Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
573
Cevap
9
Favori
49.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni ve hızla popülerleşen bir cihaz olmasından dolayı, hazır boş vaktim varken cihazı enine boyuna incelemek istedim. Normalde fotoğraf eklemeyi düşünmüyordum ama aceleyle birkaç tane çektim. Asıl önemli olan, yine popüler bir cihaz olan Western Digital Live ve Hub modellerine göre ne gibi artılar ve eksilerinin olduğuydu. Elimden geldiğince, nazlı video dosyalarıyla test ettim.

Ürünü Hepsiburada'dan aldım. 99 liraydı. Kargoyla birlikte 108 TL tuttu. Gece 3 gibi aldım, ertesi gün 11'de yolladılar ve bu sabah da elime geçti. Oldukça hızlı bir alışveriş oldu. Diğer başlıkta da belirtmştim. Bazı arkadaşlar ürünün kargolanması için çok beklemişler. 3D Secure özelliğini kullanarak ödeme yaparsanız, firmanın bankanızı arayarak onay almasına gerek kalmıyor ve işlemleri bir hayli hızlandırmış oluyorsunuz.

Ürünün Kutusu ve İçeriği

Hepsiburada, her zaman olduğu gibi ürünün kutusunu büyük bir mukavva kutu içerisinde yollamış. Ürünün kutusu, büyük kutu içerisinde sabitlenmemiş. Taşınırken sorun yaratabilecek bir durum. Ayrıca kutusu jelatinli değildi. Önce açılmış sandım ama kutu içeriğini görünce, kullanılmamış olduğundan emin oldum.

Kutu içeriğinden öyle fazla birşey beklemeyin. Sıkı paketlenmiş. Kutu açar açmaz cihazın kendisini görüyorsunuz. Daha sonra evraklar ve ufak bir CD çıkıyor karşınıza. Sonra adaptörü ve en sonunda çıkarmakta bir ihtimal zorlanabileceğiniz uzaktan kumandaya ve AV kablosuna ulaşıyorsunuz. Kumanda için piller de kutuya eklenmişler. Ürünün kullanma klavuzunda pek birşey yok. Zaten kullanım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Aleti çalıştımadan önce üzerindeki jelatini çıkarın. Kullanımdan dolayı ısınınca, o jelatin bir daha çıkmamak üzere aletle bütünleşebilir.

Cihazı ilk çalıştırdığınızda, mutlaka yazılım güncellemesi yapın. BURADAN ulaşacağınız sayfadaki yazılımı indirin. Sıkıştırılmış dosyayı açın. İçerisinden çıkan install adlı imaj dosyasını, içerisinde başka bir dosya olmayan bir USB belleğe satın. Cihazı çalıştırın. Ana menüyü gördüğünüzde, USB belleği takın. Bir süre bekleyin. USB bellek taranacak ve yeni yazılımın bulunduğu söylenecek. İşlemi başlatın ve bekleyin. 4-5 dakika sonra yazılım güncelleme işlemi tamamlanacak ve cihaz kendini bekleme konumuna alacak. (Bekleme konumunda cihazın ön tarafında kırmızı ışık yanıyor.)

Cihazın kendisi ve bağlantı seçenekleri

Cihazın alışılmışın dışında, şık bir görüntüsü var. TV'nizin altında diğer cihazlarla uyum içerisinde olacağından şüpheniz olmasın. Cihazın ön tarafında bir ışık var. Çalışma esnasında beyaz, bekleme esnasında ise kırmızı yanıyor. Karanlık bir odada film izlerken sizi rahatsız etmeyecek bir şekilde yanıyor. Bu ışığı menüden iptal etme gibi bir seçeneğiniz bulunmuyor.

Cihazın yan tarafında ise bir USB girişi ve bir de SD kart girişi var. USB girişi bir tane daha olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Bu tür cihazlarda en az 2 USB olmasına alışmıştık çünkü. Cihaz açıkken takılan SD kartları ve USB aygıtlarını hemen tanıyor. İsteğe bağlı olarak takılan bellekler taranıyor ve içlerindeki dosyalar ayrıştırılıp ilgili menüler altında sıralanıyor.

Arka tarafta ise adaptör girişi, AV çıkışı, HDMI çıkışı ve optik ses çıkışı bulunuyor. Kutudan AV kablosu çıkıyor ama HDMI kablosu çıkmıyor.

Menüler ve Ayarlar

Cihazı ilk çalıştırdığınızda, çok basit bir menü ile karşılaşacaksınız, bu sizi şaşırtmasın. Özellikle Western Digital ürünlerinden sonra bu cihazı kullanacaksanız eğer, menülere gözünüzün alışması zaman alabilir. Ana menüde USB, CARD ve Setup seçenekleri var sadece. İsimlerinden zaten ne işe yaradıkları belli. Cihaza bir disk takıldığında, bir süre ana ekranın alt kısmında tarama yapıldığı gösteriliyor size. İsterseniz STOP tuşuna basarak taramayı durdurabilirsiniz. Ayrıca ayarlardan otomatik tarama özelliğini devre dışı da bırakabilirsiniz.

Menü tasarımı da oldukça basit. Değiştirebileceğiniz fazla ayar yok. Cihazı ilk çalıştırdığınızda size kullanmak istediğiniz dili soruyor. Menüden de değiştirebiliyorsunuz. Çözünürlük, ses çıkışı, belleklerin otomatik taranıp taranmayacağı, sistem bilgileri, deep colour gibi ayarlara ulaşıyorsunuz ayarlar menüsünden. Altyazı boyutları, dili, konumu, senkron gibi ayarları film izleme esnasında değiştirebiliyorsunuz.

Film İzlerken

Ben 1 TB'lık Western Digital My Book harici disk kullandım. Adaptörle çalışıyor ve performansı da oldukça iyi. Philips HMP3000 ile de iyi anlaştılar ve performans konusunda hiç sorun yaşamadım. İlk açılma ve yüklenme esnasında da fazla beklemedim. Filmlerin başlaması, durdurulması falan gibi işlemler de çok hızlı gerçekleştiriliyor. Menülerin basit olmasının en büyük avantajı, ayarları değiştirme ve yüzlerce dosya arasında gezinme gibi işlemleri çok hızlı yapabilmeniz. Western Digital modellerinde menüler oldukça şık ama bu bazen size performans anlamında negatif sonuç olarak geri dönüyor.

Film esnasında mevcut altyazılar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Ayrıca filmde birden fazla ses varsa, onlar arasında da geçiş yapabilmeniz mümkün. Ayrıca filmin devamlı tekrar etmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu özellikler zaten her cihazda standart olan özellikler. Altyazı dosyalarının film dosyasıyla aynı adı taşıması gerekiyor. Farklı dillerde olan dosyalar için de,

film.avi
    film-tr.srt
    film-en.srt
    film-de.srt

gibi isimler kullanıldığında, diller arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Srt, sub, idx gibi formatlar destekleniyor. Çoğu cihaz sub uzantılı altyazılarda sorun çıkarabilirken, ben bu cihazda herhangi bir sorun yaşamadım. Altyazının boyutu ön tanımlı ayarda yeterli. İsterseniz bu ayarı 20'den 40'a kadar yükseltiyorsunuz. Okunaklı, parlak ve etrafında siyah çerçeveli bir altyazı sunuyor cihaz. Beyaz ekranlarda ise altyazının rengini değiştirme şansınız var. Altyazının arkasına siyah zemin özelliğinin de eklenmesi fena olmaz. Büyük ihtimalle ileriki yazılım güncellemeleri ile gelecektir. Artık bu saatten sonra böyle sorunları görmek neredeyse imkansız ama ben yine de merak edenler olur diye söylemek istiyorum, altyazılarda Türkçe karakter sorunu yok.

Yine film izleme esnasında, altyazı ayarları menüsünden, yukarıdaki ekrana ulaşıyorsunuz. Mevcut altyazılar arasında geçiş yapabiliyorsunuz, altyazının konumunu değiştirebiliyorsunuz, büyüklüğünü değiştirebiliyorsunuz, senkronizasyonunu yapabiliyorsunuz, dil kodunu değiştirebiliyorsunuz ve rengini değiştirebiliyorsunuz. Buradaki tek sorun, bu ayarları her seferinde yeniden yapmanızın gerekmesi. Sonraki güncellemelerle bu sorunu ortadan kaldıracaklardır.

Film izleme esnasında info tuşuna bastığınızda, film dosyası hakkında size detaylı bilgiler sunuluyor. Western Digital modellerinde bu özellik yok. Sigma işlemcili ürünlerde genelde böyle özellikler olmuyor ama Realtek işlemcili ürünlerde oluyor.

Teknik Özellikler ve Performans

Cihazda 500Mhz hızında çalışan Realtek 1055 işlemci bulunuyor. 2011 model olan bu işlemci, genel olarak bakıldığında ortalamanın biraz üzerinde olarak nitelendirilebilir. Aynı segmentteki Sigma işlemcilerle benzer özellikler gösteriyorlar. Western Digital Live'ın 512Mb belleğine karşılık, bu cihazda 256Mb DDR bellek bulunuyor. Bunun film performansına bir etkisi olmuyor tabi ki. Western Digital'de online özellikler olduğundan, bellek miktarını yüksek tutmak istemişler. Philips'de online kabiliyetler olmadığından, ekstra belleğe de ihtiyaç duyulmamış.

Cihazın genel performansının iyi olduğunu söylemiştim. Menüler arasında geçişler oldukça hızlı. Yüzlerce dosya ve klasör arasında gezinmek de öyle. menüleri liste şeklinde, büyük thumbnail'ler şeklinde veya ön izlemeli şekilde sıralayabiliyorsunuz. En hızlı ve düzgün sıralama, liste şeklinde sıralama ile oluyor. Böylece klasörler ve dosyalar arasında hızla dolaşabiliyorsunuz. Dosyaları teker teker veya sayfa sayfa atlayabiliyorsunuz. Sayfa atlama tuşuna basılı tuttuğunuzda, otomatik olarak sayfaları dolaşmıyor. 3 sayfa aşağıya inecekseniz, 3 kere tuşa basmak zorundasınız. Ard arda ve çok hızlı bir şekilde tuşa bassanız da algılıyor ve 3 sayfa aşağıya iniyor.

700mb'lık bir filmin de 20GB'lık bir filmin de ilk başlama hızı çok iyi. Anında yükleniyorlar ve sizi hiç bekletmiyorlar. Beni asıl şaşırtan ise, filmlerdeki ileri sardırma performansı. Bir kere ilk iki kademede sardırma işlemi sesli yapılıyor. Daha sonraki hızlarda ise 32 kat hıza kadar çıkabiliyorsunuz. Sardırma işini kare kare göstermiyor, görüntü hızlı oynatılıyor ve hiç takılma yapmıyor. Bu biraz da kullandığınız harici diskin performansıyla alakalı bir durum ama 32x'de bile bu kadar akıcı bir performans sergileyeceğini düşünmemiştim. Western Digital Live ve Hub modellerinde böyle olmuyordu.

Western Digital'de son zamanlarda bazı MKV filmlerde takılmalar yaşıyordum. Bu takılmaların çoğunluğu en son çıkan filmlerde oluyordu. Mesela Detective Dee: Mystery of the Phantom Flame'in 720p versiyonunda takılmalar yaşıyordum. Philips ile bu takılmaları yaşamadım. Six Feet Under'ın 4. sezonunun FOV sürümünün hiç birini Western Digital çalıştırmamıştı, Philips çalıştırdı. OGG uzantılı animelerde de performans sorunları yaşıyordum. Ya hiç başlamıyordu ya da takılmalar oluyordu. Philips'de bu takılmaları yaşamadım.

Test sitelerinden indirdiğin yüksek bitrate'li fragmanlarda da sorun çıkmadı. Kendi evimde olmadığımdan, optik çıkışını denemedim ama HDMI'dan bağantıda sorun yoktu. Ses oldukça kaliteli ve temizdi. Iphone 4, Samsung Wave 2 ve HTC Desire HD telefonların çektiği HD görüntülerin hepsini takılmadan oynattı. Youtube'dan indirilen flv ve mp4 (720p ve 1080p) dosyaları çalıştırdı. Takılma yapmadı.

Bu cihazın mov uzantılı dosyalarda sorun çıkardığını söylemişleri birkaç yerde. Ben de iTunes'un sitesinden bir sürü fragman indirdim ve denedim. Hepsinde dosyanın desteklenmediği hatasını aldım. 720p, 1080p ve normal dosyaların hepsinde aynı hatayı aldım. Real dosyalarını çalıştırıyor. m2v, rm, ram gibi uzantılara sahip dosyaların hepsini çalıştırdı.

Sanırım bahsedilmesi gereken herşeyden bahsettim. Kısaca söylemem gerekirse, cihazdan memnun kaldım. Özellikle 32x hızda hızlı bir şekilde filmleri taraması hoşuma gitti. 100 liraya alınabilecek bir cihaz için sunduğu özellikler harika. Eğer online seçenekler sizin için önemli değilse, bence mutlaka Philips HMP3000 almalısınız. Hem marka olarak hem işçilik olarak hem de teknik olarak başarılı bir cihaz.

Cihaz hakkında sormak istediğiniz tüm soruları başlık altına veya PM yoluyla bana iletebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 30 Temmuz 2011; 17:53:55 >

• İnceleme çok güzel olmuş, emeğinize sağlık.

HDD içindeki filmleri nasıl gösteriyor.
    -Liste şeklindemi yoksa WD deki gibi afiş şeklindemi?
    -Fotoğraf eklerseniz çok iyi olur.
  • bu cihazı iyi bir indirim yakaldığımda almayı düşünüyorum. inceleme için ellerinize sağlık. başka bir konuda 1080p filmleri oynatmadığı falan tartışılıyordu ben yinede sorayım mesela 1080p avatar, inception vs bir filmi bu aletle izleyebiliriz değil mi?
  • İnceleme güzel ve samimi olmuş ama keşke bu incelemeyi, daha evvel açılmış olan philips hmp3000 konusun ilk başına ekleseydiniz .. Yani konuyu birleştirmek karışıkllık olmaması bakımından daha iyi olur..
    Hmp3000 media player, 1080p mkv ve blu-ray tüm videoları sorunsuz oynatır.. Fakat Quicktime codec desteklemez.. yani itunes'ten indirdiğiniz videolar bu yüzden açmaz.. Zaten piyasada satılan bir çok media player da Quicktime codec video'yu açmaz..

* Lütfen bu konuyu, ilk açilmış olan konu ile uygun bir biçimde birleştirelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 31 Temmuz 2011; 14:01:25 >
  • Ustam eline koluna saglik. Bende dun aksam siparis verdim. Hakkimizda hayirlisi :) seagate hdd ile calisir umarim. Adaptorlu hdd lerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferisss

Ustam eline koluna saglik. Bende dun aksam siparis verdim. Hakkimizda hayirlisi :) seagate hdd ile calisir umarim. Adaptorlu hdd lerden

Nereden sipariş verdiniz?
    Vatan da stok görünmüyor. Hepsiburada da stok bi 11 oluyor bi 19 oluyor.Anlayamadım. Gönderim süreside belli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurvsn

İnceleme çok güzel olmuş, emeğinize sağlık.

HDD içindeki filmleri nasıl gösteriyor.
    -Liste şeklindemi yoksa WD deki gibi afiş şeklindemi?
    -Fotoğraf eklerseniz çok iyi olur.

Liste şeklinde de gösteriyor, ön izlemeli şekilde de, büyük thumbnail'ler şeklinde de gösteriyor. WD'nin menü sistemine çok benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anıl20

bu cihazı iyi bir indirim yakaldığımda almayı düşünüyorum. inceleme için ellerinize sağlık. başka bir konuda 1080p filmleri oynatmadığı falan tartışılıyordu ben yinede sorayım mesela 1080p avatar, inception vs bir filmi bu aletle izleyebiliriz değil mi?

Özellikle yüksek bitrate'e sahip 1080p filmleri denedim, hepsini çalıştırdı. WD Live ile takılma yapanlar da dahil. Bu cihazda takılma olmadı nedense. Avatar'ı denemedim ama Inception'ı denemiştim tesadüfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

İnceleme güzel ve samimi olmuş ama keşke bu incelemeyi, daha evvel açılmış olan philips hmp3000 konusun ilk başına ekleseydiniz .. Yani konuyu birleştirmek karışıkllık olmaması bakımından daha iyi olur..
    Hmp3000 media player, 1080p mkv ve blu-ray tüm videoları sorunsuz oynatır.. Fakat Quicktime codec desteklemez.. yani itunes'ten indirdiğiniz videolar bu yüzden açmaz.. Zaten piyasada satılan bir çok media player da Quicktime codec video'yu açmaz..

* Lütfen bu konuyu, ilk açilmış olan konu ile uygun bir biçimde birleştirelim..

O konuya ekleme yapmayı ben de düşünmüştüm ama bu başlık geniş çaplı bir incelemeyi konu aldığından, yeni bir başlık olarak açılmasını daha uygun gördüm. Diğer konuda bir sürü mesaj var. Bu tür bir inceleme ilk mesajda olmadıkça, dikkat çekmeyebilir veya gözden kaçabilir.

WD Live Quicktime dosyalarını çalıştırıyor. Sigma işlemciye sahip, denediğim tüm cihazlarda çalıştırdı. Ama Realtek olanlarda çalıştırmadı.

• quote:

Ustam eline koluna saglik. Bende dun aksam siparis verdim. Hakkimizda hayirlisi :) seagate hdd ile calisir umarim. Adaptorlu hdd lerden

Hayırlı olsun. Seagate güzel HDD'dir. Sorun çıkacağını sanmıyorum. Adaptörlü olan HDD'lerin performansı diğerlerine göre daha iyi oluyor. Büyük de oluyorlar gerçi ama yer konusunda bir sıkıntınız yoksa fazla kafaya takmaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurvsn

quote:

Nereden sipariş verdiniz?
    Vatan da stok görünmüyor. Hepsiburada da stok bi 11 oluyor bi 19 oluyor.Anlayamadım. Gönderim süreside belli değil.

Yapılan kampanyalar sayesinde stoklar hızla tükeniyor olmalı. Stoklar tükendikçe de yenilerini istiyorlardır. Bu yüzden stok sayısında anlık değişimler olabilir. Bence Hepsiburada'dan alın ve incelemede de belirttiğim gibi, 3D secure özelliğiyle ödeme yapın. 1-2 günde elinize geçecektir cihaz.

• Cihazın menü sisteminin resimlerini çektim. Listelemenin 3 modunu da aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.

PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ  PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ  PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ  PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ  PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ

• 3d filmler bununla izlenebilir mi?

http://www.hizlial.com/bilgisayar/veri-depolama/dark-movix-tank-full-hd-1080p-mkv-h-264-dts-dolby-multiconnect-medya-oynatici-dkmvtank_30.031.9352.0012.htm

bu cihazla philips arasında fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilal47 -- 31 Temmuz 2011; 19:05:52 >
  • Bir de şunu eklemeyi unuttum eski tüplü bir tv m var scart girişi yok bu cihazı bağlayabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

quote:

Hayırlı olsun. Seagate güzel HDD'dir. Sorun çıkacağını sanmıyorum. Adaptörlü olan HDD'lerin performansı diğerlerine göre daha iyi oluyor. Büyük de oluyorlar gerçi ama yer konusunda bir sıkıntınız yoksa fazla kafaya takmaya değmez.

Dün akşam verdiğim sipariş kargoya verilmiş. İlk defa bukadar hızlı gönderdi hepsiburada :D

edit: @Zeus hocam ipod touch ile çektiğim videoları izleyebilirmiyim bu aletle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferisss -- 31 Temmuz 2011; 19:19:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilal47

3d filmler bununla izlenebilir mi?

http://www.hizlial.com/bilgisayar/veri-depolama/dark-movix-tank-full-hd-1080p-mkv-h-264-dts-dolby-multiconnect-medya-oynatici-dkmvtank_30.031.9352.0012.htm

Dark'ın bu ürününün bağlantı seçenekleri konusunda bariz bir üstünlüğü var. Ama film performansı ve kalite açısından bir fark olduğunu sanmıyorum. Hangisi size daha uygunsa ve işinize yarayacaksa, onu almalısınız. Bu tür medya oynatıcıların hiç birinde 3D film oynatmanız mümkün değildir. Gerçek 3D'lerden bahsediyorum tabi. TV'lerin 3D özelliklerinin aktif olabilmesi için, yine 3D destekleyen Blu-Ray cihazlarına veya yakın zamanda piyasaya çıkacak olan gelişmiş işlemcili medya oynatıcılara ihtiyacınız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 31 Temmuz 2011; 19:43:28 >

• quote:

Bir de şunu eklemeyi unuttum eski tüplü bir tv m var scart girişi yok bu cihazı bağlayabilir miyim?

Scart bağlantısı yoksa, ve şu kırmızı beyaz ve sarı bağlantıdan da yoksa o zaman bu bağlantıları normal anten girişi için dönüştürecek cihazlardan almanız gerekiyor. Filmlerin kalitesi düşecektir ve görüntüde de parazitlenmeler olacaktır ama sadece RF girişi olan bir TV'den bahsediyorsak, başka bir çareniz de yok.
  • quote:

quote:

Dark'ın bu ürününün bağlantı seçenekleri konusunda bariz bir üstünlüğü var. Ama film performansı ve kalite açısından bir fark olduğunu sanmıyorum. Hangisi size daha uygunsa ve işinize yarayacaksa, onu almalısınız.

CHİPSET ve hızı konusunda bir fark var mı?Yazılım konusunda hangi firma önde?Yardımlarıınız için çok teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

Dün akşam verdiğim sipariş kargoya verilmiş. İlk defa bukadar hızlı gönderdi hepsiburada :D

edit: @Zeus hocam ipod touch ile çektiğim videoları izleyebilirmiyim bu aletle?

Ben Iphone 4 ve Samsung Wave 2 ile çekilmiş videoları seyredebildim. IPod ile çekilenlerde de bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Dark'ın bu ürününün bağlantı seçenekleri konusunda bariz bir üstünlüğü var. Ama film performansı ve kalite açısından bir fark olduğunu sanmıyorum. Hangisi size daha uygunsa ve işinize yarayacaksa, onu almalısınız.

CHİPSET ve hızı konusunda bir fark var mı?Yazılım konusunda hangi firma önde?Yardımlarıınız için çok teşekkür ederim

İşlemcileri aynı diye biliyorum. Bellek miktarlarında bir fark olabilir ama bunun performansa gözle görüşür bir fark olarak yansıyacağını sanmıyorum. Yazılım konusunda Dark daha öndedir ama kesinlikle Philips daha iyi olacaktır. Dark'ın menü sistemi daha oturmuş ve göze hoş görünüyor. Philips henüz yolun başında ama çok sık güncelleme çıkıyor. Yakın zamanda mevcut sorunlarından da sıyrılacaklardır ve görsel olarak da iyileşecektir cihazın menüsü. Dark'ın ekstra özellikleri olmasından dolayı, teknik olarak daha iyi olabilir. Ama siz sadece film izleyecekseniz, o zaman her iki cihaz da sizin için aynı performansı verecektir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.