Şimdi Ara

PHILIPS 8109 tüm görüş ve yorumlar(güncellendi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.068
Cevap
64
Favori
156.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

servisi 2 sonra çağırıp tv yi kurduracagim. Kurulum esnasında dikkat etmem gereken konular ve bunun için yapmam gereken on hazırlık varmidir. Bunun için gerekli olanları yada linkleri verebilirmisiniz

saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün aldım arkadaşlar 48 olanından. teknosa da 652v yi zorla satacaklardı farklı modellere baktım ancak 8109 gibi sinmedi içime.Gerçi dunku ındırımıde yakalayamadm ama nasip işte.Yarın kurulum yapılacak.
  • beni pusudan çıkartan tv 55pfs8109. 55h7000 kampanyalarında kapalı kutu yakalayabilseydim onu alacaktım. ancak piyasada ondan sonra gelen 3d led fiyat/performans cihazı varsa o da budur. evet eleştirilecek noktaları çok. başta philips'in yazılım konusundaki büyük sıkıntısını belirtmesek olmaz. zaten donanımın da çoğu durumda sorun çıkartması yazılım temelli oluyor. kayan yazılarda dimming kaynaklı adaptasyon sıkıntısı, ince ayar manyağı yapan clouding problemi, yeteri kadar ince ayar yapılamaması, uydu kanal sıralaması, sıralama değiştirmek için favori oluşturmak vs vs... hatta kumanda boyutu ve ağırlığı bile eleştirilebilir. fakat maşallah tv'den şimdilik gayet memnunum. forumdaki bir kaç arkadaşın başına gelen sıkıntıların hiçbirini şimdiye kadar yaşamadım. inşallah yaşamam. yeni alan arkadaşlar da umarım yaşamazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

beni pusudan çıkartan tv 55pfs8109. 55h7000 kampanyalarında kapalı kutu yakalayabilseydim onu alacaktım. ancak piyasada ondan sonra gelen 3d led fiyat/performans cihazı varsa o da budur. evet eleştirilecek noktaları çok. başta philips'in yazılım konusundaki büyük sıkıntısını belirtmesek olmaz. zaten donanımın da çoğu durumda sorun çıkartması yazılım temelli oluyor. kayan yazılarda dimming kaynaklı adaptasyon sıkıntısı, ince ayar manyağı yapan clouding problemi, yeteri kadar ince ayar yapılamaması, uydu kanal sıralaması, sıralama değiştirmek için favori oluşturmak vs vs... hatta kumanda boyutu ve ağırlığı bile eleştirilebilir. fakat maşallah tv'den şimdilik gayet memnunum. forumdaki bir kaç arkadaşın başına gelen sıkıntıların hiçbirini şimdiye kadar yaşamadım. inşallah yaşamam. yeni alan arkadaşlar da umarım yaşamazlar.

En son guncellemede tum skıntılar giderildi.

• Naymear N kullanıcısına yanıt
    bendeki yazılım şu: 000.009.032.125 maalesef tüm problemler giderilmiş değil. ancak beni ekstra rahatsız eden bir durum da mevcut değil. yurtdışında 000.009.119.049 versiyon var ama henüz tr'de 8109 için çıkmamış. 7909 için var ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 9 Mart 2015; 18:51:32 >
  • uyarı: aşağıdaki işlem sonucunda yaşanacak sıkıntı veya memnuniyetsizlik dolayısıyla sorumluluk kabul edilmez. kalibrasyon profesyonel yazılım ve donanım ile yapılan ölçümler sonucunda elde edilen verilere göre yapılan profesyonel bir iştir. neyi neden yaptığınızı bilmiyorsanız hiç bulaşmamanız daha doğru olacaktır.

hollandalıların yaptığı denemeler sonucunda ulaştıkları en ideal ayarlar şöyleymiş:
    wp kırmızı: 127
    wp yeşil: 93
    wp mavi: 53
    bl kırmızı: -7
    bl yeşil: 0
    bl mavi: 0

profesyonel ayar modu: isf kilidini kaldırmak veya tekrar kilitlemek için menüden isf modunu seçip kumandayla 473473 tuşluyoruz. isf kilidi kaldırıldıktan sonra doygunluk seviyeleri ayrıca ayarlanabiliyor.

kaynak: 1-http://tweakers.net/reviews/3783/9/philips-pfs8109-ambilight-tv-met-android-metingen-en-kalibratie.html
    2-http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?16957-Picture-Calibration-Setting

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 10 Mart 2015; 18:22:10 >

• quote:

bendeki yazılım şu: 000.009.032.125 maalesef tüm problemler giderilmiş değil. ancak beni ekstra rahatsız eden bir durum da mevcut değil. yurtdışında 000.009.119.049 versiyon var ama henüz tr'de 8109 için çıkmamış. 7909 için var ama.

000.009.119.049 TR için de aynı tarihte çıktı hatta bana servis linkini yollamıştı ben de indirip kurmuştum hemen, dediğiniz gibi şu anda TR destek sayfasında yok ama isterseniz linki burada ( bana bu linki philips türkiye gönderdi )

Değerli Müşterimiz,

Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak; aşağıda bulunan linkten dosyayı indirdikten sonra ekteki dokümanda anlatılan talimatlar neticesinde yazılım yükleme işlemi yaparak sorununuz çözümlenecektir.

Yazılım yüklemek için;

http://download.p4c.philips.com/files/5/55pfs8109_12/55pfs8109_12_fus_tur.zip

alt tarafta ise nasıl yükleyeceğiniz ile ilgili video bulunmaktadır.
    http://www.youtube.com/watch?v=jNTjX2EvO9s

1) Yazılım link ine tıklayınız.
    2) Yazılımı PC nize indiriniz Zip li dosya içerisinde bulunan autorun.upg dosyasını çıkartarak boş bir usb belleğe kaydediniz.
    3) Cihaz kapalı konumundayken (Cihazın güç kablosu prizden çıkarılmış bir vaziyette) USB yi TV ye taktığınızda sonra cihazın güç kablosunu prize taktıktan sonra yükleme otomatik olarak başlayacaktır.
    4) Bara göstergesi % 100 olana kadar TV yi kapatmayın ve USB yi çıkarmayınız.
    5) % 100 olunca ekrana gelen yazılım yükleme tamamlandı uyarısından sonra USB yi TV den çıkarınız.
    6) Cihazın güç kablosunu prizden çekip, yaklaşık 1 dk. bekledikten sonra tekrar fişi takarak cihazı çalıştırınız.

NOT: Yazılım güncelleme otomatik olarak başlamaz ise EV (HOME) TUŞU> KURULUM ya da AYARLAR > YAZILIM AYARLARI> YEREL GÜNCELLEMELER> AUTORUN.UPG dosyasını seçerek manuel olarak başlatabilirsiniz.
    Her türlü konu ve önerilerinizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla
    Philips TV Tüketici Danışma Merkezi
    0850 222 44 66

Edit: sayfayı tekrar kontrol edin TR için son versiyon var
    http://www.philips.com.tr/c-p/55PFS8109_12/8100-series-4-tarafli-ambilight-ve-perfect-pixel-hd-oezellikli-sueper-ince-android-full-hd-led-tv/destek

• mercankadir kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum. dün bulduğum sayfada yoktu. akşam güncelleyeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar servis cagirip tv yi ilk kurdugumuzda hangi kontrolleri yapmaliyiz olu piksel bulutlanma kontrolleri icin nasil test yapabiliriz?
    Yardimci olursaniz sevinirim
    Simdiden tesekkurler

linki cepten açınca son versiyonu görüyorum ama pc'den açınca eski versiyonu gösteriyor. çok enteresan bir durum.
  • Bu tvnin gerçek panel hz si nedir.
  • gerçek 100hz...
  • quote:

gerçek 100hz...

Panel hz 200 yanlışın var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naymear

quote:

gerçek 100hz...

buna da değinmeden geçemiyeceğim. gelen yayının hz zaten 50-60 değilmi diyenlere gelsin o yayının bir hz yok tv etkileyen :) hz tv panelin saniyedeki yenilneme hızı varsayalım kamera video çekerken soldan sağa hızlı bir şekilde geçiyor eğerki tv paneli 50 hz ise arkaında kalıp kalıp gölge bırakır, eğer tv paneli 100 hz ise milimetrik gölgeler bırakır. eğer tv nin paneli 200 hz ise görüntüyü bir bütün halinde görürüsün.(bu arada satın aldınığınınz tv lerin kutu üzerinde yada satıcların size söyledikleri değerler tv nin gerçek hz değerleri değildir onlar SİSTEM FREKANSLARIDIR yani bunu firma isterse 99999999 HZ yazabilir rekabet için bu olayı yani 9999999HZ ilk piyasaya çıkaran güney koreli popüler bir firma 99999999 cu ) Biri şimdi diyecek bahsettiğin şey tepkime süresi değim mi diye onlarıda cvp layayım tepkime süresini merak ediyorsan hd olan bir yayınad insan yüzünü yakından izlemeni tavsiye ederim yüz hareket etikçe arkada daimi olarak gölge bırakık tepkime süresi kötüyse bunu rahatlıla algılarsın :) tv karpuz değil çerveye bakıp alınmaz görüntü kalitesine bakcaksın ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Naymear

quote:

gerçek 100hz...

aradığın cevap çok uzağında değil tam şurada:http://forum.donanimhaber.com/m_90323410/tm.htm

kestirme istiyorsan buyur:https://store.donanimhaber.com/de/30/d2/DE30D27139DFE97FC8A929DF569D2BA7.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 11 Mart 2015; 1:45:09 >

akşam güncelleme yapmak için usb belleği taktım çünkü internetten güncelleme yok uyarısı veriyordu. neyse tv'yi açtım ve güncellemedi. manuel olarak güncellemeye çalıştım, elinizdeki yazılımla aynı veya daha düşük versiyon uyarısı verdi. philips'in sitesinde ve tv'de o ana kadar 000.009.032.125 olarak gözüken yazılım tv'yi kapatıp açınca kendiliğinden 000.009.119.049 olarak gözükmeye başladı. bir şey anladıysam ne olayım. arada otomatik mi güncelledi kendini bilemedim.
  • benim tv de bugun kuruldu fazla kurcalama imkanım olmadı. İşe gideceğim için.ilk başlıkta verdiğim ısık sızması ve olu pıksel testlerini yaptırdım. Herhangi bi sorun görmedim. Seste de sorun yok.Herhangi bi cızırtı falan.Yalnız tv nın genel renk paleti nedense gözüme soluk geldi.Ayarlarını kurcalamak gerek.1080p hobbit 18 gb lık filmi açması ve ileri almasında sıkıntı yaşadım. İleri almak istedigimde kitleniyor. Mx player kurdum o da aynı.720p filmlerde sıkıntı yok. Bu arada renk olarak hangi ayarları kullanıyosunuz arkadaslar ideal renkler nedir. Müsait olunca bi inceleme yazısı yazabilirim.
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    8109 konularından birisinde detaylı bir anlatım vardı. maalesef doğrudan tv'den oynatınca 1080p sıkıntılı, 720p sorunsuz. hatta youtube'dan bile 1080p video izlenemiyor. yanlış hatırlamıyorsam android kaynaklı bir problemmiş. bulursam mesaj linkini yollarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boras06

benim tv de bugun kuruldu fazla kurcalama imkanım olmadı. İşe gideceğim için.ilk başlıkta verdiğim ısık sızması ve olu pıksel testlerini yaptırdım. Herhangi bi sorun görmedim. Seste de sorun yok.Herhangi bi cızırtı falan.Yalnız tv nın genel renk paleti nedense gözüme soluk geldi.Ayarlarını kurcalamak gerek.1080p hobbit 18 gb lık filmi açması ve ileri almasında sıkıntı yaşadım. İleri almak istedigimde kitleniyor. Mx player kurdum o da aynı.720p filmlerde sıkıntı yok. Bu arada renk olarak hangi ayarları kullanıyosunuz arkadaslar ideal renkler nedir. Müsait olunca bi inceleme yazısı yazabilirim.

3.5 lira verip ben böyle tv almam caydim arkadaşlar

• quote:

8109 konularından birisinde detaylı bir anlatım vardı. maalesef doğrudan tv'den oynatınca 1080p sıkıntılı, 720p sorunsuz. hatta youtube'dan bile 1080p video izlenemiyor. yanlış hatırlamıyorsam android kaynaklı bir problemmiş. bulursam mesaj linkini yollarım.

yani çözüm üzerine mi detaylı anlatım vardı? Yani saçma değil mi 1080 p filmi bu seviyede filmın acarken zorlanması
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.