Filmlerin görüntü oranını, görüntüde kayıp yaşamadan (yanlardan kırpmadan) değiştirmenin imkanı yoktur. Ya film kenarlardan gider, ya da görüntü oranı bozulur ve o saçma sapan bazı ulusal kanalların filmlerin içine ederek yayınladığı şekilde izlersiniz (bkz. Yüzüklerin Efendisi). Şahsen bir filmi orjinal boyutu dışında izleyeceğime hiç izlemem daha iyi. Yazık filme.
Şimdi zaten bu cihazı örneğn; 70 ekran tüplü bir tv de 16:9 bir film seyretmek için kullanıyorsan ve tv'nin görüntü oranını da 16:9 yapınca, alttan ve üstten iki geniş siyah band olması normal.. bunu zoom yaparak biraz görüntü kaybı ile seyredersin.. Ama büyük bir Lcd tv de seyrederken; tv'nin görüntü ayarını ''geniş ekran'' ve media player'ın görüntü formatını ''16:9'' yapınca, alt ve üste fazla kalın olmayan siyah bir band kalıyor ve rahatlıkla görüntü kayıpsız filmi seyredebiliyorsun.. Örneğin; 40 inç ekranlı bir lcd tv'de görüntü büyütme ihtiyacına hiç lüzum kalmıyor..
* Bu ancak 720 x 288 riplenmiş divx filmlerde alt üst band biraz genişliyor.. 672 x 384 riplanmiş divx filmlerde bu band genişliği bayağı ince oluyor ve neredeyse tam ekran seyredilebiliyor
quote:
Orijinalden alıntı: Mithat®
@.ZeuS. Açıkçası aklımda başka bir ürün vardı, ama senin bu incelemenden ve bu kadar açıklamandan sonra saat 06:09 da siparişi verdim :)
WD 1,5 TB HDD min içerisinde DVD, 720p ve 1080p filmlerim var onları izlemek için alıyorum. umarım sorun çıkarmaz. ayrıca emeğin anlatımın için teşekkürler.
bu cihazla half sbs 3d filmlerimi izlerken sorun yaşarmıyım. bazı arkadaşlar 3d oynatmaz demiş ama sonuçta 3d işini televizyon oynatıcak ben sadece tvye side by side görüntü göndereceğim bu videoyudamı açmıyor acaba nette bununla ilgili hiçbir bilgi araştırma bulamadım. deneyen eden varsa yardımcı olursa sevinirim. bu arada televizyonum lg42lw4500 mkv film lerde nazlandığı için bu cihazı almak istiyorum dediğim gibi 3d half sbsleride açarsa tadından yenmez. şimdiden teşekkürler.
arkadaşlar kafayı yiyecem bi yardım edin lütfen....
cihaz bugün elime ulaştı hevesle açtım gayet kibar hoş güzel bi cihaz....bağlantılarını yaptım...buraya kadar tamam açalım bakalım dedim yok açılmıyor...tv nin ekranında video sinyali yok uyarısı çıkıp duruyor...bütün bağlantıları denedim tvde olan yok görmüyor cihazı tv...sonra aklıma acaba kablodamı sorun var dedim receiverdaki hdmı kabloyu aldım buna taktım oh be açıldı demekki kabloda sorun varmış dedim..(ama şöyle bişey var çalışmıyor dediğim kabloyu receivara taktım onu çalıştırdı)
neyse dedim devam ettim...zeus arkadaşımın ilk mesajında dediği gibi güncel yazılımı yükledim...herşey tamam dedim bi film izleyip deneyelim artık taktım flas diski oynatmaya başladım...2dk geçmeden cihaz kendiliğinden kapandı ve ekranda yine video sinyali yok yazmaya başladı...
asıl sorun şimdi başladı cihazı açmaya çalışıyorum açılmıyor kumanda çalışmıyor heralde dedim...açma kapama tuşuna bastım bastım tık yok...ya sabır çektim cihazı fişten çıkardım tekrar taktım yok kırmızı ışık yanıp duruyor açılmadı yine...iftara az kalmıştı sonra bakarım dedim bıraktım...aradan 2 saat kadar zaman geçti geldim deneyim diye tamam cihaz açıldı bu sefer beyaz ışık yandı ama ekrana görüntü gelmiyor bu sefer yine bağlantıların hepsini denedim cihazı açıyorum ekrana PHİLİPS yazısı geliyor aradan bikaç dakika zaman geçtikten sonra desteklenmeyen video formatı uyarısı geliyor....cihazın ana sayfası yok ekranda...
dediğim gibi kafayı yemek üzereyim sizce sorun bendemi cihazda mı...
quote:
Orijinalden alıntı: callaghan
bu cihazla half sbs 3d filmlerimi izlerken sorun yaşarmıyım. bazı arkadaşlar 3d oynatmaz demiş ama sonuçta 3d işini televizyon oynatıcak ben sadece tvye side by side görüntü göndereceğim bu videoyudamı açmıyor acaba nette bununla ilgili hiçbir bilgi araştırma bulamadım. deneyen eden varsa yardımcı olursa sevinirim. bu arada televizyonum lg42lw4500 mkv film lerde nazlandığı için bu cihazı almak istiyorum dediğim gibi 3d half sbsleride açarsa tadından yenmez. şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Aynı soru işaretleriyle biraz araştırma yaptıktan sonra aldım bu cihazı. Bugün elime geçti. Panelim 47lw4500. format çalıştırma konusunda 4500 lerde sıkıntı var. Çalıştıramadığım bir 3d sbs 1080p mkv vardı. looney tunes konseptinde. Hatta lg cinema başlığında da 4500 lerin format sıkıntısı konuşuldu bende bu videoyu çalıştıramadığımı oraya yazdım. Alet geldiği gibi onu denedim ve cam gibi 0 takılmayla panele aktardı görüntüyü. Panelden de 3d sbs formatını seçtim. Mükemmel 3d görüntü aldım. Yaklaşık 5 dakikalık bir video. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Yanlız dts sesli vob uzantılı 5-6 video vardı. Hatta bunlar kısa kısa dts demolar zaten. Bu videolarda sorun yaşadım. Şöyle ki; Alette dosyaları görüntülerken preview diye bir seçenek var. Bu seçenekte üzerinde geldiğiniz dosyayı solda küçük bir ekranda oynatmaya başlıyor. Adı üstünde preview ekranı. siz dosyayı daha başlatmadan dosyanın ne olduğunu anlayabilin diye bir seçenek. Benim dts demoları burada çalıştırıyor ve hatta optik çıkıştan da z5500 e dts olarak sesi iletiyor fakat dosyayı açmaya kalktığımda boş siyah ekran geliyor. ne ses ne görüntü. Bunun sebebini çözemedim ve çok saçma birşey. Başka dts li videom olmadığı için bu problem sadece vob uzantılı dosyalarda mı yoksa her dts formatlı dosyada var mı bilemiyorum. Nette fazla araştırma fırsatım da olmadı. Yarın bakacağım biraz belki çalıştırmanın bir yolu vardır. Forumdan da yardım eden olursa çok sevinirim.
Bu küçük problem dışında alet benim ihtiyaçlarım için çok yeterli. 1080p half sbs 3d görüntüyü hiç problemsiz oynattığını gördükten sonra bu cihaz tamamdır. Cihazın menüsü çok sade. Hatta biraz fazla sade. Bazıları için sıkıcı olabilir. Ben beğendim. Herşey daha açık ve net. Belki güncellemelerle film afişlerini görme gibi bir özellik eklenebilir. Altyazı desteği, türkçe karakter performansını bir filmde denedim. Oldukça başarılıydı. Altyazı rengi seçebilmek çok işe yarıyor. Ayrıca altyazının zamanlamasını da değiştirebiliyorsunuz. Menü geçişlerini başka bir media player kullanmadığım için karşılaştıramıyorum ama tatmin edecek ölçüde hızlı ve güncellemeyle daha da hızlandı sanki. Aletin kumandası mükemmel. Hatta biraz da bu kumandası yüzünden tercihimi philipsten yana kullandım. tuşların yerleşimi sadeliği şıklığı ve kullanıcı dostu olması çok işe yarıyor. Ayrıca algılaması mükemmel. Yaklaşık 5 saat kullandım hiçbir zaman bir tuşa 2. kere basmak zorunda kalmadım. Ayrıca alet kumandasıyla beraber menülerinin kullanım kolaylığıyla da kullanıcı dostu.
Kısacası ilk izlenimlerimle bu aleti tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: kavaklı_alper
cihaz bugün elime ulaştı hevesle açtım gayet kibar hoş güzel bi cihaz....bağlantılarını yaptım...buraya kadar tamam açalım bakalım dedim yok açılmıyor...tv nin ekranında video sinyali yok uyarısı çıkıp duruyor...bütün bağlantıları denedim tvde olan yok görmüyor cihazı tv...sonra aklıma acaba kablodamı sorun var dedim receiverdaki hdmı kabloyu aldım buna taktım oh be açıldı demekki kabloda sorun varmış dedim..(ama şöyle bişey var çalışmıyor dediğim kabloyu receivara taktım onu çalıştırdı)
neyse dedim devam ettim...zeus arkadaşımın ilk mesajında dediği gibi güncel yazılımı yükledim...herşey tamam dedim bi film izleyip deneyelim artık taktım flas diski oynatmaya başladım...2dk geçmeden cihaz kendiliğinden kapandı ve ekranda yine video sinyali yok yazmaya başladı...
asıl sorun şimdi başladı cihazı açmaya çalışıyorum açılmıyor kumanda çalışmıyor heralde dedim...açma kapama tuşuna bastım bastım tık yok...ya sabır çektim cihazı fişten çıkardım tekrar taktım yok kırmızı ışık yanıp duruyor açılmadı yine...iftara az kalmıştı sonra bakarım dedim bıraktım...aradan 2 saat kadar zaman geçti geldim deneyim diye tamam cihaz açıldı bu sefer beyaz ışık yandı ama ekrana görüntü gelmiyor bu sefer yine bağlantıların hepsini denedim cihazı açıyorum ekrana PHİLİPS yazısı geliyor aradan bikaç dakika zaman geçtikten sonra desteklenmeyen video formatı uyarısı geliyor....cihazın ana sayfası yok ekranda...
Test ettiğin filmler 1080p mi? HDMI çıkıştan televizyona bağlıyorsan; ilk önce sistem video ayarlarından ''Auto-HD'' ve alt ayarda ''HD-Açık'' seçip, denermisin? Bir de HDMI to HDMI kablo soketlerinin yuvalara iyice oturmuş mu diye kontrol et derim.. Şimdiye kadar forumda Hiç arızalı HMP3000 çıkmadı.. Büyük ihtimal senin cihazda da sorun yok sanıyorum.. Yanlış kullanım hatasından kaynaklanan bir sorundur.. Ayrıca kompozit kabloyu tekrar denemekte fayda var.. Belki bu sefer sorunsuz görüntün gelir..
quote:
Orijinalden alıntı: camoka5 Başka dts li videom olmadığı için bu problem sadece vob uzantılı dosyalarda mı yoksa her dts formatlı dosyada var mı bilemiyorum.
Menü geçişlerini başka bir media player kullanmadığım için karşılaştıramıyorum ama tatmin edecek ölçüde hızlı ve güncellemeyle daha da hızlandı sanki.
Öncelikle şu half sbs konusundaki sorularınızı anlamıyorum, half sbs de olsa bunlar görüntü dosyasıdır esasen, tv'nin 3d özelliğinde hlf sbs varsa oynatır. Media player kendisi bir gözlük verip de kendisi görüntüyü işlemediği sürece gerisi her media playerın yapacağı iştir.
DTS'li Video ben bol bol denedim ancak Vob uzantılı denemedim. MKV olarak bütün DTS'lerimi oynattı. Esasen TV'de oynatıyordu ama sub, srt gibi uzantılı altyazılarda altyazı boyutu aşırı ufaktan daha ufaktı ve boyutu değişmiyordu bu yüzden philips'e yöneldim. İyi ki de yönelmişim.
Menü geçişleri konusunda ben yeni yazılımı yükleme ihtiyacı hissetmedim konuda linkini göremedim, ne yenilikler olduğunu bilmediğim gibi eski yazılım ile bir sorun yaşamadığımdan uğraşmaya da gerek duymadım. Menü'nün artı yönü de var eksi yönü de. Menüde dolaşma, dosyaları dolaşma biraz yavaş ve sorunlu geldi bana. Artı yöne gelince WD'de de herhangibir TV'nin dahili oynatıcısında da klasör klasör gezme olayı yok. Var da tür olarak belli bir türü seçtikten sonra var. Film, müzik, resim seçimi yapmadan klasörleri gezmek daha işlevsel bu da önemli bir artı bence.
quote:
Bence çok fazla uğraşmadan aynen servise yolla değiştirsinler. Son güncellemeyi yaptığını falan da söyleme bence, sen bozdun diyebilirler. Cihaz hiç görüntü vermese bu ayarlardan olabilir ama oynatmaya başladıktan sonra sapıtması bozuk olduğunun göstergesi.
quote:
Orijinalden alıntı: frux
quote:
Test ettiğin filmler 1080p mi? HDMI çıkıştan televizyona bağlıyorsan; ilk önce sistem video ayarlarından ''Auto-HD'' ve alt ayarda ''HD-Açık'' seçip, denermisin? Bir de HDMI to HDMI kablo soketlerinin yuvalara iyice oturmuş mu diye kontrol et derim.. Şimdiye kadar forumda Hiç arızalı HMP3000 çıkmadı.. Büyük ihtimal senin cihazda da sorun yok sanıyorum.. Yanlış kullanım hatasından kaynaklanan bir sorundur.. Ayrıca kompozit kabloyu tekrar denemekte fayda var.. Belki bu sefer sorunsuz görüntün gelir..
cevabın için sağol ama sanırım bi yanlış anlaşılma var ayar yapabileceğim ana ekran bile gelmiyor panele...direk video formatı desteklenemiyor diye bi uyarı yani cihazın usb girişine bişey bağlamadan boşken oluyor bu hata...hdmı soketleride bütün girişleride denedim yok olmuyor cihazı açıyorum tvyi açıyorum bi süre siyah bi ekran ekranda philips yazısı (tvnin açılış ekranındaki gibi) geliyor gidiyor ve cihaz kendiliğinden kapanıyor...
acaba tvdemi sorun var dedim kendi kendime yine philipsin 17 inç bi monitörü vardı HDMI to DVI kablo ile onda denedim sonuç aynı sanırım hepsi buradaya geri iade edecem....
Yaşadığım birkaç soruna yardımcı olursanız sevinirim.
1 - Ayarlara girdiğimde ve bazı menülerde yazı rengi beyaz gibi olduğundan hiçbirşey anlaşılmıyor. Bu menüyü düzeltmenin bir yolu var mıdır?
2- Ne yaptımsa türkçe altyazı alamadım. Film oynarken de ayarlardan türkçe yaptım fakat yine de göstermedi.
Bu arada cihazı update yaptım.
bende aldım gayet güzel bir cihaz denediğim tüm formatları oynattı. yanlız dün bir sorun oldu ayı yogi 3d half sbs bir film indirdim Altyazısı gömülü olarak. altyazı çalışıyor fakat ö,ü,ş gibii harfleri algılamıyor. altyazı dili de türkçe ama bir türlü olmadı.
Sorun da bu sanırım. Gömülü altyazılarda türkçe karakterler desteklenemiyor. Dosyanın yanında olursa o zaman gösteriyor. Birkaç deneme yapıcam birazdan tam sonucu bildiririm.
quote:
Orijinalden alıntı: ReJim
Sorun da bu sanırım. Gömülü altyazılarda türkçe karakterler desteklenemiyor. Dosyanın yanında olursa o zaman gösteriyor. Birkaç deneme yapıcam birazdan tam sonucu bildiririm.
Gömülü altyazılarda da Türkçe altyazıyı destekliyor.. AVIAddXSubs altyazı gömme programı ile mkv ve divx filmlere Türkçe ayarla altyazı 1 dakika da gömüp, sorunsuz izlemekteyim.. ( üstte ki altyazı* 27 font büyüklük.. Altta ki *29 font büyüklüğündedir.. *renk: açık sarı *kenar siyah çizgi kalınlığı:2 )
benim yazdığım sorun hakkında görüşü olan başka kimse yokmu acaba...
quote:
Orijinalden alıntı: engunaydin
quote:
Orijinalden alıntı: camoka5 Başka dts li videom olmadığı için bu problem sadece vob uzantılı dosyalarda mı yoksa her dts formatlı dosyada var mı bilemiyorum.
Menü geçişlerini başka bir media player kullanmadığım için karşılaştıramıyorum ama tatmin edecek ölçüde hızlı ve güncellemeyle daha da hızlandı sanki.
Öncelikle şu half sbs konusundaki sorularınızı anlamıyorum, half sbs de olsa bunlar görüntü dosyasıdır esasen, tv'nin 3d özelliğinde hlf sbs varsa oynatır. Media player kendisi bir gözlük verip de kendisi görüntüyü işlemediği sürece gerisi her media playerın yapacağı iştir.
DTS'li Video ben bol bol denedim ancak Vob uzantılı denemedim. MKV olarak bütün DTS'lerimi oynattı. Esasen TV'de oynatıyordu ama sub, srt gibi uzantılı altyazılarda altyazı boyutu aşırı ufaktan daha ufaktı ve boyutu değişmiyordu bu yüzden philips'e yöneldim. İyi ki de yönelmişim.
Menü geçişleri konusunda ben yeni yazılımı yükleme ihtiyacı hissetmedim konuda linkini göremedim, ne yenilikler olduğunu bilmediğim gibi eski yazılım ile bir sorun yaşamadığımdan uğraşmaya da gerek duymadım. Menü'nün artı yönü de var eksi yönü de. Menüde dolaşma, dosyaları dolaşma biraz yavaş ve sorunlu geldi bana. Artı yöne gelince WD'de de herhangibir TV'nin dahili oynatıcısında da klasör klasör gezme olayı yok. Var da tür olarak belli bir türü seçtikten sonra var. Film, müzik, resim seçimi yapmadan klasörleri gezmek daha işlevsel bu da önemli bir artı bence.
İyide benim half-sbs konusunda bir sorum yok bir açıklamam var. Anlamadığınız nedir burada. Korkum 1080p dosyayı takılmadan oynatamama ihtimaline karşıydı ki o konudada bir sıkıntı yaratmadı alet. sbs görüntüyü 3d ye çevirmek zaten tv + gözlük kombinasyonunun yapması gereken bir iştir.
@camoka5
"1080p half sbs 3d görüntüyü hiç problemsiz oynattığını gördükten sonra bu cihaz tamamdır. " demiştiniz, 1080p oynatıyor deseydiniz dediğiniz anlam çıkardı, half sbs diye belirtince sanki cihaz 1080p oynatma dışında bir iş yapmış gibi bir anlam çıkmış oluyor.
Cihaz 3d bluray.iso oynatıyor. FAKAT 3D ve 1.4 hdmi destekli olmadığından görüntüyü 3d olarak değil normal olarak veriyor.
yani altyazı gömmeye gerek yok normal olarak filmin adını ve altyazı adını aynı yazınca zaten çalıştıyorda. Benım indirdiğim filmde altyazı gömülü idi . ondan belki de algılamamıştır.
3D oynatan tv yada bluray ler hdmi 1.4 mü hepsi hiç sanmıyorum. Bunlar arasında hdmi 1.3 olup 3D oynatan cihazlarda var ayrıca media player sadece görüntüyü gönderiyor gerisini tv işliyor bildiğim kadarıyla
forumda bu aletle 3D izleyen olmadı mı hiç ?
3d izleniyor ben izledim şahsen ama mkv idi. iso dosyaları için, herhalde rejimin dediği gibi, bende resident evil vardı pek birşey anlamadım.