Şimdi Ara

PHILIPS 8109 tüm görüş ve yorumlar(güncellendi) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.068
Cevap
64
Favori
156.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boras06

quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

8109 konularından birisinde detaylı bir anlatım vardı. maalesef doğrudan tv'den oynatınca 1080p sıkıntılı, 720p sorunsuz. hatta youtube'dan bile 1080p video izlenemiyor. yanlış hatırlamıyorsam android kaynaklı bir problemmiş. bulursam mesaj linkini yollarım.

yani çözüm üzerine mi detaylı anlatım vardı? Yani saçma değil mi 1080 p filmi bu seviyede filmın acarken zorlanması

Ben yaklaşık 50GB lık Yüzüklerin efendisi filmini ( 1080p) açıp rahatça ileri aldım arkadaşlar sadece 4-5 sn boyunca ses gelmiyor ileri alınca sonra düzeliyor ( 55PFS8109 )
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    maalesef android'in sınırları ve philips'in yazılım geliştirme konusundaki başarısızlığı birleşince yapacak fazla bir şey kalmıyor. ancak 1080p çıkış verebilen bir cihazda (notebook, media player, ses sistemi vs) oynatıp hdmi vasıtasıyla tv'ye verirseniz görüntüyü olur. kendisi oynatmaya kalkınca çuvallar. forumdaki mesajları bulamadım ama aşağıdaki linkleri de bir inceleyin isterseniz.

http://www.supportforum.philips.com/en/archive/index.php/t-17529.html
    http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/post57794323#post57794323

• quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

maalesef android'in sınırları ve philips'in yazılım geliştirme konusundaki başarısızlığı birleşince yapacak fazla bir şey kalmıyor. ancak 1080p çıkış verebilen bir cihazda (notebook, media player, ses sistemi vs) oynatıp hdmi vasıtasıyla tv'ye verirseniz görüntüyü olur. kendisi oynatmaya kalkınca çuvallar. forumdaki mesajları bulamadım ama aşağıdaki linkleri de bir inceleyin isterseniz.

http://www.supportforum.philips.com/en/archive/index.php/t-17529.html
    http://forum.xda-developers.com/android/help/philips-android-tv-t2935545/post57794323#post57794323

Ben kendi playerından açmıştım harddiskimi direk tv ye bağlayıp, eski panelimdi ama ( tv nin değişimi yapıldı başka bir sebepten ) eve gidince akşam yeni panelle de deneyeceğim aynı filmi

• O HDD'den kaynaklanıyor olabilir. TV hem usbyi okumaya çalışıp hemde oynatmaya çalışırsa ve hdd yavaş gelirse bu sorun olabilir.

Şöyle deneyin. HDD'den sadece sorun olduğunu düşündüğünüz film kalsın diğer filmleri okumak için zaman ayırmasın yani

Veya usb'yi çıkarıp takın ve hızlı bir şekilde filmi açıp ileri almayı deneyin. Düzelecektir ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 48 inç boyutunda tv'yi nasip olursa yarın vatandan 2499 tl ye alacağım kafama takılan bir kaç soru var.Tekrar 2249 tl ye düşermi acaba? Vatan Computerden başka yerde internet dahil hiçbir sitede satışı yok acaba nedendir?2014 sonu üretimmi yoksa...

1-Bu tv de DLNA yok bu sorunu Philips remote ile veya başka bir şekilde nasıl çözeriz.(yani telefon veya tabletteki görüntü video ları kablosuz TV den izlemek mümkünmü?)
    2-SD yayınları vatan mağazasında izledim biraz bulanık geldi bana satın alıp kullananlar Samsung H6470 ve diğer tv lere göre görüntüler nasıl?
    3-YouTube videoları tam ekran izleniyormu? YETERSİZ HAFIZA PROBLEMİ VARMI? BU ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN.
    4-Ses sistemi subwoofer olduğundan kaliteli ses çıkışı varmı?
    ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR.
  • 1- Dün xperia telefonumun ekranını ve sesini tvye problemsiz olarak yansıttım, sanırım bunu Wifi üzerinden yapıyor,dlna yok.

2-sd yayınlarda fena değil ancak üstünde çift tuner hd alıcısı var.asıl farkını hd yayınlarda koyuyor.sd yayınlarda vasat,yani olması gerektiği gibi.

3-tam ekran izlemek mümkün,hafıza dolu vs gibi bir sıkıntı yok.

4-dahili hoparlörlerde ses temiz fakat güç yönünden vasat,wooferın adı woofer sadece,onun dışında normal tv için yeterli performansı var fakat film vs. İçin yetersiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hit43

48 inç boyutunda tv'yi nasip olursa yarın vatandan 2499 tl ye alacağım kafama takılan bir kaç soru var.Tekrar 2249 tl ye düşermi acaba? Vatan Computerden başka yerde internet dahil hiçbir sitede satışı yok acaba nedendir?2014 sonu üretimmi yoksa...

1-Bu tv de DLNA yok bu sorunu Philips remote ile veya başka bir şekilde nasıl çözeriz.(yani telefon veya tabletteki görüntü video ları kablosuz TV den izlemek mümkünmü?)
    2-SD yayınları vatan mağazasında izledim biraz bulanık geldi bana satın alıp kullananlar Samsung H6470 ve diğer tv lere göre görüntüler nasıl?
    3-YouTube videoları tam ekran izleniyormu? YETERSİZ HAFIZA PROBLEMİ VARMI? BU ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN.
    4-Ses sistemi subwoofer olduğundan kaliteli ses çıkışı varmı?
    ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR.

1- Miracast var DLNA yok, Miracast ile anlık görüntü sesi aktarabiliyorsun yani sürekli ekranındaki görüntü televizyonda oluyor, telefonunda screen mirroring varsa sorunsuz kullanırsın

2- SD yayınları bence çok çok iyi ( öncede izlediğim samsung plazma+ 'a ve modelini bilmediğim bi LG full hd led'e göre )

3-Evde internet olmadığı için youtube kullanmadım

4- Ses çıkışı subwoofer olduğu için tok bir sesi var ama yüksek seslerde çuvallıyor yani sub bass için değil sesi toklaştırmak için

• android tv lerde play store'dan veya zedge uygulamasından canlı duvar kağıdı (live walppeller) uygulaması tv lerde uygulanablirmi? bana sanki olur gibi geldi deneyen varsa paylaşsın lütfen....
  • Arkadaşlar ben de 48pfs8109 aldım. TV için hazır kanal listesi bulamadım, acaba aranızda bulan var mı? Bir de önerilen görüntü ayarları var mı? Dün bir film izleyeyim dedim görüntüden memnun kalmadım. Aynı filmi benim eski 40pfl5507 ile izledim, 5507 nin görüntüsü daha güzel geldi bana.
  • merhaba arkadaşlar kısmetse bende tüketici haklarını kazanmam ile 7008k yi 8109 ile değiştireceğim acaba bana 8109 için askı aparatı önerebilirmisiniz sanki hepsi ambilight ışığını engellleyecekmiş gibi duruyor. yardımcı olursanız sevinirim.
  • 2 hafta önce almıştım arkadaşlar bende bugün kurulumu gerçekleşti benim işlerim dolayısıyla. 2 tane sorunum var. birincisi usb den film izlerken altyazıyı görmüyor bir ayarı mı var acaba ( altyazıyı açıyorum ama klasörde görmüyor hiç boş gibi oluyor)? ikinci sorunum ise ekranın alt kenarı hariç diğer kenarlarında sahneye göre özellikle karaltılı sahnelerde gölge oluyor 2-3 cm kadar beni biraz rahatsız etti. Bu bir sorunmudur? canlı renkli görüntülerde harika performansı var gerçekten bayıldım. ama koyu sahnelerde ekranının boyutunu ufaltıyor gibi geldi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ek olarak: digitürk playi kullanamadım chrome üzerinden girdikten sonrada maç açıcaktım flash yok indir dedi flashın sitesinde de desteklenmiyor dedi. çözümü var mı yoksa pc bağlamaya devam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufk88 -- 14 Mart 2015; 14:27:23 >
  • ufk88 U kullanıcısına yanıt
    filmi açtıktan sonra options tuşuna basarak altyazıyı açabilir ve dili düzenleyebilirsiniz. 3d'nin bir üstündeki tuşa bastıktan sonra da ekran doldur seçeneğine ok derseniz mümkün olan en geniş kapsama alanına ulaşırsınız. Böylece izlediğiniz dosyanın çözünürlüğünden kaynaklı siyah şeritler gider ancak orjinalinde de siyah şeritler varsa sadece onlar görünür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 14 Mart 2015; 15:05:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    altyazının boyutunu nasıl ayarlıyabiliriz peki ? birde türkçe karakterler gözükmüyor sıkıntı yaşıyorum bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufk88 -- 14 Mart 2015; 15:48:46 >
  • TV BUGÜN KURULDU İLK İZLENİMLERİM.KAFAMA TAKILAN SORULAR...CEVAP VERİRSENİZ VE TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM..

WİFİ BAĞLANTIMI YAPTIM. SESLİ KOMUTU BİR TÜRLÜ ÇALIŞTIRAMADIM HER DEFASINDA TEKRAR DENE DİYOR.PÜFF NOKTASI NEDİR SESLİ KOMUTUN ACABA? TÜRKÇEYİ TANIMIYORMU?
    1-CROME AÇMIYOR TIKLADIĞIM ZAMAN KENDİ KENDİNE KAPATIYOR.TV SETREDERKENDEN CROME TIKLADIĞIM ZAMAN TVYE GERİ ATIYOR YANİ CROME TARAYICIYI NASIL AÇACAĞIM ŞAŞIRDIM.

2-FİREFOX GOOGLE PLAYDE BULAMADIM.
    3-SD YAYINLARIN BAZILARI TÜPLÜ TVDEN DAHA KÖTÜ NEDENİ NEDİR.
    4-ÖLÜ PİXEL VE BULUTLANMA YOK GİBİ TEST VİDEOLARINI KULLANARAK 1 DEFA YAPTIM TEKRAR YAPACAĞIM.
    4-AMBİLİGHT SANKİ TV NİN ALTINA FAZLA IŞIK VERMİYOR NEDENİ TV Yİ DUVARA ASTIĞIM APARAT OLABİLİRMİ ACABA?
    5-NOTE 3 NEO TELEFONUMDAN MORRİNG DEN GÖRÜNTÜ AKTARDIM TVDE GÖRÜNTÜ AKICI DEĞİL TAKILIYOR BİR DAHA DENEYECEĞİM.
    6-YOU TUBE WİFİ DEN BAĞLANTI OLDUĞUNDANMIDIR VİDEOLAR TAKILIYOR GEÇ AÇILIYOR?

İNCELEMELİRİMİZE DEVAM EDİP SORUN ÇÖZÜMLERİNİ PAYLAŞALIM LÜFEN ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan ismail -- 14 Mart 2015; 18:59:01 >

• ufk88 U kullanıcısına yanıt
    altyazı boyutu ve formatı için iki seçeneğiniz var. ya önce pc'de boyutu ayarlayacaksınız ve sonra tv'de öyle oynatacaksınız ya da tv'ye play store'dan farklı bir video oynatıcı indirip onunla deneyeceksiniz. ayarlar altında da bir seçenek var mı bilmiyorum. kurcalarken denk gelmedim.
  • TV yi bir kaç gündür kullanıyorum. Biraz izlenimlerimi aktarayım.

Olumsuz yönler

-TV nin kendi media playeri 1080p konusunda bitrate i yüksek kaliteli filmlerde hantal bi goruntu sergiledi.

-menu ve android malesef cok hantal. Elbette pc gibi internette gezmeyi beklemedim ama bu kadar da hantal olmamali sanki 4 cekirdekl bi tv.. Oyle ki dun online bir film acayim dedm. Siteye girmek, filmi tam ekran yapmak kaliteyi degstirmek icin ter doktum ek olarak filmin yarisinda hata verip kapandi.

-andoid uygulamalar ve menu uzerinde bir kac islem yaptiginizda bazen tv donup kaliyor hic bi komut almiyor. Hatta kapatip acmayi bile reddetti fisini cektim.

-çift dil filmlerde film esnasinda dil degistirince ses kisiluyor ve kesik kesik geliyor.

Bunlar ilk gozlemlediklerim . smart olayi bitik yani. Bu arada sesle komut hareketle komut da sisirilmus ozellklerden baska bisi degilmis.

Olumlu yonler
    - göruntu kalitesi hd kanallar gayet tatmin edici. Sd yayinlar da normal bence.
    -sahneler arasi gecis , oyun performansi amblight ile gayet guzel
    -ses bekledigimden iyi.
    -kanal gecişleri yavaş degil kabul edilebilir bir sure..

şu sorularıma bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
    1. Cep telefonundaki goruntuyu tv ye aktarım isini nasıl yaparız. Ayni şekilde TV de ki goruntuyu telefona aktarma isini yapabilir miyiz.

2. Yine cep telefonunu kumanda olarak nasıl kullanılabiliriz. My remote uygulamasını calistrmayi basaramadım eğer bununla ise.

3. Bilgisayarı kablosuz olarak nasıl bağlar aktarım yaparız..
    4. TV nin ses goruntu ve menü kullanimina dair ip uçlariniz var mi daha iyi performans almak adına..yardimci olursanız sevinirim

Ha birde ben ben genel manada tv nin yavasligi donmasindan sikayetciyim diger markalari kullanmis olanlarimiz kiyaslama yapabilir mi hepsi mi boyle bu akilli dedigimiz tvlerin..tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boras06 -- 15 Mart 2015; 1:30:19 >

• boras06 kullanıcısına yanıt
    Ben de birkaç gündür deniyorum tv yi, aynı donma problemini ben de yaşıyorum, fişten çekmeden de düzelmiyor, bir çözümü var mı henüz araştıramadım.

Skype kullanmayı denedim, karşı tarafın sesi çok az geliyordu, sonra kurcalarken düzeldi, yalnız skype tan çıkıpta kanalları seyretmek istedim, bu sefer hiç ses gelmiyordu, sanki mute tuşuna basmışsınız gibi, fişi çekmeden yine düzelmedi.

Bilgisayarı hdmi den bağlayıp film seyredeyim dedim, herşey yolunda gibiydi, filmden sonra normal kanallara geçtiğimde sinyal yok deyip kanalları göstermedi, yine fiş çekmek gerekti.

Sürekli böyle reset mi yapmamız gerekecek bu tv ye, üzmez inşallah bizi, çok ümitliydim tv den
  • Crome bende de açmıyordu TV yeniden kurdum sorun bitti

• quote:

Orijinalden alıntı: boras06

Arkadaşlar selam.Malum, sitede son zamanlarda her konu da her tavsiyede adı en çok geçen model philips 8109 modeli.Gerek tasarım gerek ambilight, kamera,sesli komut,androild gibi ilk bakışta diğer muadil tvlerden ayırıcı özeillikleri ile kendini belli etmekte.Bende tv ye sahip olanlar ve almayı düşünenlerin parça parça yorum ve görüşlerini okumaktansa tek başlık altında toplamak istedim.Hem araştıran hem de tvyi keşfetmek adına daha kolay olur diye..Umarım ilgi olur ve herkes işini görür.Bende bu hafta içi almayı planlıyorum.

TV nin en çok talep edilen modeli PHILIPS 48PFS8109 sadece vatan da mevcut şu an ki fiyatı: 2499 tl.
    Bütçesi ve mekanı geniş olanlar için PHILIPS 55PFS8109 modeli fiyatı şu an 3499 tl. 3200 seviyesine düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam.

TV nin kanal geçişleri:

https://www.youtube.com/watch?v=1NWAlg8kNrM
    https://www.youtube.com/watch?v=GjcV_O5pRwQ

Tv de grid 2 oyun performansı:

https://www.youtube.com/watch?v=y0j_7eUD89U

mercankadir arkadaşımızın paylaşımlarıdır.

tv ye yakından bakış ve genel bi inceleme.Türkçe değil goruntuler yeterlidir diye düşündüm

https://www.youtube.com/watch?v=CNbwVxOQOlI

-Tv ile ilgili onemli husular alıntıdır

-Amblight kırmızı rengin turuncu olması sorunu ile ilgili
    http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?17152-Ambilight-not-red
    bu dosyayı indir rardan çıkar autron dosyasını fat 32 ile bicimlenirdigin usb ye at tv ye tak yukle açılınca kendine gelene kadar bekle sonra cihazı fisten çıkar aç sıkıntı kalmaz turuncu ambilight sorunundan
    eren9192

-Google playdan uygulama indirebilmek icin
    marketten developer tools programini indir en alttaki secenege gir settgings e orada sayfanin en sonunda google play in showmore tarzi bisey yaziyo ona tik işareti koy yeniden baslatilsinmi diycek tamam de yeniden başlatılsın sonra marketten indirebilirsin.
    eren9192

-ışık sızması test videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=_TOxnw01DUs

-Ölü piksel testi için hazır resimler
    http://s2.dosya.tc/server/KbJTvj/Olupikseltest.rar.html

-Hafızayı artırmak için
    32GB üzeri flash/harddisk takarsanız tv soruyor usb ye uygulama yüklemek ister misiniz diye, sanırım o şekilde arttırılıyor hafızası
    mercankadir

-Uyumlu 3d gözlükler
    PTA519(kutudan çıkan) PTA507, PTA508, PTA509, PTA517, PTA518

Selam kardeşim developer tools indirip dediğin gibi yaptım ama bu seferde google play bağlantı yok diyor.internet bağlantısı kontrol ettim bağlantı var smart tv uygulamalarını örneğin you tube acıyor fakat google play ana sayfa bağlantı Developer tools dan senin dediklerini yaptıktan sonra gitti sanki. Birde fire Fox nereden kurulacak? Google play açsa gözüküyor mu deneyeceğim ama bağlantı almıyor. Lütfen yardım.bu programı (developer tools) kullanmak garantiyi bozar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: kosopt

Ben de birkaç gündür deniyorum tv yi, aynı donma problemini ben de yaşıyorum, fişten çekmeden de düzelmiyor, bir çözümü var mı henüz araştıramadım.

Skype kullanmayı denedim, karşı tarafın sesi çok az geliyordu, sonra kurcalarken düzeldi, yalnız skype tan çıkıpta kanalları seyretmek istedim, bu sefer hiç ses gelmiyordu, sanki mute tuşuna basmışsınız gibi, fişi çekmeden yine düzelmedi.

Bilgisayarı hdmi den bağlayıp film seyredeyim dedim, herşey yolunda gibiydi, filmden sonra normal kanallara geçtiğimde sinyal yok deyip kanalları göstermedi, yine fiş çekmek gerekti.

Sürekli böyle reset mi yapmamız gerekecek bu tv ye, üzmez inşallah bizi, çok ümitliydim tv den

Bu sorunlar forumun gözde tvsini gözümden iyice düşürdü

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.