Şimdi Ara

PHILIPS 8109 tüm görüş ve yorumlar(güncellendi) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.068
Cevap
64
Favori
156.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enokss

Merhaba arkadaşlar bende 48 inç 8109 almak istiyorum genel olarak kendi receiver ı ile türksat olarak kullanılacak arada da (nadiren) film video ve youtube için ama kafama yatmayan sizlere danışmak istediğim birkaç nokta var. Panasonic plazmadan sonra bu 8109 beni uçurur mu yoksa ben gerçek renk istiyorum diye eski plazmama geri mi dönerim. Konya Vatandaki satış elemanı herkesi 8109 a yönlendiriyordu ve de özellikle 48 inç olana, daha önceki sayfalarda geçtiği gibi acaba bu 48 inç olanlarda bir sıkıntı var mı olabilir mi. 48 inç almak istiyordum 55 e geçeyim mi (oda 5.5 metre 2.5-3 metreden seyredilecek)

Gerçek korkum android tabanlı olunca durmadan işletim sistemi yükle-sil yeniden kanal gir gibi işlerle uğraştırır mı yada uğraştırıyor mu?

Usb bellek ile donma ve yavaşlama sorunu tam olarak hallediliyor mu? Bunu kafamdan silebilir miyim

Genelde kendi receiver ı ile türksat kullanılacağı için kanal geçiş hızı ne alemde eski seriler gibi değildir umarım, hd kanallar iyidir ama sd kanallardaki performansı nasıldır?

Vestelde vardı sanırım biss key girme gibi bi ihtimal varmı?

Vatan ve Teknosadan 3000 gibi fiyatları nasıl aldınız mağazaya yada kişiye özel mi acaba?

Cevaplarıınız için şimdiden teşekkür ederim

Gerçek korkum android tabanlı olunca durmadan işletim sistemi yükle-sil yeniden kanal gir gibi işlerle uğraştırır mı yada uğraştırıyor mu?
    -Tam aksine android olması normal tv lere göre çok daha kolay kullanım olanağı sağlıyor
    Usb bellek ile donma ve yavaşlama sorunu tam olarak hallediliyor mu? Bunu kafamdan silebilir miyim?
    - Bende tam olarak çözüldü yavaşlık sorunu sizde de aynı tepkiyi verir TV sanırım ama TV hafızasını boşaltmanız lazım ( stok gelen kullanmadığınız uygulamaları silerek veya silip sonra usb tanımladıktan sonra google playden tekrar yükleyebilirsiniz çünkü o zaman usb ye kuracak uygulamayı)
    Genelde kendi receiver ı ile türksat kullanılacağı için kanal geçiş hızı ne alemde eski seriler gibi değildir umarım, hd kanallar iyidir ama sd kanallardaki performansı nasıldır?
    -Kanal geçiş hızı iyi ( çok iyi değil ) ama yeterince iyi bence, SD performansı ise benim gördüğüm en iyi SD performansı ( 55 inç'te)
    Vestelde vardı sanırım biss key girme gibi bi ihtimal varmı?
    -BİSS key girilmiyor ama bi yolu bulunur mu bilmiyorum
    Vatan ve Teknosadan 3000 gibi fiyatları nasıl aldınız mağazaya yada kişiye özel mi acaba?
    Benim sorduğum teknosa Türkiye genelinde 15 teknosada geçerli bu fiyat dedi, 5 tane kapalı kutu vardı baktığım mağazada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercankadir -- 23 Mart 2015; 9:33:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EVO64

Bende sandisk 32gb usb2.0 aldım kargoda gelince deneyimlerimi yazarım. fakat ben hala google stor'den birşey indiremiyorum sunucudan bilgi alırken hata oluştu diyor çözümü de hesabı silmekmiş sanırım hesabın nasıl silineceğini bilen yok mu ben bir türlü bulamadım.

TV'yi yeniden kur demeniz lazım ayarlardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

quote:

Orijinalden alıntı: KaFKa

quote:

Orijinalden alıntı: boras06

Arkadaşlar master-fi arkadaşımızın goruntu ayarlarını ilk msja ekledim ancak vaktim olmadı deneyecek deneyenler yorumlarını paylaşabilirler mi? Ayrıca mercankadir in dediği gibi 32 gb lık bellek ile uygulama yukleme kanal kayıt ve tv genel hızını artırma işlemini de ekledim yine deneyenler yorum bırakabilirler. Ben 32 gb lık usb 3 bi bellek alacagım. Silicon Power Blaze B10 32GB Usb3.0 Siyah Usb Bellek 51tl bu modeli buldum bu fiyata yazma okuma hızı gayet guzel.

Renk konusu göreceli bir konu tabi ama Master-Fi arkadaşın verdiği ayarları denedim, renkler biraz donuk geldi. Uzun zamandır fotoğrafçılık ve photoshopla uğraştığımdan renklerle haşır neşir oldum. Arkadaşın verdiği ayarlar aslında fotoğraf için nispeten tercih edilebilir renk ayarları ama tv akışı ve video için doygunluk ve kontrast bir adım daha artırılabilir. Daha önce forumda paylaşılan ve Hollanda forumlarında önerilen ayarlar olduğu söylenen ayarları denedim. Nispeten daha iyi geldi bana. Birebir kıyaslama durumu söz konusu olmasa bile, spyder kalibrasyon cihazıyla ayarladığım monitörün renkleriyle karşılaştırdığımda sapma daha az gibi geldi. Dediğim gibi göreceli bir kavram tam doğru ayarı bulmak ve budur demek çok zor.

Öncelikle teşekkür ederim, ben tv yi aldığımdan beri ince ayar yapmakla uğraşıyorum,buradan arkadaşlarımızında yönlendirmesiyle,olabildiğince doğru görüntü elde etmeye çalıştım,ne denli başarılı olduğum tartışılır tabi.bu iş tıpkı ses hi-fi konusuna benziyor,belli bir noktadan sonra kişisel zevkler daha ön plana çıkıyor.

Bu yaptığım ayarlara alışmak bazı arkadaşlar için zor olabilir ancak ben en doğal görüntüyü bu şekilde elde edebildiğimi düşünüyorum.hatta hazır ayarlar bile bana şu anda fena halde yapay geliyor Tabi panelden panele fark olacağı ve kişisel zevklerinde bunda etkili olduğu ortadayken şu ayar doğru bu ayar yanlış diye bir iddiada bulunmak doğru olmaz.

Onun için benim yaptığım ayarlar referans alınacaksa bile yinede kendi zevkinize göre ince ayar yapmanızı öneririm.artı yine kendize göre birkaç görüntü modu ayarlayın, bu ayarlar arasında göz zamanla kendine uygun olanı bulacaktır.

Saygılar

Şunuda belirtmeden geçmeyimki,her kanalın kendine has renk tonlamaları var ve yayın kaliteleri farklı,mesela show hd ve fox hd renk bakımından daha sıcakken,trt kanalları daha orjinal,ve kanal A hd tv8 hd vs.yine biraz daha soğuk gibi.ben tek bir kanal yada yayına göre değilde,tüm yayınlara göre optimum bir ayar yapmaya çalıştım.

Yine önemli bir hususuda belirteyim,benim değişim yapılan bir önceki cihazımda görüntü bu paneldeki kadar canlı değildi.yani dediğim gibi bu ayarlar uygulanacaksa bile mutlaka aynı görüntü alınacak diye bir kaide yok.kendinize göre ince ayar yapın mutlaka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar harici uyduyu bağlayınca sinyal ve kalitenin 60 olduğunu gördüm. Benim bozuk birbirine giren alt yazı sorunu bundan mi kaynaklı sitenin ortak ç.antenini kullanıyoruz. Cihaz vatandan alindi bir hafta oldu bu sorunu cozemezsem iade edip başka bir marka TV alabiliyor muyuz . vatanda değişim işlemi nasıl oluyor. Servise mi yonlendiriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: meyyup

Arkadaşlar harici uyduyu bağlayınca sinyal ve kalitenin 60 olduğunu gördüm. Benim bozuk birbirine giren alt yazı sorunu bundan mi kaynaklı sitenin ortak ç.antenini kullanıyoruz. Cihaz vatandan alindi bir hafta oldu bu sorunu cozemezsem iade edip başka bir marka TV alabiliyor muyuz . vatanda değişim işlemi nasıl oluyor. Servise mi yonlendiriyorlar

Ondan kaynaklanabilir bende sinyal ve kalite 99-100 civarı bu durumda TVyi değiştirmenin bir anlamı yok sorun gelen sinyaldeyse yani, vatanın iade-değişim koşullarını bilmiyorum
  • valens01 kullanıcısına yanıt
    hiç olmuyor dersek yalan olur, benim sony'de de bir miktar var, ancak philips'e göre daha fark edilmez şekilde, ayrıca yaptığım ayarlarla şu an en karanlık sahnelerde bile fark edemiyorum, philisp'te ne yaparsam yapayım gözüme batıyordu
  • @nx my dreams: 8109 başlığında 8109 önerelim, adettendir.

@kosopt: genelde karanlıkta izlerim. baştan korkmuştum. ama görüntü ayarlarını kurcalayınca fark edebileceğim seviyenin altına indi.

@boras06: kafka'nın belirttiği gibi renkler bir tık daha donuk kalıyor. ancak benim gözüme gayet başarılı gözükmektedir. Silicon Power Blaze B10 benchmarklarına baktım, usb 2.0'da ortalama bir performans sunacağını söyleyebilirim. tabii ki bu kötü olacağı anlamına gelmez. ama alternatifiniz var mı?

@master-fi: atv'nin hd kanalları üstüne tanımam. o ne abartı renklerdir.

@meyyup: ortak uydulu sistemlerde maalesef sinyal kayıpları yaşanması doğaldır. genellikle altyapının idare eder seviyede kurulması nedeniyle olur. ancak altyazı sorunu sürekli aynı noktalarda olmaktaysa panelle ilgili bir problem de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 23 Mart 2015; 11:54:55 >

• arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum. belki sizinle alakası yoktur modeli de sizin modellerde var mı bu sorun. tv ilk açıldığında 30 saniye 1 dakika falan kumanda ile müdahale edemiyorum. model PHILIPS 40PFK5509/12 sizde böyle bir sorun var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: weros

arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum. belki sizinle alakası yoktur modeli de sizin modellerde var mı bu sorun. tv ilk açıldığında 30 saniye 1 dakika falan kumanda ile müdahale edemiyorum. model PHILIPS 40PFK5509/12 sizde böyle bir sorun var mı?

Evet bende de öyle genel galiba. Hiç güncelleme yapmadım. Bir de dahili uydu alıcısıyla bazı kanalları bulamadım. Örneğin NR1 TV HD dikkatimi çeken olamayan tek HD kanal ve manuel eklemede bile bulunamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eP_362

quote:

arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum. belki sizinle alakası yoktur modeli de sizin modellerde var mı bu sorun. tv ilk açıldığında 30 saniye 1 dakika falan kumanda ile müdahale edemiyorum. model PHILIPS 40PFK5509/12 sizde böyle bir sorun var mı?

Evet bende de öyle genel galiba. Hiç güncelleme yapmadım. Bir de dahili uydu alıcısıyla bazı kanalları bulamadım. Örneğin NR1 TV HD dikkatimi çeken olamayan tek HD kanal ve manuel eklemede bile bulunamıyor.

bende de trt hd yok. neyse tüketici mahkemesiyle iade falan uğraşıcam galiba, herkeste böyle sorunlar varsa servislik umut yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eP_362

quote:

bende de trt hd yok. neyse tüketici mahkemesiyle iade falan uğraşıcam galiba, herkeste böyle sorunlar varsa servislik umut yok

Trt'nin hiçbir HD kanalı olmaması muhtemelen çanakla alakalı. Benim de ilk kuruluşta hiçbir TRT HD kanalı yoktu. Meğerse çanakta ayar yapılması gerekiyormuş.

• recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Usb2 hızlarında bellekler arasında çok bi farklılık yok gibi hepsi kötü :) O yüzden ben usb3 e odaklanıp araştırmıştım.. bu arada senin verdiğin ve master fi nin verdiği görüntü ayarlarını deneyim dedim. Ama bi türlü gözüme tmm budur dedirtecek renkleri bulamıyorum ne ilk yaptıgım ayarlar ne şimdi. Bi profesyonel çağırmak gerek ayarlayp versin bize.
  • @weros: görüntü geldiği anda kumandayı da sorunsuz kullanabiliyorum. trt hd yok derken tam olarak tarif edebilir misiniz? aramada mı çıkmıyor yoksa çıkıyor ama görüntü mü gelmiyor?

@eP_362: nr 1 tv hd bende de yok. üstelik sinyal seviyem de %100. lakin ki tv8 hd'de bir süre yoktu sonra kanalları güncelle deyince kendiliğinden geldi. bence tv'den kaynaklı değil türksat işleyişinden kaynaklı bir durum söz konusu. kısa bir süre sonra gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

@weros: görüntü geldiği anda kumandayı da sorunsuz kullanabiliyorum. trt hd yok derken tam olarak tarif edebilir misiniz? aramada mı çıkmıyor yoksa çıkıyor ama görüntü mü gelmiyor?

@eP_362: nr 1 tv hd bende de yok. üstelik sinyal seviyem de %100. lakin ki tv8 hd'de bir süre yoktu sonra kanalları güncelle deyince kendiliğinden geldi. bence tv'den kaynaklı değil türksat işleyişinden kaynaklı bir durum söz konusu. kısa bir süre sonra gelecektir.

aramada şifresiz olarak çıkmıyor. trt 1 hd çıkıyor fakat. trt haber hd de çıkmıyor. nr 1 tv hd de bende var niyeyse

• boras06 kullanıcısına yanıt
    usb 3.0 ile usb 2.0 performansı maalesef doğru oranlı olmuyor.

görüntü ayarları konusunda yapılacaklar belli. tüm ayarları ufak ufak kurcalamak lazım. cihaza profesyonel ayar çekecek isf expert türkiye'de var mıdır? varsa nerededir ve kaç paraya bu işi yapar hiç bilmiyorum. ama ingiltere'dekilerin aldıkları ücretlere bakarsak; pek de ucuza yapmayacağını gayet iyi biliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: recruit1

@weros: görüntü geldiği anda kumandayı da sorunsuz kullanabiliyorum. trt hd yok derken tam olarak tarif edebilir misiniz? aramada mı çıkmıyor yoksa çıkıyor ama görüntü mü gelmiyor?

aramada şifresiz olarak çıkmıyor. trt 1 hd çıkıyor fakat. trt haber hd de çıkmıyor. nr 1 tv hd de bende var niyeyse

NR1 HD kanalında kanal bilgilerine girerek frekansını buraya yazmanız mümkün mü?

• mercankadir kullanıcısına yanıt
    info tuşunda çıkmıyor. tv farklılığından ötürü kanal bilgileri gibi bir seçenek de göremedim. pek ayar yapmadan direk arkaya takıp taratttım. önerebileceğinizi bir yönlendirme varsa yardımcı olayım
  • weros W kullanıcısına yanıt
    Kumandanın ortasındaki okların sağ üstünde ' options ' tuşu var ona basarsanız oradan kanal bilgilerine ulaşabilirsiniz
  • Arkadaslartv yi arkadan kapatiyorum geceleri.asabah actigimda tv acilinca kamerayi da aciyor.2 dir boyle oluyor sizdede boylemi.

• mercankadir kullanıcısına yanıt
    12422 mhz vertical 27500 ks/S sanırım istediğiniz bilgi
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.