Şimdi Ara

Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
12
Favori
34.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    türkiyede bir çok cihazda yok hocam alt seviye dandik panellerde var bu sorun sadece mesela orta üst modeller olan mu8000 mu9000 xe8505 xe9005 modellerine gidin bakınca yada rtings incelemelerine bakın bu sorunları göremezsiniz şuan piyasada 4800tl altına alınacak tv yok bu fiyat altındaki tv lerin çoğundada ips panel dolasıyla ışık sızmaları kötü kontrast dolasıyla kötü siyah performansı ve görece banding problemi var alınacak tv ler değil ayrıca bu yılki mu8000 ve mu9000 modelleri bu konuda geçen yılki ks modellerini aratmazlar
  • savcı963 kullanıcısına yanıt
    hocam o kadar paralar verilip tv alınıyor şu resimdeki durum nasıl canınızı sıkmıyor anlamak güç..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Cevap yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi RNNN kusuruma bakma . Herşeyin en iyisi olacak, alınacak takıntısı hepimizde olabilir ama şu da var, cebimizdeki paranın miktarı. Ben alırken atıl olarak biriktirdiğim bir miktar doları hazır dolarda artmışken bozdurup aldım, 2600TL civarlarına geldi bana bu Philips 55PUS6581 modeli. Şimdi kalkıp 4500- 4800Tl bandındaki ürünlere bulaşmamamı en azından böyle açıklayabilirim size RNNN dostum. Param bu kadardı fazlasını da vermeyi düşünmüyordum. Ayrıca bu televizyonun diğer ürünlerden farkı var biri android oluşu diğeri ambilight oluşu (tercih meselesiydi benim için özellikle ambilight). Evde hue sistemimde vardı denk geldi aldım memnunum. Banding i falan görmüyorum bile öyle diyeyim size, o kadar takıntılı değilim açıkcası. Herşey cebimizdeki parayla ilintili sonuçta. Tamam herşeyin iyisini güzelini alalım , o zaman satalım Fiat Agea ları hepimiz az daha yüksek fiyatlı olan :) BMW, Mercedes lere binelim ama hepsi aynı işi yapıyor sonuçta, 4 kauçuk lastik ve kumaş yada deri koltukla seyahat ettiriyor sizi.
    Bu televizyonu satın alan kişilerin neden tercih ettiğini bilip bilmeden yerin dibine doğru eleştirmeye ne hakkınız var ki, bir kere yazın geçin, gezegeni mi kurtaracaksınız Philips markasından . Param buna yetti aldım, fiyatı uygundu aldım, 2000TL kar ettim vs diyorum kendi adıma.

Siz tercih ettiyseniz ve memnun değilseniz satın Ürününüzü, yok zaten tercih etmediyseniz bizi bize bırakın lütfen. Bizde de göz var o testi yapanlar kadar göz var en azından kendi adıma söyleyeyim. İngilizcem de var, yurtdışı test sitelerini de okuyabiliyorum anlayabiliyorum.

Eleştirdiniz, güzellik kattınız ama bence fazlası da böyle tepki verebilecek vatandaşlar, saçma polemikler doğuruyor. Ben kendi adıma size aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Sorun anlaşılmıştır sanırım, yeterli gelmiştir herkese.

Kırılıp darılacağın bir yazı yazdıysam kusuruma bakma şimdiden , kesinlikle amacım bu değil. Sadece gözden kaçırdığın bir maddiyat meselesi de var seçim kriterleri içinde onu da belirtmek istedim.

Saygı ve sevgilerimle.
    Barış.

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ve düzeltiyorum dostum çok fazla TV inceleme fırsatım olmadı ancak 5000 tl altında olan Tr'de incelediğim ledlerde banding, ışık sızması vb sorunları var.
  • Ben TV me öyle az buz para vermedim 3900 ' aldım şimdi baya bir fiyatı düşmüş sanırım şikayetler vb etkili olmuş olabilir.

Bandingler haricinde TV'de bir çok ayarı kapatarak ve ince görüntü ayarları yaparak ben istediğim görüntüyü elde edebildim. Tekrar söylüyorum özellikle maçlarda ve arka planda gökyüzü ya da bulutların olduğu gri görüntülerde banding olmazsa olmazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 23 Kasım 2017; 11:37:4 >
  • Oooo arkadaslar konu nerelere gelmis.. yetiskin insanlariz tartismak evet bir yere kadar ama hakerete donunce olay hic hos olmuyor..

Simdi ben bu tv yi 2960 tl ye aldim ve memnunum. Banding mis isik sizmasiymis hic umrumda degil ki dikkatli bakilmayinca anlasilabilen seylerde degiller.

5000 butcem olsa evet bu tv yi almazdim. Ama ne gerek varki 2 bin fazla vereyim 2960 tl veririm 5 yil kullanirim sonra o fazla vermedigim 2000 in ustune bunu satar parasini koyarim sonra ustune eklerim yeni bir tv alirim.

Bu sekilde 5 yilda 2 tane tv degistirmis olarak nevsimi daha iyi hosnut yaparim

Yanlışsa yanlisda demeyin bu benim fikrim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Üstad haklısınız. Bende ayni fikirdeyim.

Nedeninin anlamadım ama birileri habre "tu kaka" deyip duruyor Philips tv lere.

Ben de mutluyum ve memnunum cihazdan.

Hatta bu RNNN rumuzlu vatandaşın son yazdıklarını okumadım bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 23 Kasım 2017; 21:8:58 >
    Bunu hakaret edene söyleyin hocam çoğul yazmışsınız ama durumun benle bi alakası yok :)
  • bende sizin yerinizde olsam cevabını veremeyeceğim için okumazdım size kendi dünyanızda mutluluklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

hocam 1-2 modele bakıp tüm modellerde var demek sizcede biraz tuhaf değilmi? banding sadece dandik panellerde ve 65 ve üzeri panellerde genelde göze çarpıyor onun dışında mu8000 mu9000 xe8505 xe9005 tarzı orta üst kalitedeki panellerde bu sorunu görmezsiniz isterseniz gidip bakabilirsiniz burayı binlerce kişi okuyor bişeyi yazarken ona göre yazmamız lazım

Yazımı iyi okumamışsın be güzel kardeşim.Orta segmentlerde denedim hepsinde banding vardı senin dediğin modeller orta üst en az 5000-6000 tl bandından başlıyor o fiyatlarda bırak da az olsun yani
  • Yahu yorumları okuyorum özellikle RNNNN nickli arkadaşın yorumları gerçekten sıfırın altında eksi puanlar hep....

Sonra dönüp cihazıma bakıyorum ama öyle bir rezillik göremiyorum.

Arkadaşlar direk cihazda ne gördüysem yazayım,

***Banding olayı futbol maçı gibi yeşil arka planda, gökyüzü gibi mavi arka planda var ama gerçekten az var. Bundan önce LG Led tv im vardı(55uh770v) gerçekten bandingden tv izlenmiyor idi. Bence bu cihazda banding kabul edilebilir seviyede....

***Android işletim sistemi ise yıllardır antipati duyarım androide ama ne yalan söyleyeyim, cihazım bir kez bile evet bir kez bile takılıp donmadı. Kodi uygulamasıyla izleyemediğim içerik yok neredeyse. Telefonun ekranını yansıtmak,YouTube dan izlediğin klibi tıkla tv aktarabilmek,.apk ile uygulama yükleyebilmek ve bunları sıfır sorunla yapabilmek gerçekten keyif verici

***Işık sızması ise sadece bende mi böyle bilmiyorum ama sızma falan yok. Dileyene uygun bir zamanımda isterlerse sızmayla ilgili test videosu çekip atarım.

Velhasıl ben memnunum arkadaş. Cihaz sıfır sorunsuz demiyorum elbet ama ben saydığınız aorunları yaşamadım.

Fiyatta göz önüne alınınca aynı fiyat bandında heleki ambilight ve 100 hz HDR panel düşünülürse alınacak tek cihazdır benim gözümde.

Not: Yazdıklarım kullanım sonucu kendi cihazımdan edindiğim tecrübeyle kişisel yorumumdur....

• Arkadaşlar bende cihazı 3 aydır filan kullanıyorum. Cihazdan son derece memnunum. Cihazda genelde film izliyorum. Lg kablosuz bir blueray(4+1) ses sistemi arc teknolojisini kullanarak bağlı. Çevresel sesi almada sorun yaşamıyorum. Sistem sorunsuz çalışıyor.Optik kablo ile de denedim bir fark göremedim o yüzden optik kabloyu söktüm sadece arc(hdmi) ile bağlı. Film izlemek için genelde nas cihazım var oradan izliyorum ancak internetten izlemek istersem önceden kodi ile izlerdim. Şu aralar Terrarium TV uygulamasını kullanıyorum. Sorunsuz çalışıyor. Puffin, Mx player ve es dosya yöneticisini yükledim. Nas cihazına bağlanırken film izlerken bunları kullanıyorum. Mx player için codec paketini yükledim seste bir sorun olmuyor.Telefonda philips uzaktan kumanda uygulaması ve google home yüklü. Kumanda uygulaması ile tv yi kontrol edebiliyorum. Açıp kapatmakta dahil. Google home ile telefon ekranını televizyona yansıtıyorum. Tv yi ups cihazına bağladım. Pek elektrik kesilmiyor ama kesilse de uzunca süre açık tutabiliyor. Evlenmeden önce evimde yine 55 inç bir samsung tv vardı onda smart tv yi neredeyse hiç kullanmazdım. Bu tv de smart tv yi gerçekten çok fazla kullanıyorum. Kumandanın klavyeli olması da kolaylık sağlıyor. İlk zamanlar ağır gelmişti ona da alıştım. Kanalların yerini değiştirmiyorum. Zaten tkgs olduğu için buna ihtiyaç yok.Otomatik kanallar güncelleniyor. Kanal geçişleri yavaş ancak çok fazla kanal değiştirmediğim için beni etkilemedi.Çok kanal değiştiren birini rahatsız edebilir.Kumandanin dokunmatik yüzeğini kapattım yoksa olmayacak yerlere dokunuyordum belki zamanla alışılır ama ben kapattım ve aradığım bir özellik değil. Tv yi genel olarak değerlendirecek olsam bir oled tabi ki değil. Çok daha iyi tvler mevcut. Ama parama göre ben çok memnun kaldım. Yine alacak olsam sanırım bu tv yi alırım. Ödediğimiz paraya da daha fazlasını beklemek bana pek mantıklı gelmiyor.

• Arkadaşlar hareketli görüntülerdeki durumu nasıl? Titreme bozulma yada herhangi bir sıkıntı var mı ? Ps4 ve ara sıra film izlemek için almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: elkun

Arkadaşlar hareketli görüntülerdeki durumu nasıl? Titreme bozulma yada herhangi bir sıkıntı var mı ? Ps4 ve ara sıra film izlemek için almayı düşünüyorum

kardeşim ben ps4 pro kullanıyorum tv de sorunsuz süper bir doğal görüntü var. 4k hdr performansı da çok iyi 100hz zaten.
  • elkun kullanıcısına yanıt
    Ben de PS4 Pro ile beraber kullanıyorum, hiç bir sıkıntı çekmedim. Ayrıca TV cihazı sanki otamatik tanıyıp ayarlarını ona göre özelleştiriyor gibi. PS4 de ekran ayarları otomatikdi taktığımda, resmen hiçbir ayar da yapmadım HDR ye kadar herşey açılmış vs sorunsuz bekliyordu beni PS4. Performasnsı da çok tatmin edici TV nin oyun konusunda.
  • Arkadaşlar cihazda dün walking dead dizisini izleyeyeyim dedim. Usb yi taktım klasörün içinde altyazı dosyası ve dizi videosu vardı. Bir türlü hangi vide programını açarsam açayım altyazıyı gösteremedim videoya.

Tv genel olarak memnun edici. Ancak ben bilgisayarı bağlamadan TV'den çok verim alamıyorum.

Özellikle internetten dizi film izlemek için sanırım Kodi uyglumasından yapanlar oluyormuş. Ben hiçbir şey anlamadım.

TV ile ilgili tartışmalardan ziyade bir rehber gibi olsa bu konu, herkes yaralansa Tv'nin özelliklerini maksimum derecede kullansa ne güzel olur.

Umarım bu mesajımdam sonra TV'nin ideal görüntü ayarlarından tutunda, internetten film video nasıl izlenir gibi bir çok konuda paylaşım yapılır.
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Tv yi Teknosa dan 3300 e aldım (55pus6561) diğer üst modellere göre 1500 civarı daha uygun olduğu için tercih ettim ama yanılmışım. Işık sızması değişkenlik gösteriyor sanırım tv nin altında ki uydu cihazından kaynaklı fakat banding biraz fazla ve hareketli sahnelerde karelenmeler oluyor. Ve çözümü yok malesef Maç izlemez oldum. Ama en büyük hatam mağaza dan almış olmam. Tv alacaklara tavsiyem Web den sipariş verip aldığınız zaman 14 gün iade hakkınız oluyor içinize sinmezse iade edersiniz. Tv bu sonuçta yıllarca kullanıyoruz. Her gün açtığınızda bu tür şeylerin gözünüze takılması çok can sıkıcı.(banding, ışık sızması, karelenmeler) Ve bütçeniz azsa biraz daha bekleyip iyi bir model alın biraz merakınız varsa bu tür şeylere. Bunların dışında tv nin görüntü kalitesi iyi. Ambilight hoş. Android sorunsuz ve hızlı çalışıyor. Kodi play store da var. Bu program sadece android tv lerde var. Biraz uğraşırsanız 1080p, hatta 4k, 5.1 Dolby, dts kaynaklı filmler izleyebiliyorsunuz. İçerik sınırsız.

Sonuç olarak 3300 liraya 55 inç 100hz 4k-hdr, üç taraflı ambilight ve android 7,0 sürümü bir tv. Bu fiyata alınabilecek belki de en iyi seçimlerden birisi. Fakat ben daha üst seviye modelleri almadığım için pişman mıyım evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: B@R!$

Arkadaşlar cihazda dün walking dead dizisini izleyeyeyim dedim. Usb yi taktım klasörün içinde altyazı dosyası ve dizi videosu vardı. Bir türlü hangi vide programını açarsam açayım altyazıyı gösteremedim videoya.

Tv genel olarak memnun edici. Ancak ben bilgisayarı bağlamadan TV'den çok verim alamıyorum.

Özellikle internetten dizi film izlemek için sanırım Kodi uyglumasından yapanlar oluyormuş. Ben hiçbir şey anlamadım.

TV ile ilgili tartışmalardan ziyade bir rehber gibi olsa bu konu, herkes yaralansa Tv'nin özelliklerini maksimum derecede kullansa ne güzel olur.

Umarım bu mesajımdam sonra TV'nin ideal görüntü ayarlarından tutunda, internetten film video nasıl izlenir gibi bir çok konuda paylaşım yapılır.

Kodi ilk başta karışık geliyor ama sonrasında biraz alıştıktan sonra vazgeçemiyorsun. İnternet hızınız 30-35 mbit in üstündeyse 4k içerikler bile izleyebilirsin. Üstelik reklam filan yok. Play store dan indireceksin.

Gerisini web den yada youtube dan ayrıntılı anlatımlar var.

İstersen ayrı ayrı kaynaklar var bunları web den aratıp nasıl yükleneceğini öğrenebilirsin. Örn. Covenant, ukturk, skynet, elysium gibi.

İstersen de birden fazla kaynak bir arada ve kendine ait arayüzü olan wizard yükleyebilirsin. Ben fire tv guru diye bir wizard kullanıyorum. Hepsi bir arada ve rahat. Sadece biraz web de araştır bu dediklerimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakankc

quote:

Orijinalden alıntı: B@R!$

Arkadaşlar cihazda dün walking dead dizisini izleyeyeyim dedim. Usb yi taktım klasörün içinde altyazı dosyası ve dizi videosu vardı. Bir türlü hangi vide programını açarsam açayım altyazıyı gösteremedim videoya.

Kodi ilk başta karışık geliyor ama sonrasında biraz alıştıktan sonra vazgeçemiyorsun. İnternet hızınız 30-35 mbit in üstündeyse 4k içerikler bile izleyebilirsin. Üstelik reklam filan yok. Play store dan indireceksin.

Gerisini web den yada youtube dan ayrıntılı anlatımlar var.

İstersen ayrı ayrı kaynaklar var bunları web den aratıp nasıl yükleneceğini öğrenebilirsin. Örn. Covenant, ukturk, skynet, elysium gibi.

İstersen de birden fazla kaynak bir arada ve kendine ait arayüzü olan wizard yükleyebilirsin. Ben fire tv guru diye bir wizard kullanıyorum. Hepsi bir arada ve rahat. Sadece biraz web de araştır bu dediklerimi.

tamam hocam çok sağolun. biraz araştırayım. bir de PM attım size :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakankc

Tv yi Teknosa dan 3300 e aldım (55pus6561) diğer üst modellere göre 1500 civarı daha uygun olduğu için tercih ettim ama yanılmışım. Işık sızması değişkenlik gösteriyor sanırım tv nin altında ki uydu cihazından kaynaklı fakat banding biraz fazla ve hareketli sahnelerde karelenmeler oluyor. Ve çözümü yok malesef Maç izlemez oldum. Ama en büyük hatam mağaza dan almış olmam. Tv alacaklara tavsiyem Web den sipariş verip aldığınız zaman 14 gün iade hakkınız oluyor içinize sinmezse iade edersiniz. Tv bu sonuçta yıllarca kullanıyoruz. Her gün açtığınızda bu tür şeylerin gözünüze takılması çok can sıkıcı.(banding, ışık sızması, karelenmeler) Ve bütçeniz azsa biraz daha bekleyip iyi bir model alın biraz merakınız varsa bu tür şeylere. Bunların dışında tv nin görüntü kalitesi iyi. Ambilight hoş. Android sorunsuz ve hızlı çalışıyor. Kodi play store da var. Bu program sadece android tv lerde var. Biraz uğraşırsanız 1080p, hatta 4k, 5.1 Dolby, dts kaynaklı filmler izleyebiliyorsunuz. İçerik sınırsız.

Sonuç olarak 3300 liraya 55 inç 100hz 4k-hdr, üç taraflı ambilight ve android 7,0 sürümü bir tv. Bu fiyata alınabilecek belki de en iyi seçimlerden birisi. Fakat ben daha üst seviye modelleri almadığım için pişman mıyım evet.

Katılıyorum hocam. Ben ışık sızması göremedim ama futbol vs. biraz banding fark ediliyor. Ben bu kadarda olsun diyorum şahsen. Muadili olan samsung ve lg lerle llgili yorumları açın okuyun. 10bin liralık tv alsak tamam derdim ama 3bin liraya sorunsuz hızlı Android, 55 inç ekran, 4k, 100hz...Fiyatında en iyisi denilebilir.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.