Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Orijinalden alıntı: epsilon82

@ariaven hayırlı olsun güle güle kullan televizyonunu.

@drmert ben de aynı durumdayım seninle. Üstelik daha 2 ay vakit var televizyonu kurup izlemeye başlamaya. İçim içimi yiyor kutunun içinden ne çıkacak acaba diye. Gerçi tv konusunda o kadar deneyimli değilim ama problemli bir seri aldık diye endişe içerisindeyim.

Ben senden önce açacam kutuyu kardeşim
    Umarım bir sorunla karşılaşmayız da gönül rahatlığı ile izleriz.
    Aslına bakarsan bu benim ilk LED TV'im.
    Ciddi bir hata olmadıktan sonra çok beğeneceğimi düşünüyorum.Öyle çok yüksek beklentiler içinde falan değilim :)

Aynen hocam. Yıllardır gördüğüm en kaliteli görüntü SD Digiturk yayını ile 42'' Phillips Plazma'nın bahsettiğim ilk serisi, bir de bildiğimiz tv üstü anteni ile 37 ekran CRT Vestel (Sabah Gazetesi'nden çıkan) 15 yıllık oda televizyonum. Bu nedenle çok yüksek beklentiler içerisinde değilim. Ya da daha doğru ifade etmek gerekirse büyük bir sıkıntı olmadığı takdirde gözümün algılayabileceği bir uzmanlığım yok.

• Arkadaşlar geçmişte PFL9632 kullanıcısı olarak film ve yayınlarda oldukça iyi fakat oyunlarda lag problemi sebebiyle sıkıntı yaşadığım bir model kullanıyordum.Daha sonra kendime 55VT30 plasma aldım ve çok memnunum halen.
    9750 ilk çıktığından beri takip ettiğim bir paneldi.Fakat albaninin yorumlarına dayanaraktan almaktan vazgeçtim.Çünkü benim için lag/latency önemli bir detaydı.Fakat geçtiğimiz günlerde ailem için tv baktığımda 46PFL9705 serisini showroomda indirimde olduğunu gördüm.2800tl ye ailem için sipariş verdim.Sizce oyun oynamayacak ve sadece digitürkde hd ve sd yayın izlicek ailem için doğru bir tercihmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

fınans 4 hdmı var cıhazda..bırtanesı hdmi1,4 gırısı ama tv duvarda oldugu ıcınhangısının 1,4 oldugnu anlayamadım..1,4 kablo aldım..kablonun coznurlugude fazla 1,3 lere gore.1,4 yerıne takacam yerı goremıyorum..ona bı baksana sen yazıyor zaten arkada..tv ın duvarda degılse..ve ps3 te 3 d oyun oynamadınmı..nasıl golgleenme parazıt bıseyler varmı..

Benimki de duvarda. Ama yarın bakmaya çalışırım.

Bu arada az önce yaklaşık 15 dk Nat Geo izledim 3D. Neticede bir belgesel olduğu için fazla bir görsellik yoktu. Fakat performans olarak oldukça başarılı bence. Görüntüler inanılmaz net bir kere. Bunun dışında mesela ağaçlar, sütunlar sana daha yakın. Yolda yürüyerek gelen adan sanki sana doğru geliyor.
    Yarın yine izleyip biraz daha detay vermeye çalışırım. Fakat gerçekten 46 inç altı 3D TV alınmaz diyenler bence de haklılarmış. Görüntülerin bazısı çok küçük görünüyor.
    Dediğim gibi HDMI port ve detaylar yarın.

Şimdilik hepinize iyi uykular.

• eros33,

eşin bu fotoğrafları görürse, hele birde duvara asıyosan tv'ni lg'yi sattırmadan bile aldırır
    benim eşimde ambilight'ı çok sevdi. normalde akşamları loş ışıkta otururduk şimdi ışığı bazen hiç açmıyoruz o kadar yani.

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: tw1s

Arkadaşlar geçmişte PFL9632 kullanıcısı olarak film ve yayınlarda oldukça iyi fakat oyunlarda lag problemi sebebiyle sıkıntı yaşadığım bir model kullanıyordum.Daha sonra kendime 55VT30 plasma aldım ve çok memnunum halen.
    9750 ilk çıktığından beri takip ettiğim bir paneldi.Fakat albaninin yorumlarına dayanaraktan almaktan vazgeçtim.Çünkü benim için lag/latency önemli bir detaydı.Fakat geçtiğimiz günlerde ailem için tv baktığımda 46PFL9705 serisini showroomda indirimde olduğunu gördüm.2800tl ye ailem için sipariş verdim.Sizce oyun oynamayacak ve sadece digitürkde hd ve sd yayın izlicek ailem için doğru bir tercihmidir?

Bahsettiğin 9632 tabiri cazise çok eskilerde kaldı,çünkü panel işinde 2 sene geçtimi çoook eski kalıyor

Ancak 9632 çok sıkı bir paneldi ve bir çok kişiye aldırmıştım o zamanlar ve bana göre daha sonra çıkan 05/06 kodlu(örneğin bugünkü 9705 gibi)
    panellerden daha iyi idi
    9632 yi pek geçen panel çıkaramadı zaten Phil

ANCAK o ve diğer o zamanki Phil panellerde NXP İşlemci ciddi sorunluydu hatta 1080p yi bile ya işleyemiyor yada
    zorlanıyordu(bundan dolayı NXP de çeşitli teknik değişiklik ile sistem farklılığına gidildi!!)dolayısıyla o zaman
    çift işlemci sistemi ile 1080p leri hallettiler sonra revize ettiler ama Hız konusunda hala çok iyi değiller!

Bunun haricinde total resim kalitesinde oldukça iyi paneller haline geldiler ve bugün için özellikle daha "Natural/soft-mat"
    gibi resim sevenler için Phil(özellikle Sharp Modül kullanılan)güzel ve doğru bir tercihtir

++

• ekrandakı ledlerın siyah ekranda göz kırpma sorunundan bahsetmıstım bır kac msj yukarda..sorun medıa playerda yada tv demı demıstım fakat sorun yokmus aslında ..eger sıyah ekranda hafıften goz kırpma yasıyorsunuz tv nın netlıgını 5 te bırakın..ben 8 e cekmıstım daha canlı oluyordu..o yuzden sıyah ekranlarda ledler kısık kısık parılıdıyordu..normal goruntlerde bu anlasılmıyor karanlık goruntude oluyor sadece..eger sızde bundan rahatsızssanız netlıgı 5 te yanı kendı orjınal ayarında bırakın sorun kalmıyor..aslında buna sorun denılemez cunkı ben kendım cok actım netlıgını..netlıgı kısınca goruntu bıraz daha kotulesıyor 8e gore ama göz kırpma kayboluyor bunuda belırtmıs olim..kımse yanlıs bılgılendırılmesın...
  • quote:

ekrandakı ledlerın siyah ekranda göz kırpma sorunundan bahsetmıstım bır kac msj yukarda..sorun medıa playerda yada tv demı demıstım fakat sorun yokmus aslında ..eger sıyah ekranda hafıften goz kırpma yasıyorsunuz tv nın netlıgını 5 te bırakın..ben 8 e cekmıstım daha canlı oluyordu..o yuzden sıyah ekranlarda ledler kısık kısık parılıdıyordu..normal goruntlerde bu anlasılmıyor karanlık goruntude oluyor sadece..eger sızde bundan rahatsızssanız netlıgı 5 te yanı kendı orjınal ayarında bırakın sorun kalmıyor..aslında buna sorun denılemez cunkı ben kendım cok actım netlıgını..netlıgı kısınca goruntu bıraz daha kotulesıyor 8e gore ama göz kırpma kayboluyor bunuda belırtmıs olim..kımse yanlıs bılgılendırılmesın...

Bu bahsettiğiniz "flashing" zaten bu panelin ve benzer sistemlerin ana sıkıntısıdır arkadaşım(örneğin en iyi panel olan HX9da benzer
    durum şikayetleri vardır)

Direct-LED lerin Zone çalıştırması sonucunda ortaya çıkan teknik bir hatadır bu olay ve pixellerin aydınlanlanması sırasında
    aradan bunlar çıkıp çakıyorlar!

>>"Local-dimmimg" in düzgün çalışmaması ve onu çalıştıran sistemin algılama ve gecikme sorunundan kaynaklanıyor!

Pratik olarak bahsettiğiniz şekilde bir ayar ile bunu azaltmak/önlemek v.s olabiliyor ama aslında olay böyle değil tabiki!
    Sonuç olarak bazı ayarları yaparak bir şekilde azaltılıyor v.s

Bilginize

++

• evet albanı 5 te olunca sorun kalmıyor ama netlıkten ödün vermıs oluyorsun...bu hatanın olmadıgı bır tv varmı acaba..
  • finans seni bekliyoruz bırde su lg nın pasıf gozlugun goren bırı phlıpsle lg nın kıyaslamasını yapsa 3 d için asıl onu merak edıyorum..
  • quote:

evet albanı 5 te olunca sorun kalmıyor ama netlıkten ödün vermıs oluyorsun...bu hatanın olmadıgı bır tv varmı acaba..

Evet vardır;bir tanesi benim imzamdaki Tosh diğeride Sony X45x

Bu 2 panelin haricindeki tüm "FULL-LED+Local-Dimming" li panellerde LD nin çalıştırılmasından kaynaklanan
    çeşitli sorunlar vardır,fazla takılmayın onun için!

++

Adamlar "eski sisteme" yeni sistem uyguluyorlar ama tutmuyor tabiki
    Ancak pazar çok fena aç olduğundan dolayı ne versen pazar aynen yutuyor!!
    Adamlar bir türlü uzatmaları bitirmediler,ülen ne bitmeyen maçmış be

++
    Yeni nesil paneller ise depolarda(daha doğrusu üretime hazır halde proje bazında)bekleye bekleye
    bunların bile teknolojileri eskimeye başladı FED/SED/OLED/AMOLED/TOLED/PMOLED/SPLED v.s v.s

Burada panel tip TV lerde asıl üretim hedefi;"RGB Full LED individual-work" kısaca bütün LED lerin
    bağımsız çalıştırılmasıdır,bu işin adam gibi FULL-LED i budur işte ve bu böyle olunca Local-dimming
    için çalıştırmada çok basite iniyor(LED ler akıllı sistemle her biri "bağımsız" vede "kendi enerjisini"
    üreten biçimde çalışacağı için CRT ye benzer bir TV olacaktır ve bundan dolayıda CRT gibi "çok hızlı"
    tepkime süresi olacaktır 0,01ms gibi örneğin

Şimdiki FULL-LED+LD ler sadece birer "çakma" FL+LD dir;ve işin garibi bunuda adam gibi hala beceremiyorlar!
    Sadece Tosh SV ve Sony X45x istisnai örnekleridir!

++

• Arkadaşlar, Nat. Geo.'da 3D izlemeye devam ediyorum. Tespitlerim:

-46 inç bile 3D için küçük sayılabilir. Daha düşük boyutta 3D düşünmeyin derim ben.
    -Ambilight 3D'ye çok şey katıyor. Çünkü gözlükleri takınca parlaklık azalıyor. Ambilight bir nebze olsun bunun etkisini düşürüyor. Bana klasik siyah çerçeveli ekranlarda parlaklık düşüşünün etkisi daha çok hissedilir gibi geldi.

Devamı gelecek arkadaşlar, daha çok yeniyim.
  • oyunlar nasıl fınans..bırde gozu yorma tıtreme bazı nesnelerin hafiften çift gorunmesi gıbı durumlar varmı..3d ızlemek farklımı sarıyormu..bırde benımkı 40 inc tv..nasıl olur 3d bende..neden 46 dan dusuk olmasın dedın..bırde sen kac metden ızlıyorsun 3d yı..
  • Dün pasif gözlükle samsunga da baktım, onda da gölge var. Mükemmel diyenler nasıl bakıyor anlamıyorum.
  • 3D'de mükemmellikten bahsetmek için henüz çok erken sevgili arkadaşlar.
    Yeni bir teknoloji ve alınması gereken çok yol var.Üstelik henüz yeterli 3D içerikte yok !
    Şöyle bir hatırlayın bundan 5-6 sene önce de Full HD çılgınlığı vardı.Gelinen noktada söyleyin bana izlediğiniz yayınların yüzde kaçı HD&Full HD içerik ?

Bana göre 3D performansına bakarak TV almaya kalkmak çok büyük hata !
    Önceliği SD&HD yayında görüntü kalitesine vermek gerek !
  • Dun vatan topkapi magazasina ugradim.3d modunda calisan phil9706 ve sony nin bir modeli vardi yanyana.ikisinde gizlukleri sabit bir tripod a takili ve 2-2.5 m mesafe civarindaydi. Ikisindede ayni film oynuyordu ve benim nacizane gordugum phil 9706 pruzssuz titresimsiz ve golgesizken sony de bir hayali golge ile birlikte hani eski dusuk hz li ekranlardaki titreme surekli oluyordu.sanki tv 10.15hz mis gibi.gozlugu cikarinca o golge dha belirgin ancak titreme yoktu.basimin agridigini hissettim.fakat phil 9706 harbiden fena bir tv.bir kere. Kagit gibi ince.ambilight ekranla bir olup tv ye 60*70 inclik bir hava veriyor.3d deyi kiyasliyabilecegim yanindaki sony den baska bir cihaz olmadigi icin ise pek ahkam kesemem ama basim hic Agrimadi.titreme ve golgeleme hic yoktu ancak kontras yada parlaklikta iki tv dede belirgin bir dusus oluyordu.ama phil ambilight ile bunu hissetirmedi bana.
    Sanirim benim plazma beni bir sene daha idare eder ve 9706 bu sene 9705 in durumuna dusup ayni rakamlara duserse seneye 9706 veye 9955cinema21*9.kesin alirim beni mest ettii.
    Spextra xl i gorunce ustuneled serit cekip cakma spectra3 yaptigim plazmami spectra4 yapmaya ve altimada bir led serit cekmeye karar verdim.birazdan yapicam.bitince resimleri atarim:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Spectra 4 haa.. sevgili @e.altundag , alemsin valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmert

Spectra 4 haa.. sevgili @e.altundag , alemsin valla

vallahahide yaptım..scart hdmı vs kablolarıda ev tadılatında duvardan gızlı gecırdıgım ıcın tv gunduz tablo gıbı aksamlarıda resmen havada ve duvarda duvardan daha yakınmıs gıbı duruyor.alt ust sonradan yaptıgım ledler sabit renkte(sarımtrak) ama benım ambilight 2 daha cok bu ve bu tonlarda oldugu (yeşil ve mavi renkler hariç)ıcın hıc sıkıntı yapmıyor..ama bununda avantajını action hareketlı goruntulerde goruyorum resmen spectra 4 oluverıyor..hem spectra hevesımı 14 tlye torpuemıs olddum ahanda resımlerim..

• arkadaşlar tv den çok memnunum almak isteyen kaçırmasın

• diğer resimler

• kerboranlı senın uydu hdımı sd yayınmı bu ızledıgın..bırde 3d gozlugun varsa 3dsınden bahsedermısın bıraz.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.