Şimdi Ara

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
10
Favori
54.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu televizyonun sorunlarının bir kısmının çözülmesi için ROOT lanması şart .
    Philips Android işini çözmüştür diyerek aldım .
    Üç aydır en az on kere fabrika ayarlarına dönerek durumu kurtardım .
    Dünde ROM 150mb yer kaldığı için tekrar fabrika ayarlarına döndüm .
    250 gb harddiskim var programları ona kuruluyor .
    Sıfırlayınca en az 4 saatte uydu kanallarının kurulumu vs zamanım gidiyor .
    Rootlu olsa hiç olmazsa sağlam bir yedekle fazla uğraşmadan sistemi geri alabilirdik .
    Beni en çokta gündüz penceredeki ışıklarının yansıması rahatsız ediyor.

Sanada tekrar fabrika ayarlarına dönmenin yolu görünüyor .
    veya Crome , UC browser gibi bir tarayıcı ile Youtube girebilirsin.
  • Google Play problemini çözebilen var mı? Developer Tools ile anlatılanı yapınca google play bağlantı hatası veriyor.

Google Play'i tam olarak nasıl kullanabiliriz?
  • serdarsatir S kullanıcısına yanıt
    Dilinizi ingilizceye çevirin sorun büyük ihtimalle düzelecektir .Düzelmezse fabrika ayarlarına dönün .

Daha sorunsuz yöntem ve USB nizdeki daha önceden indirdiğiniz apk dosyalarını kurma :

Bazı test programlarını indirip ,sistem özellik kullanıcının görmemesi için Google playd engelleme setting.apk uygulamasına kısıtlama getirilmiş .

Bilinmeyen kaynaklardada aynı engelleme var .
    Bilgisayarınızda telefonunuzda daha önce indirdiğiniz apk ları kurabilmek için :
    1) "terminal emulator" uygulamasını Google playstorede indirin.
    2) terminal emulator açın ve tırnak işaretleri olmadan "am start --user 0 -n com.android.settings/.SecuritySettings" kopyalayıp yapıştırın .
    3) Bilinmeyen kaynakları etkinleştirin.

Artık philips in sizi kandırmasından kurtulacaksınız .
    Virussuz olduğuna emin olduğunuz tüm test programlarını market harici veya blackmart havuzundan indirip kurabilirsiniz.
    Blackmarttan hemen sonra Antivirus kurun .

Usb'ye programların bir kısmını kursanızda ROM yinede kısa zamanda dolup taşıyor.
    Cache Temizleme progRamlarıda işe yaramıyor.

Bu nedenle fabrika ayarlarına dönmenizi tavsiye ederim .
    Kullanıcıya 400mb civarında ROM kalıyor.
    Fabrika ayarlarına döndükten sonra 250gb civarı USB SSD bulamıyorsanız HDD bağlayın. Yeni olsun bir çek program buna kurulması gerekiyor .
    Televizyonunuzun fişini kullanmadığınız zaman çekin . HDD veya SSD nizi korumak için çekin off durumunda USB çalışmaya devam ediyor.

Kısa zamanda ROM unuz dolup taşabilir.

Televizyonun USB seçeneği ile SSD nizi formatlayın . Yönergeleri izleyerek yeniden başlatın .

Daha sonra Uydu kanal kurma ve program yükleme seçeneğine geçin .
    ilk etapta Terminal emilatörü ve Android Setting kurun .
    TV roma kurulan bazı programlarınız USB ye taşıyın .

• arkadaşlar 48 ile 55 (8109) arasında kaldım..

48 mağazada baktığıma göre küçük duruyordu.duvarda nasıl örneği olan var mı ?

satıcı eğer 55 alacaksanız tv ile izleyeceğiniz yer arasında 4 mt mesafe olsa iyi olur gibi bir şeyler dedi.Önerilerinizi bekliyorum..teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemoenes -- 30 Haziran 2015; 15:26:27 >
  • kemoenes K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım androidlerin sorunları çözülebilmiş değil .
    Öncelikle 4k diye 1920x1080 cihazı kakalıyorlar . Ekran gündüz çok yansıma yapıyor .
    3D sinir bozucu .Android sistemde Takılmalar kasmalar Donmalar ne ararsan var .
    Ben iade sürecini tamamladıktan sonra 6470 serisi bir samsung alacağım .
    Oturma odamda bir alt model samsung var sıkıntısız. beş yıldır çalışıyor.
    Androidi bir halt zannettim .hata yaptım .

El hareketlerini ve konuşmayı anladığından bahsediliyor .Mağazada Deneyerek internetten alacağım .
  • anladım teşekkür ederim.

ben 48 8109 almayı düşünüyordum.ancak dediğiniz gibi sıkıntılar yaşayacaksak uğraşmaya gerek yok.nasıl bu tarz problemler yaşatabiliyor bu tvler hayret.android daha da rahatlatacağına sorun çıkartıyor anladığım kadarıyla

iyice kafam karıştı.48 mi 55 mi diye düşünürken şimdi hepten vazgeçecez bu philipsten böyle giderse
    Hocam Philips çok eski TV üreticisidir 1950 lerde dahi vardır .
    Biz hatayı burada yaptık Philips eski philips değil .

Birde şöyle düşün Androidi Samsung Telefon ve Tablette kalite yönünden en ön sıraya taşıdı çok başarılı Telefonları var .
    LG de öyle .
    Philipsin hiç bir android deneyimi yok sayılır . Pazar savaşı için alel acele Androide soyundu .

LG veya Samsung Android TV girse anlardım . Muhakkak bir takım çekinceleri varki bu işe daha soyunmadılar .
    Androidi Google Telefonlar için geliştirdi . Şimdilik Rolantide kalmakta fayda var.
  • anlıyorum.bende işte en baştan beri odaklandım philipse.en önemli özeliik olarak ambilight en baştan beri dikkatimi çekiyor.film izlemeyi seviyorum çünkü.

55 aıp 3200 tl yerinde 48 alıp 2500 olsun vereyim diyorum.sanırım philips ten vazgeçmeyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemoenes -- 1 Temmuz 2015; 10:26:18 >
    Olumsuz yazılara aldırmayıp pişman olacaklar kervanına hoş geldin .
  • Philips'i hiç ama hiçkimseye önermem . 1 Hafta önce 42PFK 6309 Televizyonu aldım. Aldığıma bin pişmanım. Ambilight ve 3d'si dışında herşeyi kötü.

Kanal geçişleri çok yavaş.
    Sık sık donmalar-kasmalar oluyor. üst üste birşeylere basarsanız kilitleniyor fişi çekmek zorunda kalıyorsunuz çünkü kumandayla bile kapatamıyorsunuz.
    Menüsü fazlasıyla yavaş.
    Smartı iyiydi. Film falan izleyebiliyorsunuz browserdan . Tek kasmadığı yer smart galiba.
    Kumandası daha işlevsel olabilirdi.

Son olarak : Philips ALMAYIN gidin LG alın Samsung alın Sony alın. Bir sürü marka var arkadaş.
  • orthomike kullanıcısına yanıt
    Chrome ile dizi izleniyor fakat izlediğiniz sitennin kullandığı player önemli .chrome garip bir şekilde tam ekran yapamıyor , ya ortada küçültüyor ya da sol alt köşeye fitliyor abuk bir şekilde. . Ben vpn tarayıcısı kurdum hola diye , onun player'ı genelde sorunsuz şekilde tam ekran olarak çalıştırıyor.
  • cemmail kullanıcısına yanıt
    Hocam bence çok aşırıya kaçmışsın.

Tv gayet 4k destekliyor. Sanki 4k yayın yapan kanal varmış gibi 4k uydusu yok diye cıngar çıkarılmasını anlamıyorum. hdmi 2.0 veya youtube'dan istediğin 4k videoyu rahatlıkla izleyebilirisin . usb 3.0 olmaması daha büyük bir gerizekalılık , harici diskten 4k video izleyemiyorsunuz ( en kıytırık 4k videonun 10 gb'ı bulduğu bir ortamda kim indirip 4k video izler heleki akk diye bir saçmalığın bulunduğu bu ülkede ) , onun içinde media box'ların ücretsiz verilmesi gibi bir mevzu dönüyor emin değilim.

Ayrıca full hd'yi 4k upscale'i son derece başarılı. Tv'nin görüntüyle ilgili hiç problemi yok . Menüler ve kanal geçişleri yavaş eyvallah , bir yerden sonra çok takılmaya başlıyor , hafızası düşük , telefonunuzda bile kullanmadığınız uygulamaları yükleyemiyorsunuz !! , tv kapanmıyor filan bu tarz işlemsel donanım sorunları var ona birşey diyemeyeceğim .

Tv asıl fonksiyonlarını gayet başarılı yerine getiriyor , görüntü & ses gayet güzel , ambilight zaten şahane . Buna göre değerlendirin almak istiyorsanız. 5 üzerinden 3.8'lik bir tv . Bu paraya 5 üzerinden 4 bulamassınız 55 inç .

• Orlandu O kullanıcısına yanıt
    Yukarda yazmış işte android işlemcisinin verdiği ekran çözünürlüğü 1920x1080. O yüzden ekran 4k olsa bile hiçbir zaman 4k görüntü alamayacak, çünkü işlemciden gelen max. çözünürlük 1920x1080.

O yüzden ne uydudan ne de usb'den 4k izleyemezsiniz diyor.

Bu tv'yi yurtdışında alıp kullananlar ne diyor acaba bu işe ben de onu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 2 Temmuz 2015; 16:25:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Yukarda yazmış işte android işlemcisinin verdiği ekran çözünürlüğü 1920x1080. O yüzden ekran 4k olsa bile hiçbir zaman 4k görüntü alamayacak, çünkü işlemciden gelen max. çözünürlük 1920x1080.

O yüzden ne uydudan ne de usb'den 4k izleyemezsiniz diyor.

Bu tv'yi yurtdışında alıp kullananlar ne diyor acaba bu işe ben de onu merak ediyorum.

usb 3.0 olmadığı için zaten izleyemezsin..

ama 4k uyumlu bir uydu alıcısı ya da media player üzerinden bu TV ile 4k yayın izleyebilirsiniz.

panel çözünürlüğü 4k TV'nin.

ama öte yandan 4k diye satılan bir TV'nin uydu alıcısı 4k uyumlu, usb 3 ve H265 olması gerekirdi..

Philips buna çözüm olarak UHD 880 media playerı çıkartıp bazı modellere ücretsiz veriyor.

Kesinlikle 7909 modelide bu media playerı ücretsiz almalı..

Ben Philips yurtdışına mail attım ama Türkiye ile görüşün diyor TR zaten sallamıyor bile..

• netten dizi izlerken tam ekran olmuyor mu şimdi bu tv de chrome olduğu zaman ?

çok kafam karıştı daha önce 48 mi 55 mi alsam ebat olarak onu düşünürken şimdi neredeyse tv den vazgececek duruma geldim
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı insanları anlamak zor .Bunlar belkide Philipsin adamları

Protesto çektim . tebligatların tamamlanmasını bekliyorum.
    20 gün oldu bu gün notere gittim . Daha almamışlar .Tebligatın tamamlanması bir ay daha sürebilirmiş .Beklemedeyim.
    Tüketici hakem heyetine gitmeyeceğim .Olayı tüketici mahkemesine taşıyacağım . ne kadar para giderse gitsin .

İnsanlar yılıp dava açmaya korkuyor .Ben bu davayı kazanırsam .Emsal teşkil eder .
    Bir çok arkadaşın sırada beklediğini biliyorum . Onların yüzünü kara çıkarmayacağım .

En çok sinirimi bozan Tek bir favori gurubu olması .Uydu Kanalların taşınamaması .

Milleti Sanki enayi zannediyorlar .
    Eğer philipsi öven mesaj atan arkadaşlar ciddi iseler .
    Bilinçsiz tüketicilerimiz baya bir var demektir .

• cemmail kardeş;

philips in tüm modellerinde favori kanal problemi var mı ?

ben ciddi manada ne yapacağımı şaşırdım. 48 mi 55 mi arasında gidip gelirken şimdi tüm philipsten vazgeçeciğim
    ben daha öncede demiştim ambilight ve görüntü kalitesi olarak bu modeli düşünüyordum.çünkü film ve dizi izlemeyi seviyorum netten.onun haricinde devamlı kullanabileceğimi düşünmüyorum zaman açısından.

değerlendirmelerinizi dikkate alıyorum ve bu kadar para vermeye yazık günah eğer beni mutsuz edecekse pişman edecekse...
    Philips Android olarak aynı yazılım olduğunu, kurulum yapan teknik servis söyledi .
    Buradan yola çıkarak Philipsin tüm Androidli Uydu alıcılarının aynı Favori Gurup sorununu yaşayacağını % 100 söyleyebilirim .

ambilight efektinide 30$ çok daha başarılı sağlayan cihazlar yurt dışında buluna biliyor.
    Benim hiç hoşuma gitmediği için ambilight özelliğini kapattım .

Gerçek bir dost tavsiyesi istiyorsan .Hemde eski bir TV tamircisi elektronikçi abinden . Philipsden uzak dur

Tekrarlamaktan usandım ama yine tekrarlayayım .
    Çift Tuner ve çift Cam modul en az 6 favori gurubu olmadan hiç bir işe yaramaz.

Bir yıldır bu konuda hiçbir iyileştirme yapmamışlar . yapacaklarını da sanmıyorum .
  • draco1987 D kullanıcısına yanıt
    Zeka yaşınızı çok merak ediyorum.
    iki ledin büyüsüne kapıldığınıza ve olur olmaz her şeye kahkahalarla güldüğünüze bakarak .
  • draco1987 D kullanıcısına yanıt
    ambilight üretici firmaya maliyeti 5$ olmayan 3 renk (cyan, magenta, yellow) ledle ve algılayıcı cipsetle bu iş biter .
    30$ çok daha fazla özellik koyabilirsiniz

Ben çoluk çocuk torun sahibi adamım . ambilightı ne otuz beş yaşındaki oğlum ,
    nede 3 yaşındaki torunum PEPE yi izlerken dahi istemedi .
    Birbirimizin yüzünü görmek arada tatlı tatlı sohbet etmek varken .Angut kuşları gibi hiç bir zaman sadece TV odaklanmak istemeyiz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemmail -- 6 Temmuz 2015; 11:30:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.