Şimdi Ara

PHILIPS 8109 tüm görüş ve yorumlar(güncellendi) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.068
Cevap
64
Favori
156.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi her panelde görüntü farklılık gösterebilir onu baştan söyleyim.Benim yaklaşık 2 saattir uğraşarak elde ettiğim en iyi görüntü ayarlarını paylaşalım.

İsf yi açmak için gündüz yada gece moduna alıp 473473 şifresini giriyoruz.

Renk %48
    Kontrast %85 (yayın kalitesine göre değişebilir %70-85 arası)
    Keskinlik %80

Gelişmiş ayarlar
    Renk sıcaklığı -özel
    Özel renk sıcaklığı - 127-95-75 (-2)-(0)-(0)

Kontrast:
    Kontrast modu - en iyi görüntü
    Mükemmel kontrast - maximum
    Parlaklık -%50
    Video kontrastı -%90
    Işık sensörü - kapalı
    Gama - 0

Keskinlik:
    Super resolution - açık
    Parazit azaltma - maximum
    Mpeg parazit azaltma - maximum

Hareket:

Perfect natural motion - maximum
    Clear lcd - açık

Yine 473473 deyip İsf yi geri kapatıyoruz.

Bu ayarlar dediğim gibi panelden panele fark gösterebilir, bu hollandalıların yaptığı ayarlar bana uymadı mesela, beyazları öldürdü,renkleri gereğinden fazla ısıttı vs.

Benim tv için en ideal ayar bu oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 21 Mart 2015; 0:15:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tv neden tweeter uygulamasi koymamislar ayrica facebook uygulamasinda tv nin ne kumanda klavyesi nede ekran klavyesi kullanilmiyor.facebok uygulamasinda numerik tuslarla (.) nokta karakteini yazamadim cozum nedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisi tv ye bağlanmaya çalışıyor.baglanmasi için aynı wifi aginda olması gerekmiyor mu.yoksa benim kablosuz ağıma mı girildi.şifre yi değiştirecegim.farklı ağda olsa tv ye bağlanabilir mi.tv sordu redettim.bu aynı ağda olduğumuzun belirtisimidir.anlayan arkadaşlar cvp.sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hit43: facebook uygulamasıyla ilgili bir sıkıntı olabilir.

@ekostu@mynet.com: wifi ağını patlattıklarını sanmıyorum. tv uyarı veriyorsa birisi doğrudan tv'ye bağlanmaya çalışıyordur. tv bir wifi cihaz olarak wifi taraması yapınca gözüktüğü için başkası bağlanmayı hatta hacklemeyi de deniyor olabilir. komşunun da iyisi hesabı.

@Master-Fİ: gerçeğe yakın bir görüntü için her türlü yardımcıyı kapatmayı öneriyorlar. tabi panelden panele ve insandan insana değişen bir sonuç ortaya çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 21 Mart 2015; 11:35:06 >
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yardımcı ayarları kullanmak biraz psikolojik bir durum.açık yada kapalıyken ben radikal bir değişim sezememiştim ama akşam eve gittiğimde bir kez daha deneyip sonucu yazıcam buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 21 Mart 2015; 13:09:27 >
  • Arkadaşlar tv'nin hareketle ve sesle kontrolünü rahat kullanabiliyor musunuz ben bir türlü kullanamadım seste sürekli anlaşılamadı diyor, kamerada ise elimi gösterene kadar canım çıkıyor.

• Usb den izlediğim bazı dizi ve filmlerde seste sıkıntı oluyor.Kısılıp açılmalar ve hafif bi dip ses alıyorum.Her filmde olmuyor acaba film ses formatı ile mı alakalı. TVv yayınlarında ve bazı filmlerde olmuyor böyle bişi.Çözemedim sebebini.Bugün samsung soundbar aldım belki değişir bu durum.Tv gümüş renk, soundbar siyah renk bakalım nasıl bi uyum olacak. Bu arada tv den git gide daha cok memnun olmaya başladım bizim yavaslık muhabbetleri daha önce smart tv kullanmadıgımızdan olsa gerek. PCden direk gidim tv ye geçince elbette bu ne böyle dedirtiyor. Ancak goruntu olarak tasarım olarak gayet memnunum.
  • Aşağı yukarı 1 saattir uğraşıyorum,recruit haklı çıktınız. Yeni görüntü ayarları şöyle oldu

Renk - %50
    Kontrast - %80
    Keskinlik - 7

Gelişmiş ayarlar :

Renk>renk sıcaklığı-özel>özel renk sıcaklığı >127-95-80 (-2,0,0)

Kontrast>kontrast modu-kapalı>mükemmel kontrast-kapalı>parlaklık %50>video kontrastı %80>ışık sensörü -kapalı>gama-0

Keskinlik >super resolution -kapalı>parazit azaltma -kapalı>Mpeg parazit azaltma-kapalı

Hareket >Perfect natural motion-maximum >Clear lcd -kapalı

Olarak ayarladım ve daha doğal bir görüntü elde ettim (kontrast geliştirmeleri görüntüyü baya yapaylaştırıyormuş onu gördüm).onun dışında Mpeg parazit azaltma,parazit azaltma ve kontrast geliştirmeleri dışında diğer geliştirmelerin ciddi katkısı var gibi geldi bana.özellikle hareket- Perfect natural motion ve Clear lcd çok önemli katkı sağlıyor.

Burda kimseyi yanlış yönlendirmek istemem bu konuda profesyonel değilim,iyi niyetle karşılıklı paylaşım yapıyoruz,öneri ve eleştirilere sonuna kadar açığım.

Saygılar

Edit: Super resolution ve Clear lcd yide kapattım.super resolution açıkken inceden bir parazitlenme oluyor.

Burda beni en çok şaşırtan parazit azaltma ayarlarının görüntünün doğal keskiniğini mahvetmesi oldu.aynı şekilde kontrast geliştirmeleri de görüntüyü çok yapaylaştırıyormuş.şu an aldığım görüntü kaliteli bir plazma tadında diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 22 Mart 2015; 13:06:15 >

• arkadaşlar yarın harici hardisk alacağım.tv max.kaç tb.destekliyor.birde dahili uydu alıcısını kullanıyorum.bazı hd kanallar şifreli.star,samanyolu gibi hd kanallar sşifreli sebebini bilen varmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş star kanald ve samanyolu hd kanallarını şifresiz yapmadı (ilk başta şifresizdi sonradan şifrelendi) yapmadı. Aslında bu yüzden bile o kanalları izlemeyeceksin.
  • surferbabe S kullanıcısına yanıt
    Hocam philips ile sony arasındaki görüntü kalitesi nasıl. Hangisi sizce daha iyi. Bende 50w805 yada 48pfs8109 düşünüyorum. Işık sızma olayı Sony'de hiç olmuyor mu.

• geçen hafta sonu izmit vatandan 2789 liraya 55pfs8109 aldım. tv den gayet memnunum. Ancak myremote uygulamasını ve simply share olayını bir türlü çalıştıramadım. cep telefonunu uzaktan kumanda olarak kullanmanın ve tabletten tv ye, tv den tablete görüntü aktarmanın daha kolay bir yolu var mı?
  • haklısın izlemeyeceksin.hardisk konusunda bilgin varmı neye dikkat etmek gerekir alırken

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

haklısın izlemeyeceksin.hardisk konusunda bilgin varmı neye dikkat etmek gerekir alırken

Philips harici güç girişi olan usb harddisk kullanmanızı tavsiye ediyor ama maksimum sınırı yok sanırım yani harici güç adaptörü olan bir harddisk ile daha iyi verim alırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: boras06

Usb den izlediğim bazı dizi ve filmlerde seste sıkıntı oluyor.Kısılıp açılmalar ve hafif bi dip ses alıyorum.Her filmde olmuyor acaba film ses formatı ile mı alakalı. TVv yayınlarında ve bazı filmlerde olmuyor böyle bişi.Çözemedim sebebini.Bugün samsung soundbar aldım belki değişir bu durum.Tv gümüş renk, soundbar siyah renk bakalım nasıl bi uyum olacak. Bu arada tv den git gide daha cok memnun olmaya başladım bizim yavaslık muhabbetleri daha önce smart tv kullanmadıgımızdan olsa gerek. PCden direk gidim tv ye geçince elbette bu ne böyle dedirtiyor. Ancak goruntu olarak tasarım olarak gayet memnunum.

Film izlerken ses ayarlarından Surround Modu nu 'stereo' yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: EVO64

kardeş star kanald ve samanyolu hd kanallarını şifresiz yapmadı (ilk başta şifresizdi sonradan şifrelendi) yapmadı. Aslında bu yüzden bile o kanalları izlemeyeceksin.

Number 1 HD kanalını bulabilen var mı? Kendi sitesindeki frekanstan bi türlü bulamıyorum

• Arkadaşlar bu tvden google hesabını nasıl kaldıracağız bilen var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mercankadir

quote:

Orijinalden alıntı: EVO64

kardeş star kanald ve samanyolu hd kanallarını şifresiz yapmadı (ilk başta şifresizdi sonradan şifrelendi) yapmadı. Aslında bu yüzden bile o kanalları izlemeyeceksin.

Number 1 HD kanalını bulabilen var mı? Kendi sitesindeki frekanstan bi türlü bulamıyorum

Ben görmedim.

• recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Samsung tabletten wifi kapatip screen mirror etkinlestirdigim zaman tablet wifi acip tv ye oyle baglaniyor.tv ye baglanmak isteyen samsung marka bir telefon imis.galax model tlf.benim wifi aginda olmadan baglanabiliyormu sn.recruit.sorularimi cevapladiginiz icin tesekkur ederim.

• mercankadir kullanıcısına yanıt
    Harici guc derken elektrigi prizden alan usb den almayan degilmi.pek bilgim yok onun icin soruyorum.okuma hizi veya yazma hizi,usb 3.0 Ve sata mi olmali alacagimiz hardisk.2.5 veya 3.5 fark edermi mercankadir.tv den memnunum ancak keske 55 alsaydim.teknosada 3000 tl idi.gelen hayran kaliyor.ambiligt bagimlilik yapti kapatinca tv yavan geliyor.tv yi almamizda tavsiyeleri ile bize yardimci olan arkadaslara ve basta size tabii tesekkur ederim

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.