Şimdi Ara

Philips 55PUS8602 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.048
Cevap
25
Favori
85.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    (o an mağazadaki yayınlanan HD ve SD yayınlara göre, halihazırdaki TV ayarlarından haberim olmadığı şekilde)
    kağıt üstündekileri kıyaslamaktan ziyade, ekrana bakarak vs aşağıdaki TV'leri kıyasladığımda cahilce de olsa naçiz düşüncelerim:

Sony XE8505/8577: Görüntü daha güzel, renkler daha gerçekçi
    Philips 55PUS8602: Ekran aydınlığı daha fazla olduğundan renkler soluk/boğuk, belki kısılabilir ve sony ile renk gerçekçiliği eşit olur?

Sony XE8505/8577: Ekran aydınlığı o kadar yüksek değil, hafif karanlık, HDR içerik için dezavantaj
    Philips 55PUS8602: Ekran parlaklığı baya var

Sony XE8505/8577: Ses zayıf
    Philips 55PUS8602: 2 adet woofer + soundbar; ses güzel

Sony XE8505/8577: Aşırı ısınma yok
    Philips 55PUS8602: Üst çerçeveye el değmiyor, yaz sıcaklarında tozlanmış bir tv hayal edin.

Sony XE8505/8577: min 4800 TL
    Philips 55PUS8602: min 4500 TL

Sony XE8505/8577: VA panel, biraz yukarı aşağı ya da sağ sol yapınca ekrandaki ten rengi değişiyordu.
    Philips 55PUS8602:VA panel, biraz yukarı aşağı ya da sağ sol yapınca ekrandaki ten rengi değişiyordu.

Sony XE8505/8577: local dimming yok (karanlık ortamda film izlerken siyahlar!)
    Philips 55PUS8602:local dimming yok diye hatırlıyorum.(karanlık ortamda film izlerken siyahlar!)

ikisinin de hakaretli görüntüleri güzel gösterdiği genel olarak anlatılıyor.
    ancak bu gidişle XE9003 alıp, akla karayı seçme derdinden kurtulacağım sanırım, ama bakalım...

• Xe9005 doğru karar olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vatanbilgisayardaki danışman da “bu Pus8602, XE9005 ile aynı ayarda, boşa fazla para verme” diye tutturdu, haydi buyur canlı kıyas edebileceğim başka yerlere gideyim, xe9005in namı belli sonuçta, sağol @frostburn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tacticalsavageX kullanıcısına yanıt
    Alakası Yok x9005 çok daha üstün bir panele sahip

Philips eğlence ve ambilight hdr açısından başarılı

• Şu sıralar 4500 tl civarı bulunuyor bu fiyata değer bu ürünü almak, detaya girersek zaten varsa az daha limit Sony XE9005 en iyi tercihlerden veya SAMSUNG UE 55MU9000 bunun yerine tercih edilebilir.

Kendi açımdan ise özellikle ambilight bir ek tercih seçeneği değil ise farklı markalarda daha iyi görüntü bazlı ürünler mevcut ama 4500 tl fiyat düşünülürse kaçırılmayacak bir model. Ürünü alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun.
  • Mesajı baştan düzenledim:
    Sonda diyeceğimi baştan söyleyeyim:
    (Iphone gibi) Samsung telefonların popülerliğinin, ben de Samsunga karşı bir antipati oluşturmuş olmasından dolayı Samsung 55MU9000 yerine Sony XE9005 aldım.
    Şu (belki de hiç bir probleme sebep olmayacak ama bunu bilemeyeceğim) ısınma mevzu olmasaydı diğerlerine hiç bakmadan Philips 55PUS8602 alacaktım, çünkü güzel TV, güzel fiyata.

Bugün Teknosa, Vatan, Mediamarkt, Carfoursa vb satıcıların, farklı farklı bayileri dahil gezdim arkadaşlar.
    Gördüğüm şudur ki: satış danışmanlarına pek güven olmuyor, (marka) promotörlere ise hiç güven olmuyor, dinlemeyin onları, gelin forumlara.
    Aynı firma içinde dahi birbirleriyle çelişen/çatışan TV değerlendirmelerine şahit oldum. Az çok TV ön-bilgisi ile gittiğim ve birbirlerinin yorumları hafızamda olduğu için tebessüm ederek tepki verdim bazısına, kiminin ise suratına vurdum hatasını/yalanını...

Naçizane son görüşlerim:
    55PUS8602, 55MU9000 ile fiyat farkı 500 TL'den çok iken alınırsa memnun eder.
    55MU9000 5000-5300 aralığında alınırsa memnun eder.
    55XE9005, MU9000 ile farkı 500 TLden az iken alınır ise çok memnun eder.

Marka sempatizanlığı ya da düşmanlığınız yoksa XE9005 ile Samsung MU9000 arasında kaldıysanız ve ikisi arasında 500 TLden fazla fark varsa 55MU9000 alın derim, çünkü aradaki görüntü kalitesi farkının, Samsung'un diğer görüntü kalitesi haricindeki avantajlarını da hesaba katarak, o 500 TL fiyat farkına değmeyeceğini düşünüyorum.
    Bir ara gaza gelip 7400 TL'ye LGOLEDC7V alacaktım, ama mağazadaki TVde ekran yanığını görünce vazgeçtim, bi de onu ödemesi vardı, iyi ki gördüm
    VA panellerde bakış açısı ile değişen renkler gerçekten çok itici, siyah takıntınız yoksa ve geniş açıdan TV izlenecekse odada, bence VA düşünmeyin.
    Diğer taraftan bazen düşünmeden alışveriş yapıp, kötü mal almış olsa bile, farkına varmayıp mutlu yaşayanlara imreniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacticalsavageX -- 29 Nisan 2018; 23:40:53 >

• tacticalsavageX kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Sony XE9005 sizi yarı yolda bırakmaz ve söylediklerinize katılıyorum incelemelerden, ürünü aldığın teknoloji market çalışanından tut, forum bazlı yorumlara kadar çok fazla kişi bencil ve dediğim dedik bir tavır takınıyor buda insanı sinir etmiyor değil. Bu tarz tv alımlarında en mantıklı seçenek gerekli test videoları ile birlikte gidip ürünleri kendiniz test etmeniz, onun harici burada teknik bilgi vs. vermekte bir yere kadar insanı bilgilendiriyor ama yine nihai sonuç insanın kendi zevki ile alakalı. Bana kalsa mesela ambilight özelliği bile bu tv'yi alınası bir seviyeye konumlandırıyor ama sonuçta karar yine alan kişiye kalır. Ve son sözüne de katılıyorum bir ürünü alıp çok derinine inmemek lazım amaç bir hata aramaksa en iyi tv modelinde bile bir kusur bulunur, o yüzden fazla detaycılık ancak ve ancak mutsuzluk verir boşu boşuna sinirinizi bozmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi # Ace # -- 30 Nisan 2018; 1:12:0 >
  • Merhabalar. Televizyonu dün aldım, bugün kurulumu yapıldı. Kendi uydu alıcısındaki kanallarda sesler çok rahatsız edici. Özellikle tiz sesler rahatsız edici. Bende mi bir sıkıntı var. Yoksa kanallarla mı alakalı? Yani sanki 10 liralık hoparlör almış gibi geliyor sesler. İnanın çok rahatsız edici bir durum bu. Ses ayarlarından profilleri tek tek denedim ama yine tizler çok rahatsız edici geliyor... Kulak tırmalıyor... Televizyonu alanlar yardımcı olursa sevinirim.
  • Merhaba ben rahatsız olmadım. Benim tv de dün kuruldu. Ses ayarlarından film modunu seçersen daha tok ses verir. Manuel istersen tiz kısıp, bası açabilirsin. Bende de bluetooth sorunu var tv de arama yapınca bulmuyor. Kumanda evin içinde her yerde çekiyordu dün güncelleme yaptım şimdi olmuyor sizde öyle bir sorun var mı?

• guvenkoca G kullanıcısına yanıt
    Hallettim sıkıntı yok TV'nin kendi uydusundaki kanallarındaki sesler kötüymüş. USB'den Bluray filmler izledim gayet güzel geliyor sesler, tahmin ettiğim gibiymiş yani. Benim Bluetooth ile pek işim olmadığı için hiç denemedim nasıl deneniyor onu da bilmiyorum ama bugün kumandayı ben de güncelledim, sıkıntı yok onda da. Bluetooth olayını nasıl deneyeceğiz söylersen bi bakayım ona
  • Cep telefonun da bluetooth varsa açıp, tv den ayarlar- ağ ve bağlantı- bluetooth ayarları cihaz arama yapabilir misin. Birde kumandan diğer odadayken çalışıyor mu kontrol edebilir misin?

Bluetooth araması yaptım telefonu da tableti de bulmadı ilginç. Kumanda diğer odada çekmiyor bende de. Kumandayı bilerek kısıtladılar diyelim, Bluetooth niye çalışmaz ki
  • Güncelleme yapmadan önce çalışıyordu. muhtemelen yazılımsal bir problem var.

aynen servisi arayıp bir sormak lazım
  • Mail attım bakalım ne cevap gelecek.

• Arkadaşlar 7502 ve bu cihazda benim modemdeki 5 Ghz ağı görmüyor özelliklerinde ac bağlantı var diyor

• Merhabalar. Bende cumartesi günü Vatandaki yüzde 10 indirimi son anda yakalayarak aranıza katıldım. Esas amacım her nekadar çoğu market çalışanı 4K olmaması nedeni ile önermese de LG Full Hd Oled tv siydi ancak üretimden kaldırıldı ifadeleri ile hernekadar inanmasam da fazla üstüne gitmeyerek kafamda belirlediğim diğer modellere yöneldim. Birisi de bu modeldi ve indirimide beni ekstra cezbederek almak durumunda kaldım. Va panel olması , 100 Hz ve UHDpremium sertifikalı olması benim için öne çıkan unsurlar oldu. Tabi daha sonra öğrendiğim nit değerleri gibi konular + değerler gibi algılamama neden oldu. Açıkcası araştırmalarım esnasında çokca ifade edildiği gibi bu model ile ilgili birşeyler bulmak pekkolay değil. Hatta forumdaki bu başlık haricinde yok bile diyebilirim. Bende bir inceleme yaparak bu sorunu yaşayacak arkadaşlara yardımcı olmak isterdimm anca mesela bir PC konusu kadar bilgili değilim o nedenle o konuda pek bir katkım olamayacak.Ancak tespitettiğim yada yaşadığım sorunları birkaç maddede belirtmek isterim.

1. Bir arkadaşın yaptığı video incelemeyi izledim. Tüm görüntü ayarlarınısıfırladı sonra ise birkaç değeri değiştirmeye başladı. Bunları yanlış hatırlamıyorsam AVS forumun 8601 için yapmış olduğu atyarlar olduğunu söylüyordu. Ancak bu değerleri yapsam da görüntü beni çok tatmin etmedi. Aslında başlık başlık tüm değerleri içeren birkaç çeşit ayar listesine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Mesela kırmızılar çok patlak ve fosforlu gibi.

2. Bir diğer konu mesela Cnn Türk Hd olmamasına rağmen FOX Hd de ve bikaç yayında artı blu tv puhu tv gibi uygulamalarda inceden bir sismi desem dumanlımı desem çok ince bir puslu tabaka varmış gibi bir durum var.

3. Ayarları yaptığımda şunu farkettim yanlışım varsa düzeltin. Netflix aboneliğimi açtım. Görrüntü ayarlatını kişisel üzerinden az önce belirttiğim arkadaşın bahsettiği ayarlar üzerinden yaptım. Ancak HDR sinyali olan filmlerde bu ayar değiştiğini farkettim Yani HDR sinyr kişisel ayar HDR sinyalsiz ayrı bir kişisel ayar devreye giriyor. Dediğim gibi yanlışım varsa düzeltin.

4. Harman Kardon AVR 255 ses sistemi var. Yandaki HDMI ARC ve HDMI ARC MHL yuvalarının ikisinide denememe rağmen ve ayarlardan ses çıkş seçeneğinden HDMI ses çıkışını seçmeme rağmen ses sisteminden ses alamadım. Bende son çare arkadan optik çıkıştan bağladım onda da sanki 5.1 ses alamadım.Çözümünü araştıracağım illaki gözden kaçan nokta vardır.

5. Kumanda söylendiği gibi karışık ve alışmayı gerektiriyor. Bakmadan pek birşey yapılamıyor. Baksanda bazen şansınıdeneyip yanlış olduğunugörünce debelenmek gerekiyor ama bir süre sonra alışılır. Harici uydu alıcı ile kullanıyorum. Mesela android uygulamasındayken Kumanda üstünden tv ye basınca tekrar uydu yayınına döneceğim sanıyorum ama google play filmler diyefragmanlar açılıyor çok sinir oldum ancak dahili uyduyu devreye soktuğumda bu sefer TV tuşuna bastığımda dahili uydu üstündeki kanallara geçiş yaptı. Benim gibi sorun sanıp merak edenler varsa duyurulur.

6. Özllikle popcorn time kullanmayı seviyorum. Sayfasını browserda açtığımda android için download tuşuna basmama rağmen karşıma linux download linkini çıkarıp duruyor. Çözemedim sanırım apk yı bilgisayarda bulup flash ile aktarmam gerekecek. Ancak asıl merak ettiğim şu popcorn time da bir film izlemek istediğinizde filmin boyutu kadar dosyası cihazda oluşturuluyor ve filmi tamamen izlediğinize atıyorum o film 2 gb ise oluşturduğudosya 2 gb oluyor. Dosya dediğime bakmayın yani filmi indiriyor işte. Ama cihazın hafıza kapasitesi belli. Bunun izlenen film dosyasının sonra oatamatik silinmesi gibi bir ayar varmıdır bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

7. Kumandayı programlamak mümkünmü. Mesela renkli tuşlara istediğimiz programı atamak gibi. Hatta mesela Netflix tuşuna puhu tv yi atasam mesela. Fikri olan varmı.

Dediğim gibi inceleme yapacak biilgim yok ama keşfettikçe bu mesajımı editlerim.

Herkese saygılar.

• arkadaşlar merhaba, bu TV 'de Xbox One X kullanıyorum, şöyle bir problem mevcut, HDMI Ultra HD ayarlarında 422 ve 420 ı seçince oyun açtığımda HDR çalışıyor ama görüntü bozuluyor, sadece 420 ı seçersem görüntü düzeliyor ama bu seferde HDR açılmıyor, Xbox ile gelen hdmı kablodan dolayı olabilir mi? forumda kablo önerilerinde 422 ve 420 uyumlu kablolar gördüm, kutudan çıkan kablo uyumsuz olabilir mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunresul

Arkadaşlar 7502 ve bu cihazda benim modemdeki 5 Ghz ağı görmüyor özelliklerinde ac bağlantı var diyor
    hocam modem arayüzüne girip 5gz bandını kapat kaydet çık, 5 dk bekle, tekrar gir çalıştır, görecek.

• saameet_06 S kullanıcısına yanıt
    Bağladım çok teşekkür ederim 7502 yi 1.5 ay 2.4 ile kullandım cahillik işte

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.