Şimdi Ara

PHILIPS 9 SERISI KULLANICILARI [ANA KONU] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.673
Cevap
13
Favori
157.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: victorybicer

arkadaslar bende 3 yıldır philips 42pfl9603 kullanıcısıyım.benim renk ayarlarım şöyle

kontrast-75

renk-55

parlaklık-60

dün eve gidince albani ustanın verdiği değerleri girip deneme yaptım.sonuç siyah ağırlıklı bir görüntü oldu.ve renkler cansız çok koyu bir görüntü.sanırım bu renk ayarları tv ler farklı model olduğu için bende işe yaramadı.

albani ustadan ricam mümkünse zamanını almayacaksa philips 42pfl9603 için kontrast renk ve parlaklık ayarı tavsiye ederse sevinirim birde albani usta mesleğinzii çok merak ediyorum

Kardeş o senin panel ile bu 9xx serisi çok farklı ve elbette aynı ayarlar "olmayacaktır"!!

Senin panel 2008 Model ve onun SW/SM v.s tamamen farklıdır!
    Modül(Panel) bile farklıdır!

Bende geçmişte o değerler vardı ama şimdi yok

Sana tavsiyem Backlight seviyesinden işe başla

Sen ayrıca vividçimisin yoksa natural-soft/mat bir resimmi seviyorsun;buda çok önemlidir!

Hangi mode için soruyorsun örneğin ;Movie/Natural/Standard v.s veya hangi içeriklerde görün
    koyu ve karanlık v.s?

Sırasıyla;Contrast/Brightness/Colour ayarını yap;ama bunlar Movie modta farklı olacaktır,ben modeli unuttum
    şimdi örneğin Default a dönme varsa özellikle Movie modu Default yap birde öyle bak veya hangi
    modları ayar yapıyorsun?

Benim verdiğim yeni 9xx serisi settingslerini bildiğim kadarıyla(forumdan ve dışardan 50/60 kişi kullanıyor,
    bir kaç kişi hariç ki bunlarda vividçilerdir,herkes kullanıyor ve memnun!)

Senin Contrast çok düşük 80/85 ile başla!!
    Renk yine fazla 45/50 dene
    Bright.ise yine yüksek 45/50 dene

++

abi sana bir mail gönderdim, rica etsem bakabilirmisin?

• quote:

quote:

arkadaslar bende 3 yıldır philips 42pfl9603 kullanıcısıyım.benim renk ayarlarım şöyle

kontrast-75

renk-55

parlaklık-60

dün eve gidince albani ustanın verdiği değerleri girip deneme yaptım.sonuç siyah ağırlıklı bir görüntü oldu.ve renkler cansız çok koyu bir görüntü.sanırım bu renk ayarları tv ler farklı model olduğu için bende işe yaramadı.

albani ustadan ricam mümkünse zamanını almayacaksa philips 42pfl9603 için kontrast renk ve parlaklık ayarı tavsiye ederse sevinirim birde albani usta mesleğinzii çok merak ediyorum

Kardeş o senin panel ile bu 9xx serisi çok farklı ve elbette aynı ayarlar "olmayacaktır"!!

Senin panel 2008 Model ve onun SW/SM v.s tamamen farklıdır!
    Modül(Panel) bile farklıdır!

Bende geçmişte o değerler vardı ama şimdi yok

Sana tavsiyem Backlight seviyesinden işe başla

Sen ayrıca vividçimisin yoksa natural-soft/mat bir resimmi seviyorsun;buda çok önemlidir!

Hangi mode için soruyorsun örneğin ;Movie/Natural/Standard v.s veya hangi içeriklerde görün
    koyu ve karanlık v.s?

Sırasıyla;Contrast/Brightness/Colour ayarını yap;ama bunlar Movie modta farklı olacaktır,ben modeli unuttum
    şimdi örneğin Default a dönme varsa özellikle Movie modu Default yap birde öyle bak veya hangi
    modları ayar yapıyorsun?

Benim verdiğim yeni 9xx serisi settingslerini bildiğim kadarıyla(forumdan ve dışardan 50/60 kişi kullanıyor,
    bir kaç kişi hariç ki bunlarda vividçilerdir,herkes kullanıyor ve memnun!)

Senin Contrast çok düşük 80/85 ile başla!!
    Renk yine fazla 45/50 dene
    Bright.ise yine yüksek 45/50 dene

++

aşırı parlak görüntüleri sevmem daha doğal rekleri seviyorum.mesela samsungun rekleri bana hep makjaj yapmış insan gibi gelir.

yani sinema modunun orjinal ayarlarını değiştir deneme yap diyorsun

• @victor

Birde şu başlığa bak;
    http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/tm.htm

-"FILM" için olan set.ile standard SD&HDTV set.leri farklıdır!!!

Sana en azından FILM için Cinema Mode ve diğer içerikler içinde Standard mod lazım

Genelde üreticiler Cinema(Movie)Mode;Default değerlerini oldukça düzgün yaparlar,ama insanlar FILM
    izlemesini panelde pek bilmiyor ve bunları değiştirip,çok parlak/canlı/sature v.s haline getiriyorlar,
    yani kişinin zevki böyle ise veya gözüne böyle daha iyi geliyorsa bunada bir şey diyemem+
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen-1970

Sevgili Albani kardeşim Tv nin servis menüsüne girip karıştırmak elbette çok tehlike arz eden bir durumdur. Ancak yine de servis menüsüne nasıl girileceğine dair bilgimiz olsa iyi olur.En azından ne kadar süre çalıştığını öğreniriz.Servis menüsüne hangi şifreyle girildiğini biliyor musunuz?

Ben prensip olarak bu bilgiyi vermiyorum dostum

Bunu kendin araştırıp bulacaksın!

++
    Sana tavsiyem,Forumda herkesin "marifet" gibi verdiği veya baktığı SM den dolayı bana çok
    fazla sıkıntı durumu geliyor,seni uyarayım!

Senin panelin TFT-LCD;bu panellerde teşhir/sıfır hiç farketmez,kaldıki 300/500/1000KM bile olsa!!

Sen sadece panelinin genel durumu(özellikle fiziki) hemde resim kalitesi çalışması v.s v.s de bir
    sorun varmı buna bakacaksın;zaten böyle bir şey olsaydı,bugüne kadar hem kendin görür hemde
    buraya yazardın

Bence takılma böyle ayrıntılara ve panelinin keyfini sür

++

Teşekkürler...sen diyorsan doğrudur.Tv de görüntü,renk ayarlarında hiç bir problem yok...saygılar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drmert

quote:

Orijinalden alıntı: DFX

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayhanayhan

Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.
    Bu fiyat nasıl? Daha uygun fiyat bilgisi olan var mı?

Media Markt'tan pazarlık ile 2.900 TL'ye transmitter ve 2 gözlük hediyesi ile alabilirsiniz.

Media Markta gözlükler ile birlikte 3500 tl olmuş. Benim bildigim media Markta pazarlık olmaz.

Ben de 6 ay öncesine kadar senin gibi düşünüyordum.Ancak Dyson elektrik süpürgesi,Sony video kamera,PS3 ve son olarakta 3.449 TL fiyatı olan Philp.9705'i 2.899 TL/10 taksit + 2 gözlük+transmitter hediyesi ile aldım.
    Anlayacağın tecrübe ile sabit

arkadasım bu ürünleri pazarlık yaparak hangi media marktan aldın .birşey alacaksam media markt ilk baktığım yerlerden birisi.gerekirse bende pazarlık yaparım.acaba her şubede pazarlık yapılabilirmi.

Adana M1 MM,Adana Optimum MM.
    Her iki şubeden de değişik ürünleri etiket fiyatının bir hayli altına satın aldım.
    Alacağınız ürünü araştırın.Eğer bimeks,teknosa,darty,electroworld vb. gibi yerlerde daha uygun bir fiyat gördüyseniz pazarlık yapınız.

• @pape

Cevapladım+ birilerinin Gazına gelme!!
  • eee eleman 3 d hangı gozlugu alım demiş hemen başka konuya sıcramıssınız..bu sayfada cozuelmeyen en buyuk konu suanada kadar 9 sayfa oldu 3d..arkadasın sordugu soruyu bende merak ettım..bı ekranda ıkı kısının oyun oynaması ozellıgını nette gormustum..bu tv de bu ozellık varmı ve pta 02 veya 03 veya 516 gozluıklerın hepsıyle bu aynı ekranda iki oyuncu olayı oluyormu..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba 46PFL9705 vatanda 3191 tl fiyatla satılıyor. Gözlük hediyesi yok galiba.

Media Markt'tan pazarlık ile 2.900 TL'ye transmitter ve 2 gözlük hediyesi ile alabilirsiniz.

Media Markta gözlükler ile birlikte 3500 tl olmuş. Benim bildigim media Markta pazarlık olmaz.

Ben de 6 ay öncesine kadar senin gibi düşünüyordum.Ancak Dyson elektrik süpürgesi,Sony video kamera,PS3 ve son olarakta 3.449 TL fiyatı olan Philp.9705'i 2.899 TL/10 taksit + 2 gözlük+transmitter hediyesi ile aldım.

arkadasım bu ürünleri pazarlık yaparak hangi media marktan aldın .birşey alacaksam media markt ilk baktığım yerlerden birisi.gerekirse bende pazarlık yaparım.acaba her şubede pazarlık yapılabilirmi.

Her iki şubeden de değişik ürünleri etiket fiyatının bir hayli altına satın aldım.
    Alacağınız ürünü araştırın.Eğer bimeks,teknosa,darty,electroworld vb. gibi yerlerde daha uygun bir fiyat gördüyseniz pazarlık yapınız.

pazarlık yaparken mesela şu ürün şu mağazada 5 lira sizde 6 lira sizde 5 verirseniz alırım mı diyorsunuz yoksa şu ürün 4 liraya olur mu olursa alırım mı diyorsunuz.

• quote:

@victor

Birde şu başlığa bak;
    http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/tm.htm

-"FILM" için olan set.ile standard SD&HDTV set.leri farklıdır!!!

Sana en azından FILM için Cinema Mode ve diğer içerikler içinde Standard mod lazım

Genelde üreticiler Cinema(Movie)Mode;Default değerlerini oldukça düzgün yaparlar,ama insanlar FILM
    izlemesini panelde pek bilmiyor ve bunları değiştirip,çok parlak/canlı/sature v.s haline getiriyorlar,
    yani kişinin zevki böyle ise veya gözüne böyle daha iyi geliyorsa bunada bir şey diyemem+

albani usta 9603 ümde oto ayarlar var ekrana resimler geliyor.resimler 2ye bölük vaziyette hangisi hoşunuza gidiyorsa seçin diyor.böyle 5-6 farklı resim geliyor ayar için ve sonuçta kendisi renk,kontrast.vb bircok ayarı yapıyor.bu şek,lde iyi sonuç alınırmı sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

eee eleman 3 d hangı gozlugu alım demiş hemen başka konuya sıcramıssınız..bu sayfada cozuelmeyen en buyuk konu suanada kadar 9 sayfa oldu 3d..arkadasın sordugu soruyu bende merak ettım..bı ekranda ıkı kısının oyun oynaması ozellıgını nette gormustum..bu tv de bu ozellık varmı ve pta 02 veya 03 veya 516 gozluıklerın hepsıyle bu aynı ekranda iki oyuncu olayı oluyormu..

Çözülemeyen tarafı yok yahu. Piyasada 3d standart neyse bu televizyon da onu veriyor işte. Oyun kısmını bilmiyorum açıkçası, Philips müşteri hizmetlerinin de bilmediğine kalıbımı basarım.

Geçen gün sırf meraktan yine gittim Media Markt'ta şu çok bahsedilen pasif gözlüklü LG'yi hem de LG'nin kendi 3d demosuyla bayağı bir seyrettim, benim tv'den çok çok daha fazla crosstalk vardı. TV'nin altından üstünden baktım pek bir şey değişmedi. Bu teknoloji oturana dek bayağı vakit var anlaşılan, çok bel bağlamamak lazım, hiç biri diğerinden mucizevi şekilde üstün değil.

Gözlüklerde alırken bana seçenek sunulduğu için ben de dediğim sebeplerden pilli olanını tercih ettim, para verilip alınacaksa en ucuzu hangisiyse onu almak elbette daha mantıklı, atla deve değil neticede, büyük ihtimalle aynı gözlük üzerinde ufak oynamalar. Trasmitterlarının da bire bir aynı olduğunu düşünüyorum zaten.

edit: baktım, evet aynıymış. PTA02 ile PTA 516 gözlükler aynı transmitter ile çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarar -- 30 Kasım 2011; 15:53:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: indiana79

eee eleman 3 d hangı gozlugu alım demiş hemen başka konuya sıcramıssınız..bu sayfada cozuelmeyen en buyuk konu suanada kadar 9 sayfa oldu 3d..arkadasın sordugu soruyu bende merak ettım..bı ekranda ıkı kısının oyun oynaması ozellıgını nette gormustum..bu tv de bu ozellık varmı ve pta 02 veya 03 veya 516 gozluıklerın hepsıyle bu aynı ekranda iki oyuncu olayı oluyormu..

Aynı ekranda iki kişi ile oyun oynama özelliği Philips in 2010 model 8 ve 9 serisinde yoktur.2011 model 8 ve 9 serisinde vardır.PTA 02/03 ile PTA 516 arasında teknik olarak pilli(PTA02/03) ve şarjlı(PTA516) olmasından başka fark yoktur.Her iki tip gözlükte 2010 ve 2011 model 8 ve 9 serisinde kullanılabilmektedir.

Tranmitter, 2010 model 8 ve 9 serisi tv ler için gereklidir.Bunlar 3D Ready Tv dir.Bu verici(Transmitter) olmadan bu tv lerde 3D izlenemez.2011 model 8 ve 9 serisi tv lerde yerleşik verici olduğundan, harici olarak satılan bu transmittere gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 30 Kasım 2011; 16:24:10 >

• quote:

@pape

Cevapladım+ birilerinin Gazına gelme!!

abi attığın maile istinaden bir tane daha attım, rica etsem yanıtlaman mümkünmü onuda? Özellikle 9 serisi 9705 ile ilgili birkaç şey sordum.
  • yanı bızım tvde aynı ekranda ıkı oyuncu oynama ozellıgı yok..lg nın pasıf gozlullu lw modelım neyse onda varmı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indiana79 -- 30 Kasım 2011; 17:08:32 >
  • yaw Beyler fazla takılmayın şu 3D olayına,hele hele verilen LGE nin FPR panel gazına!

ayrıca LGE için bu Forumda kimseye laf ettirmiyorlar,sizi uyarayım yoksa aynen verirler odunu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

pazarlık yaparken mesela şu ürün şu mağazada 5 lira sizde 6 lira sizde 5 verirseniz alırım mı diyorsunuz yoksa şu ürün 4 liraya olur mu olursa alırım mı diyorsunuz.

o da senin yeteneğine kalmış

• quote:

yaw Beyler fazla takılmayın şu 3D olayına,hele hele verilen LGE nin FPR panel gazına!

ayrıca LGE için bu Forumda kimseye laf ettirmiyorlar,sizi uyarayım yoksa aynen verirler odunu

abi son mailinide yanıtladım :)

önerin varsa dinlemedeyim, sende al dersen gidip alıcam artık yani :)
  • Buradan yazsana açık olarak;böylece diğer üyelerde önerilerde bulunabilirler+
  • Albani, teshir televizyonlarda ne kadar calistigi panel icin soreun olmasa da arka aydinlatma ledlerinin bir omru yok mu? Biliyorum ki genelde 10 bin saatlerle olculen omurler ama yine de 5-6 ay gunde 12 saat haftada 7 gun calismasinin herhangi bir sakincasi yol mudur?
  • Albani üstad size bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim,9705 ile nx720 arasında 1000.1500 tl fiyat farkı var 46inçlerde.Teknik olarak aralarında fark varmı.Siz 1000 1500 fazla ver nx720 mi al dersiniz,yada daha az verip 9705 mi al dersiniz.Cevap için şimdiden teşşerkürler.
  • @ceyar

LED lamp ler için ömür konusunda bugün için spesifik olarak bir test veya şudur diye bir çalışma yok(aslında var ama bunu sana söylemezler)
    Sadece tahmin bazında rakamlar ortaya çıksada bunlar pratikte kullanıcının işine yarar değerler değildir!

Günde 12saat çalışan panel senede yaklaşık 4300/4400 yapar bunuda 3/4x ile çok rahat çarpabilirsiniz

Bundan daha fazlasını hesap etmeye çalışmayın zaten!
    ++

Sürekli açık kalma bu tipteki lambalar için "kullanım amacına yönelik özel üretimli" fazla bir sakıncası yoktur ama bununda
    net bir çalışması yoktur!

Eski tip CCFL*/HCFL/EEFL gibi Flöresan lambalarda sorun daha fazla çıkıyordı/çıkabiliyordu ve ömür konusunda;daha kısaydı
    veya daha belli bir süreden sonra yanıyordu(bozuluyordu)

*CCFL;eski tip neredeyse tüm panellerde baclit sistemi CCFL idi
    HCFL/EEFL ise çok daha kaliteli(özellikle EEFL)ama pahalı olduğu için Üreticiler ucuz yollu CCFL kullanıyordu,yine Çin işi tabiki

LED lerde durum bugün için açıkçası;tamamen sürpriz ve ne olduğu bilinmeyen gibi!

Ancak TFT-LCD lerdeki verilen 60bin KM ömür yine palavra tabiki!!

Kısaca bunlarıda aynen geçiyorsunuz ve hiç aklınıza bile getirmiyorsunuz!

yaw nerden buluyorsunuz bu soruları,anlamış değilim
    oturun panelin tadını çıkarın,ve bardağin her zaman dolu tarafına bakın
    boş tarafına bakan adam ise hiç panel almasın aynen CRT ile devam etsin

++

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.