Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.402
Cevap
16
Favori
109.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tatbkath

quote:

Orijinalden alıntı: dedekaan

quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

AVIAddXSubs' programında mkv(720p,1080p) lere nasıl altyazı gömdüğünüzü biraz anlatırmısınız.Altyazı yeri ve büyüklüğünü nasıl ayarlıyorsunuz.

22 font bana küçük geliyor,bu sebeple altyazıyı biraz daha büyütmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

AVIAddXSubs ile Ben de divx veya mkv filmlere 2dakika da altyazıyı gömüyorum; Renk: koyu sarı - font size: 28 ... ayrıca Font yazı tipini Arial olarak seçiyorum
    Burada altyazı konumu çok önemli.. çünkü programın orjinal ayarları divx player'lara göre ayarlı..
    Ben bir çok defa test ederek; center'ı en simetrik altyazı konumu alarak ayarladım.. vertikal pozisyonu da çok iyi oldu..
    Zaten 700 gb'lık divx veya mkv'tye altyazıyı 2 dakika da gömebiliyorsunuz..
    --------------------------------------------------------------------
    Center At (CP) > 365 *** Vertical position (VP) > 540

Bu ayarlarla altyazılar Ekrana çok uygun olarak konumlanıyor

>> Gerçi cihazın orjinal altyazısının 22 font büyüklüğü de benim içinde çok yeterli ama annem biraz zor takip ediyor..
    Onun için Annemin seyredeceği filmlere 2 dakikada altyazıyı gömüyorum.. ayrıca biliyorsunuz.. gömülü altyazı ile harici altyazı dosyası arasında geçiş yapabiliyorsunuz..

Teşekkürler.

Ben AVIAddXSubs programı ile yapmayı başardım.40 font olarak tam alt tarafa yazıyı oturtturdum.Program 2 altyazı çıktısı veriyor. .(id ve .sub).Bu ikisini filmin yanına kopyalıyorum cihaz okuyor sorunsuz.işlem 10 saniye sürüyor.Yalnız tek problem altyazı renklerinde.Beyaz seçiyorum pembe çıkıyor,siyah seçiyorum yeşil çıkıyor.Bunuda çözdümmü 40 font sorunsuz bir altyazı elde edeceğim

Cihaz şimdiye kadat tüm 720p ve 1080p filmleri dts ses ile oynattı.Bir sorun yok.

Renk sorunuyla ilgili:

"Configuration 2" sekmesinde "Yuv values at idx/sub color palette" seçeneği var.

O seçili,ondaki tik'i kaldır sorunun büyük ihtimalle çözülür.

Bu AVIAddXSubs programı ile MKV içine altyazı gömmek sonra da dilersek altyazıyı oynatıcıda kapatmak mümkün mü acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

AVIAddXSubs' programında mkv(720p,1080p) lere nasıl altyazı gömdüğünüzü biraz anlatırmısınız.Altyazı yeri ve büyüklüğünü nasıl ayarlıyorsunuz.

22 font bana küçük geliyor,bu sebeple altyazıyı biraz daha büyütmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

AVIAddXSubs ile Ben de divx veya mkv filmlere 2dakika da altyazıyı gömüyorum; Renk: koyu sarı - font size: 28 ... ayrıca Font yazı tipini Arial olarak seçiyorum
    Burada altyazı konumu çok önemli.. çünkü programın orjinal ayarları divx player'lara göre ayarlı..
    Ben bir çok defa test ederek; center'ı en simetrik altyazı konumu alarak ayarladım.. vertikal pozisyonu da çok iyi oldu..
    Zaten 700 gb'lık divx veya mkv'tye altyazıyı 2 dakika da gömebiliyorsunuz..
    --------------------------------------------------------------------
    Center At (CP) > 365 *** Vertical position (VP) > 540

Bu ayarlarla altyazılar Ekrana çok uygun olarak konumlanıyor

>> Gerçi cihazın orjinal altyazısının 22 font büyüklüğü de benim içinde çok yeterli ama annem biraz zor takip ediyor..
    Onun için Annemin seyredeceği filmlere 2 dakikada altyazıyı gömüyorum.. ayrıca biliyorsunuz.. gömülü altyazı ile harici altyazı dosyası arasında geçiş yapabiliyorsunuz..

Teşekkürler.

Ben AVIAddXSubs programı ile yapmayı başardım.40 font olarak tam alt tarafa yazıyı oturtturdum.Program 2 altyazı çıktısı veriyor. .(id ve .sub).Bu ikisini filmin yanına kopyalıyorum cihaz okuyor sorunsuz.işlem 10 saniye sürüyor.Yalnız tek problem altyazı renklerinde.Beyaz seçiyorum pembe çıkıyor,siyah seçiyorum yeşil çıkıyor.Bunuda çözdümmü 40 font sorunsuz bir altyazı elde edeceğim

Cihaz şimdiye kadat tüm 720p ve 1080p filmleri dts ses ile oynattı.Bir sorun yok.

Renk sorunuyla ilgili:

"Configuration 2" sekmesinde "Yuv values at idx/sub color palette" seçeneği var.

O seçili,ondaki tik'i kaldır sorunun büyük ihtimalle çözülür.

Bu AVIAddXSubs programı ile MKV içine altyazı gömmek sonra da dilersek altyazıyı oynatıcıda kapatmak mümkün mü acaba?

Denemek lazım,hiç denemedim kapatma olayı var mıdır yokmudur.

Ama filmin yanına bir .sub birde .idx dosyası oluşturuyor.

Kapatılabilir galiba.

Kapatılamazsa şöyle yapın,dosya düzenleme olayı var oynatıcıda o .idx ve .sub dosyalarının sonundaki uzantıya bir harf ekleyip değiştirirsiniz player okumaz ve böylece altyazıyı kapatmış olursunuz.

Altyazılı izlemek istediğinizde de eklediğiniz son harfi silersiniz filmle altyazı isimleri aynı olur böylece altyazıyı açarsınız.

Not:Bu düzenleme işlemini altyazı ve film ismi farklıysada yapabilirsiniz böylece okumadığı altyazıyı filmle aynı ismi vererek okutabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 31 Temmuz 2011; 17:52:15 >

• Filmde bir gömülü bir de srt altyazı olsun.. dilediğiniz altyazıyı seçebiliyorsunuz.... isterseniz of tamam deyip, altyazıyı kapatıyorsunuz..
    Örnek olarak; film dosyasının içinde 4 ayrı dilde srt altyazı olsun.. dilediğinizi seçebiliyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicktrr

Ben ilk siparişi verdiğimde hızlı gönderideydi ve ertesi gün geldi.
    Sonra cihaz arıza yaptı servis onay vs 15 günü buldu.
    Tekrar sipariş verdiğimde 20 (yazıyla yirmi) günde geldi.

Siparişi verdim az önce, umarım böyle bir durum yaşamam. Uğraşması zor geliyor olumsuz durumda.
  • Cihazım bugün elime ulastıı az öncede bağladım phılıps yazısı geldıkden sonra ekran mavi oluyor cıhazda bekleme moduna geciyor güncelleme yapamadım harici diskıde baglamak istemıyorum sorun ne olabılır acaba teşşekkur ederim şimdiden
  • hemen iade et bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: haakan33

Cihazım bugün elime ulastıı az öncede bağladım phılıps yazısı geldıkden sonra ekran mavi oluyor cıhazda bekleme moduna geciyor güncelleme yapamadım harici diskıde baglamak istemıyorum sorun ne olabılır acaba teşşekkur ederim şimdiden

Harici depolama aygıtı bağlanmamış bir cihazın açılıp, sonra otomatik olarak tekrar kapanıp kendini bekleme moduna alması normal.. Kurulum dahi yapamadın mı?
    Hard diskini cihaz kapalıyken media palyer'a bağla ve ondan sonra cihazı açmayı dene.. ilk olarak dil ayarı ve seçenekleri düzenlerken; 7-8 saniye zarfında media player harici hdd'yi tarar ve usb ikonu üzerinde hareketli animasyon çıkar.. Usb ikonun üzerine tıklayınca, medya seçenek menüsü çıkar.. sonra istediğin işlemi yapabilirsin..
    Eğer sorun yine devam ediyorsa, cihazını satın aldığın yerden değiştirmeni tavsiye ederim.. Umarım sorunun hallolur da değiştirmene hiç gerek kalmaz..

* Eğer cihazın gerçekten arızalı çıkarsa, sanırım bu cihazı satın alanlar içinde bir ilk olacak.. Daha evvel hiç arızalı hmp3000 çıkana rastlamadım..
    Ben ve kardeşim ayrıca iki arkadaşıma daha satın aldırdım.. dört cihazda sorunsuz ve herkes memnun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 5 Ağustos 2011; 1:18:10 >

• quote:

frux
    Harici depolama aygıtı bağlanmamış bir cihazın açılıp, sonra otomatik olarak tekrar kapanıp kendini bekleme moduna alması normal.. Kurulum dahi yapamadın mı?
    Hard diskini cihaz kapalıyken media palyer'a bağla ve ondan sonra cihazı açmayı dene.. ilk olarak dil ayarı ve seçenekleri düzenlerken; 7-8 saniye zarfında media player harici hdd'yi tarar ve usb ikonu üzerinde hareketli animasyon çıkar.. Usb ikonun üzerine tıklayınca, medya seçenek menüsü çıkar.. sonra istediğin işlemi yapabilirsin..
    Eğer sorun yine devam ediyorsa, cihazını satın aldığın yerden değiştirmeni tavsiye ederim.. Umarım sorunun hallolur da değiştirmene hiç gerek kalmaz..

* Eğer cihazın gerçekten arızalı çıkarsa, sanırım bu cihazı satın alanlar içinde bir ilk olacak.. Daha evvel hiç arızalı hmp3000 çıkana rastlamadım..
    Ben ve kardeşim ayrıca iki arkadaşıma daha satın aldırdım.. dört cihazda sorunsuz ve herkes memnun

Kurulum dahi yapamadım bağlantıları yapıyorum cıhaz acılıp beyaz ışık yanıyor ekrana phılıps yazısı gelıyor 1-2 sn sonra kırmızıya donup bekleme modunda kalıyor usbden fls bellekde harici dıskde taktım aynı şekılde kalıyor beklemede kendı adıma biraz şanslıyımdır arızalı cıhazların benı bulması konusundabaşka bir lcd denemek istıyorum olmassa iade

• Normalde cihazda hiç elektrik bağlantısı yokken adaptörünü taktığınızda, kısa bir süre beyaz ışık yanıyor ve hemen ardından stand-by moduna geçiyor. Kumandadan açmanız gerekiyor yani. USB bellek takılı olmasına gerek yok. Kumandadan açıldığında da açılıp daha sonra stand-by'a geçiyorsa cihazda bir sorun var demektir. Zaman kaybetmeden iade edilmesini tavsiye ediyorum. Umarım direk değiştirirler ve servisle falan uğraştırmazlar.
  • quote:

.ZeuS.
    Normalde cihazda hiç elektrik bağlantısı yokken adaptörünü taktığınızda, kısa bir süre beyaz ışık yanıyor ve hemen ardından stand-by moduna geçiyor.
    Evet
    Kumandadan açmanız gerekiyor yani. USB bellek takılı olmasına gerek yok. Kumandadan açıldığında da açılıp daha sonra stand-by'a geçiyorsa cihazda bir sorun var demektir.
    Kumandadan da denedim açılmıyor(beyaz renk dahi gelmiyor) stand-by da kalıyor devamlı
    Sorunum panelde veya cihazda olabılırmış hand-shake(eşleşeme me)yada ikisi birden yapma ihtimalı varmış Sayın Albanının cevabı bı yönde idi.Sağolsun
    Zaman kaybetmeden iade edilmesini tavsiye ediyorum. Umarım direk değiştirirler ve servisle falan uğraştırmazlar.
    İade yapacam ama cihazda sorun olmayabılır bu durumda.Cevaplar içinde cok teşşekkur ederim herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Normalde cihazda hiç elektrik bağlantısı yokken adaptörünü taktığınızda, kısa bir süre beyaz ışık yanıyor ve hemen ardından stand-by moduna geçiyor. Kumandadan açmanız gerekiyor yani. USB bellek takılı olmasına gerek yok. Kumandadan açıldığında da açılıp daha sonra stand-by'a geçiyorsa cihazda bir sorun var demektir. Zaman kaybetmeden iade edilmesini tavsiye ediyorum. Umarım direk değiştirirler ve servisle falan uğraştırmazlar.

Sayın .ZeuS.bey sorun sizin kumandadan açmanız gerekıyor ifadenızle çözüldü pilleri yenisiyle değişince alet devreye girdi yardımlar için teşekkurler zamanlarınızı da caldığım için kusura bakmayın

• Ben de ''cihazı açmayı dene'' derken; kumandadan açmanı kastetmiştim.. Zaten cihazın üzerinde on-of swich'i yok.. Yine bir hatalı kullanım oldu.. Cihaz temize çıktı nihayet ;) Maşallah sorunsuz yola devam ediyoruz.. güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 6 Ağustos 2011; 1:46:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haakan33

quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Normalde cihazda hiç elektrik bağlantısı yokken adaptörünü taktığınızda, kısa bir süre beyaz ışık yanıyor ve hemen ardından stand-by moduna geçiyor. Kumandadan açmanız gerekiyor yani. USB bellek takılı olmasına gerek yok. Kumandadan açıldığında da açılıp daha sonra stand-by'a geçiyorsa cihazda bir sorun var demektir. Zaman kaybetmeden iade edilmesini tavsiye ediyorum. Umarım direk değiştirirler ve servisle falan uğraştırmazlar.

Sayın .ZeuS.bey sorun sizin kumandadan açmanız gerekıyor ifadenızle çözüldü pilleri yenisiyle değişince alet devreye girdi yardımlar için teşekkurler zamanlarınızı da caldığım için kusura bakmayın

Problemin çözülmesine sevindim. Zaman konusunda sorun yok. Her türlü sorunumuzu burada birlikte paylaşıyor ve birlikte çözüm buluyoruz.

• arkadaşlar güncelleme mutlak gerekli mi!...bir fark oluyor mu!...

gerekli ise nasıl yapılır basitçe bilen bir arkadaş anlatabilir mi!...

• quote:

Orijinalden alıntı: kim o

Birisi Philips i durdursun.

HMP7000 geliyor hemde kablosuz ağ özellikleri ile.

http://certifications.wi-fi.org/pdf_certificate.php?cid=WFA12356

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&twu=1&u=http://58pfl9955.wordpress.com/2011/08/05/philips-home-media-player-hmp3000-hmp5000-und-hmp7000/

Philips - HMP5000 modeli, Almanya da piyasaya çıkmış bile.. 99,95 € Yakında Türkiye de satışa çıkarsa, hemen satın alacağım.. Türkiye de daha ucuz olur sanıyorum..
    Lan desteği olması çok iyi.. netten televizyon seyredilebiliyormuş.. fiyatına göre özellikleri iyimiş.. Model olarak da HMP3000'e çok benziyor..
    Philips kendine has, güzel ve hoş bir model yaratmış..

>> http://www.conrad.de/ce/de/product/347552/PHILIPS-HMP5000-MEDIA-BOX

Gerçekten Philips media player işine ciddi olarak girmiş.. Marka ve kalitesi ile Philips ile rekabet etmek zor...
    DVD-Divx player'ları ile de uzun zamandır piyasaya bayağı hakimler.. özellikle usb girişli dvd player'ları bayağı çok sattı.. Hala da satılıyor..

** ''kim o'' kardeşim.. Sen herhalde HMP7000 modelinin piyasaya çıkmasını bekliyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 6 Ağustos 2011; 22:46:00 >

• HMP5000 modeli çıksın, ben de kesin alırım. Hatta madem Almanya'da satılıyor, oradan almayı denemek lazım. Bakarsınız hemen alır onun da bir incelemesini yazarım
  • Hele bir HMP10.000 i görelim o zaman bakarız

şaka bir yana HMP7000 de

Realtek '6' Series 2011-12 1186 750 10/100/1000 DTS, DD, DTSMA, TrueHD HDMI 1.4 + 3D support

işlemci olacak olmazsa dedğim gibi

HMP10.000 bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

arkadaşlar güncelleme mutlak gerekli mi!...bir fark oluyor mu!...

gerekli ise nasıl yapılır basitçe bilen bir arkadaş anlatabilir mi!...

Güncelleme gerekli tabi.. Ana yazılım V12.11.0A.48 üzerine 3 ayrı güncelleme çıktı.. Her güncellemede bir iyileştirme oluyor muhakkak..
    1 - V12.11.0A.60 2 - V12.11.0A.61 3 - V12.11.0A.62 ile en son güncelleme çıktı..
    Güncelleme işlemi basit... Bu linkten >http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=pl&ctn=HMP3000/12
    indireceğin son günceşlllemeyi rar'dan çıkartıp, ''install.img'' yazan güncellemeyi klosörsüz olarak boş bir usb belleğe kopyalıyorsun..
    usb belleği cihaza takıp, cihazı açıyorsun cihaz usb belleği 5-6 saniyede tarayınca browser yazan ikona tıkla, yeni güncelleme bulundu yazar..
    Tamam deyip, 3-4 dakika kadar bekliyorsun.. cihaz kendini kapatıp, açınca, yeniden dil seçip kurulumunu yapıyorsun..
    Ayrıca flash belleği stop tuşuna 3-4 saniye kadar basılı tutarak (ekranda C yazar ok bas) çıkartıyorsun Evet güncelleme bitmiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 7 Ağustos 2011; 2:07:45 >

• Philips HMP5000 Medya oynatıcı >> Tercümeyii google dil çevirici ile yaptım idare edin..

Önemli ve Ayrıntılar

Çeşitli biçimlerde video, fotoğraf ve müzik TV oynamak için
    Kolay, kablosuz iletim için DLNA onaylı WLAN ve entegre
    Yüksek çözünürlüklü DivX oynatımı için DivX Plus HD
    USB 2.0 ve SD-/SDHC-Kartenslot
    HDMI konnektörü

Açıklama

Philips HMP5000 Medya oynatıcı ile TV için HDMI bağlantısı ile bağlı SD kart veya USB port (bellek veya sabit disk), video, fotoğraf ve müzik dinleyebilirsiniz. DLNA onaylı sayesinde, bir PC, dizüstü bilgisayar ya da depolanmış medya biçimlerini erişmek için tablet, örneğin WLAN gönderebilirsiniz.
    USB bellek veya sabit disk medya içeriği
    Eğer sabit disk ya da bellek sopa medya içeriğini oynarken farklı dosya formatlarının uyumluluğuna gerekir hakkında endişe etmeden, dinlenmek Arkanıza yaslanın. Medya oynatıcı Philips HDD gibi FAT32, FAT ve benzeri gibi en popüler formatlarını destekleyen bilerek huzur keyfini çıkarın.
    DLNA onaylı
    WLAN üzerinden erişim bilgisayarınızda kayıtlı video, fotoğraf ve müzik paylaşmak için DLNA sertifikalı sayesinde, örneğin, dizüstü bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon. Bir düğmeye basit basarak tüm.
    Ayrıca DivX HD oynatma
    Tam HD çözünürlükte TV üzerinde yüksek tanımlı video (Internet gibi) tadını çıkarabilirsiniz DivX DivX Plus HD en son teknolojiyi sunuyor. Desteklenen çok sayıda ve DivX sürümlerini eski.

Ekipman

DLNA onaylı ve bu PC, dizüstü bilgisayar, cep telefonu veya tablet gibi birden fazla medya biçimlerini basit, kablosuz erişim için entegre kablosuz alıcı (802.11b/g/n)
    DivX Plus HD, H.264 ve MKV olarak (1080p'ye kadar) Full HD video oynatma
    Video kadar Upsacling 1080p (Full HD)
    MPEG1 ve video oynatma, MPEG2, MPEG4, DivX, MKV DivX HD Plus, XviD, H.264, H.263, VC-1, WMV (V9), RMVB 8/9/10, RM, AVI, TS, M2TS , TP, TRP, ISO, VOB, DAT, MP4, MPG, MOV (QuickTime olmadan), ASF, FLV, M4V
    Resim görüntüleme HD JPEG, JPEG, JPG, M-JPEG, PNG, TIF, TIFF, GIF ve BMP
    AAC, WMA (V9), WMA Pro, MP3, OGG, FLAC, RA, MKA, WAV, FLAC, LPCM, PCM ve IMP / MS müzik çalma
    Dolby Digital ve DTS 2.0
    Kopyalama, aktarma ve dosyaları silmek için basit işlevleri - Bir düğmeye basit bir itme
    MP3 müzik ile Döndür fotoğraf, zoom ve slayt gösterisi
    Altyazı desteği (. Doç. PSB. İçme,. Srt,. SSA,. Sub. Txt)
    Bir düğmeye basarak Bekleme modu
    Çalışma güç tüketimi: <10 W
    USB yoluyla yükseltilebilir bellenim
    18 dilde kullanıcılar menü.

Teslim

Uzaktan kumanda (pil dahil)
    AV kablosu
    Ağ kabloları
    Manuel.

Teknik Bilgiler
    Video Oynatma MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, DivX Plus ™ HD, XviD, H.264, MKV, WMV, AVI, VOB, MOV
    Müzik Çalma AAC, WMA, MP3, OGG, FLAC, WAV, LPCM
    Fotoğraf Oynatma JPEG, PNG, GIF, BMP
    Bağlantılar HDMI bağlantı noktası, AV çıkış (RCA), dijital ses çıkışı (optik), USB portu, SD / SDHC kart yuvası (ön), eSATA Anshluss
    Renk Siyah
    Güç Kaynağı 220 - 240 V
    Dim. (G x Y x D) 160 x 91 x 54 mm
    DLNA -

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.