Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: indiana79

7 sayfa yazı var..3d hakkında daha kımse dogru bı acıklama yapmadı..bu başlık ölmüş..

Muhtemelen herkeste transmitter veya gözlük olmadığındandır. Eğer benimkiler gelmiş olsaydı ilk yazacağım 3D üzerine olacaktı çünkü bu TV'de en çok tartışılan şey 3D performansı. Diğer tartışılan sıkıntılı noktalar her TV için geçerli değil.
  • @ariaven hayırlı olsun güle güle kullan televizyonunu.

@drmert ben de aynı durumdayım seninle. Üstelik daha 2 ay vakit var televizyonu kurup izlemeye başlamaya. İçim içimi yiyor kutunun içinden ne çıkacak acaba diye. Gerçi tv konusunda o kadar deneyimli değilim ama problemli bir seri aldık diye endişe içerisindeyim.
  • Yahu yokmu hiç alt yazı nasıl filme eklencek bilen ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Yahu yokmu hiç alt yazı nasıl filme eklencek bilen ??

okuduğum mesajlardan hatırladığım kadarıyla film dosyasının bulunduğu klasörün içine alt yazı dosyasını aynı isimle eklediğiniz zaman çalıştırıyor. Tabi kendim denemediğim için bilemiyorum yanılıp yanılmadığımı.
  • altyazıyı oyle klasore atarak calıstıramazsın bu tv de..altyazı gömme programları var bıldıgım kadarıyla.onlarla gomeceksın fılmın ıcıne..ve problemlı bır serı aldıgımızı ben hıc dusunmuyorum..canavar gıbı tv bana gore..3d sıde ıyıyse bu fıyata cok ıyı bı tv.
  • arkadaslar selamlar oncelıkle herkesın tv sı hayırlısı olsun gecen pazar gunu hanımla yemege gıttık cıkısta gel bır darty ı gezelım dedım demez olaydım
    hatun orada 46pfl 9705 ı ve 46PFL 7606 yı acık olarak ambılıght lı sekılde gorunce resmen vuruldu benı unuttu gıdelım dıyorum gıtmez neyse zor bela dısarı cıktık evdede aklına takılmıs bızımkını satıp bunu alsan olmazmı hep sıyah kasalı tv ızledık deyınce yandık dedım

bende dogubanktan aldıgım yaklasık 2aylık faturası kutusu herseyı durmakta olan LG 47 LW5500 LED 3D TV ım var ben sahsen cok memnunum ama hanımdan dolayı bu ıse karar verdım sayet tv sınden(47PFL 9705-7606- 7606-7976 memnun olmayan varsa ustte kullandıgım modelı takas edebılırım bılgınız olsun
    HERKESE IYI SEYIRLER rahatsızlık verdım ıse kusura bakmayın

• @ariaven hayırlı olsun güzel günlerde kullanırsın inşallah televizyonunu.

Albani arkadaş herşeyiyle çok anlaşılır açıklamalarda bulunmuş,teşekkürler Albani kardeşim...

Tv yi görmeden,izlemeden teorik ulaştığın dökümanlarla tavsiye ettiğine göre görüp izlesen,özelliklerini görsen zaten tüm foruma başka tv aldırmazdın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Sn. akfomc ve albani,

34 yaşında, bu tip elektronik aygıtların detayı, özellikleri ve kıyaslaması konusunda uzman olmasamda acemi sayılmayan bir kişiyim, beni tanıyan neredeyse tüm eş dost akrabalar elektronik cihaz almadan önce ya tavsiye isterler yada seri no'sunu söyleyerek yorum yapmamı isterler.

Bu güne kadarda lcd-led ve plazma tv'lerin evrimini henüz tam olarak tamamlayamadıklarını düşündüğümden, alınabileceklerin ise 6000 liradan başlayan fiyatlarından dolayı almamıştım üstelik philips 29PT5507 CRT tv ile sd yayınlarda çok mutluyduk.

9705 f/p olarak bana son derece tatmin edici geldiğinden aldım. Hala sd uydu ile sd yayınları izliyorum bence çok başarılı. Üstelik 120 liralık media player ile divx olsun dvd olsun 720p ve 1080p mkv'ler olsun 3D de dahil olmak üzere bence süper. (720p mkv yi tv üzerindeki usb den oynatıyor ama 1080p yi tv üzerindeki usb den oynatmadı media player üzerinden izledim bilginize bunu sadece bir adet filimde denedim) Ancak canımı sıkan tek şey sd yayını izlerken (kabloya kimse bahane bulmasın lütfen monster sc350 scart kullanıyorum) alttaki hızlı kayan altyazılar, eğer fondaki görüntüler hareketli ise bulanıklaşıyor, fondaki görünt çok hareketli değilde durağana yakın ise hızlı kayan alt yazı okunabilecek derecede netleşiyor. Mesela turkcelin bugün konuştuğun kadar yarın bedava diye bir reklemı var orada biliyorsunuz sadece eller var o ellerin parmakları hareket edince altta kayan alt yazı bulanıklaşıyor parmaklar hareket etmediğinde ise netleşiyor. Bu sorunun adı nedir bilmiyorum ama tvnin bütün özelliklerini açık, kapalı min orta max şeklide tüm ayar kombinasyonlarını denememe rağmen fayda etmedi. Sanki tv nin görüntüyü işeyen işlemcisinin hızı tüm pikselleri işlenmesinde ve ekrana gelmesinde yetişemeyip yavaş kalıyor, anlaşılır bir dil ile ifade etmek gerekirse 1,8ghz i3 işlemci yerine 3,0 ghz i7 işlemci olsa bu problem olmayacak. Umarım anlaşılır şekilde ifade edebilmişimdir.

9706 ise malum 6800 liradan giriş yaptı. Almanyadaki satış fiyatı 2500€ ile 2100€ arasında satılıyor, 9705 ise 2000€ ile 1500€ satılıyor (bulunabilirse son demleri) arasındaki fark 9705 de 103 adet ambilight ledi var, 9706 da daha fazla (hiç gerek yok bence), kalınlık farkı var daha ince (hemde baya incelmiş), dahili hd uydu alıcısı var (kanal geçiş hızı yavaş olduğu için bana hitap etmiyor), samsung D7000 ve D8000'de gördüğüm 2D yayını 3D'ye çevirebilme özelliği var, birde kumanda üzerinde ilaveten ileri geri sardırma durdurma ve oynatma tuşları var (galiba time shift olabilir). 400 hz de olmuş 1200 hz (bu acaba benim sorunumu çözmek için mi yapılmış bir geliştirme olabilirmi?)

Benim 2004 model 42pfl9967 dede scartta ayni seyi yapiyor.alt yazilar hareketli goruntide parazitleniyor diyelim.lakin hdmi kablo ya gecince sd veya hd yayin farketmiyir,boyle bir sorun yok.senelerdir bnede bunu cozemedim.yanliz degilsin.

• e.altundag

yani sen şimdi bana kalk git hd uydu alıcısı al diyosun kısaca ve yayınları hdmi üzerinden izle.

varya içime nasıl su serptin biliyormusun neredeyse televizyondan soğuyacaktım. inşallah bendeki sorun dediğin gibi hdmi ile çözülür. bilgi için eyvallah.
  • su sd yayında altyazının golgelenmesınden bahsedıyorsunuz ben boyle bırseyı farkedemedım..fakat tv nın kendı demosunda bısey dıkkatımı cektı..hanı daglık bölge var demonun orta bolumlerınde orda ekran hafıften goz kırpıyor gıbı geldı bana..ledlerın göz kırpması gıbi denılebılır..oraya dıkkaltlı bakın sızdede varmı..ben daha once anlamamıstım dıkkatlı ızleyınce bıkac kez onu hıssettım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: epsilon82

@ariaven hayırlı olsun güle güle kullan televizyonunu.

@drmert ben de aynı durumdayım seninle. Üstelik daha 2 ay vakit var televizyonu kurup izlemeye başlamaya. İçim içimi yiyor kutunun içinden ne çıkacak acaba diye. Gerçi tv konusunda o kadar deneyimli değilim ama problemli bir seri aldık diye endişe içerisindeyim.

Ben senden önce açacam kutuyu kardeşim
    Umarım bir sorunla karşılaşmayız da gönül rahatlığı ile izleriz.
    Aslına bakarsan bu benim ilk LED TV'im.
    Ciddi bir hata olmadıktan sonra çok beğeneceğimi düşünüyorum.Öyle çok yüksek beklentiler içinde falan değilim :)

• dostlar 9705'te optik çıkış var mı?
  • arkadaslar hdmi 1,4 kablo aldım..tvıyı duvara monte etıgım ıcın 1,4 çıkısının hangısı oldugun goremıyorum..tv nın hangı tarafında dıye sormak ıstıyorum fakat daha anlasılır olabılmesı ıcın tv nın yandakı usb sının tarafından bakılarak ne tarafta oldugunu soyleyebılırmısınız..3 tane hdmı var hangısı 1,4..
  • valla ben hdmi 1 çıkışına soktum fark edermi
  • quote:

altyazıyı oyle klasore atarak calıstıramazsın bu tv de..altyazı gömme programları var bıldıgım kadarıyla.onlarla gomeceksın fılmın ıcıne..ve problemlı bır serı aldıgımızı ben hıc dusunmuyorum..canavar gıbı tv bana gore..3d sıde ıyıyse bu fıyata cok ıyı bı tv.

Dün yatmak üzereyken farkettim ki Nat. Geo. 3D yayın yapıyor. Çok geç olmuştu ve gözlüğün şarjı bitikti. Bu nedenle bekleyemedim ve yattım. Ama şimdi gözlüğü şarj ediyorum. Gece yine 3D yayın varsa izleyip, kendimce yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.
  • @Serdar Bey

Bahsettiğin Phil 9xx konuya buradan cevap ver demişsin ama sen benim Blog tan eski msg lardan bazı şeyleri sanırım bulabilirsin!

-Sendeki 9603 ile bu şimdiki 9x05 arasında panelin Full-LED+Local-dimming çalışmasında,gıdım ilerleme yok!!
    ama bu işi sadece Phil değil şimdilik kimse beceremiyorki

Tek istisna Tosh SV685 ile Sony x45x lerdir!!
    Sana o zaman bin defa alma o paneli ve o zamanlar hala bulunabilen X45x al dedim almadın SV yide kaçırdın v.s

Ve bu paneller bildiğin gibi 2009 Model ama bu işte bügün için bu sistemde bunları geçen yok ve SV685 ise sıfır hatasıyla
    tartışmasız en iyisidir(+Siyah seviyesiylede!!)

-Bırak Phil 9xx ları,bugün dünyanın en iyi ikinci TFT-LCD si(birinci sırada Sharp-ELITE) olan HX9x larda bile Local-dimmimg çalışması biraz sorunlu!
    aynı şekilde sorduğun LGE-Nano dam falso!! hatta işin garibi ELITE bile biraz sorunlu iken Phil deki sorun çok normal ve sendeki sıkıntıda hep bu idi zaten!

-Full-LED veya Direct LED uygulaması çok zor değil,ama zor olan Cluster(Zone)çalıştırmasıdır!! LED sayısının fazla-az olmasıylada alakası
    yoktur sistemin,Tosh hariç henüz bu işi tam stabil ve performanslı çalıştıranda yoktur!

-Bence sen 9603 ile şimdilik devam et,sana 52 baktım,sende bakıyorsun ama bulamadık!
    Ancak 52 daha doğru bir ebat olsa da bu merette Banding efekti daha çok sırıtıyor,seni uyarayım,geçmişte bir kaç arkadaşta
    paneller değişmişti(komple TV değişimi oldu)

Modüller(panel) Sharp UV2a ama,bunun ilk nesilleri uygulandı Phil de,9706 için henüz panelin içini açmadığım için bilemiyorum,ancak
    dış kaynaklardan bir şey yakalarsam o zaman anlarız,zaten Avrupa Forumları başladı bile yorumlamaya

Bu ilk nesil UV2a larda banding dışında DSE efekti(Dirty-Screen-Effect=sende olan ve bahsettiğin kirli/yağlı fon tabakası dediğin oluşum)vardır!

-Hızlı sahnelerdeki kirli fon tabakası oluşumu ise,hem teknik hemde panelin doğrudan Hızı ile ilgilidir ve panel(özellikle 9603 v3 9604 lerde)
    Latency(inputLAG)değeri standard mod çalışmasında 90-120ms dir ve bu değer çok yüksektir ve en ufak hızlanmada falso yapacaktır ki yapıyor zaten!

-9x05 lerde ise Latency değeri yine biraz yüksektir ve 60-90ms gibidir ve bu değerde çok iyi değildir!

Not;panelde stabilite sorunu varsa bu değer dahada yükselmektedir! veya biraz daha stabil ise bu defada biraz düşmektedir ki buda iyi bir durum tabiki!

-Motion ayarı yapay bir hızlandırma sistemidir,ya bozar ya biraz düzeltir ama düzeltirken bir kaç yerden yine falso yapar(frame-adding yapması
    normalde iyi ve doğru bir şey değildir ama panel yeterince hızlı olmadığı için mecburen itmek gerekiyor)

-Daha öncede söylediğim gibi Phil panellerde 2008 den itibaren her zaman LGD Modül kullanılan seriler daha başarılı ve stabil çıkarken Sharp Modüllü
    panellerde durum ise tam tersi maalesef!!(9x04/9x05 dahil)
    9xx6 için henüz erken!

-9705 de yinede Sharp Modül avantajı kendisini belli ediyor ve Phil Processor olarak son 2 senedir oldukça iyi;renk üretimi konusunda,Motion sorunu
    yoksa zaten güzel bir panel
    Motion sorunu ise eskisi gibi değildir!

++
    Not;diğer konu için Pany başlığına bak,orada yazdım bazı durumları+

Selamlar

CAN

• fınans yaz artık yaw..oyunda oynadın sen nasıl ps3 oyunları 3d guzelmı fakrlı bıseymı.goz yorma tıtreme oldumu..bırde su hdmı 1,4 cıkısı hangısı..
  • quote:

fınans yaz artık yaw..oyunda oynadın sen nasıl ps3 oyunları 3d guzelmı fakrlı bıseymı.goz yorma tıtreme oldumu..bırde su hdmı 1,4 cıkısı hangısı..

Yazacağım, ilk fırsatta.

Fakat 4 tane HDMI porttan sadece 1 tanesi mi 1,4 uyumluymuş?

Garip geldi, ben de merak etmeye başladım şimdi!!!
  • fınans 4 hdmı var cıhazda..bırtanesı hdmi1,4 gırısı ama tv duvarda oldugu ıcınhangısının 1,4 oldugnu anlayamadım..1,4 kablo aldım..kablonun coznurlugude fazla 1,3 lere gore.1,4 yerıne takacam yerı goremıyorum..ona bı baksana sen yazıyor zaten arkada..tv ın duvarda degılse..ve ps3 te 3 d oyun oynamadınmı..nasıl golgleenme parazıt bıseyler varmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@Serdar Bey

Bahsettiğin Phil 9xx konuya buradan cevap ver demişsin ama sen benim Blog tan eski msg lardan bazı şeyleri sanırım bulabilirsin!

-Sendeki 9603 ile bu şimdiki 9x05 arasında panelin Full-LED+Local-dimming çalışmasında,gıdım ilerleme yok!!
    ama bu işi sadece Phil değil şimdilik kimse beceremiyorki

Tek istisna Tosh SV685 ile Sony x45x lerdir!!
    Sana o zaman bin defa alma o paneli ve o zamanlar hala bulunabilen X45x al dedim almadın SV yide kaçırdın v.s

Ve bu paneller bildiğin gibi 2009 Model ama bu işte bügün için bu sistemde bunları geçen yok ve SV685 ise sıfır hatasıyla
    tartışmasız en iyisidir(+Siyah seviyesiylede!!)

-Bırak Phil 9xx ları,bugün dünyanın en iyi ikinci TFT-LCD si(birinci sırada Sharp-ELITE) olan HX9x larda bile Local-dimmimg çalışması biraz sorunlu!
    aynı şekilde sorduğun LGE-Nano dam falso!! hatta işin garibi ELITE bile biraz sorunlu iken Phil deki sorun çok normal ve sendeki sıkıntıda hep bu idi zaten!

-Full-LED veya Direct LED uygulaması çok zor değil,ama zor olan Cluster(Zone)çalıştırmasıdır!! LED sayısının fazla-az olmasıylada alakası
    yoktur sistemin,Tosh hariç henüz bu işi tam stabil ve performanslı çalıştıranda yoktur!

-Bence sen 9603 ile şimdilik devam et,sana 52 baktım,sende bakıyorsun ama bulamadık!
    Ancak 52 daha doğru bir ebat olsa da bu merette Banding efekti daha çok sırıtıyor,seni uyarayım,geçmişte bir kaç arkadaşta
    paneller değişmişti(komple TV değişimi oldu)

Modüller(panel) Sharp UV2a ama,bunun ilk nesilleri uygulandı Phil de,9706 için henüz panelin içini açmadığım için bilemiyorum,ancak
    dış kaynaklardan bir şey yakalarsam o zaman anlarız,zaten Avrupa Forumları başladı bile yorumlamaya

Bu ilk nesil UV2a larda banding dışında DSE efekti(Dirty-Screen-Effect=sende olan ve bahsettiğin kirli/yağlı fon tabakası dediğin oluşum)vardır!

-Hızlı sahnelerdeki kirli fon tabakası oluşumu ise,hem teknik hemde panelin doğrudan Hızı ile ilgilidir ve panel(özellikle 9603 v3 9604 lerde)
    Latency(inputLAG)değeri standard mod çalışmasında 90-120ms dir ve bu değer çok yüksektir ve en ufak hızlanmada falso yapacaktır ki yapıyor zaten!

-9x05 lerde ise Latency değeri yine biraz yüksektir ve 60-90ms gibidir ve bu değerde çok iyi değildir!

Not;panelde stabilite sorunu varsa bu değer dahada yükselmektedir! veya biraz daha stabil ise bu defada biraz düşmektedir ki buda iyi bir durum tabiki!

-Motion ayarı yapay bir hızlandırma sistemidir,ya bozar ya biraz düzeltir ama düzeltirken bir kaç yerden yine falso yapar(frame-adding yapması
    normalde iyi ve doğru bir şey değildir ama panel yeterince hızlı olmadığı için mecburen itmek gerekiyor)

-Daha öncede söylediğim gibi Phil panellerde 2008 den itibaren her zaman LGD Modül kullanılan seriler daha başarılı ve stabil çıkarken Sharp Modüllü
    panellerde durum ise tam tersi maalesef!!(9x04/9x05 dahil)
    9xx6 için henüz erken!

-9705 de yinede Sharp Modül avantajı kendisini belli ediyor ve Phil Processor olarak son 2 senedir oldukça iyi;renk üretimi konusunda,Motion sorunu
    yoksa zaten güzel bir panel
    Motion sorunu ise eskisi gibi değildir!

++
    Not;diğer konu için Pany başlığına bak,orada yazdım bazı durumları+

Selamlar

CAN

albani usta sizin mesleginiz nedir acaba tv ler hakkında baya bilgiye sahipsiniz.ve bu tv nin içini daha açmadım demişsiniz teknik servismisiniz.sakıncası yoksa tabi

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.