçekten harika.. Görüntüler çok doğal ve pastel, ama bir o kadar da etkileyici.
    İyi ki bu televizyona karar verdim. Lg 42lw570s ile bunun arasında kalmıştım ama ambilight ve alüminyum kasa olayı beni ayrıca etkilemişti.
  • değerli arkadaşlar 2 TV arasında kaldım

1-PANASONİC 50 GT 30

2-PFL 9705

yan yana iki tv yi izledim gt 30 daha çabuk tepki süresi veriyor ama görüntü işleyişi ve akıcılığı tarafındanda 9705 çok bariz şekilde fark ediliyor.hani sanki daha hızlı ve daha gerçekçi akıyor sanki bir olaya camdan bakarmış gibi çok iyi yani.panasonic başlığındada takılıyorum arama motorundan burayı buldum birde burdan fikir alıyım dedim.

yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir3458

değerli arkadaşlar 2 TV arasında kaldım

1-PANASONİC 50 GT 30

2-PFL 9705

yan yana iki tv yi izledim gt 30 daha çabuk tepki süresi veriyor ama görüntü işleyişi ve akıcılığı tarafındanda 9705 çok bariz şekilde fark ediliyor.hani sanki daha hızlı ve daha gerçekçi akıyor sanki bir olaya camdan bakarmış gibi çok iyi yani.panasonic başlığındada takılıyorum arama motorundan burayı buldum birde burdan fikir alıyım dedim.

yardımcı olurmusunuz?

Kadir Bey, önümüzdeki hafta hayırlısı ile servis çağırıp kurulumu yaptırıcam fakat kullanmaya Ocak sonu başlayacağım. 9705'i aktif olarak kullanan üyelerimize bu sorunuzu yöneltirseniz yardımcı olabilirler.
    9705'in başlığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_53728159/mpage_12//tm.htm#55466838

• quote:

Orijinalden alıntı: hyppia

Ben pazar günü 7696 aldım teknosa'dan 2499TL'ye, bugün gelip kurdular.
    HD performansı gerçekten harika.. Görüntüler çok doğal ve pastel, ama bir o kadar da etkileyici.
    İyi ki bu televizyona karar verdim. Lg 42lw570s ile bunun arasında kalmıştım ama ambilight ve alüminyum kasa olayı beni ayrıca etkilemişti.

Sayın hyppia,her iki tv nin görüntüsünü almadan izleyip öyle mi karar verdiniz? doğrusu bende bu iki model arasında kaldım.gerçi haftada bir karar değiştiriyorum ama son kararımı verdim.bu iki panelden biri olacak.philipsin görüntü kalitesinin lg den daha iyi olduğu söyleniyor.
  • Sn.Gümüş Süvari, çok geç oldu sanırım kusura bakmayın..
    evet her ikisinin de görüntüsünü kıyaslayarak aldım..aralarında öyle çok büyük bir fark yoktu ama philips sanki daha iyi gibime geldi ve onu tercih ettim.
    hiç de pişman olmadım. kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyppia

Sn.Gümüş Süvari, çok geç oldu sanırım kusura bakmayın..
    evet her ikisinin de görüntüsünü kıyaslayarak aldım..aralarında öyle çok büyük bir fark yoktu ama philips sanki daha iyi gibime geldi ve onu tercih ettim.
    hiç de pişman olmadım. kesinlikle tavsiye ederim.

Hyppia'ya ek olarak şunu söylemek isterim. Amblight'ın yarattığı ambians bence hiç birşeye değişilmez.
  • İki tv de harika biliyorsunuz 9705 odullu bir tv. Ama gel gelelim gozluk olayi farkli. Tanesi gozluklerin 179 tl ve birde transmter kullanmam gerekiyor harici olarak tv nin uzerinde hicde hos durmuyor birde eskide kalan bir model. Bende 7696 al hicde dusunme
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metind

quote:

dostum bende mecidiyeköy darty,de görmüştüm çok dikkat etmedim transmıtter tamamda gözlük 2 tane gibi okudum tam emin değilim ben yaklaşık 1 aydır 7696 kullanıcısıyım şunu söyleyeyim netten indirdiğim mkv,ler yada bluray discte hemen her tv iyi görüntü verebilir ama sd görüntüde philips çok iyidir diğer markalarada çok baktım ama kardeşimdeki 2 yıllık 42 pfl 8404,ün sd görüntüsünü beğeniyordum bendeki ondan daha iyi 9705 ise tereddütsüz bu serinin en iyisi diyebilirim

Merhaba, 7696 pasif 3D di mi, peki deneme şansınız oldu mu. bir de kontrast 500.000:1,, 9705 te 10.000.000:1 çok fark var ama bu neyi etkiliyor bilmiyorum. Nerde fark eder acaba.

merhaba,7696,yı almadan önce birçok özelliği ile birlkte pasif gözlükle 3-D test ettim son derece başarılı idi bu özelliği ve daha ince olması 9705,e göre artıları tabii birde 2011 model olduğu için sürekli yazılım güncellemesi var bu destek sayesinde ben 1,5 tb harici diskimden ntfs formatında mkv filmleri sorunsuz izliyorum yine uzun zamandır problem olan altyazı sorunuda kısmen çözüldü 9705,te durum nedir bilmiyorum ama 100 küsur tl satılan media playerlerle bu sorunda ortadan kalkıyor zaten beni maddi olarak aştığı için alamadım 9705,i yoksa gözü kapalı alınacak televizyondur.

ayrıca metind,
    size tavsiyem bu ürünün daha ineceğini pek sanmıyorum zaten inanın değerinin çok altında satılıyor 2010 eylül ayında teknosada 6.250 vatanda 6.500 tl idi ürün 2010 model olduğu için ellerindeki stokları tüketiyorlar bir anda bitebilir ve teşhir ürününe kalabilirsiniz bilginize.

Ergin Bey'e fiyat konusunda katılıyorum. Beşiktaş Media Markt'taki görevli de aynı şeyi söyledi. Çok sipariş verdik, onları eritmeye çalışıyoruz fiyat o yüzden bu seviyede dedi. Sanırım ellerindeki stok tükenince 9706'ya yönelicekler, onun da fiyatı 7.000TL'ye yakın neredeyse.

9705'in yazılım güncellemesi 2011 yazında yapılmış sanırım. Fakat 7696 gibi kapsamlı bir güncelleme ile tüm formatlar desteklenir hale gelmiş mi ben de bilmiyorum. Tabi desteklemese dahi dediğiniz gibi 100TL'lik bir player ile sorunu çözmek mümkün. Pasif 3D olayı da bir tek oyunlarda kafamı karıştırıyor. Yoksa 3D film ayda 1-2 tane ancak izlerim. Muhtemelen bir blue-ray player almak yerine PS3 ya da X-Box almayı düşünüyorum. Oyunu fazla kaçırırsam baş ağrısı yapsın istemiyorum.

İki TV'nin de birbirine göre artıları var. Fiyatları da ekleyince üzerine işin içinden çıkılmayacak bir hal aldı.

6000-7000 TL ler konusuluyo ya kesınlıkle 3000 den fazlası gereksız ve o kadar para verılmez bı tv ye..
    ayrıca bu gorecelı bı kavram falan da deıl yanı cunku cok hızlı gelısen bı teknolojıye yenık dusmektır bu..

• Konuyu hortlayım ve zor bir soru sorayım

47PFL6097 mi? 46PFL9705 mi? 3D haftada bir film belki.

6097>2012 model
    9705>2010 model

Ne dersiniz?
  • Arkadaşlar philips 42pdl6907k/12 arıyorum, geçenlerde birisi satacağını söylemişti o forumu tekrar nasıl bulabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sociolog

Konuyu hortlayım ve zor bir soru sorayım

47PFL6097 mi? 46PFL9705 mi? 3D haftada bir film belki.

6097>2012 model
    9705>2010 model

Ne dersiniz?

Zor soru :) Ama bence eski bile olsa 9705, sonuçta Philips'in 9000 serisi ödüllü ve her sene EISA TV ödülünü alıyor. Bir de bunlarda bildiğim kadarıyla piyasada hiçbir LCD'de olmayan yansımayı-parlamayı önleyen panel önünde bir filtre var...Görüntüsünün çok iyi olduğunu biliyorum, kullanan bir arkadaşım vardır. Yeni 6000 serisi belki bazı yeni Smart TV özellikleri bakımından ve 3D'sinin standard olması ile öne çıkabilir. Çünkü yine tam emin olmamakla beraber 9705'te standard 3D yok ve ekstra aparat alman gerekir bir de pilli gözlük tabi. 6000 den kutudan mutlaka4-6 gözlük çıkıyordur....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.