Şimdi Ara

Philips HMP5000 HD medya oynatıcısı ANA KONU * İnceleme ve Fotoğraflar (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.284
Cevap
12
Favori
115.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu cihazı almayın artık, almış olanlar için yazıyorum,

tv yada cihazınızı kablosuz modeme bağlamak istiyorsanız, tv'de veya cihazda bu özellik var yada yoksa,

eğer yoksa, aparat ile destekleniyorsa,

yada varsa sadece ayar gerekiyorsa,

genede kablosuz bağlamayın derim, bunun yerine çok pratik ve kesinlikle sorun yaşamayacağınız bir yöntem var, ben yıllardır kullanıyorum,

bu yöntem ne dir derseniz, tv kablozuz aparat fiyatına menzil genişletici alacaksınız,

nedir bu cihaz ne işe yarar,

kablosuz modeminizin en uzak odaya veya noktaya ulaşmasını sağlayan, eletrik prizine takılan, kablosuz modem menzilini 2 katına çıkaran bir tür modem,

bu cihaz modeme kablosuz, bağlanır ve diğer cihazlara kablolu veya kablosuz bağlantı imkanı sunar,

sizin yapacağınız, bu menzil genişleticiyi tvnin yada cihazın yanına prize takmak, modeme kablosuz bağlanıp, cihaza bu menzil genişletici üzerinden kablolu bağlamak,

hem cihaz internete bağlanacak (kablolu) hemde o civardaki kablosuz sinyali güçlenecek, tlf laptop felan bağlarsınız,

kolay gelsin....

ayrı bikonuda resim ve link paylaşacağım....

• Merhabalar,

Aradığınız yazılım bende mevcut arkadaşlar. Cihaz ile gayet güzel çalışıyor. Ancak randımanlı kullanabilmeniz için yüksek hızlı bir lokal network bağlantısı gerektiriyor.
    Kabloluda zaten 100 mbit yeterli ancak kablosuz olarak bağlanacaksanız evdeki modeminizin en az 150 mbit olmasını tavsiye ederim ki takılma yaşamayın.

Yazılımı isteyenler DM atar ise yollayabilirim. Ek olarak kendimdeki cihazı da artık harddisk sök tak yapmak ile uğraşmak istemediğimden satmaya karar verdim.
    Fiyatı 100 TL dir. Kozmetik olarak hiçbir sorunu yok. Kutusuna,kablolarına,belgelerine kadar herşeyi mevcuttur. Almak isteyen olur ise de DM atabilir. İsteyenlere fotosunu da atarım. Şu anda cihazı sadece misafirlere foto göstermek için açıyorum. :) Yazılım yardımı ile gerçekten rahat oluyor.
  • ilginç ama güncelleme sonrası hem rakam hem de harflerden oluşan şifreye rağmen internete girdi
    sorun da burda çözüldü
  • şimdi tek soru ve sorunum şu altyazıyı her defasın büyütüp sarı yapmak zorunda kalıyorum ayarlada bu durumu sabitlemeyi başaran var mı yoksa benim gibi her altyazılı flmde teke tek ayarlama mı yapıyorsunuz
  • bu cihaz bir güncelleme istiyor

youtube ekranında çok takılmalar çok donmalar var

birde fotoğraf gösterecektim 8GBlik sd kart taktım gördü ama içine giremedim ama 4GBlik kart taktım gördü.

acaba neden oldu hiç bir fikrim yok
  • tuplu tv ye olurmu hdmı yok sadece scart gırısı var modeme kablo ıle baqglanacagım ayrıca usb den fılm ızleyecegım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulentyasar

tuplu tv ye olurmu hdmı yok sadece scart gırısı var modeme kablo ıle baqglanacagım ayrıca usb den fılm ızleyecegım

Scart girişten de olur.. Üçlü çıkışı > scart'a çeviren kablo ile bağlarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • frux kullanıcısına yanıt
    tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: taxonera

Arkadaşlar bu cihazı 47inç tv kullanan var mı.

Bir arkadaş 47inç tv de full ekran görüntü alamıyor.tüm ayarları normal olsa dahi

bende 47inç tv almak istiyorum ama şüpheler oluştu acaba kullanan varsa söyleyebilir mi

Merhabalar. Bende 42inç samsung fullhd tv var . Bahsettiğiniz sorunu ben de yaşıyorum. Mkv leri finemaskop olarak izleyebiliyorum. Sanırım çözünürlük yüksek olduğundan philips ancak böyle aktarabiliyor. Tv nin usb sinden takip izlediğimdetam ekran görüntü alıyorum. Bu durumda merak ediyorum. Bu cihaza ihtiyacım var mı? :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: victorybicer

quote:

Orijinalden alıntı: victorybicer

arkadasalar mrb hmp5000 almayı düşünüyorum fakat kafama takılan sorular var.bu cihazın kumandasında ses tuşları yok bu ne gibi avantaj yada dejavantaj sağlıyor.ileride sinir sitres yaparmı

cihazın optik çıkışını ses sistemimin optik çıkısına bağlarsam 5.1 ses alabiliyormuyum.bunu sormamdaki sebep cihazın üzerinde 2.0 dts yazması

arkadaslar forumda bu cihazı kullanan kalmadımı şu nsorularıma bir cvp lütfen

Hmp 500 kullanıcısıyım . Bildiğim kadarıyla 5.1 ses alamıyoruz. DTS 2 kanal desteği var. 5.1 DTS müzik dosyalarını çalamıyor. Buradan hareketle filmlerde de 5.1 desteği oldığunu düşünmüyorum. Amfi üzerinden sanal 5.1 e çevirebilisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: firstemperor

Simdi baktim amfimin manueline displayda dts-hd ve true hd ibaresi cikmasi gerekiyor. Yani hmp5000 bunları desteklemiyor ama calisstiriyor sadece dts ve dolby dig. Olarak yolluyor amfiye.

işte o ibare displayde cıkmıyorsa alet desteklemiyor demektir.. Benimde işime gelmez ne yazikki

şu dts olayını açıklayın lütfen. desteklemiyor ama çalıştırıyor nasıl oluyor. aradaki fark nedir ??

bu arada hmp5000 güncelleme yaptım gece modu diye bir şey çıktı nedir bu ?

DTS 5.1 İ DESTEKLEMİYOR. DTS 2.0 desteği mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: Espheni

Buyrun buda 5000_0429 :)

http://www.dosya.tc/server3/gSbSqg/5000_0429.rar.html

Rica etsem tekrar paylaşabilirmisiniz linkte dosya bulunmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvolvo

quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: firstemperor

Simdi baktim amfimin manueline displayda dts-hd ve true hd ibaresi cikmasi gerekiyor. Yani hmp5000 bunları desteklemiyor ama calisstiriyor sadece dts ve dolby dig. Olarak yolluyor amfiye.

işte o ibare displayde cıkmıyorsa alet desteklemiyor demektir.. Benimde işime gelmez ne yazikki

şu dts olayını açıklayın lütfen. desteklemiyor ama çalıştırıyor nasıl oluyor. aradaki fark nedir ??

bu arada hmp5000 güncelleme yaptım gece modu diye bir şey çıktı nedir bu ?

DTS 5.1 İ DESTEKLEMİYOR. DTS 2.0 desteği mevcut

DTS 2.0 sanırım versiyon numarası. 5.1 aktarım yapıyor. Marantz SR4600 üzerinden 5.1 müzik ve film dosyalarını sorunsuz izliyorum. Hatta bir filmde MTX6.1 göstergesinin ışığı bile yandı.

• puma72 kullanıcısına yanıt
    Pio 921 amfime bağlı olarak philips hmp 5000 kullanıyorum. amfiye hdmı ile bağlı olmasına rağmen 2 hop ( strereo) ışığı yanıyor. 5.1 desteği olsa diğer hop ışıklarının yanması gerekmezmi? Birde indirdiğim multichanel DTS müzik dosyalarını çalamıyor. 5.1 le bağlantısı varmı bu durumun bilmiyorum? Kullandığım amfi ile sanal 5.1 yapabiliyorum ancak. Dinlediğiniz müziğin kaynağını paylaşabilirseniz ben de denemek isterim. Yanlış yaptığım birşeyler mi var acaba?
  • HMP 5000 ile sacd iso muzik dinlemenin bir yolu varmı acaba?
  • quote:

HMP 5000 ile sacd iso muzik dinlemenin bir yolu varmı acaba?

elinde sacd kalitesini yansıtacak hoparlör yoksa hiç bulaşma derim, bu kalitede (belli ses aralıklarını sunabilen) sacd için özel hoparlörler var, yada çok kaliteli (ki çok pahalı olurlar) bir ses sistemin yoksa ki bunun gibi hiç bulaşma derim....

• quote:

Pio 921 amfime bağlı olarak philips hmp 5000 kullanıyorum. amfiye hdmı ile bağlı olmasına rağmen 2 hop ( strereo) ışığı yanıyor. 5.1 desteği olsa diğer hop ışıklarının yanması gerekmezmi? Birde indirdiğim multichanel DTS müzik dosyalarını çalamıyor. 5.1 le bağlantısı varmı bu durumun bilmiyorum? Kullandığım amfi ile sanal 5.1 yapabiliyorum ancak. Dinlediğiniz müziğin kaynağını paylaşabilirseniz ben de denemek isterim. Yanlış yaptığım birşeyler mi var acaba?

ben ses sistemime optik kablo ile bağladım ve çok memnunum. sonuçta kaynak neyse cihazda da o formun hoparlörlerinin ışıkları yanıyor. Benim cihaz optikten 5.1 destekliyor.
  • Nazi Zombie Army 2 N kullanıcısına yanıt
    Dire Straits i kim böyle dinlemek istemez ki? Sonuçta hop. sacd için özel olmasa da yine de cd, flac,wav ve dts den daha iyi ses alabileceğimi düşünüyorum. Sonuçta sacd netten çalması da philips den olduktan sonra maliyetsiz bir üst kalite müzik hiç fena olmaz
  • Merhaba Arkadaşlar,

Mesajlarda Göremedim ama kullanan arkadaşlara bir kaç soru sormak istiyorum.

• Cihaz NTFS dosya formatındaki Harici diskleri açabiliyormu?
    • Yüksek Boyutlu olan (40-45 GB) .ISO dosyalarını menüleri ile birlikte açabiliyormu?
    • Eğer açabiliyor ise oynatma performansı nasıl?
    • Kablosuz olarak iphone üzerinden Video,Ses,Resim v.b. Paylaşım imkanı varmı?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lveent

Merhabalar;

Biraz önce bir Çin web sitesinden bu cihaz için custom firmware indirip uyguladım. Arayüz tamamen değişti :) Menü geçiş ve girişi bayaa hızlandı. Real pilot isimli bir web tarayıcısı eklendi. Premium Apps isimli yeni bir menünün altına web hizmetleri (yahoo hava durumu, video podcastlar vb.) eklendi. Ancak bunlardan shoutcast ve flickr servislerine bağlanamıyor. Akado isimli rus web radyo dizinindeki radyolar da çalışmıyor :(

Denemek isteyenler için açıklamalar aşağıda, telefonum bozuk olduğu için foto çekemedim kusura bakmayım :)

***** DİKKAT!!!!! AŞAĞIDAKİ İŞLEMİN UYGULANMASI ESNASINDA OLUŞABİLECEK BİR SORUNDA SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM.********

Bu firmware yı uygulayabilmek için cihazınızın flashbellek alanının yazılabilir olması gerekiyor. Bunu yapmak için ise cihazınızı açık durumda tutup internete bağlı olmasını sağlayın.
    Daha sonra bilgisayarınızdan telnet aracılığı ile cihazının ip adresi ile erişin. Örneğin: cihazın ip adres 192.168.1.4 ise telnet 192.168.1.4 yazın.
    login ismi olarak root
    password olarak ise hmp5000 yazın
    bilgileri doğru girdi iseniz ekranda BusyBox v1.1.3 (2011.09.16-04:09+0000) Built-in shell (ash) Enter 'help' for a list of built-in commands. gibi bir yazı olacak.
    Şimdi ise aşağıda verdiğim komutu girin.

echo " " | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192

artık cihaz hacklenmeye hazır :)

Aşağıdaki linkte bulunan dosyayı indirin ve rar dosyasını açın, içinden çıkan install.img ve tag_install dosyalarını boş bir usb belleğe kopyalayın. bu dosyalar usb bellekte bir klasörde olmasın direkt root/kökdizinde bulunsun ayrıca Usb disk üzerinde başka bir dosya olmasın.

Cihazı kapatın usb belleği takın, cihaza takılı başka bir disk, kart vb. varsa çıkartın. Cihazı açın bekleyin kumandaya dokunmayın :) cihaz normal açılacak ekranda bekleme moduna 30 saniye içinde geçileceği mesajı görünecek beklemeye devam edin. cihaz uyku durumuna geçecek şimdi cihazı kumandadan tekrar açın. usb bellekteki dosyayı kurmaya başlayacak biraz uzun sürebilir (15-20 dk) kurulum bitince cihaz resetlenecek cihaz kapandığı an usb belleği çıkartın. cihaz açılınca dil seçimi ve saat ayarlaması ekranları gelecek bekleyin kendi kendine tekrar kapanıp açılacak.

Cihaz açıldı ancak Çince :/ bunu düzeltmek için menüdeki en son seçeneği seçin gelen ekranda tornavida ve çarkların olduğu menüyü seçin. Buradaki ilk seçenek dil ayarlarıdı OK tuşuna basarak girin ve dili İngilizce yapın. Türkçe yok maalesef :(

Artık menüleri kurcalayın keşfedin. Ben en çok yeni klavyeyi beğendim :)

Denemek isteyen olursa firmware linkini aşağıda belirttim. Sayfa çince ancak google translate ile çevirerek, Ordinary yazan butona tıklayarak indirebilirsiniz.

İndirme linki :
    http://115.com/file/dpv2yti9

merhaba arkadaşlar. ben 2 sene önce çinlinin ikinci yazılımını attım ama şimdi orjinal yazılıma dönemiyorum

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.