Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MKV MEDIA PLAYER (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.402
Cevap
16
Favori
109.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu gömülü alt yazılar yani filmlerle dizilerle animelere gömülü olarak gelen alt yazılar bunlar hiçbir şekilde kaldırılamıyor. Ve böyle oluncada yapacak tek şey kalıyor oda filmi yeniden indirmek. İndirilen filmin altyazısının aynı isim yapılıp aynı klasöre atılacağını biliyorum makinayı 1.5 yıldır kullanıyorum neredeyse Sorum şu benim gömülü altyazıları hiçbir şekilde kaldıramıyorum var olan altyazıyı ekleyincede altyazılar üst üste geliyor o film hiç izlenmiyor. Gömülü alt yazıyı kaldırmanın yolunu ben bulamadım eğer bir yolu varsa sormuştum.
  • Gömülü altyazıyı kaldırmanın yolu mkvtoolnix adlı program.

Google a program adını yazıp indirebilirsin. Ücretsizdir. programı çalıştırıp film dosyasını programa gösterdiğinde filmin görüntü ve ses dosyalarını ayrı ayrı görürsün. Ses dosyasının yanındaki klik işaretini kaldırıp programın altındaki mux butonuna tıkladığında program filmi tekrar decode eder. Filmden altyazıyı çıkarmış olursun. Sonra harici altyazı ekleyip izleyebilirsin.
  • Eve gidince derhal deneyeceğim Umarım başarabilirim. valla ne yalan söylüyeyim 200TL değil ama 20 TL 50 TL bulmuş kadar sevindim. Demek böyle bir program varmış vay be. Eve gidince deneyeceğim.
  • çok basit bir programdır hocam ben yapabiliyorsam sen hayli hayli yaparsın.

program aynı zamanda filme ses dosyası eklemeye de yarar sadece çıkarmak için değil.

kolay gelsin.

edit : ses dosyasının yanındaki klik'i kaldırdıktan sonra basacağın butonun adı mux ya da start muxing gibi bişey olmalı. ezbere tam bilemedim.
  • tşkrler a.ozan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 18 Temmuz 2013; 2:51:08 >
  • tüplü tvde yazı boyutudan şikayetçi arkadaşlar vardı , bende tüplü tvde denedim yazı boyutu çok iyi 70 ekran tüplüde
    büyükekranlı lcd lerdede plazmalarda da yazı boyutu sorunsuzz

ama 22 inç lcd tvmde çok iyi değil yazı boyutu..
    hani tüplü tvde de kullanacak arkadaşlar çekinmeden alabilirler
    resimler aşağıdadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 18 Temmuz 2013; 15:12:10 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_76650296/f_//tm.htm#76650296

Arkadaşlar Kenan YARAR ve onun çizgi romanı HİLAL ile ilgili bir sayfa paylaşmak istediğiniz resimleriniz ve yazılarınız varsa buraya yazarsanız iyi olur. Kenan YARAR Türkiyede çizgisi ile çok ayrı bir yerdedir.
  • Almayı düşünüyorum ama vatanda yok bu üründen kalkdımı piyasadan bu ürün bütün formatları oynatıyor mu takılmadan
  • 3D bluray iso hariç günümüzde geçerli bir çok kodeği destekler.

ancak artık eski model sınıfına girdi cihaz. donanımı düşük olduğu için modeli ucuz fiyata sattılar stoklar eridi.

iş yapmıyormu ?
    yapıyor.
    half sbs 3d, mkv falan oynatır, flac formatlı müzikleri dinlersin.

ama bulman artık zor kardeş. 128 mb ram'e sahip cihaz kalmadı piyasada. artık en düşük 512 mb ram ya da daha üstü ve android tabanlı cihazlar var. ram kapasiteleri de 1 Gb.
  • ezcool önerirmisin hocam nasıldır ?
  • Önermem. Çünkü tecrübe etmedim. Ancak piyasada kullanıcısı az olan bir marka. Fiyatının ucuzluğu cazip gelebilir ama elektronikte asla ucuz etin yahnisini yeme. tecrübeyle sabittir. Naçizane fikrim. Takdir sana kalmış.

Günümüzde en ekonomik yol seni fiziki hasar dışında ( çarpma düşme kırılma yanma gibi) uzun süre götürecek ürüne yatırım yapmaktır. Elktroniğin satış pazarlama taktikleri arasında en yaygın olanı, kısıtlı destek ya da ucuz malzeme ile sürümden kazanmak, yanında iyi kalite de üretilen cihazlardan kar etme mantığıdır.

Doğru bilinen yanlışlar :

En pahalısı en iyisidir!
    hayır pro ürünler, ancak birlikte kullanıldığı pro ürünlerle ve bu işin uzmanlarınca kullanıldığında işe yarar.

Kalitelisine para verdim bozulmaz!
    Elektronik %25 şans işidir. Bozulursa sony de bozulur, bozulmazsa vırrt marka da bozulmaz.

Peki ne yapıcaz ?

geri desteği olan, markası güvenilir, bilinen, kullanıcıların yorumlarıyla yüzü biraz ortaya çıkmış, cepten birazcık daha para çıkaran ama işe yarayan ürünlere yönelmek.

ne en pahalısı , ne de en ucuzu..

• 2eu5 kullanıcısına yanıt
    Selamlar flash bellek üzerinden panele bağlayıp izliyorum genellikle. Altyazı sorunu öncelikli olmak üzere daha kaliteli ve sorunsuz görüntü alabilmek için bu cihazı almaya karar verdim. Panasonic st50 ile birlikte kullanacağım ama sizin tavsiye ettiğiniz WDTV Live ı araştırınca sanki Phişips ten daha kapsamlı ve işimi görecek bir ürün gibi geldi. Fiyat farkı da var tabii epey.
    WDTV Live ı alsam daha mı iyi bir iş yapmış olurum acaba? Ve bu cihazlardan daha evvel hiç kullanmadım, panele tanıtım bağlantısı vs. ne şekilde oluyor?
  • Arkadaşlar sorunsuz çalışan HMp3000 Video playerım yaklaşık 2-3 aydan beri açılmıyor. HDMI ' dan tv ye bağlıyorum ve açıyorum bir süre beyaz ışık yanıyor ve ekrana phlips logosu geliyor. Ardından direk ekranda "video formatı desteklenmiyor" yazısı çıkıyor ve cihazın menüsü dahi gelmeden şak diye kırımızı ışığa yani stand bay moduna geri dönüyor. Ne yaptım ne ettimse bu sorunu gideremedim. USB takılı çalıştıryrm iki tane farklı 1 TB lık HDD bağlayıp çalıştırıyorum , hiçbir şey bağlamadan çalıştırıyorum yok bana mısın demiyor. Sürekli aynı hata...

Şu sorunda bana yardım edebilicek bir kardeşim varsa inanın çok mutlu olucam.
  • Daha çok donanımsal bir sorun gibi geldi.

Muhtemel çözümler ;

Cihazın elektrik bağlantısını tamamen kes sonra aç.

Önce fabrika ayarların geri dön.

Sorun devam ediyorsa philipsin sitesinden son güncelmemesini indirip yükle.

hala olmadıysa kullanıcının yapabileceği bişey yok. sersise götürmen gerekicek.
  • ya şu cihazı sırf adı sanı belli olan ancak bir türlü cihazın teknik özelliklerine ulaşamadığımdan alacam altyazıda ufak tefek sorunları var rast geldim ğ ve ı yada i de olabilir eskik gösteriyor onunda çözümü anlatılmış bakalım eğer oluyorsa alacam. şu kullandığım seagate go flex media playerin teknik özelliklerini bilen bulan varsa bir söylesede masraftan kurtulsam istediğim özellikler

D/A converter ses ve görüntü kaç bit ? seagate de bu belirtilmemiş zaten cihazdan aslında memnunum ufak tefek sorunları yok değil ama kullanıyorum zaten alalı baya oldu...

philipste bu teknik özellikler istediğim şekilde D/A ses 24 bit görüntü ise 12 bit şeklinde seagatenin pdf kullanım kulavuzunda belirtilmemiş bu özellikler hani çok mu önemli değil ama işde insan bilemeyince merak ediyor...

• a.ozan kullanıcısına yanıt
    Benim mvk dosyalarında altyazı senkronu sorunum var, media player içindeki altyazı menüsünden ileri geri yaptırabiliyor muyuz acaba, altyazı en son indirdiğim filmde birkaç saniye ileride gidiyor mesela, bunu cihaz üzerinden düzeltebilir miyim?
    Onun dışında cihaz canavar gibi herkese tavsiye ederim, yalnız flash bellek ile izliyorsanız usb yi 3.0 olan ve okuma hızı 100 üzerinde olanlardan alın. Yoksa film performansı düşer.
  • Bildiğim kadarıyla cihaz üzerinden senkron yapılamıyor. Altyazının filmlerle olan senkron sorununu uygun sürümlü (FPS değeri ve filmi ripleyen release grubu ile aynı isimdeki altyazı dosyası olmalı) altyazı dosyası indirerek giderebilirsiniz.

Milisaniye olan değer üzerinden düşünürsek, bir iki saniye çok uzun bir süre.
  • a.ozan kullanıcısına yanıt
    Evet milisaniyelerle oynadım ama olmuyor, eski filmlerin çok altyazı alternatifi yok. Bir de bu .vob uzantılı dosyalar çıktı başıma. Bunlarda da sorun birden fazla video dosyasına bölünmüş olması filmin. Bir tane altyazı dosyası olunca elde sadece ilk videoyu altyazılı izleyebiliyorum. Çeşitli altyazı editleme programları kullandım ama bu iş iyice eziyete dönüştü. En iyisi mkv vob formatındaki versiyonlara bulaşmamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

vatanda yeni ürün var beyler 4000 modeli alıp deneyen varmı nedir yenilikler ??
    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-hmp400012-hmp400012-mkv-media-player/productdetails.aspx?I_ID=69430

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FFAC63F0 -- 28 Aralık 2013; 6:13:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

quote:

quote:

quote:

Televizyondan optik kabloyla ses sistemine bağlı şekilde kullanıyorum.Media playerda hdmi ile bağlı ama sanki oynattığı filmlerde ses gecikmesi gibi birşey oluyor ama çok az.Başka birinde olan varmı ? Benmi birşeyi yanlış yapıyorum.

Bende de hmp3000 optik ile ses sistemine, hdmı ile tv ye bağlı. bende öyle bir sorun yok.
    en iyi kanıya dudak senkronizasyonunu izleyerek ulaşabilirsin.

konuşmaları ve dudak hareketlerini dikkatle takip et. abartılı bir fark yoksa sıkma canını.

yarım saniyelik bir fark var özellikle hareketli filmlerde baya belli ediyor

Tvyi hdmi üzerinden ses sitemine bağlasam.Ses sisteminide optik kabloyla media playera baglasam tvdeki sesi ses siteminden alabilirmiyim ?

Alırsın.
    Ama yarım saniye ciddi bir fark. media playerı fabrika ayarlarına döndür, optik kablonuda değiştir bakalım düzelecekmi?

Arkadaşlar Media Playerdan optik kablo ile Panasonic Ses sistemine bağlamaya çalışıyorum ama ses alamıyorum.

Ana menüdeki SES AYARLARInda hangi ayarları yapmalıyım???
    (orada 2 sekme var, HDMI ve SES seçenekleri)

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.