Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: indiana79

arkadaslar hdmi 1,4 kablo aldım..tvıyı duvara monte etıgım ıcın 1,4 çıkısının hangısı oldugun goremıyorum..tv nın hangı tarafında dıye sormak ıstıyorum fakat daha anlasılır olabılmesı ıcın tv nın yandakı usb sının tarafından bakılarak ne tarafta oldugunu soyleyebılırmısınız..3 tane hdmı var hangısı 1,4..

Bulabildiniz mi hangi girişin HDMI 1.4 olduğunu? Ben baktım ama hiç bir girişin üzerinde bununla ilgili bir ibare yok. Alttaki resim bizim cihazın girişlerini gösteriyor. Sadece tek bir girişin üzerinde "arc" diye belirtmiş. Bunun anlamı nedir, bilen arkadaş var mıdır içimizde?

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU]

• Yeni Model tüm panellerin artık HDMI portları 1.4 desteklidir!!

Sen tam hangi işlemi yapacaksın veya neyi soruyorsun 1.4 için??

++
    ARC(Audio Return Channel) HDMI port-1 dedir;AVR kullanıyormusun bunun için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Yeni Model tüm panellerin artık HDMI portları 1.4 desteklidir!!

Sen tam hangi işlemi yapacaksın veya neyi soruyorsun 1.4 için??

++
    ARC(Audio Return Channel) HDMI port-1 dedir;AVR kullanıyormusun bunun için?

Mesajım vesilesiyle sizinle müşerref olmaktan memnuniyet duydum sevgili albani arkadaşım. 1.4 portlarla ilgili soruyu indiana79 arkadaşımız sormuştu, bilmiyorum ne için kullanacağını, ben sadece kendisine yardımcı olmaya çalıştım.

Fakat bu arada ben de merak ettim ARC nedir, AVR ne demektir? Biraz açıklar mısınız?

Teşekkürlerimizle.
  • fınans ve albanı tessekurler..resım faydalı oldu..albanı 11,4 baglantının daha yuksek cozunurluk verdıgnı duydum..aslında bızım medıa playelrar bun nekadar destekler oda malum fakat elımde 1,4 kablo vardı takmısken 1,4 ten takım medıa playerı belkı azda olsa faydası olur dedım..gelelım tırtıklanma efektıne..merdıven efektını demıyorum..atlama gıbı denılebılır..ama dedıgım gıbı pm naturalı max yaptıgımda bunun mınımum sevıeyey ındıgını gordum.suanda rahatsız edıcı bır durum yok..fakat konu acılmısken sorım..medıa playeırn cıkıs frekansı dedıgın sey nedır..nerden gorebılırım bu ayarı medıa playerın menusundenmı..ben 1080 p fılm ızlıyorum sıkıstırılmıs mkv formatında 10 gb lık fılmler ortaalama..tv den bır ayar medıa playerdan baska bır ayarmı yapmam gereıyor..bırde medıa playerdan 60 hz ı secıyorum 1080 p 50 hz var 1080p 60 hz var..sanırım 60 daha hızlı ve guzel oluyor o yuzden 1080 p 60 hz e ayarladım medıa playerı ve butun fılmlerı bu sekılde ızlıyorum..daha ıyı bır onerın varsa onu denim..

• Arkadaşlar bugün televizyonumu servisten gelip aldılar. Genel merkeze götürüp detaylı inceleme yapacaklarmış. Hem bluring (bulanıklık) hemde hatalı pixel sorunu için. Sonucu burada bildireceğim.

Bazı arkadaşlarımızın da açıkladığı gibi bu fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi tv şu an için budur. Haftasonu MM'a gidip tek tek tvleri inceledim. Bu tvde karşılaştığım bluring, trailing v.b. sorunlardan maalesef hepsinde var. Çalışan arkadaşlar yayını çok bölüyoruz ondan oluyor dese de artık durumu biliyorum. Sanıyorum bu iş biraz dikkat meselesi. Aynı zamanda kullandığınız yayın kaynağı, bağlantı yaptığınız kablo dahi önemli.

Can abi ayarları yazmış ama bende şu sitede bir inceleme buldum ve bir ayar önerileri var.

www.flatpanelshd.com
    Philips 9705H review - FlatpanelsHD
    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1291289229

Picture preset: Custom
    Contrast 48
    Color: 50
    Brightness: 50
    Sharpness: 0
    Noise reduction Off
    Tint Custom
    Perfect Natural Motion Off
    400 Hz Clear LCD On/Off
    Super resolution Off
    Perfect Contrast Off
    Dynamic backlight Best picture
    MPEG artefact reduction Off
    Gamma -1
    R Gain 121
    G Gain 105
    B Gain 92
    Light sensor On/Off

Ayarları sıfırlamak için menüde reset seçeneği bulunuyor. Yani tüm ayarları değil sadece seçtiğiniz modun ayarlarını sıfırlıyor.

• @finans

-Piyasada satılan 1.4 diye kabloların kaç tanesi 1.4 meçhul takılmayın böyle şeylere,1.0 kabloda
    işinizi görür,ayrıca her gördüğünüz kablo 1,3/1,4 diye geçiyor ama bunlar "sertifikasız" ürünlerdir,
    Çin işi hepsi!

-1,4 için yeterli DATA yok sayılır bugün için!

A-"ARC"(AudioReturnChannel);örneğin paneli yeni nesil ve "ARC/1,4 destekli"(böyle olması şarttır AVR nin) kısaca Amfi
    dediğimiz bir AVR(Audio-Video Receiver)cihazı ile kullandığınız zaman;ext.cihazdan(PS3/BD/Xbox v.s)1080 içeriklerde;
    HDMI kablo ile AVR bağlarsınız ve AVR den panelede yine HDMI kablo ile bağladığınız zaman;AVR deki Ses sistemi
    için ayrıca ilave bir Optical/Coaxial kablo kullanmanıza gerek kalmaz!!

Ext.cihazdan gelen Audio-Video sinyali AVR de işlenir ve Audio siyanli oradan işlenerek Speaklara gider;video sinyali
    ise panele gider!

B-Bir diğer işlevi ise;örneğin panelin dahili Tunerlerini(Analog&Digital DVB-T/C/S gibi)kullanıyorsanız ve bir AVR sisteminiz
    varsa bu defa paneldeki ARC portu ile AVR deki ARC arasında yine HDMI kablo ile ilave bir Optical kablo kullanmadan
    AV sinyallerinin taşınması ve işlenmesi v.s içindir

C-ARC de kısaca aynı kablo üzerinden(HDMI)Audio+Video veya ilerde gelecek olan Ethernet datası gibi çok daha fazla
    band genişliği isteyen çeşitli uygulamaların tek bir kablo ile "karşılıklı" olarak veri transferine olanak sağlamasıdır!

++

@indiana

yaw senin şu panelin ben çıplak bir gözle görsem şak diye ne demek istediğini anlayacağım ve sorunuda çözeceğim(tabi
    panel buna ne kadar müsaade eder veya MPlayer mi dandik onuda anlarız)

sen hala "tırtıkta" kalmışsın kardeşim!
    senin sıkıntın bu değil,judder/drop-out tan bahsediyorsun;yani hemen herkesin bir şekilde yaşadığı ve özellikle MPlayer
    kaynaklı sıkıntıdan(şayet indirdiğin içerikte bir sakat durum yoksa!!)oluşan sorundur bu!

MPlayer ını bilmiyor vede tanımıyorum ama bunun ayarlarında olması gerek bazı değerler
    720p/1080i-p/576p v.s gibi ayrıca FPS değerleride olabilir 24/25/30/50/60Hz gibi,ben bilmiyorumki
    senin cihazda bunlar varmı(panelde olmaz bunlar,MPlayer Menüsünden iyice incele mutlaka olması gerekiyor
    az karıştır menüyü)

Ayrıca zaten son cümlenden anladığım kadarıyla bunu bir şekilde cihazdan ayarlamışsın!

Sana daha öncede yazmıştım;1080p/60Hz seç diye(genelde böyle yapınca düzelir!!)

Örneğin bahsettiğin MKV nin 1920x1080 den sonraki HZ değeri nedir(içerikten bahsediyorum)
    org.24Hz ise bunu o cihaz adam gibi işleyemez!!! örneğin 24Hz ise ve panel bu defa çuvallıyorsa o zaman
    cihazdan 60 seçeceksin(veya 50Hz de denersin)

++

• albani 1080 p ve 60 hz ızlıyorum demıstım evet cıhazın kendı ayarında var bu..tv de boyle bır ayar yok orası tamam...pekı fılmın yanı mkv nın kac hz oldugunu nerden anlayabılıyoruz..
  • Arkadaşlar 3D gözlük almaya karar verdim araştırmada yaptım ufak çaplı fakat karar veremedim birtane PTA03 diye bir gözlük var pille çalışan PTA02 KİT inde olan gözlükler bunlar ve bir diğer seçenek ise yeni çıkan 2011 seri sarjlı PTA516 ki bu gözlük 9706 ile kullanılabiliyor fakat PTA03 bu tv ile kullanılamıyor daha eski model olduğu için sordum bi kaç yere arasında fark olmayacagını soyledıler ama pta516 nın kutusunda 9705 i desteklediği aktif oyun modunda ise 9706 ve bir model daha vardı onu destekleği yazıyordu yani bu oyun modu neyse pta516 9705 te bunu çalıştırmıyormu ? buna karşın pta03 9705 i destekliyor 9706 yı desteklemiyor bu kafamı karıştırdı nasıl olurda bunlardan biri iki tv yide destekliyor diğeri sadece tek modeli destekliyor

pta02 kitinde transmitter ve wifi adaptör mevcut 2 adet gözlük ... 499 tl wifi adaptör 9705 te ihitiytac duymıyıcagım bir parca..
    pta 516 lar bir adet gözlük fiyatı 170 lira civarı ve transmıtter ayrı satın alınıcagından 70 tl de onun fiyatı var sizce hangi gözlüğü almalıyım sizce bunlar arasında ki fark sadece birinin pilli diğerinin şarjlı olmasımı yoksa başka bir spesifik fark mevcutmu anlayan arkadaşlardan rica ediyorum doğru karar hangisi ?

bu arada daha önce belirtmiştim ama yine belirtiyim bendeki tv 46pfl9705h ...

• PTA02 kitinde wi-fi yok, yazilim guncelleme icin bir usb stick var. Aktif oyun modu oyun konsollarinda ayni ekrana bakan iki kisinin ayri goruntuler gormesini saglayan bir teknoloji, gozu cok yordugu soyleniyor. Ben butunlesik pillerden cok cektim, dolayisiyla 516 yerine pilini degistirebilecegim pta02 aldim, gayet memnunum. Piller 200 saat kadar gidiyor.
  • Zaruri durumlar hariç, şarj edilebilir şekilde kullanılan cihazlara pek sıcak bakmıyorum.Diğer markalarda dahil bu tip şarjlı gözlüklerde aynı cep telefonlarında olduğu gibi kalitesinede bağlı olarak zamanla şarj etmede sıkıntılar olabileceğini ve izleme süresinin kısalabileceğini unutmamak gerekir.Pilli gözlükte böyle sıkıntılar yok, yedek pil bulundurmak iyi oluyor.Ayrıca pil zayıflayınca gözlük (Pta02/03) pırpır ederek uyarı veriyor.
  • Cevaplar icin cok tesekkur ediyorum .. Kafamdaki soru tam olarakta buydu yani tek farki sarj .... Pil olayimi yoksa teknik bi fark varmi oyun modunu bilmiyordum mesela bu modu ikiside destekliyecekmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Zaruri durumlar hariç, şarj edilebilir şekilde kullanılan cihazlara pek sıcak bakmıyorum.Diğer markalarda dahil bu tip şarjlı gözlüklerde aynı cep telefonlarında olduğu gibi kalitesinede bağlı olarak zamanla şarj etmede sıkıntılar olabileceğini ve izleme süresinin kısalabileceğini unutmamak gerekir.Pilli gözlükte böyle sıkıntılar yok, yedek pil bulundurmak iyi oluyor.Ayrıca pil zayıflayınca gözlük (Pta02/03) pırpır ederek uyarı veriyor.

Bence şarjlı gözlüğün tek problemi tam filme başlayacakken şarjın unutulmuş olmasıdır. Sonra şarj etmeyi bekle!!
  • Cevaplar icin cok tesekkur ediyorum. Demek istedigimde tam olarak buydu aralarindaki fark sarj....pil olayindanmi ibaret mesela oyun modunu simdi ogrenmis oldum ne anlama geldigini bu iki gozlukte bunu destekleyecekmi ? Birde neden aralarinda buladar fiyat farki var pta02-03 cok daha pahali daha eski olmasina rahmen kutu icerigi diyicem icindede bisey yok elle tutulur soyle ifade ediyim usb yi gectik iki gozluk ve transmitter kaldi geriye transmitterin fiyatida 70 80 tl bisey ... Bunu paket 500tl .. yani demek istedigim bu pta 516 iki gozluk ve transmitter 370 liraya mal oluyor hem yeni gozluk hemde sarjli buna rahmen daha ucuz benim bildigim samsunglarda sarjlilar daha pahaliydi bunda niye tersi bi durum var ?
  • Sevgili Albani kardeşim Tv nin servis menüsüne girip karıştırmak elbette çok tehlike arz eden bir durumdur. Ancak yine de servis menüsüne nasıl girileceğine dair bilgimiz olsa iyi olur.En azından ne kadar süre çalıştığını öğreniriz.Servis menüsüne hangi şifreyle girildiğini biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Orijinalden alıntı: DFX

quote:

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanayhan

Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.
    Bu fiyat nasıl? Daha uygun fiyat bilgisi olan var mı?

Media Markt'tan pazarlık ile 2.900 TL'ye transmitter ve 2 gözlük hediyesi ile alabilirsiniz.

Media Markta gözlükler ile birlikte 3500 tl olmuş. Benim bildigim media Markta pazarlık olmaz.

Ben de 6 ay öncesine kadar senin gibi düşünüyordum.Ancak Dyson elektrik süpürgesi,Sony video kamera,PS3 ve son olarakta 3.449 TL fiyatı olan Philp.9705'i 2.899 TL/10 taksit + 2 gözlük+transmitter hediyesi ile aldım.
    Anlayacağın tecrübe ile sabit

arkadasım bu ürünleri pazarlık yaparak hangi media marktan aldın .birşey alacaksam media markt ilk baktığım yerlerden birisi.gerekirse bende pazarlık yaparım.acaba her şubede pazarlık yapılabilirmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Zaruri durumlar hariç, şarj edilebilir şekilde kullanılan cihazlara pek sıcak bakmıyorum.Diğer markalarda dahil bu tip şarjlı gözlüklerde aynı cep telefonlarında olduğu gibi kalitesinede bağlı olarak zamanla şarj etmede sıkıntılar olabileceğini ve izleme süresinin kısalabileceğini unutmamak gerekir.Pilli gözlükte böyle sıkıntılar yok, yedek pil bulundurmak iyi oluyor.Ayrıca pil zayıflayınca gözlük (Pta02/03) pırpır ederek uyarı veriyor.

Bence şarjlı gözlüğün tek problemi tam filme başlayacakken şarjın unutulmuş olmasıdır. Sonra şarj etmeyi bekle!!

Cevaplar icin cok tesekkur ediyorum. Demek istedigimde tam olarak buydu aralarindaki fark sarj....pil olayindanmi ibaret mesela oyun modunu simdi ogrenmis oldum ne anlama geldigini bu iki gozlukte bunu destekleyecekmi ? Birde neden aralarinda buladar fiyat farki var pta02-03 cok daha pahali daha eski olmasina rahmen kutu icerigi diyicem icindede bisey yok elle tutulur soyle ifade ediyim usb yi gectik iki gozluk ve transmitter kaldi geriye transmitterin fiyatida 70 80 tl bisey ... Bunu paket 500tl .. yani demek istedigim bu pta 516 iki gozluk ve transmitter 370 liraya mal oluyor hem yeni gozluk hemde sarjli buna rahmen daha ucuz benim bildigim samsunglarda sarjlilar daha pahaliydi bunda niye tersi bi durum var ?

• arkadaslar bende 3 yıldır philips 42pfl9603 kullanıcısıyım.benim renk ayarlarım şöyle

kontrast-75

renk-55

parlaklık-60

dün eve gidince albani ustanın verdiği değerleri girip deneme yaptım.sonuç siyah ağırlıklı bir görüntü oldu.ve renkler cansız çok koyu bir görüntü.sanırım bu renk ayarları tv ler farklı model olduğu için bende işe yaramadı.

albani ustadan ricam mümkünse zamanını almayacaksa philips 42pfl9603 için kontrast renk ve parlaklık ayarı tavsiye ederse sevinirim birde albani usta mesleğinzii çok merak ediyorum
  • Cevap için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen-1970

Sevgili Albani kardeşim Tv nin servis menüsüne girip karıştırmak elbette çok tehlike arz eden bir durumdur. Ancak yine de servis menüsüne nasıl girileceğine dair bilgimiz olsa iyi olur.En azından ne kadar süre çalıştığını öğreniriz.Servis menüsüne hangi şifreyle girildiğini biliyor musunuz?

Ben prensip olarak bu bilgiyi vermiyorum dostum

Bunu kendin araştırıp bulacaksın!

++
    Sana tavsiyem,Forumda herkesin "marifet" gibi verdiği veya baktığı SM den dolayı bana çok
    fazla sıkıntı durumu geliyor,seni uyarayım!

Senin panelin TFT-LCD;bu panellerde teşhir/sıfır hiç farketmez,kaldıki 300/500/1000KM bile olsa!!

Sen sadece panelinin genel durumu(özellikle fiziki) hemde resim kalitesi çalışması v.s v.s de bir
    sorun varmı buna bakacaksın;zaten böyle bir şey olsaydı,bugüne kadar hem kendin görür hemde
    buraya yazardın

Bence takılma böyle ayrıntılara ve panelinin keyfini sür

++

• quote:

Orijinalden alıntı: victorybicer

arkadaslar bende 3 yıldır philips 42pfl9603 kullanıcısıyım.benim renk ayarlarım şöyle

kontrast-75

renk-55

parlaklık-60

dün eve gidince albani ustanın verdiği değerleri girip deneme yaptım.sonuç siyah ağırlıklı bir görüntü oldu.ve renkler cansız çok koyu bir görüntü.sanırım bu renk ayarları tv ler farklı model olduğu için bende işe yaramadı.

albani ustadan ricam mümkünse zamanını almayacaksa philips 42pfl9603 için kontrast renk ve parlaklık ayarı tavsiye ederse sevinirim birde albani usta mesleğinzii çok merak ediyorum

Kardeş o senin panel ile bu 9xx serisi çok farklı ve elbette aynı ayarlar "olmayacaktır"!!

Senin panel 2008 Model ve onun SW/SM v.s tamamen farklıdır!
    Modül(Panel) bile farklıdır!

Bende geçmişte o değerler vardı ama şimdi yok

Sana tavsiyem Backlight seviyesinden işe başla

Sen ayrıca vividçimisin yoksa natural-soft/mat bir resimmi seviyorsun;buda çok önemlidir!

Hangi mode için soruyorsun örneğin ;Movie/Natural/Standard v.s veya hangi içeriklerde görün
    koyu ve karanlık v.s?

Sırasıyla;Contrast/Brightness/Colour ayarını yap;ama bunlar Movie modta farklı olacaktır,ben modeli unuttum
    şimdi örneğin Default a dönme varsa özellikle Movie modu Default yap birde öyle bak veya hangi
    modları ayar yapıyorsun?

Benim verdiğim yeni 9xx serisi settingslerini bildiğim kadarıyla(forumdan ve dışardan 50/60 kişi kullanıyor,
    bir kaç kişi hariç ki bunlarda vividçilerdir,herkes kullanıyor ve memnun!)

Senin Contrast çok düşük 80/85 ile başla!!
    Renk yine fazla 45/50 dene
    Bright.ise yine yüksek 45/50 dene

++

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.