Şimdi Ara

Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
457
Cevap
12
Favori
34.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kodi kullanmayı bizede öğretirmisiniz ? Kodi' yi kurdum ama içi boş n eyapmak gerekiyor bilmiyorum. Şuanda PuhuTV ve Redbox TV uygulamasını kullanıyorum ama Redbox TV bazı kanallara geçerken TV' ye restart attırıyor android tekrar başlıyor. Sinema kanalları için istiyorum.
  • Arkadaşlar,

Son android sürümüne geçen var mı aranızda?

Youtube çözünürlük ayarı yapılabiliyor mu son sürümde?

Yorumlariniz için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben güncelledim ama youtubede çözünürlük ayarı yapamıyorum İnternet hızına göre kendisi seçiyor.
  • rasit019 kullanıcısına yanıt
    Sadece youtube uygulamasını fabrika ayarlarına çekmeyi denediniz mi?

• Arkadaşlar ben TV mi satmaya karar verdim. Karar vermeme sebep olan şey ise maçlarda banding (beyez şerit) sorununa artık tahammül edemiyor olmam. Gerçekten inanılır gibi değil, karşılaştırmak gibi olmasın ama arkadaşımda 2 gün önce maç izlediğimiz seg TV de ne bir banding var ne bir ışık sızması vardı görüntü çiçek gibiydi.

Anlayacağınız bu tv bana yaramayacak zaten çokta kullanmak nasip olmadı.

Vatantan aldım 3.900'e garantisi kutusu falan duruyor almak isteyen varsa uygun fiyattan verecem özel mesaj atabilirler.

Görüntü işi göreceli bir iş kiminin gözü hassastır, gözüne çok şey takılır çok şey farkeder kimisi farketmez izlemeye devam eder. Ben artık tahammül edemiyorum.

Bir daha asla Philips almam ve bir daha asla mağazadan TV almam webten alırım, çünkü iade edemiyorsunuz, servis gelip bakıyorum bunda bir şey yok diyip gidiyor ve iade/değişim raporu size vermiyor, ve bunu vermediği sürece o TV yi izlemeye mahkumsunuz.

Herkese iyi forumlar, saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rasit019

@echelon34
    Kodi kullanmayı bizede öğretirmisiniz ? Kodi' yi kurdum ama içi boş n eyapmak gerekiyor bilmiyorum. Şuanda PuhuTV ve Redbox TV uygulamasını kullanıyorum ama Redbox TV bazı kanallara geçerken TV' ye restart attırıyor android tekrar başlıyor. Sinema kanalları için istiyorum.

kodi ye SportsDevil kur LİG TV MAÇLARI ÜCRETSİZ SEYRET ^^
    kodi v17.6 sa o sürüme göre Source bulacaksın. isterseniz ben özelden göndereyim sana :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytrojan29

quote:

@echelon34

kodi v17.6 sa o sürüme göre Source bulacaksın. isterseniz ben özelden göndereyim sana :)

Sports devilduymadım ben hiç onu da ekliyelim bati :))

Ben orhantv ve bonanza kullanıyorum hiç üzmedi sağolsun ikiside...

Şuan orhantv denbursa fener maçını izliyorum hd olarak.

Kullanmayan arkadaşlar kesinlikle yüklemeli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• demoprazol kullanıcısına yanıt
    philips satıldığından beri kalite yerlerde hocam çoğu modelinde özellikle 6... serisinde banding var ama çoğu kullanıcı farkında bile değil biz bu durumu yazıncada suçlu olduk bu konuda..

herkes ucuz 100hz diye koştu bu modellere ama neden ucuz oldukları ortada yoksa bu firmalar bizi düşünüpte diğer markalardan ucuza satmadılar bu modelleri..

verdiğiniz rakamda az değil 3900tl 1000tl daha verseniz çok daha sorunsuz va panel herhangi bi tv alabilirdiniz 2018 modeller gelmeden satmaya bakın derim tv yi yoksa büyük ihtimal elinizde kalacak hergün baktığınızda canınızı sıkacak bu durum çünkü insan bi kere takınca istemesede gözüne çarpıyor bu tarz kusurlar..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Çoğu kullanıcı gerçekten fark edemiyor. Kayınpeder büyük bir teknoloji firmasında çalışıyor ve sürekli teknoloji ile içli dışlı özellikle gösteriyorum, yok kesinlikle göremiyorum farkedemiyorum diyor. Ablama gösterdim oha baya bildiğin beyaz sabit şeritler var dedi direk ben yerini göstermeden kendisi gösterdi. Arkadaşa sordum o da göremedi. Bu nasıl bir göreceli olay anlamadım gözden gözede değişiyor.

Benim görme oranım 60% aşırı derecede miyop ve astigmat vardı lazer opr. geçirdim ona rağmen kabak gibi görüyorum hele ki maçlarda falan hiç izlenmiyor.

TV yi ısrarla 2600 tl ye almak isteyen biri var ben 3000 TL de diretiyorum. Satması aslında çok sorun değil satarım da hem bir yandan elim gitmiyor satmaya hemde satınca yeni alacağım panelde aynı sorun ve servis sürecini yaşamaktan korkuyorum.

Az önce vesteli aradım 65" için dedim ki, ben alacağım TV yi görerek deneyerek test ederek alma şansım var mı dedim, yok kutuyu bayi açamaz dedi =)

Şuan için ne yapacam bilmiyorum 3000 TL ye biraz daha zorlayacam satılmazsa artık yok fiyata bırakacam sonra bende spotçudan falan deneyerek bir led tv alırım muhtemelen.

Android için zaten tv box aldım. 4GB RAM 32GB ROM Android 7.1 4k falan bir cihaz onla takılırım tv ye bağlayıp.

• RNNN kullanıcısına yanıt
    demoprazol kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım senin sorunun ne.

Başlıkta nr yazıyor 55pus6581 kullanıcı deneyimi. Bak kullanıcı yazıyor.

Tv tavsiyesi değil, karşılaştırma konusu değil, va panel mi iyidir ips mi değil, kullanıcı deneyimi sadece KULLANICI DENEYİMİ...!!!!

Bu tv ye sahipmisin şuan hayır. O zaman ne diye konuyu boş mesajlarınla dolduruyorsun.

Bak arkadaşım biz bu tv yi aldık ve kullanıyoruz. Tv tavsiye konusu var zaten forumda git tavsiyelerini orda paylaşsana....

Konudan her bildirim geldiğinde giriyorum acaba yeni bir program önerisi falan mı var diye ve her seferinde senin philips tukaka mesajların.

Sıkıcı olmaya başladın artık.

Ayrıca senin o çok övdüğün va panelin eksileri yok mu yani. Izleme açısı konusunda ips ile yarışabilir mi mesela, ya da renkleri doğruluktan koparan saçma doygunluk nedir?

Bunun karşılığı olarak ips inde va karşısında eksileri var tabii. Kontrast gibi örneğin.

Bu örnekler çoğaltılabilir. Söylemek istediğim iki panelinde artıları ve eksileri var. Kusursuzmuş gibi anlatma şu panelleri.

İlle de panel karşılaştırmak istiyorsan forumda ilgili konu var orda takıl.

Ciddi anlamda sıkıcı hatta kırıcı olmaya başladı mesajların artık...

Demoprazol;

Hocam ben de sizin gibi takıntılıyımdır. Anlıyorum sizi...

Daha önce bir mesajımda daha bahsettim. Sanırım cihazdan cihaza değişiyor banding olayı. Şunu belirteyim öyle bakıp anlamayacak biri değilim. Bundan önceki tv LG idi. Banding ne demek o zaman anlamıştım. Şimdi bu cihaza geçince yok demiyorum ama inanın çok çok az yeşil arka planda belli olan bir banding var sadece...

Başka kişilerden de var diyen de var forumda yok diyen de.

Satma konusunda ise ne zaman aldınız bilmiyorum ama şuan cihaz 3.699 burada çoğu kişi 3.299, 3,199, 3.399 gibi fiyatlardan aldı. Hatta bir ara 2.989 tl ye bile alan oldu cihazı.

Sizin 3.000 tl ile satmanız en azından fiyatları takip eden birine satmanız olası değil gibi sanki. İlle de satacam diyorsanız 2.500, 2.600 ve belki max 2.700 daha mantıklı fiyat olabilir sanki.

Yanlış anlamayın sakın mal sizin, satmak istiyorum dediniz diye yorumladım sadece

İyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Size sunları sormak istiyorum 6561 de 60 fps var mi hicbir yerde goremedim bilen nerden ulasa bilirim ayrica bulutlanma oluyor ayarlardan belli bi seviye asama kayit ediyorsunuz golgelemeye girmicem hic asil sorunum su son guncellemeyi yaptim fakat tv yavasladi tarayiciyi kullanamiyordum guncelmeden sonra kullanmaya basladim ama tv uygulamalari yonet kismina geldigim zaman eskiden seri sekilde iniyordu simdi yari yariya azaldi bu sorun degil belki ama tarayiciyi actigim zaman imlec kanser ediyor her segerinde basmam gerekiyor sagdan sola needeyse 30 sanıyede gecıyor ne yapabılırım servıs yenı guncelmeyı bekle dedı valla supersın dedım oda guldu bende bıldıgın gule gule kapattık telı

• bekobeko1 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba cihazınızın HDMI video girişlerine göre desteklediği değerler aşağıda. Güncellemeden sonra yavaşlama sorununu çözmek için TV yi sıfırlayıp son güncelleme ile tekrar kendini stabil kurmasını sağlamanız gerekli. Tarayıcı konusuna gelince ben hiç bir şekilde tarayıcıyı kullanamıyorum yani benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor, bende chrome yükledim apk olarak usb üzerinden.

HDMI1/2'de video girişleri
    60 Hz'de 4K UHD 3840x2160 değerine kadar
    HDMI3/4'te video girişleri
    60 Hz'de FHD 1920x1080 değerine kadar
    30 Hz'de 4K UHD 3840x2160 değerine kadar
    HDMI1/2'de bilgisayar girişleri
    60 Hz'de 4K UHD 3840x2160 değerine kadar
    HDMI3/4'te bilgisayar girişleri
    30 Hz'de 4K UHD 3840x2160 değerine kadar
    60 Hz'de FHD 1920x1080 değerine kadar

4k 60hz için ayarlandan 4k yı aktif hale getirmeyi unutmayın
    Sole solıyım guncellemeyı yaptım ama olmadı musterı hıZmetlerı bır sonrakı guncellemeyı bekleyın dedı ben de onu bekleyene kadar altarnatıf bişi varmı diye sordum yoksa fabrıkaya ayarlarına da dondum ayrıca verdıgınız bilgiler kıtapcıkda var ben 60fps yı soruyorum hz değil youtube da var hdr 60 fps video telefondan acınca ornek 1080p60 gozukur ama tvde oyle bi ibare cıkmıyor fps varmı demek yanlıs ama desteklıyormu o bilgi ne kadar sıteye baksamda bulamadım son olarak pus 6561 de 4 k yı ac kapa dıye bişi yok diye biliyorum onu anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekobeko1 -- 17 Aralık 2017; 0:6:50 >
  • echelon34 kullanıcısına yanıt
    Sole solıyım guncellemeyı yaptım ama olmadı musterı hıZmetlerı bır sonrakı guncellemeyı bekleyın dedı ben de onu bekleyene kadar altarnatıf bişi varmı diye sordum yoksa fabrıkaya ayarlarına da dondum ayrıca verdıgınız bilgiler kıtapcıkda var ben 60fps yı soruyorum hz değil youtube da var hdr 60 fps video telefondan acınca ornek 1080p60 gozukur ama tvde oyle bi ibare cıkmıyor fps varmı demek yanlıs ama desteklıyormu o bilgi ne kadar sıteye baksamda bulamadım son olarak pus 6561 de 4 k yı ac kapa dıye bişi yok diye biliyorum onu anlamadım

Aslında kitapçığı referans göstererek verdiğim cevap gayet aydınlatıcı. Öncelikli olarak kavramları iyi öğrenmeniz lazım.

Hertz; saniye başına düşen görüntü sayısını ifade eder. Yani 60hz bir televizyon saniyede 60 resmi ekranda gösterir. Aslında hz nin karşılığı tam olarak şu ifadedir; "how many times your screen draws per second".

Gelelim fps ye aslında bununda adından açıkca anlaşılıyor frame per second yani saniyede kaç kere senin ekranının görüntü çizdiğidir.

Şimdi ikisi arasında ki ilişkiyi düşünürsek; 30hz 1080p olarak tvyi bağlarsan ve 60fps almayı beklersen alamazsın, aslında alırsında görüntüde bozulmalar dikey şeritler falan olur. Bunun için belli yazılım teknolojileri falan var vertical sync gibi.

Konu 6581 konusu o sebeple 6581 ayarlar menüsünde ultra hd seçenekleri mevcut, bu sebeple sana burdan tavsiye verdim senin tv deki menünün benzer olduğunu düşünerek.

Tabi bunlar benim kendi tecrübelerim doğruluğu veya yanlışlığı tartışılabilir, sen araştır daha doğru sonuçları yakala ve bizle paylaş, yanlış bildiğim şeyler olabilir.

Kafana takılan bir şey olursa yazabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 18 Aralık 2017; 9:9:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bytrojan29

quote:

@echelon34

Kardeşler şu kodi tv yi youtube dan da izledim ama bir türlü beceremedim google play den indirdim youtube da ki video dan menüsü bile farklı şu paketleri eklemeyi denedim hiçbir şekilde yapamadım bir yol yordam gösterin aynı tv ye sahibim

Benimle ilgilendigin icin tesekkurler su sekilde devam edeyim tamam 30 hz 1080 de sikintili goruntu cikar 60 hz 4k da hdmi girisi ile 60fps nasil olur ben baglantili bir sekilde sormakda istemedim int uzerinden youtube 60 fps goruntu icerikleri var buralardan actigimda o goruntuyu destekluyormu yoksa normal mi aciyor onu bilmek istiyorum ve 6561 v 6581 ekranlari menuleri ayni gercekten 4 k ac kapa yok tekrar baktim siz solediniz diye gene bulamadim asama asama yazin inat ettim bakicam😂

• punkerem kullanıcısına yanıt
    Bende cozemedim su lanet kodiyi herkes guzel guzel takiliyor yardim edin

• Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır bu tv yi kullanıyorum görüntüden cok rahatsız oldum. PS4 oynarken yada aksiyon filmleri izlerken hızlı hareketlerde buzlanma gibi pürüzlenme ,bulutlanma oluyor sebebini anlayamadım bir türlü hz yüksek diye aldık yetmiyor mu ? özellikle canlı ve doğal görüntü modunda daha da çoğalıyor. ayarları kurcaladım ama çözemedim sinir etti, var mı sebebini bilen çözümünü bilen ?
    O zaman direk işin pratik kısmını anlatayım teoriyi geçip, kaliteli bir HDMI 4k Destekli kablo ile (ben Paugge V2.0 Premium Sertifikalı 4K 60Hz HDR Destekli HDMI Kablo kullanıyorum) TV nizin HDMI 1 girişine görüntü kaynağını bağlayıp, (örnek olarak ben Laptop - Nvdia 1050 TI kullanıyorum) ekran kartı kontrol panelinden öncelikle 3840x2160 ekran çözünürlüğünü ve 60hz yi seçmeniz gerekli, daha sonra HDMI ultra hd özelliğini ayarlamak için kullanma talimatlarındaki alıntıyı takip edebilirsiniz.

1 - Ayarlar tuşuna basın, Tüm Ayarlar'ı seçin ve Tamam
    tuşuna basın.
    2 - Menüye girmek için Genel Ayarlar öğesini seçin
    ve (sağ) tuşuna basın.
    3 - HDMI Ultra HD öğesini seçin.
    4 - UHD 4:4:4/4:2:2, UHD 4:2:0 veya UHD Kapalı
    öğesini seçin.
    5 - Gerekirse (sol) tuşuna arka arkaya basarak
    menüyü kapatın.

Siz 4. adımda bulunan UHD 4:4:4/4:2:2, UHD 4:2:0 seçeneklerinden birini size uygun görüntü kalitesine göre tercih edebilirsiniz.

Daha sonra görüntü kaynağını yeniden başlatın ya da hdmi kablosunu söküp tekrar takın. Artık 4k 60hz de youtube videolarını 4k 60fps olarak izleyebilirsiniz.

Şunuda belirtmek isterim 4k 60hz testinde youtube videoları çok belirleyici olmayabilir. Gerçek 4k 60fps videolar ile denemenizde fayda var.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.