Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DFX

quote:

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanayhan

Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.
    Bu fiyat nasıl? Daha uygun fiyat bilgisi olan var mı?

Media Markt'tan pazarlık ile 2.900 TL'ye transmitter ve 2 gözlük hediyesi ile alabilirsiniz.

Media Markta gözlükler ile birlikte 3500 tl olmuş. Benim bildigim media Markta pazarlık olmaz.

Ben de 6 ay öncesine kadar senin gibi düşünüyordum.Ancak Dyson elektrik süpürgesi,Sony video kamera,PS3 ve son olarakta 3.449 TL fiyatı olan Philp.9705'i 2.899 TL/10 taksit + 2 gözlük+transmitter hediyesi ile aldım.
    Anlayacağın tecrübe ile sabit

• Alt yazı sorunu hala çözüme ulaşamadı dimi ? Usb den film izlerken alt yazı hiçbir şekilde çıkmıyor.Dosyanın adını bire bir yapıyorum yine gorunmuyor yokmu çözüm ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DFX

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanayhan

Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.
    Bu fiyat nasıl? Daha uygun fiyat bilgisi olan var mı?

Media Markt'tan pazarlık ile 2.900 TL'ye transmitter ve 2 gözlük hediyesi ile alabilirsiniz.

Media Markta gözlükler ile birlikte 3500 tl olmuş. Benim bildigim media Markta pazarlık olmaz.

Ben de 6 ay öncesine kadar senin gibi düşünüyordum.Ancak Dyson elektrik süpürgesi,Sony video kamera,PS3 ve son olarakta 3.449 TL fiyatı olan Philp.9705'i 2.899 TL/10 taksit + 2 gözlük+transmitter hediyesi ile aldım.
    Anlayacağın tecrübe ile sabit

Vaybe.

• perfect naturall motıon ve parazıt azatlmada bende bır degısılklık goremedıgım ıcın perfect natural motıonu ortada bıraktım.. parazıt azaltmayıda mınımuma aldım..mpeg parazıt azaltmada mınımumda bende o yuzden onuda mınımum yaptım..cunkı hd gorutunde zzaten parazıt olmuyor oyuzden daha canlı olacagını dusundugum ıcın mpeg parazıt azaltmayıda parazıt azaltmayıda mınımum yyaptım.. albanı sunu sormak ısıtyorum..bazne fılm ızlerken hafıften atlama oluyor gıbı oluyor..hanı kare atlama gıbı..sankı dvd donuyormus gıbı..cd cızık olurda atlama yaprya..cok azda olsa bazen bı atlama oluyor gıbı hıssedıyorum..bunun acaba perfect naturalle yada parazıt azaltmayla veya dınamik arka ısıgı en ıyı gortunde bırakmamla ılgılı olabılırmı..cunkı sen en ıyı resımde bırakın demıssın..en ıyı gorutunude daha guzel gorunyor gıbı geldı bana.. ne dıyorsun.
  • @indiana

Öncelikle bu bahsettiğin drop-out/frame-skip(takılma-atlama efekti)

PerfectNatural ile alakası olabilir;parazit ayarıyla veya dinamik arka ışıkla alakası olmaz!

ANCAK sen bu sorunu hangi cihazdan(panele bağlı)izlerken görüyorsun??
    Yani "FILM" i nereden izliyorsun önce onu bildir,öyle teşhiş koyalım
    Birde hangi Picture Mode tan bunu yapıyor??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Kasım 2011; 23:47:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen-1970

quote:

Orijinalden alıntı: kataraman11

herkese merhaba bu tv gerçekten mükemmel 2 haftaya yakındır kullanıyorum hd yayınlarda tv kendini aşıyor ps3 oyun konsolundada performansını beyendim düşünen arkadaşlara düşünmeyin alın derim fakat şu renk contrast parlaklık ayarlarını bir türlü tam istediğim hale getiremedim yabancı forumlardanda araştırdım ama pek bir şey bulduğum söylenemez sizden ricam kendi kişisel ayarlarınızı paylaşırmısınız görüntü ayarlarında çok fazla bölüm var en iyi doğal görüntüyü hangi şekilde alabilirim acaba ?

Kontrast : 100
    Parlaklık :30
    Renk :70
    Netlik :7
    Parazit Azaltma : Maksimum
    Renk Sıcaklığı :Kişisel Kırmızı : 115 Yeşil : 119 Mavi :127
    Perfect Natural Motion :Maksimum
    400Hz Clear LCD : Açık
    Süper Çözünürlük : Açık
    Mükemmel Kontrast :Orta
    Dinamik Arka Işık : En İyi Görüntü
    Mpeg Parazit Azaltma : Kapalı
    Renk Geliştirme : Maksimum
    Gama : 4
    PC Modu : Kapalı
    Işık Sensörü : Kapalı
    Görüntü Formatı : Oto.Doldur
    Ekran Kenarları : 0

Benim izlediğim ayarlar bu şekilde.

Hocam bu ayarlar tamamen yalnış!

Ama zevkler ve renkler meselesi devreye girerse/girmişse bunada elbette saygı duyarım

Contrast;100 asla olmaz!
    Renk;70 nasıl bir ayardır bilemiyorum!
    Parazit azaltma neden Max. veya siz ne izliyorusunuz?? Analog yayın/DVD??
    P.Natural Motion neden Max.??
    Aynı şekilde 400Hz her zaman açıkmıdır?
    Mükemmel Contrast bunu OFF yapın!!
    Dinamik arka ışık(Phil de sorunlu olan kısımdır)duruma/içeriğe v.s yeniden ayar yapılması gerekir!
    Renk Geliştirme Max.çok yüksek!
    Gamma 4 olmaz!
    ++

Ayrıca bu ayarlar hangi picture mode içindir?? Natural/Personal/Cinema/Standard....??
    Movie(Cinema) ile SD&HDTV yayınları ayarları aynı olmaz!

Örneğin Movie modta;Picture Format;Unscaled(Native) seçin;böylece içeriğin formatını bozmadan
    org.film ölçüsüne göre izlersiniz!(alt-üst barlarda boşluk kalacaktır!)
    org.Hollywood FILM leri "cinematic-video" formatında olduğu için(örn.1.85;1/2.35;1 v.s gibi) sizin 16;9
    formatlı ekrana doğru oturmaz!!! sizde gelen içeriği overscan yaptırmayarak olması gereken formatını
    bozmamış olursunuz!(ancak bu yinede kişisel bir tercihtir,kimisi böyle sevmez/izlemez ama org.format
    bozulduğu zaman resim kalitesi netlik ve resim temizliği olarak bozulur!

++
    Picture sett.

CUSTOM Mode;(kişisel) karanlık/loş v.s ortamda izlemek için
    Not;gündüz/aydınlık ortamda izlemede ise Light Sensor;ON yapın,veya Contrast ı yükseltin!

Not;bu panelde(veya bazı panellerde,her nedense herifler "Backlight" ayarı koymuyorlar örneğin,benim
    bahsettiğim bazı teknik sorunlardan bir taneside bu panel için budur;normal olarak bir TFT-LCD panelde
    Backlight ayarı olmazsa olmazdır ama bazı Marka/Seri panelde bu olmayıp yerine bu ayarı Contrast
    seviyesini ayarlayarak Backlight çalışması yaptırıyorlar;YALNIŞ!!!
    Bu ancak prof.ayarlı bir kullanım olursa ve özellikle panel sadece karanlık ortamda izlenecekse olabilir
    ama bunuda herkes ayarlayamaz(set edemez!)

Contrast;45/50
    Colour;50(veya 45/55 arası değişebilir!)
    Bright.;50(veya 40/45 gibi)

Sharp.;0(bu ayara içeriğe göre değişir! ama fazla açarsanız kenar bozulmaları olur! veya tam tersi içeriğe göre
    bu seferde azaltılınca yumuşak hat alarak keskinlik düşer v.s)

TINT;dokunmayın!!
    MPEG/DNR Noise reduction;OFF

Perf.Nat.Motion;OFF
    400Hz;ON/OFF

bu iki ayar içeriğe göre değişebilir(hızlanmada sorun varsa bunları devreye sokacaksınız!)

Super.Res.;OFF
    Perfect Cont.OFF

Dynamic Backlight;en iyi resim

Gamma;-1/0 gibi

++
    Not;panelin Default Cinema(Movie)ayarına dokunmayın! diğer Default modlarıda değiştirmeyin,sadece "Kişisel"(Custom)
    ayarlar ile oynayın!!

>>"FILM" leri;Cinema mod tan izleyin;diğer içerikleri(Game hariç)Custom/Natural/Standard tan izleyebilirsiniz

Teknik olarak bu ayarlar için bir sürü detay var ama bunları ya göremeyeceksiniz yada önemsiz v.s olacak sizin için
    veya şuanda kullandığınız ayarlar size iyi geliyorsa v.s dolayısıyla işin o kısmına girmiyorum kafanız karışmasın diye

++

cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    albani usta vallahi şimdiden kafamız karışmasın diye yüzeysel geçmişssin ama genede kafam karıştı işin içinden çıkamıyorum bikere akıllı görüntüdeki bütüm ayarları değiştirmişim anlamadığım bişey kişisel ayarı birtek değiştirmiştim buna oranla diğerleridemi değişiyor acaba?

seçeneklerde ;
    kişisel , canlı , doğal ,sinema , oyun konsolu, enerji tasarrufu ve standart mevcut hiç biri orjınalindeki gibi değil suan malesef

suan tv yi kişisel de su ayarlarla kullanıyorum
    Kontrast : 85
    Parlaklık : 40
    Renk : 54
    Netlik : 1
    Parazit Azaltma : minimum
    Renk sıcaklığı : Normal
    ..................................................
    Perfect Pixel HD

Perfect natural motion : orta
    400 hz clear LCD : Açık
    Süper Çözünürlük : Açık
    Mükemmel Kontrast : Kapalı
    Dinamik Arka ışık : En iyi Görünütü
    MPEG parazit azaltma : minimum
    Renk Geliştirme : Maximum
    Gama : +2
    ışık sensörü : kapalı
    Görüntü formatı : oto zoom
    Ekran kenarları : 8
    pc modu : kapalı

Bu Ayarları yabancı bir forum sitesinde görüp denemiştim ufak tefek üstünde oynamalar yaptım zevkime göre ama nedense içime sinmiyor sizden ricam sadece görüntü ayarlarını nasıl sıfırlayabilirim tv yi komple fabrika ayarlarına cevirmek istemiyorum ikincisi ayarlarda çok secenek var birçok ayar yapılabilir elbet zevke göre ancak siz ne tavsiye edersiniz Albani Usta kendi kişisel ayarınız ne olurdu yazdığım listede Perfect Pixel Hd kısmını ilk defa bir tvde görüyorum salonumdaki tv samsung 46C6000 ve bu kadar ayar detayı mevcut değildi mevcut ayarların hepsini bir bir yazarsanız sevinirim son olarak bu oto zoom ve ekran kenarlarının 8 olması ne derece doğru ?

• Bu arada kullanmakta olduğum yayını söylemeyi unutmuştum tüksat kablolu, teledünyadan 5 - 6 kanalı HD olarak seyredebiliyorum diğerleri analog oluyor heralde ..
  • Öncelikle herkesin zevki farklıdır. Bu yüzden ayarları yaparken buna göre düşünün, başkalarının ayarları sizin gözünüze çok güzel gelmeyebilir.

Kontrast ve parlaklık bende ortalarda. Ancak TV'de bana göre en çok farkettiren Perfect Natural Motion olayı.
    PNMotion ve 400 Hz bence açık ve maksimum olmalı. TV inanılmaz oluyor, yayınlarda sahnelerdeki hareketler daha canlı geliyor.

Süper çözünürlük ve mükemmel kontrastın etkilerini fazla göremedim. O yüzden onları da açık yaptım.
  • kataraman netliği 6 yap..netlık cok kısık sendetv canlılıgını kaybetmıs..netlıgı 10 a cıkar gorurrsun nekadar netlestıgını ama cok acınca netlıgı bu seferde flashıng denılenn olay oluyor..olmaması ıcın cok acma 6 yap netlıgı kafiidir..mukemmel kontrrastıda maxımum yap.. albanı ben ezchool hd boxta hd fılm ızlerken farkettım..cıhazdanda olabılır..ama zaten cok nadır oluyor nerdeyse 1,5 saattelık bır fılmde 2-3 kez 2 sanıye kadar tırtıklanma oluyor..aslında onemsemıyorum bunu ama yınede sorım dedım..ıncını cıncını ogrenmek ıstedıgım ıcın..picture mode hangısıydı onu cıkaramadım sımdı..perfect naturalde bende ortada..paraztı ayarları mınımum dınamık arka ısık en ıyı goruntude..
  • albani nin verdiği ayarları denedim tv yi mart da almıştım enn iyi ayarlarla karşı karşıyayım:D
  • yaw bu Menülerin ben Türkçesini bilmiyorum
    böyle işler hep ingilizce olduğu için,ben bu tip cihazlarda Türkçelerini anlıyamıyorum!
    ne nedir diye tekrar ingilizcesine bakınca anlıyorum

++
    Daha öncede yazmıştım;bazı ayarlar veriyorum v.s ama illa bunu kullanacaksınız veya böyle olmalıdır
    diye bir ısrarım asla söz konusu değildir ve ayrıca hep şunu yazıyorum "zevkler-renkler" meselesi,yani herkes
    kafasına göre set edebilir paneli,yani bizim açımızdan belli bir durumu olsada bunlar çoğu kullanıcıya cansız/mat
    veya fazla natural v.s gelebilir!

Ayrıca bazı kişiler Vividçidir,her ne kadar çaktırmasalarda,onların yazdıklarından ben nasıl bir resim görmek
    istediklerini şak diye anlıyorum

Adam "Dynamic" Mode tan "FILM" izliyorsa,ben ona zaten settings veremem
    Yada verdiğim settingsi o çok karanlık ve cansız bulacaktır!

Samy D7/8 için settings hazırladım ve bunu şuanda yaklaşık 240/250 kişi kullanıyor ama bunların içinden
    bir kaç kişi berbat resim oluyor dedi (sanırım sayıları 4-5 kişi idi)

++

@indiana

Şimdi de "tırtıklanma" yapıyor demişsin!! yoksa benmi yanlış anladım??
    İlk msg da drop-out/frame-skip(takılma-kare atlama-takılarak ileri gitme v.s) den bahsetmiştin
    şimdi tırtıklanma diyorsun,hangisi oluyor??

Ayrıca tırtıklanma dediğin;obje kenar bozulmasımı?? yoksa diagonal-interpolation(merdiven görünümü efekti gibi
    bozulma)

Her neyse,ilk önce ext.cihazın çıkış frekansını değiştirebilirsin,şayet varsa böyle bir ayarı??

Örneğin HD Film lerde 1920x1080 i veya p ise 60Hz çıkış seç mutlaka düzelecektir,bu sorun genelde ext.cihazdan
    kaynaklıdır,panelden değil!!!

FILM formatları ve taşıyıcı değerleri farklıdır ve her cihaz bunları tam doğru okuyamaz(panel veya Ext.cihaz)!!

Örnek;diyelimki bir FILM var 1920x1080/24fps ve çıkış frekansıda böyle olsun ext.cihazdan ve panelde drop-out
    veya benzeri bozulma yapıyorsa,burada sorun;panel gelen bu sinyali doğru işleyemiyor(daha doğrusu org.BD olmadığı için
    ext.cihaz bu içeriği adam gibi işleyemiyor)o zaman 24fps yerine 60fps(veya 50fps de olabilir) yani 60Hz olarak
    frekansı değiştirdiğinizde sorun tamamen ortadan kalkabilir!

Panellerdeki Chipset ler çok akıllı değil ve Engine sistemleride bu konuda her datayı aynen doğru olarak okuyamıyor
    dolayısıyla gördüğünüz gibi çeşitli sorunlar çıkabiliyor her ne kadar panel HD bile olsa!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Kasım 2011; 21:34:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw bu Menülerin ben Türkçesini bilmiyorum
    böyle işler hep ingilizce olduğu için,ben bu tip cihazlarda Türkçelerini anlıyamıyorum!
    ne nedir diye tekrar ingilizcesine bakınca anlıyorum

++
    Daha öncede yazmıştım;bazı ayarlar veriyorum v.s ama illa bunu kullanacaksınız veya böyle olmalıdır
    diye bir ısrarım asla söz konusu değildir ve ayrıca hep şunu yazıyorum "zevkler-renkler" meselesi,yani herkes
    kafasına göre set edebilir paneli,yani bizim açımızdan belli bir durumu olsada bunlar çoğu kullanıcıya cansız/mat
    veya fazla natural v.s gelebilir!

Ayrıca bazı kişiler Vividçidir,her ne kadar çaktırmasalarda,onların yazdıklarından ben nasıl bir resim görmek
    istediklerini şak diye anlıyorum

Adam "Dynamic" Mode tan "FILM" izliyorsa,ben ona zaten settings veremem
    Yada verdiğim settingsi o çok karanlık ve cansız bulacaktır!

Samy D7/8 için settings hazırladım ve bunu şuanda yaklaşık 240/250 kişi kullanıyor ama bunların içinden
    bir kaç kişi berbat resim oluyor dedi (sanırım sayıları 4-5 kişi idi)

++

Can bey size mail attim kontrol eder misiniz acaba ?

• Hangi adrese attın??

Sanırım yine "canozy" olanda sorun var ve msg ları yine açamıyorum+ bazılarınıda yalnışlıkla sildim!

Yeniden gönder diğer adrese "ozyman20002001" olana

Birde Pany LCD 42E30 soran vardı,yoksa o senmiydin? ama konu Pany ise neden bu başlıktan sordun?
    ayrıca DH deki nick inide yazıver,çok fazla msg gelince karıştırıyorum
  • OK+cevapladım

-Pany yi unut(sadece 32/37 için ben OK verebilirim)

-Bütçen müsait ise 46/9705 de olabilir,tavsiyemdir!
    19m2 için 46 büyük olmaz!

Ancak sen "diğer özellikleri" öne çıkarırsan Samy olur o zaman daha sonrada LGE olur

++
    DH deki PM alışım kapalıdır!

Nedir senin bütçen??
  • Bu TV de 3D tecrübem ve sorunum,

Merhaba ben de pfl9705 kullanıcısıyım ve kesinlikle çok memnunum. TV'yi 3D olarak da izlemek istedim. Bu tvde 3 boyutlu izlemek için , klavuzunda ve reklam bilgilerinde 2 gözlük ve 1 transmitter içeren PTA02 3D kiti öneriliyordu. Ben de bu kiti alacaktım. Bu kitin fiyatı Ankara'da Kasım ortası itibariyle 360 (vatan)ile 440 (elektroword) arası değişiyordu. Biraz araştırınca kitin dışında PTA 516 gözlükler ve PTA 215 transmitterin de bu tv için uygun olduğunu öğrendim. Bu bilgiler philipsin web sitesinde mevcut. PTA 516 gözlükler önerilen kittekinden farklı olarak usb den şarz edilebiliyor. Asıl önerilen PTA 02 kitindeki gözlükler ise şarz edilemeyen türden ve daha pahalıya geliyor. Yani PTA02 kiti almak hiç mantıklı değildi. Ben de hepsiburadadan sipariş ettim. Gözlüklere 149’ar TL, vericiye 69 TL verdim.

Siparişlerim geldi. Bağlantıları hemen yaptım. PTA 516 gözlükler USB ile şarz edilebilir türden. Kitapçığında 3 saatte şarz olduğu ve 30 saat ömrü olduğu yazıyordu. Göstergesi yeşil olduğunda piller dolu oluyormuş. Ben de bu 1 saat sürmedi, piller kısmen dolu geliyor olmalılar. Gözlükler çok rahat, ağır değiller, gözlük kullanmama rağmen hiç rahatsızlık hissetmedim. Transmitterin montajı çok kolay oldu. Sadece yanında gelen ve TV nin 3D çalışmasını sağlayan yazılımı taşıyan USB yi takınca sadece dosyalar okunuyor diye bir uyarı aldım. Kitapçığında ise USB yi takın "succesfully installed" yani başarıyla yüklendi yazana kadar bekleyin diyordu. Birazda tırsarak uzun süre beklememe rağmen ekranda hiç bir değişiklik olmadı. Neyseki yüklenmiş. TV nin uzaktan kumandasındaki 3 renkli olan kısayol tuşuna basınca artık 2 farklı 3D seçeneği de geliyor. Birincisinde yan yana, alt alta, otomatik seçeneği var. Diğerinde ise 2D/3D seçeneği var. İndirdiğiniz 3D filme göre seçim yapılıyor. 3D olan filmleri (yan yana veya alt alta) 2D seçeneğinde gözlüksüz gayet güzel yüksek çözünürlükte izleyebiliyorsunuz. Güzel bir özellik yeni bir film çıktığında hem normalini hem de 3 boyutlusunu mu indereceğim diye tereddütlerim vardı. Şimdi sadece 3D indirip istersem normal olarak izleyebileceğim.

İzlediğim filmleri çok başarılı buldum. Kitapçığında ideal izleme mesafesi TV nin yüksekliğinin 3 katı diyor ama bence en etkili mesafe 1 metreydi. Yakından izleyince çok etkileyiciydi. En iyi, yan yana iki görüntünün yer aldığı 3D filmleri beğendim. TV'den 3D ayarından yan yana seçimini yapınca görüntü çiftken üstüste biniyor, gözlük takınca 3 boyutlu hale geliyor. Ancak en büyük sorun alt yazılarda oldu. Bir media player ile filmleri izliyorum. Genelde filmler mkv formatında ve boyutları 4 ile 20 GB arasında filmler ama alt yazılar bir türlü filmlere oturmadı. Yazının bir kısmı sağda bir kısmı solda, ve karakterler çok büyük. Bu sorunu aşabilirsem herkeze kesinlikle tavsiye edeceğim. Tabi kendi indirdiğim filmleri izlediğim için bu sorunla karşılaşıyorum. Blu-ray’i olan ve 3D film satın alacak olanlar çok keyif alacaklardır.

Alt yazı sorununu ben nasıl çözebilirim, fikri olanlar paylaşabilirlerse sevinirim.

• şu siteye bir göz atmanızı öneririm

http://3daltyazi.com/
  • yada en iyisi 50 lik bir klasik plazma alıp bekelemek mi acaba.
  • Darty'den TV'yi aldık da yanında transmitter ve gözlük gelmedi. kasım sonu aralık başı dediler , bakalım bir hafta daha beklerim gelmezse bir daha ararım adamları.
    Merak ediyorum 3D performanısını
  • albanı..tırtıklanma atlama gıbı ıste aynı seyı soylemeye calıstım..tv yayınlarında bu sorun yok medıa playerdan olacagını dusunduyorum ve perfect natural motıonu maxımum yaptıgımda bu sorunun gıttıgını farkettım..sımdı bır sıkıntı yok tessekurler..farmer senın media playerın markası nedır..bende ezcool hd box var ama sanırım bu medıa playerlar 3d oynatmıyor gercek anlamda..half sbs denılen 3d lerı acıyor bıldıgım kadarıyla..sen 3d yı nasıl ızlıyorsun half sbsımı..half sbs begendıysen gercek 3d daha ıyı olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

albanı..tırtıklanma atlama gıbı ıste aynı seyı soylemeye calıstım..tv yayınlarında bu sorun yok medıa playerdan olacagını dusunduyorum ve perfect natural motıonu maxımum yaptıgımda bu sorunun gıttıgını farkettım..sımdı bır sıkıntı yok tessekurler..farmer senın media playerın markası nedır..bende ezcool hd box var ama sanırım bu medıa playerlar 3d oynatmıyor gercek anlamda..half sbs denılen 3d lerı acıyor bıldıgım kadarıyla..sen 3d yı nasıl ızlıyorsun half sbsımı..half sbs begendıysen gercek 3d daha ıyı olacaktır..

Arkadaş "tırtıklanma" efekti="jaggies" dediğimiz merdiven gibi görünmedenmi bahsediyorsun?>>pixellerin yapısı ve ölçüsüyle
    ilgili olarak özellikle diagonal hatta görülen merdiven efekti v.s veya buna benzer,diagonal olmasa bile düz hatta bile olan
    olabilen tırtklanma v.s kısaca bu olay ile atlama-takılma v.s olayının hiç bir ilişkisi yoktur

Sen sanırım judder/drop-out tarzı bir takılma ileri atlama v.s sıkıntısından bahsediyorsun?

-İlk etapta MPlayer dan çıkış frekansını ayarlayacaksın;her panel bazı ext.cihazlardan gelen sinyalleri bu
    konuda doğru işleyemez;veya tam tersi MPlayer bu konuda(özellikle 1920 lerde)resmi iyi işleyemez v.s

Ben MPlayer ını tanımıyorum ama bunun çıkış değerleri ayarı varmıdır 50/60/24Hz olarak veya nasıl bir çıkış
    ayarı vardır veya sen buradan ayar yaptınmı??? ayrıca ayar yapsanda,bu ayar tutmayabilir

Sen bana hangi içerik olduğunu örneğin bildir;1920x1080pixel ve nedir Fps değeri??

Kısaca burada içeriğede bağlı olarak bahsettiğin sorunlar olur/olabilir,örneğin ben sadece Music-Clip indiririm
    ama bazen öyle parçalar oluyor PC den bunları adam gibi açıp işleyemiyorum,sonrada aynen siliyorum belliki kaynak
    iyi değil v.s

Sorunu çoğu insan özellikle ext.cihaz bağlantılardan Panelde arıyorlar ama bu yanlış,siz sorunu en son panelde
    arayacaksınız

>>SD&HDTV yayınlarda zaten bu bahsettiğiniz sorunlar çok büyük genelde olmaz!! veya olursa Hıza bağlı olarak
    bazı içeriklerde olur!

>>Senin durumunda PNM High yapmak aslında tam doğru çözümü değildir,ama bu şekilde izlerken kafan takılmıyorsa
    aynen öyle devam et

Ama sana tavsiyem MPlayer dan çıkış frekansını örneğin AUTO varsa burada bırakma ve içeriğe göre ayarlar
    örneğin 1920x1080(i veya p) 25/50/60/24/30 v.s hangisi ise birde tam buna uygun Manual ayarla çıkışı!!

>>PNM aslında "sanal" bir düzeltmedir!! tavsiye edilen bir uygulama değildir ama maalesef paneller(Engine)yeterince
    hızlı olmadığı için;böyle hileler gerekiyor(virtual-frame-adding gibi) bunlarda resmin hem original formatını(kalite
    ve çekim tekniği açısından)bozuyor hemde yapay resim haline gitirmektedir(neyseki bunu çoğu insan ya bilmiyor yada
    anlamıyor)

++

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.