Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Orijinalden alıntı: wituy

Evet arkadaşlar dün sonarous sehpa gelmişti , bugun de yetkili servis gelip tv yi kurdu. Yeni Fenerbahçe maçı bitti , klavyenin başına zor yetiştim Gerçektende muhteşem bir tv , her kuruşunun hakkını sonuna kadar veriyor. Yarın tv yi iyicene kurcalıyıp daha kesin bilgiler veririm.

Değerlendirmelerinizi merakla bekliyoruz. Birer 46PFL9705 kullanıcısı olarak.

Ayrıca yukarıdaki mesajıma kimse yorum yapmamış.

Teşekkürler hocam. Bu arada blue ray player önerisinde bulunabilicek olan varmı ?

• bende bekliyorum bi bluray tavsiyesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerboranlı

bende bekliyorum bi bluray tavsiyesi

Buyurun benden size tavsiye.

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finansmen1 -- 19 Kasım 2011; 22:03:25 >

• Konuyu özetlemişsin finansmen1
    Geçen seneki fiyat 6.000 TL.
    Bugün ki fiyatı 4.000 TL.
    Bizim alış fiyatımız ise 2.900 TL.
    albani üstadın da onayladığı gibi şu anda 9705 tam bir F/P ürünü.
    Full LED + LD olması yeter de artar.

Sevgili jjaggro;
    Aslında istesem bende 6-7 Bin Lira para verebilirdim bir TV'ye ama günümüz teknolojisinde alınan bir ürün o kadar çabuk değer kaybediyor ki benim gönlüm el vermiyor.
    O yüzden alacağım her üründe F/P oranına bakıyorum.Beklentilerimi karşılayacağını düşünüyorsam alıyorum.
    Hem arada ki para ile Logitech Z906 5+1,PS3 ve 2 oyun,27"Full LED TV aldım :)

Ha bu arada ürün bugün elime ulaştı.2 Gözlük+Transmitter ise haftaya gelecek.Ürünü tahminen 2-3 hafta içinde kendi evime taşındığımda açacağım ve deneyimlerimi paylaşacağım.

• Şu anda iki konu takip ediyorum ve ikisi de full heyecanlı devam ediyor.

• finans 3 d den bahsetmıyon fazla..begenmedınmı kanki 3dsını..nasıl bı duygu 3d ızlemek..farklı geldımı sana..anlatın bıraz..
  • Herkese Merhaba,

yaklaşık 20 gün önce üstadımız albani'nin "korkarak tavsiye ediyorum" demesi ile 46pfl9705 + 3d seti mm'dan 2900 tl'ye aldım.

Daha önce 2 adet Panasonic 42GW30 modelini birini buzzing ikincisini ekranda çizgi oluşması problemi ile iade ettim.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki (kablo tv kullanıyordum) Pany sd ve hd (bbc hd deneme yayını açıktı) görüntülerde süperdi. Ancak Phil'de bu başarıyı bulamayınca NeotionCam modül ile Uydunet abonesi oldum ve dijital yayına geçtim. Buna rağmen sd ve hd kalitesi Pany'yi yakalayamadı:(

Benim için asıl problem olan durum ise özellikle hareketli görüntülerde nesnelerin arkasında oluşan bulanıklık. Bu albani üstadın yorumuna göre DSE(Dirty-Screen-Effect), Ghosting, Trailing, Bluring ve veya Local Dimmingin çuvallaması imiş.

Şu anda bu durumun yayından, Cam modülden, ayarlardan ya da Panelden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamaya çalışıyorum.

Usb üzerinden, Hdmi kablo ile Medya Player üzerinden 1080 p film izlediğimde de aynı sorunu gördüm. Tv'yi yeni aldığımda hdmi kablo üzerinden bilgisayarda Pes oynamıştım ancak o zaman bu durumun farkında değildim ve açıkçası çok dikkat etmedim.

Yarın son olarak arkadaşımdan bir Ps3 alarak bluray bir disk izleyeceğim. Artık onda da bu sorun oluşuyorsa Phil müşteri hizmetlerinin kapısını çalacağım. Umarım onlarda Pany kadar ilgili ve alakalıdırlar.

3d konusuna gelince deneme yayını ya da Ng 3d yayını izleme fırsatım oldu. Yayın izlerken ikide bir 3d'den çıkıyor. Kafanızı hep belli bir şekilde tutmanız gerekiyor. Benim için 3d çok öenmli değil ama doğru çalışmasını isterdim

+ları
    Buzzing yok
    Renkler canlı (Bu aslında isteğe bağlı bir durum)
    Enerji tüketimi daha az (Panye göre)
    Ambilight (Buda kişiye göre değişir)
    mkv desteği var

-leri
    Menü geçişleri çok yavaş ve uğraştırıcı (Bir sonraki programı öğrenebilmek için en az iki tuşa basmak gerekiyor)
    Kumandası ağır ve beceriksiz (az tuşla çok şeyi halletmek istiyor ve 2032 pil kullanıyor)
    3d zayıf (Benim pek ilgim yok)
    Hdd ye kayıt özelliği yok

• Ben bir yorum yapayım o zaman,diğer elektronik marketlere bakmadan sakın teknosadan ürün almayın.İzmirde yaşıyorum media,darty,teknosa bunlar balçovada 250-300mt mesafe arasında sıralanmışlar birinden çıkıp diğerine yürüyerek gidebiliyorsun bende panel aradığım için fiyatlardan az çok haberim var.Mesala şuan 50gt30 teknosada 5.199tl, aynı ürün ise hemen yanıbaşındaki darty-media markette ise 3.500 ile 3.799 arasında bir fiyata satılıyor.Cumartesi turuncu indirimi yapıyorlar mesala her yerde 3.500tl olan paneli 4.500tl gösterip üstüne cizgi çekip 3.500tl yaparak güya indirim yapıyoruz görüntüsü veriyorlar.
  • Arkadaşlar acil yardım lütfen hafızadan film izlemek istediğimde alt yazıyı nasıl filime dahil edicem ??

Not : Eklemyi unutmuşum dual olan yani 2 dil olan filimlerde nasıl dil seçimi yapabilirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wituy -- 20 Kasım 2011; 20:27:48 >
  • Sn.akfomc iyi akşamlar

-Geçenlerde bana eMail den ulaşan ve bu sorundan bahseden sizmi idiniz acaba?
    Benzer veya aynı sorunu yaşayan başka kişilerde olduğu için,valla bu kişileri genelde ya unutuyorum
    yada karıştırıyorum,kim-kimdi veya neyi sordu v.s diyerek

-Phil in Sharp panelli 9xx Serileri için "korkarak tavsiye ediyorum" lafı tamamen doğrudur!
    ama bu laf bana ait değildir(Avrupa daki tanımıdır bu)

Zaman içinde bazı sıkıntılarını v.s anlatmıştım,onun için de özellikle Avrupa Forumlarından bunları
    araştırın diyede bahsetmiştim,çünkü bayağı sorunlar yaşatıyordu bu panel!

-Phil-Sharp panelli TV ler,Seri 9xxx;9003 den başlayarak maalesef hep böyle çıktı! ama 9705 bana göre
    en başarılı paneli desemde ne FULL-LED in aman aman tadı nede özellikle Local-dimming in aman aman tadı
    var ve asıl sorun da buradan başlıyor çünkü "Local-dimming" işini bugüne kadar en başarılı ve sıfır "hatayla"
    bir tek Tosh SV685 paneli başarabildi!! ondna sonra gelen tek panelde Sony X45x dir ki bu panel halen
    dünyadaki en başarılı TFT-LCD panelidir(FULL RGB-LED+LD olarak tek örnektir ve en başarılı yine tek örnektir
    Sharp XS1 ile birlikte)

-Sendeki sorun ise hem "genel" hemde yukarıda yazdığım sebeblerden bazıları senin panelinde daha fazla olması
    sebebiyledir,çünkü Phil de bir de "Stabilite" sorunu vardır ama senin bahsettiğin sorun çok daha geneldir,salt
    bu seriye özel olarak!!

"Korkarak tavsiyem" işte bu ve benzeri teknik bazı durumlardan dolayıdır,ancak bunun yanında;doğru renk üretimi ile
    siyahlar/contrast üretim ve uyumu v.s oldukça iyidir kısaca üzerindeki Sharp Modülün(tip;UV2a)artıları vardır,tek sorun
    Engine sistemi ile Modül uyumunda Phil eskiden beri sorun yaşamaktadır ama bunun tam tersi,çok daha alt seviyedeki
    LGD nin Modülünü kullandığı zaman Phil paneller çok iyi ve hatta aynı Modülü LGE de kullansa aynı başarıyı Phil gibi
    gösteremiyor(LGD ise LGE nin Modül fabrikasıdır)

-Bahsettiğin sorunların "yayın" ile kesinlikle alakası yoktur!!!
    Yayın ile alakalı bazı durumlar vardır teknik olarak ama sendeki durum bunlardan kaynaklanmıyor!

Not;Panelini çıplak gözle görsem şak diye anlarım ama böyle bir şansım yok ve tarifle ancak bazı yerleri teknik olarak anlayabiliyorum
    dolayısıyla tam şöyledir demek biraz zor

>>Motionhandling sıkıntısı olabilir Pixelplus/Motion v.s gibi yerin ayarına bakmak lazım veya her konumda denemek lazım,ancak bunun
    açılması/arttırılmasıda görüntüde sorun yaratır/yaratıyor! özelliklede Processor "hız algılamasında" anlık gecikme(milisaniye cinsinden)
    yaşarsa zaten sistem yavaşlar ve gördüğünüz çeşitli Motion efektleri oluşur!!

Bunun Modülle de alakası yoktur,çünkü dünyada en hızlı Modüller Sharp lardır
    O zaman sorun Engine sistemde oluyor!

>>DSE efektimi tam bilemiyorum;onun için şimdi soruyorum; örneğin arka FON(diyelimki Futbol maçında yeşil saha nasıl??)ekranda
    büyük bir alanı kaplarken(örneğin panelin yarısı veya 3/4 ü kadar) yağlı/isli/kirli v.s gibi bir tabaka oluşuyormu???
    Genelde bunu çoğu insan ya görmez yada anlamaz yada yayından der v.s

DSE her panelde ama en çok TFT-LCD lerde olur!! bir çok sebebi vardır,bunları kafa karışmasın diye geçiyorum!
    Örneğin dünyada en iyi panel diye lanse edilen ve gerçekte de öyle olan Sony HX9x larda da vardır!!(Samsung S_PVA Modül var üzerinde)
    Ama Sharp Modüller bu konuda biraz sabıkalıdır,eskiden en çok "Banding" efekti çıkardı,bunu hemen hemen bitirdiler ama tam bitmedi,
    ancak bu seferde DSE efekti daha fazla çıkıyor

Panel FULL-LED ama bu konuda iyi bir FULL LED değil hemde kesinlikle! çakma değil ama iyi değil yinede!
    Üstelik 9xx serisinde Cluster(Zone)+LED sayısı oldukça fazla olsada,panel bunu iyi çalıştıramıyor ve sorunların ana kısmında bu vardır!

Ben kullanıcıların kafasını çok fazla karıştırmamak için,bu başlıkta çok fazla şey yazmadım uzun zaman,ama paneli daha iyi tanımanız için
    arada bazı bilgileride teknik olarak sizin anlayacağınız şekilde verdim/veriyorum,çünkü son zamanlarda DH yi takip eden bir sürü kişi
    9xx aldığı için durmadan bana eMail atıyorlar,ayrıca başlıkta gördüğünüz kullanıcı sayısı 20 ise,aslında bunu alıpta başlığı takip eden
    200 kişi var diyebilirim

Bu sorunları veya çeşitli sorunları yaşayan elbette bazı kişilerde olduğu için herkese bunları anlatmak icap ediyor!

Çünkü Servisler genelde bizde her bir şeye ...abi bunlar normaldir.... deyip aynen sallıyorlar müşteriyi!
    yani normal olanda var ama anormal olan var!! bunlara göre ise hepsi "normal abi sınıfında"

++
    Sendeki paneli bence birde Servise göster,bakalım ne diyecekler?? veya ayarlar ile durum nedir

Not;Neotion CAM+Uydunet olayını bilmiyorum,iddialı bir şey yazamam görmeden panelini,yukarıda yayından olmaz derken
    bazı şeylere göre bunu yazdım çünkü panelini göremiyorum!

-örneğin DVDPlayer bağla/PC ye bağla/emanet ext.cihazlar bul bir şekilde ve Receiver bul diyeceğim ama sende sanırın Çanak yok
    neyse birde BD ile dene sonra sana başka şeyler tarif edebilirim++

Selamlar

CAN++

• valla 3 dsını bılmem ama hd si harıka tvnın..cam gıbı goruntu var..tv nın kendı demosundanda anlıyorsunuz bunu zaten..teknosadakı lg lerın hepsındekı goruntuden cok daha ıyı ve canlı 9705..
  • yardım lutfen alt yazı dosyalarını okutamıyorum
  • @albani
    @akfomc

arkadaşlar bir aydır bu cihazı araştırıyorum. bugün 40'ını almaya karar vermiştim ki, sanırım bahsettiğiniz sorunlardan bir tanesini farkettim. teknik olarak ifade edemem ama aminaye olarak şunu söyleyebilirim: bu cihazı almaktan vazgeçiren; hd yayında, showroomda yanında bulunan sıradan ledlerdeki görüntü netliğinin olmamasıydı. diğer sıradan samsung ve lg ledlerde hd yayında logolar ve yazıların detayları net çizgi halinde ve görüntülerin ayrıntıları seçilirken bu cihazda seçilemiyordu ve çok net değildi. oldukça şaşırdım. bu modeli hd yayında ilk kez görüyordum. mağaza görevlisi her yerini kurcaladı netleştiremedi. biraz dikkatlice bakıldığında seçilebilen bu detayı birçok kullanıcı anlayamayabilir. malesef almaktan vazgeçtim.
  • merhaba arkadaşlar bende baya bir araştırma yapıp 46" 9705 aldım. ilk olarak ambilightlar tabii ki ilk göze batan fark olmuştu. bir talihsizlik yaşandı ve kutudan çıktığı gibi ambilihtlarında sorun çıktı sürekli göz kırpıyor diğer taraflarda zerre ışık yok ve kapatmaya gelince kapanmıyordu. yetkililerle görüştük değişim talep ettik ürün yenisi ile değişti sorun ortadan kalktı. ama eklemek istediğim ve gözüme çarpan bi kaç ufak detay var. mağazada gördüğüm görüntülerde 3D de olmak üzere görüntüsüne hayran kalmıştım, evde görüntülerde pek memnun olmadığımı belirtebilirim TV nin hatalı olduğundan doalyıdır dedim üstünde durmadım. değiştikten sonra kurcalıyorum sürekli ama ilk gözüme çarpanpek tatmin etmedi beni belki çok ince eliyorum görüntüyü ama kaymak gibi değil gibi geliyor bana sanki. üstelik bazen saliselik bile olsa ekranda kareler oluşuyor görüntü geçişlerinde ve renkli ekrandan siyah görüntüye geçişlerde bazen arkada izleri kalıyor. bu olağan bişey mi yoksa bu tv dede bir hata mı var. dediğiniz gibi kendi demosunda görüntü mükemmel özellikle hareketli görüntülerdeki titreme olmaması cazip kılan özelliklerindendi fakat sanki umduğumu karşılayamadı. neden bu markayı tercih ettin diye bana kızanlar da oldu markayı kötüleyip bazıları da çok memnun iyiki bunu almışsın dedi. ama ben arada kaldım bunca para verip de memnuniyetsiz olmak çok kötü bi duygu. renki görüntüden siyaha geçişteki kalan silik izler acaba blue ray film izlenmediği için düşük kaliteden mi kaynaklı bi sorundur acaba yoksa pixellerde mi bi hata var Tv da genel olarak. umarım yardımcı olabilrsiniz şimidden teşekkür ederim

• Ben Cumartesi Darty'den sipariş ettiğim TV'yi montajını yaptırttım. Malesef sipariş verirken beraberinde gelmesi gereken 3D gözlük ve transmitter çıkmadı, Darty'yi aradım ve şikayetimi aldılar, umarım tez zamanda gönderirler.

Ambilight Spectre 3 muazzam bir olay. Bütün salonun ve yeni kurduğumuz TV ünitesinin ambiyansını değiştirdi. Açıkçası bu kadar bir etki beklemiyordum. kesinlikle beklentimin üzerinde çıktı.

SD & HD kalitesi olarak özellikle HD kalitesi çok muazzam.

Egreat M34A media player ile iki üç film izledik. Renkler ve hareketler çok başarılı buldum. Özellikle Motion Plus mı ne bir ayar var onu maksimum yapınca HD'deki görüntünün tadına varıyorsunuz.

TV için ne diyorlar bilemem, sorunları olabilir, stabil olmayabilir vs.. ancak ben ve eşim iyi ki bunu almışız diyoruz. Her TV'yi ince eleyip sık dokumak gerekebilir ancak her zaman önemlisi sizin beklentilerinizdir..

Bakalım 3D performansı ne olacak.

• Güle güle kullan ariaven
    İyi diyenler,kötü diyenler...
    Bu başlığı takip edenlerin kafası iyice karışmıştır eminim.
    Ben daha kuramadım 9705'i.Yeni eve taşınmayı bekliyoruz.2 hafta içinde test eder yazarım buraya muhtemelen.
    Ama dediğin gibi beklenti çok önemli !
  • Bu arada Android TV Remote uygulamasını kullanabilen oldu mu? Ben nedense bağlanamıyorum uygulama mı problemli televizyon mu?
    Android veya Apple ile bağlanan oldu mu?
  • TV DEN kablosuz internete bağlanamıyorum biri anlatabilirmi?
  • 7 sayfa yazı var..3d hakkında daha kımse dogru bı acıklama yapmadı..bu başlık ölmüş..
  • Sn. akfomc ve albani,

34 yaşında, bu tip elektronik aygıtların detayı, özellikleri ve kıyaslaması konusunda uzman olmasamda acemi sayılmayan bir kişiyim, beni tanıyan neredeyse tüm eş dost akrabalar elektronik cihaz almadan önce ya tavsiye isterler yada seri no'sunu söyleyerek yorum yapmamı isterler.

Bu güne kadarda lcd-led ve plazma tv'lerin evrimini henüz tam olarak tamamlayamadıklarını düşündüğümden, alınabileceklerin ise 6000 liradan başlayan fiyatlarından dolayı almamıştım üstelik philips 29PT5507 CRT tv ile sd yayınlarda çok mutluyduk.

9705 f/p olarak bana son derece tatmin edici geldiğinden aldım. Hala sd uydu ile sd yayınları izliyorum bence çok başarılı. Üstelik 120 liralık media player ile divx olsun dvd olsun 720p ve 1080p mkv'ler olsun 3D de dahil olmak üzere bence süper. (720p mkv yi tv üzerindeki usb den oynatıyor ama 1080p yi tv üzerindeki usb den oynatmadı media player üzerinden izledim bilginize bunu sadece bir adet filimde denedim) Ancak canımı sıkan tek şey sd yayını izlerken (kabloya kimse bahane bulmasın lütfen monster sc350 scart kullanıyorum) alttaki hızlı kayan altyazılar, eğer fondaki görüntüler hareketli ise bulanıklaşıyor, fondaki görünt çok hareketli değilde durağana yakın ise hızlı kayan alt yazı okunabilecek derecede netleşiyor. Mesela turkcelin bugün konuştuğun kadar yarın bedava diye bir reklemı var orada biliyorsunuz sadece eller var o ellerin parmakları hareket edince altta kayan alt yazı bulanıklaşıyor parmaklar hareket etmediğinde ise netleşiyor. Bu sorunun adı nedir bilmiyorum ama tvnin bütün özelliklerini açık, kapalı min orta max şeklide tüm ayar kombinasyonlarını denememe rağmen fayda etmedi. Sanki tv nin görüntüyü işeyen işlemcisinin hızı tüm pikselleri işlenmesinde ve ekrana gelmesinde yetişemeyip yavaş kalıyor, anlaşılır bir dil ile ifade etmek gerekirse 1,8ghz i3 işlemci yerine 3,0 ghz i7 işlemci olsa bu problem olmayacak. Umarım anlaşılır şekilde ifade edebilmişimdir.

9706 ise malum 6800 liradan giriş yaptı. Almanyadaki satış fiyatı 2500€ ile 2100€ arasında satılıyor, 9705 ise 2000€ ile 1500€ satılıyor (bulunabilirse son demleri) arasındaki fark 9705 de 103 adet ambilight ledi var, 9706 da daha fazla (hiç gerek yok bence), kalınlık farkı var daha ince (hemde baya incelmiş), dahili hd uydu alıcısı var (kanal geçiş hızı yavaş olduğu için bana hitap etmiyor), samsung D7000 ve D8000'de gördüğüm 2D yayını 3D'ye çevirebilme özelliği var, birde kumanda üzerinde ilaveten ileri geri sardırma durdurma ve oynatma tuşları var (galiba time shift olabilir). 400 hz de olmuş 1200 hz (bu acaba benim sorunumu çözmek için mi yapılmış bir geliştirme olabilirmi?)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.