Şimdi Ara

Philips DVP 5990 True High-Def Dvd Player (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
824
Cevap
2
Favori
90.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sioux

ya beyler şu aletin UPSCALE özelliklerinden bahseder misiniz bütün konuyu okuyorum baş sayfada bir arkadaş yorum yapmış beğenmiş detaylandırmış birde yeni üye tofur arkadaşımız. başka asıl mevzuya değinen yok.

Bu cihazda upscale görüntü kalitesi nasıl? LCD panellerde diyorum tabi ki.
    Eski cihazda izlenilen divxlerde görüntü aşırı güzelleşiyor mu? 720p upscallerde?
    yoksa küçük bir resmi büyütünce yaşanan pixelleşme gibi sorunşar oluyor mu?
    Görüntü iyileşmesine %kaç verirsiniz? mesela görüntü %15-20 daha canlı daha keskin daha renki (1080p-i) gibi
    Elinde divx arşivi olan vatandaş bunu alsın mı yoksa 720SA ile devam mı etsin?

Değerli arkadaşım,5990'ı 2 aydır kullanıyorum.Televizyonum sony 40X3500 .5990 da v6 yüklü.
    Öncelikle şunu belirteyim daha önce 720 sa kullanıyordum .Onu değiştirip 5140 kullandım ,bu arada kısa bir süre kullanıp çevreme verdiğim prinha ve hometech i görüntü kalitesi bakımından cihazdan saymıyorum.
    5990 gerçekten çok çok iyi görüntü kalitesi olan bir cihaz.Hdmi de upscale çok başarılı.hele prodji'nin ripleri ile inan mkv ile çok fark yok.Ayrıca AR scart ile tv ye bağlı oradada görüntü mükemmel.Arkadaşınıza kesinl
    ikle 720sa dan 5990 a geçmesini söyleyin.720 sa yı ilk alanlardan biriyim.Ama divx de 5 sene öncesi için başarılıydı.Artık bitti.

• quote:

Orjinalden alıntı: sioux

ya beyler şu aletin UPSCALE özelliklerinden bahseder misiniz bütün konuyu okuyorum baş sayfada bir arkadaş yorum yapmış beğenmiş detaylandırmış birde yeni üye tofur arkadaşımız. başka asıl mevzuya değinen yok.

Bu cihazda upscale görüntü kalitesi nasıl? LCD panellerde diyorum tabi ki.
    Eski cihazda izlenilen divxlerde görüntü aşırı güzelleşiyor mu? 720p upscallerde?
    yoksa küçük bir resmi büyütünce yaşanan pixelleşme gibi sorunşar oluyor mu?
    Görüntü iyileşmesine %kaç verirsiniz? mesela görüntü %15-20 daha canlı daha keskin daha renki (1080p-i) gibi
    Elinde divx arşivi olan vatandaş bunu alsın mı yoksa 720SA ile devam mı etsin?

Upscale özelliği hem çok iyi hem çok kötü. Kendi gözlemlerimle bu nasıl oluyor açıklayayım.

Karanlık sahneler veya daha doğru bir ifadeyle az bilgi içeren düşük bitrateli sahnelerde aletin upscale özelliği pikselleşme ve bozulmalara yol açıyor. Çünkü filmin böyle frameleri tabiri caizse 1.3 Mpixel cep telefonu ile çekilmiş gibi resimlerden oluşuyor. Bunu daha da detaylandırınca kötü görüntü çok kötü hale geliyor, ortalık pixel karnavalına dönüşüyor. Bu durum HDMI kablodan 1080p çıkış alınca çok bariz görülüyor. "Ne bu ya bunun için mi aldık bu aleti biz şimdi" diye söyleniyorsunuz ister istemez. Aynı karanlık ve düşük bitrateli sahneleri Component veya Scart ile görüntüleyince izlenebilite daha güzel oluyor, çünkü detay azaltılmış oluyor ve daha blurred/soft resimler görüyorsunuz bu çıkışlarda.

Gelelim madalyonun öbür yüzüne. Bitrate yüksek, ışığı yeterli sahnelerde ise upscale gerçekten başarılı bir çalışma ortaya çıkarıyor. Böyle karelerde filmi pause edip 1080P, Component ve Scart görüntülerine ayrı ayrı baktığımda (fotolarla göstermek lazım aslından bunu) 1080p nin bariz üstün olduğu, diğerlerinde görünmeyen detay seviyelerinin (kayaların üzerindeki çizgiler, insanların saçları veya giysilerdeki dokuma desenleri vb.) ortaya çıktığını gözlemledim. Bu gibi yüksek kalite resimlerin olduğu sahnelerde upscale özelliği gerçekten upscale işini yapıyor, çözünürlüğü hissedilir oranda arttırıyor. "Yüksek bitrate sahnelerdeki" bu upscale başarısını rakamsal değerlendirmek zor ama illa birşey demek gerekirse %30-40 gibi bir kalite artışı rahat oluyor. Ama işin öbür tarafında durum gerçekten facia. Overall bir puan vermek zor. İzlediğiniz filmde karanlık (düşük bitrateli) sahneler çoksa muhtemelen beğenmeyeceksiniz, ama cıvıl cıvıl resimlerle dolu ise hayran kalacaksınız. Bilmem anlatabildim mi?

Not: Bu gözlemler 2.3 GBlık Van.Helsing.2004.HDRip.Xvid.AC3.PRoDJi.avi (720x388) üzerinde yapılmıştır.
    Tavsiyem 700 MB tek cdlik divxlerden upscale açısından çok fazla bir beklentiye girmeyin. Çünkü bunlar genelde düşük çözünürlük ve düşük bitrateler ile encode edilir. Ben bu tarz divxleri Component çıkışla seyredeceğim. Yukarıdaki gibi HDRip divxler upscale performansına daha uygun.

• Orjinalden alıntı: pininfarina

An itibari ile yeni %100 türkçe ve tek kelimeyle "mükemmel" olmuş versiyonu yükledim sonuç aşagıda

Koskoca philips'in yapmadıgını @vb6rocord yapmış elline, koluna, yüreğine saglık arkadaşın. Cihaz artık tamamen türkçe herkese hayırlı- ugurlu olsun ve tabiki herkese kesinlikle tavsiye ederim yeni versiyonu

NOT; Yeni bir f.w. yükledikten sonra MUTLAKA SETUP MENÜDEN CİHAZA "RESET" YAPIN. Bu sayede yükleme sonrası bazı arkadaşların yaşadıgı "alt yazılarda pembe şerit gözükme sorunu vs" gibi problemler ortadan kalkacaktır.

pininfarina kardeş en son bunu vermiş sen hangisini yükledin rar dan çıkarınca bi tane bin dosyası var bide volume diye klasörün içinde bin dosyası var
    http:/****.de/files/41016680/DVP5990_12_vb6_v6_1254_OSD_Fix.rar.html

• quote:

Orjinalden alıntı: burnout_revenge

Sevgili PePo ve Dr.power, selamlar..

Size danışmak istediğim bişile var.
    1-5990 bazı mp4 filmleri oynatıyor bazılarını ise oynatmıyor, bunun nedeni ne olabilir? codek desteği yok biliyorum ama neden bazılarını oynatmıyor, çözünürlükleri aynı ve yakın olmasına rağmen.
    2-oynatamadığı mp4 filmlerde "codec desteği yok" diye bir yazı çıkıyor, bilgisayara codec yüklendiği gibi 5990 ada codec yükleme şansıız varmı? bu konudaki fikir ve bilgilerinizi paylaşırmısınız.

3-yazılım çıkarsa eminim önce sizin haberiniz olur bizide haberdar edersinizdeğilmi, çünkü plazmada izlemem rağmen altyazılar yinede küçük daha büyük olabilir umarım iyi bir yazılımla.

Sevgili Dr.power, PePo vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Belirtiğiniz gibi her MP4 dosyasını göstermiyor.. Bunu yabancı formlarda tartışmıştık. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok. Cihaza dışarıdan codec yükleme şansınızda yok.

Altyazı seçeneklerinden ben standart olanı kullanıyorum.. Büyük seçeneğinden daha büyük karaktere sahip gibi geldi bana. DVD çıkış formatını NTSC olarak ayarladım yazılar istediğim gibi büyük oldu. 32 ve daha yukarısı TV için bence yazı karakterli yeterince büyük.

Sevgiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.power -- 2 Aralık 2008; 15:15:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tofur

arkadaşlar selam
    bende 1 hafta kadar önce philips 5990 dvd aldım
    37 ınc lg lcd tv te hdmı ile bağladım
    görüntü süperdi.çok memnun kaldım.
    sadece öğrenmek istediğim şey,
    daha önce laptopu rgb ile lcd tv bağlantı yaptım internetten filmleri sorunsuz izleyebiliyorum
    ama laptopuma dvd yi usb den bağlasam
    hdmı dan kaliteli olarak film (internetten) izleyebilirmiyim.
    şimdiden tşk ederim.

Anlattıklarınızdan Anlayabildiğim kadarıyla şöyle,
    Bilgisayarınıza DVD yi USB bağlantısıyla bağlandığında şöyle bir durum olacak DVD -USB bağlantısı giriş için... Notebooktaki USB bağlantısıda giriş için.. Sizin DVD den görüntü ve ses çıkışı bulmanız lazım bunun için DVD HDMI - USB laptop bağlantısı kurmanız lazım filmleri laptoptan izlemek için. Tam tersi için laptop çıkışı DVD usb girişine bağlamak için dönüştürücü almanız ve Laptop monitör Tv usb bağlantsını kurmanız lazım ancak bu bağlantıda DVD nizden SD kalitesi dışında bir görüntü beklemeyin.. Bu cihaza harici kaynaktan ne girerseniz girin 720x480 üzerinde film görüntülerinizi alamazsınız

• quote:

Orjinalden alıntı: Amato

Orjinalden alıntı: pininfarina

An itibari ile yeni %100 türkçe ve tek kelimeyle "mükemmel" olmuş versiyonu yükledim sonuç aşagıda

Koskoca philips'in yapmadıgını @vb6rocord yapmış elline, koluna, yüreğine saglık arkadaşın. Cihaz artık tamamen türkçe herkese hayırlı- ugurlu olsun ve tabiki herkese kesinlikle tavsiye ederim yeni versiyonu

NOT; Yeni bir f.w. yükledikten sonra MUTLAKA SETUP MENÜDEN CİHAZA "RESET" YAPIN. Bu sayede yükleme sonrası bazı arkadaşların yaşadıgı "alt yazılarda pembe şerit gözükme sorunu vs" gibi problemler ortadan kalkacaktır.

pininfarina kardeş en son bunu vermiş sen hangisini yükledin rar dan çıkarınca bi tane bin dosyası var bide volume diye klasörün içinde bin dosyası var

İkisinide yükleyebilirsin farketmez ben volume olmayanı yükledim tv philips olmadıgından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 2 Aralık 2008; 17:04:04 >

• quote:

quote:

İkisinide yükleyebilirsin farketmez ben volume olmayanı yükledim tv philips olmadıgından...

volume olanı sadece philips olan tv ler içinmi anlamadım bu olayı biraz daha acık anlatsan kardeş zahmet olmazsa eger, dedigini yükledim gercekten şimdi tam süper oldu ya helal olsun @vb6rocord a valla elleri dert görmesin arkadaşımızın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amato -- 2 Aralık 2008; 18:42:13 >

• Bende bu cihazdan almaya karar verdim. Şu an hepsiburada daki fiyatı 179 YTL 8 taksit http://www.hepsiburada.com/philips-dvp-599012-dvddivx-oynatici-/productDetails.aspx?categoryid=157458&productid=evphdvp5990 Ankara'da daha uygun fiyatlı alabileceğim bir yer biliyormusunuz? Özellikle electroworld fiyatını bilen varsa mutlu olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkvet

Bende bu cihazdan almaya karar verdim. Şu an hepsiburada daki fiyatı 179 YTL 8 taksit http://www.hepsiburada.com/philips-dvp-599012-dvddivx-oynatici-/productDetails.aspx?categoryid=157458&productid=evphdvp5990 Ankara'da daha uygun fiyatlı alabileceğim bir yer biliyormusunuz? Özellikle electroworld fiyatını bilen varsa mutlu olurum.

hocam ben electro dan aldım 179 a 5 taksitle etlikteki anterasdan

• quote:

quote:

quote:

volume olanı sadece philips olan tv ler içinmi anlamadım bu olayı biraz daha acık anlatsan kardeş zahmet olmazsa eger, dedigini yükledim gercekten şimdi tam süper oldu ya helal olsun @vb6rocord a valla elleri dert görmesin arkadaşımızın

Dostum volume olanla philips marka bir tv'ye sahipsen eger vol tuşlarının atandıgı düğmelerle ikinci bir kumandaya gerek kalmadan tv'nin sesinin açıp-kapatabiliyorsun. Normalde 5990'ın kumandasının bu destegi yok @vb6rocort kazandırıyor yazılımla kumandaya...

• Teşekkür ederim
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: darkvet

Bende bu cihazdan almaya karar verdim. Şu an hepsiburada daki fiyatı 179 YTL 8 taksit http://www.hepsiburada.com/philips-dvp-599012-dvddivx-oynatici-/productDetails.aspx?categoryid=157458&productid=evphdvp5990 Ankara'da daha uygun fiyatlı alabileceğim bir yer biliyormusunuz? Özellikle electroworld fiyatını bilen varsa mutlu olurum.

hocam ben electro dan aldım 179 a 5 taksitle etlikteki anterasdan

• dr.power ilgin için teşekkürler.
    demekki ,
    rgb den izlemeye devam etmek kalıyor bu durumda.
  • sevgili Dr.power, teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • @prosecutor
    Bilgiler için teşekkürler. O kişi ben oluyorum 720SA yı ilk alanlardanım bende.
    Verdiğiniz bu güzel incelemelerden sonra cihazı almaya karar verdim

@xarpex
    Çok doyurucu ve bilgi kokan bir inceleme olmuş. Sonuçta burayı senelerdir biriktirilmiş divx arşivi olan insanlar okuyor benim gibi. ve inanın bu insanların tek ilgilendiği şey ne firmware ne de şekil şemal. sadece bu mevcut arşivi eldeki lcd panel ile daha heyacanlı izleyebilir miyim sorusu. Yani cihazın upscale kabiliyeti...
    Bu manada çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 3 Aralık 2008; 2:39:34 >
  • upscale'ing olayı yazılımsal bir durum mu yoksa donanımsal bir durum mu? ya da her ikisi birden mi?
  • Donanımsal bir durum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

Donanımsal bir durum.

teşekkürler
  • Bana Teşekkür eden bütün arkadaşlara cevaben

Güle güle cihazınızı kullanın...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum volume olanla philips marka bir tv'ye sahipsen eger vol tuşlarının atandıgı düğmelerle ikinci bir kumandaya gerek kalmadan tv'nin sesinin açıp-kapatabiliyorsun. Normalde 5990'ın kumandasının bu destegi yok @vb6rocort kazandırıyor yazılımla kumandaya...

Bu konuda sanırım yanılıyorsunuz. Eğer Philips TV' niz varsa, hangi firmare olursa olsun zaten 5990 ın kumandasındaki Volume + - tuşları Philips TV nin sesini ayarlamakta. Öte yandan eğer volume ayarlı firmware yüklerseniz, kumandadaki Repeat tuşları ile 5990 ın ses çıkışının seviyesi ayarlanabiliyor, yani bağlanan TV ya da ampliden bağımsız olarak doğrudan player ses çıkışının seviye ayarı yapılabiliyor. Bu ayar, son ayarlandığı yerde hafızada kalmıyor, cihaz kapatılıp açıldığında maksimuma dönüyor. Bu firmware yüklenirse Repeat özelliği kullanılamıyor. O yüzden volume'lü ve volume'süz iki ayrı versiyon olarak sunuluyor.

• antares electroworld te ürün kalmamış "bir haftadan önce gelmez" dediler birkaç yere daha sordum bulamadım ankarada ürünü alabileceğim başka bir yer bilen varsa memnun olurum
    Not: Hepsiburadan bu ürünü almak iyi bir fikir mi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkvet -- 4 Aralık 2008; 18:49:58 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.