Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerboranlı

bence yeterli 3d olayı crosstalk a rastlamadım göz yorma olmuyo ama biraz başım ağrıyo bazen ama ben zaten numarali gözlük kullanıyorum

Aynen ben de. Ne croostalk'a rastladım, ne de baş ağrısı, göz yorma vs.

En dikkat çekici hususlar ise şunlar:

- Görüntü resmen cam gibi. Yani HD'nin belki iki katı kadar net görüntüler. Abartmıyorum.

- İkincisi çekimden de olabilir bilemiyorum, insanlar çok küçük görünüyor.

Bu gecelik bu kadar. Yarın devam.
  • Bakalım beğenecek misiniz????

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU]
  • Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.
    Bu fiyat nasıl? Daha uygun fiyat bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhanayhan

Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.

Darty. Sanırım 2.900.-TL idi en son.
  • quote:

Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.

Media Markt'tan pazarlık ile 2.900 TL'ye transmitter ve 2 gözlük hediyesi ile alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.pas

Ben bir yorum yapayım o zaman,diğer elektronik marketlere bakmadan sakın teknosadan ürün almayın.İzmirde yaşıyorum media,darty,teknosa bunlar balçovada 250-300mt mesafe arasında sıralanmışlar birinden çıkıp diğerine yürüyerek gidebiliyorsun bende panel aradığım için fiyatlardan az çok haberim var.Mesala şuan 50gt30 teknosada 5.199tl, aynı ürün ise hemen yanıbaşındaki darty-media markette ise 3.500 ile 3.799 arasında bir fiyata satılıyor.Cumartesi turuncu indirimi yapıyorlar mesala her yerde 3.500tl olan paneli 4.500tl gösterip üstüne cizgi çekip 3.500tl yaparak güya indirim yapıyoruz görüntüsü veriyorlar.

3500 lira,4500 lira,çizgiçekip 3500 lira derken,bahçelinin 2009 sayısından mhp'nin 40. yılını çıkarması geldi birden aklıma güldürdün.

• Tekrar merhaba,

öncelikle karıştırılmasın "üstad" olan Can abidir (albani). Ben bu işleri öğrenmeye çalışan bir bilişim teknolojileri öğretmeniyim sadece.
    Can abi özelden seni rahatsız eden bendim +

Gelelim tvye; dün servisten geldiler ve her zaman olduğu gibi herşey normal dediler. Sadece 9000 serileri için ölü pixel garantisi olduğunu öğrendim ve benim tvde bir adet subpixel hatası var. Yani sürekli olarak mavi yanıyor. Merkeze e-posta atacaklarmış. Şayet bu tv'de değişirse bu benim 2 ay içerisinde iade+değişim olan üçüncü tv'm olacak.

İlk ikisi Pany gw30 idi. Ve tekrar ediyorum sd yayında -ki ozaman hd almaya gerek bile yoktu düşünün artık- süper görüntü veriyordu. Bahsedilen bu görüntü hataları yoktu. Tabi forumları takip ederseniz Tvyi ne için alığınız önemli oluyor. Plazma daha doğal ve güzel görüntü veriyor ama Burn hatası fazla elektrik harcaması vb. gibi dezavantajları da var. Yani bu kullanım amacına kalmış bir seçenek.

Bulanıklık ile ilgili servis bana bir ayarı kapatmamı söyledi. Parazit azaltma kapalı olacakmış. Bu ayarın amacı analog gelen yayınlarda görüntüdeki paraziti azaltmaya çalışıyormuş. Ancak dijital yayınlarda görüntü zaten düzgün olduğu için bulanıklaştırabiliyormuş. Bunu kapadığımda bir miktar düzelme oldu ancak maalesef tamamen yok olmadı.

3D'ye gelince önceleri teledünyadaki ya da ng'deki 3d yayınlarda gözlük 3d 2d arasında gidip geliyordu. Şimdi arkadaştan ps3 aldım ve oyunlarda denediğimde bu sorun oluşmuyor. 3d başka cihazı uzun süreli izlemediğim için tam olarak birşey söyleyemem ama yayında ön taraftaki nesneler çok belirgin oluyor. Kuşbakışı bir görüntüde nesneler havada uçuyor yani gerçekten oradaymış hissi veriyor. Ama sinemalardaki kadar değil.

Ps3'te oyunlarda görüntü, kalite, hız oldukça tatmin edici. Ps3'ü iade edemiyorum haliyle

Son olarak ben stero ses çıkışına bir logitech 2+1 bağladım basları daha kuvvetli alabilmek için. Tv yi kapattıktan sonra ses sistemi birkaç saniye daha ses veriyor. Tabi buda "normal" miş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen-1970

quote:

Orijinalden alıntı: kerboranlı

diğer resimler

Bu kadar net,canlı rekler veren tv şu an için 9705 ve 9706 da var.Başka tv de bulamazsınız...

Yukarda arkadaşların da söylediği gibi 3D için tv alınmaz öncelikle kaliteli SD veHD görüntü için tv alınır.

Üstelik 3D kalitesininde görmememe rağmen 9705 te mükemmel olacağından kuşkum yok.

Bu kadar mükemmel tv den kalitesiz 3D çıkmayacaktır.Reklam yapmışcasına övüyoruz ama tv nin her yerinden kalite akıyor.

9706 lar 1 yıl sonra ancak 3000 TL seviyelerine düşer.Şu an için alınacak en kaliteli tv 9705 tir.

Samsung,Lg,Sony v.s... Şu an için hepsi bu tv ye göre hikaye.Araştırmaya incelemeye bile gerek yok.

Tükenmeden kapın derim.Pişman olan yok çünkü...

Arkadaşlar resimlerdeki görüntüler süper.Bende çok memnunum görüntüsünden ve diğer tüm özelliklerinden.
    Bir kaç sorum olacak:

Tv -Görüntü ayarlarında,

1-"Renk tonu" diye bir ayar var. O bende aktif değil,pasif durumda.Sizde de öyle mi.

2-"Parazit azaltma" diye ayar var.Kapalı,minumum,orta,maximum şekillerinin hiç birinde görüntüde değişme olmuyor,yani hiç bir şeye yaramıyor.Sizde de öyle mi?

3-Tv - Görüntü ayarları -Perfect Pixel HD menüsündeki, "Perfect Natural Motion" ayarlarında da kapalı,minumum,orta,maximum şekillerinin hiç birinde görüntüde değişme olmuyor.Sizde de böylemi.

Aydınlatırsanız memnun olurum.

• herkese merhaba bu tv gerçekten mükemmel 2 haftaya yakındır kullanıyorum hd yayınlarda tv kendini aşıyor ps3 oyun konsolundada performansını beyendim düşünen arkadaşlara düşünmeyin alın derim fakat şu renk contrast parlaklık ayarlarını bir türlü tam istediğim hale getiremedim yabancı forumlardanda araştırdım ama pek bir şey bulduğum söylenemez sizden ricam kendi kişisel ayarlarınızı paylaşırmısınız görüntü ayarlarında çok fazla bölüm var en iyi doğal görüntüyü hangi şekilde alabilirim acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kataraman11

herkese merhaba bu tv gerçekten mükemmel 2 haftaya yakındır kullanıyorum hd yayınlarda tv kendini aşıyor ps3 oyun konsolundada performansını beyendim düşünen arkadaşlara düşünmeyin alın derim fakat şu renk contrast parlaklık ayarlarını bir türlü tam istediğim hale getiremedim yabancı forumlardanda araştırdım ama pek bir şey bulduğum söylenemez sizden ricam kendi kişisel ayarlarınızı paylaşırmısınız görüntü ayarlarında çok fazla bölüm var en iyi doğal görüntüyü hangi şekilde alabilirim acaba ?

Kontrast : 100
    Parlaklık :30
    Renk :70
    Netlik :7
    Parazit Azaltma : Maksimum
    Renk Sıcaklığı :Kişisel Kırmızı : 115 Yeşil : 119 Mavi :127
    Perfect Natural Motion :Maksimum
    400Hz Clear LCD : Açık
    Süper Çözünürlük : Açık
    Mükemmel Kontrast :Orta
    Dinamik Arka Işık : En İyi Görüntü
    Mpeg Parazit Azaltma : Kapalı
    Renk Geliştirme : Maksimum
    Gama : 4
    PC Modu : Kapalı
    Işık Sensörü : Kapalı
    Görüntü Formatı : Oto.Doldur
    Ekran Kenarları : 0

Benim izlediğim ayarlar bu şekilde.

• bazı olumsuz görüşler ve incelemelerden bahsedilmiş,
    bu görüşler ve incelemeler hi-end tv kıstaslarına göre yapıldığı için okuyan arkadaşlar 2899tl'ye satılan bu tv sorunlu diye algılamışlar gördüğüm kadarıyla. bugün 2899tl'ye alabileceğiniz tartışmasız en iyi tv'dir 9705. zaten üretildiği 2010 yılında EISA en iyi led tv ödülünü almış olmasındanda bellidir, yeni versiyonu 9706 2011 yılının en iyi 3D tv ödülünü almıştır. yani bu ürünü benzer fiyata satılan samsung D6000-6500 vb gibi ürünlerle kıyas bile etmemek gerekir. 7905 bazı sorunları aşamamıştır bu doğru ama bu sorunlar normal kullanıcıların büyük çoğunluğunun farkedeceği sorunlar değildir, zaten bir tv ayarları optimum yapılarak izlenmelidir ve bu 7905 ayarları iyi yapıldığında çok iyi bir görüntü vermektedir. unutmayalım ki 2899tl civarındaki diğer tüm tvler 7905'e kıyasla çok daha fazla sd, hd, 3d sorununa sahip.
    malesef bizler bir ürüne neye göre iyi veya neye göre kötü diyoruz bunu açıklamadan iyi veya kötü dediğimiz için sanki kronik sorunları veya çok üstün özellikleri anlatıyor gibi görünüyoruz. örnek olarak lg lw serisi sd yayında çok kötü bir performans veriyor ama bir çok kişi bunu bilmiyor çünkü incelemeleri hi-end kriterleriyle yapılmıyor. en basit tabiriyle elmayla armutu kıyaslıyoruz çoğumuz ve forumda kendi görüşünü evrensel bir doğru gibi lanse edip pekçok kişiyi yanlış yönlendiren kişilerde mevcut olduğu için takip edenler neye ve kime inanacaklarını bilemiyorlar.
    sayın albani bu konuda teknik bilgisi ve karşılaştırma yapabilecek birikime sahip olduğu için çok dikkatle takip edilecek bir kişidir ve umarım forumu aydınlatmaya devam edecektir. kendisini tanımasamda teşekkür etmek istiyorum paylaşımlarından dolayı.
    ben çevremde 2800tl-3000tl civarında bir tv almayı düşünen kişilere kesinlikle 9705 öneriyorum çünkü bu paraya daha iyisi yok bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemagru11 -- 27 Kasım 2011; 12:06:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Media Markt'tan pazarlık ile 2.900 TL'ye transmitter ve 2 gözlük hediyesi ile alabilirsiniz.

Mediamarkt Ankara mağazalarının hepsini dolaştım sadece birinde bir teşhir ürünü kalmıştı ve fiyatı 3200 tl idi. 2900 trenini kaçırmışım dedim ve almadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

quote:

Darty. Sanırım 2.900.-TL idi en son.

Dartyden 2900 tl fiyata 1 trasmitter 1 gözlük olarak aldım. Dün gelip kurdular.
    Yalnız dikkatli bakıldığında ekranın üzerinde temizleme bezi ile silinmiş gibi izler var. Teşhir yada iade ürünü olabilir gibi.

Sizlerin aldığınız TV ekran üzerinde koruyucu olarak (açılmamış-kullanılmamış olduğunu gösteren) ne vardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen-1970

quote:

Orijinalden alıntı: kataraman11

herkese merhaba bu tv gerçekten mükemmel 2 haftaya yakındır kullanıyorum hd yayınlarda tv kendini aşıyor ps3 oyun konsolundada performansını beyendim düşünen arkadaşlara düşünmeyin alın derim fakat şu renk contrast parlaklık ayarlarını bir türlü tam istediğim hale getiremedim yabancı forumlardanda araştırdım ama pek bir şey bulduğum söylenemez sizden ricam kendi kişisel ayarlarınızı paylaşırmısınız görüntü ayarlarında çok fazla bölüm var en iyi doğal görüntüyü hangi şekilde alabilirim acaba ?

Kontrast : 100
    Parlaklık :30
    Renk :70
    Netlik :7
    Parazit Azaltma : Maksimum
    Renk Sıcaklığı :Kişisel Kırmızı : 115 Yeşil : 119 Mavi :127
    Perfect Natural Motion :Maksimum
    400Hz Clear LCD : Açık
    Süper Çözünürlük : Açık
    Mükemmel Kontrast :Orta
    Dinamik Arka Işık : En İyi Görüntü
    Mpeg Parazit Azaltma : Kapalı
    Renk Geliştirme : Maksimum
    Gama : 4
    PC Modu : Kapalı
    Işık Sensörü : Kapalı
    Görüntü Formatı : Oto.Doldur
    Ekran Kenarları : 0

Benim izlediğim ayarlar bu şekilde.

Hocam bu ayarlar tamamen yalnış!

Ama zevkler ve renkler meselesi devreye girerse/girmişse bunada elbette saygı duyarım

Contrast;100 asla olmaz!
    Renk;70 nasıl bir ayardır bilemiyorum!
    Parazit azaltma neden Max. veya siz ne izliyorusunuz?? Analog yayın/DVD??
    P.Natural Motion neden Max.??
    Aynı şekilde 400Hz her zaman açıkmıdır?
    Mükemmel Contrast bunu OFF yapın!!
    Dinamik arka ışık(Phil de sorunlu olan kısımdır)duruma/içeriğe v.s yeniden ayar yapılması gerekir!
    Renk Geliştirme Max.çok yüksek!
    Gamma 4 olmaz!
    ++

Ayrıca bu ayarlar hangi picture mode içindir?? Natural/Personal/Cinema/Standard....??
    Movie(Cinema) ile SD&HDTV yayınları ayarları aynı olmaz!

Örneğin Movie modta;Picture Format;Unscaled(Native) seçin;böylece içeriğin formatını bozmadan
    org.film ölçüsüne göre izlersiniz!(alt-üst barlarda boşluk kalacaktır!)
    org.Hollywood FILM leri "cinematic-video" formatında olduğu için(örn.1.85;1/2.35;1 v.s gibi) sizin 16;9
    formatlı ekrana doğru oturmaz!!! sizde gelen içeriği overscan yaptırmayarak olması gereken formatını
    bozmamış olursunuz!(ancak bu yinede kişisel bir tercihtir,kimisi böyle sevmez/izlemez ama org.format
    bozulduğu zaman resim kalitesi netlik ve resim temizliği olarak bozulur!

++
    Picture sett.

CUSTOM Mode;(kişisel) karanlık/loş v.s ortamda izlemek için
    Not;gündüz/aydınlık ortamda izlemede ise Light Sensor;ON yapın,veya Contrast ı yükseltin!

Not;bu panelde(veya bazı panellerde,her nedense herifler "Backlight" ayarı koymuyorlar örneğin,benim
    bahsettiğim bazı teknik sorunlardan bir taneside bu panel için budur;normal olarak bir TFT-LCD panelde
    Backlight ayarı olmazsa olmazdır ama bazı Marka/Seri panelde bu olmayıp yerine bu ayarı Contrast
    seviyesini ayarlayarak Backlight çalışması yaptırıyorlar;YALNIŞ!!!
    Bu ancak prof.ayarlı bir kullanım olursa ve özellikle panel sadece karanlık ortamda izlenecekse olabilir
    ama bunuda herkes ayarlayamaz(set edemez!)

Contrast;45/50
    Colour;50(veya 45/55 arası değişebilir!)
    Bright.;50(veya 40/45 gibi)

Sharp.;0(bu ayara içeriğe göre değişir! ama fazla açarsanız kenar bozulmaları olur! veya tam tersi içeriğe göre
    bu seferde azaltılınca yumuşak hat alarak keskinlik düşer v.s)

TINT;dokunmayın!!
    MPEG/DNR Noise reduction;OFF

Perf.Nat.Motion;OFF
    400Hz;ON/OFF

bu iki ayar içeriğe göre değişebilir(hızlanmada sorun varsa bunları devreye sokacaksınız!)

Super.Res.;OFF
    Perfect Cont.OFF

Dynamic Backlight;en iyi resim

Gamma;-1/0 gibi

++
    Not;panelin Default Cinema(Movie)ayarına dokunmayın! diğer Default modlarıda değiştirmeyin,sadece "Kişisel"(Custom)
    ayarlar ile oynayın!!

>>"FILM" leri;Cinema mod tan izleyin;diğer içerikleri(Game hariç)Custom/Natural/Standard tan izleyebilirsiniz

Teknik olarak bu ayarlar için bir sürü detay var ama bunları ya göremeyeceksiniz yada önemsiz v.s olacak sizin için
    veya şuanda kullandığınız ayarlar size iyi geliyorsa v.s dolayısıyla işin o kısmına girmiyorum kafanız karışmasın diye

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Kasım 2011; 13:18:47 >

• Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim sevgili Albani kardeşim...

Ayarları tekrar gözden geçireyim...İyi bir açıklama olmuş.
  • albaniye katılıyorum..tek birsey harıc oda benım kendı kısısel gorusumdur..mukemmel kontrastın dıbıne vurun maximumda harika oluyor..montirolerekı gıbı sırıtmıyor kontrast..cok canlı bır goruntu oluyor..öğretmen senın dedıgın ayarları daha oncekı msjlarımdada soylemıstım bence bu tv ye yazık edıyorsun yapılabılecek en kötü ayarı yapmısın desem kusura bakma..gamma 4 parlaklık 30 iyice karartmıssın tv ıyı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

albaniye katılıyorum..tek birsey harıc oda benım kendı kısısel gorusumdur..mukemmel kontrastın dıbıne vurun maximumda harika oluyor..montirolerekı gıbı sırıtmıyor kontrast..cok canlı bır goruntu oluyor..öğretmen senın dedıgın ayarları daha oncekı msjlarımdada soylemıstım bence bu tv ye yazık edıyorsun yapılabılecek en kötü ayarı yapmısın desem kusura bakma..gamma 4 parlaklık 30 iyice karartmıssın tv ıyı..

gamma 4 ve parlaklık 30 yapmamın sebebi çok fazla parlak aydınlık görüntüyü sevmediğim içindir ama Albani arkadaşın söylediği gibi sabit bir ayarda tutmamak gerekiyor.HD,SD ve hatta ayrı kanallarda,ayrı filmlerde değişik ayarlarda izlemek gerekiyor...

Renk tonu bende de pasif konumda...aktif mi sende...
    Parazit azaltmada da hiç bir değişme olmuyor...sen de nasıl...
    Perfect Natural Motion ayarında da görüntüde değişme yok...sen de nasıl...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmen-1970 -- 27 Kasım 2011; 14:48:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Media Markta gözlükler ile birlikte 3500 tl olmuş. Benim bildigim media Markta pazarlık olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 27 Kasım 2011; 16:04:26 >
  • MPEG-NR/D-NR gibi ayarlarla pek işiniz olmaz yada hiç olmaz!

Analog yayın izlerken gerekebilir ki bu satten sonra hala Analog izleyen varmı acep memlekette
    Veya "DVD" izlerken(copy)bunlarda noise tabir ettiğimiz bozukluklar v.s olabilir,o zaman belli
    bir yere kadar işe yarar ama Player kaliteli ise(resim işleme ayağında)bu durumda paneldeki
    ayar ile yine işiniz olmaz!

++
    PNMotion ve 400Hz birbiriyle bağlantılı çalışır(panelin Motionhandling=hızlandırma işlemi)
    Her içerikte zaten bunun çalıştığını veya ne işe yaradığını anlamazsınız;sadece makine
    hızlandığı zaman,Bluring ve Hıza bağlı her türlü bozulmalarda(buna panelin geç kalması diyoruz
    ve teknik olarak bir sürü sebebe bağlantılı hareketle)devreye girmesi gereken bir sistemdir,
    ancak buda;resmin doğallığını bozup "virtual-frame-adding"(araya sanal kare ekleme)
    hız bağlı çuvallamayı önlerken resmide natural halinde çıkarıyor doğal olarak!!

++
    Baclight scan(100/200/400Hz gibi ekran tazelemelerde);ise yine hıza bağlı olarak bozulma yapıyor!

Phil 9xx olarak teknik açıdan baktığımız zaman ise;burada ana faktör;panelin çok hızlı olmamasına dayanıyor!

Bu ayarları OFF yaptığınız zaman hızlı/çok hızlı sahnelerde ve cam-pan-scan yapıldığı zaman Blur efekti dahil
    çeşitli bozulmalar olması doğaldır;ON yaptığınız zaman ise bunların çoğu gitsede/kaybolsada(Haliong effect;
    objeler etrafındaki beyaz harelenme efekti;bu kaybolmuyor(ama çoğu kişi bunu görmez veya anlamaz!)

Sonuç olarak Hızlı sahnelerde(içeriğe göre)bu iki ayarı bir şekilde düzelme oluncaya kadar ayarlıyacaksınız
    veya OFF ta bırakacaksınız!

++
    Processor deki çalışmalar;çok farklı birimleri kapsar ve bu paneller akıllı değildir bu kadar
    Chipset ler bu konuda iyi değildir v.s
    Dolayısıyla bütün bu işlemleri tek tek sistem toparlayıpta aynı anda beceremiyor ki bunlar "milisaniyeden"
    kısa sürelerde olması gerekiyor!!

• Bu yardımcı sistemler bende tamamen kapalı (ayarlarımı bir kaç sayfa öncesinde yazmıştım) ancak hiç bir hızlı sahnede bir performans kaybı veya görüntüde bozulma yaşamıyorum. Buna konsol oyunları da dahil.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.