Şimdi Ara

PHILIPS LCD TELEVİZYONLAR VE PFL9532D VE PF9641D SERVİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir Sony 3lcd projeksiyon kullanıyordum. Ancak teknolojinin hızlı gelişimi karşısında dayanamadım ve artık forumlarda da klasikleşen lcd mi plazma mı araştırmaları sonucunda öncelikle Full HD 50 inç plazma alma hedefi ile mağaza mağaza dolaştım.

İstanbulbilişim, Teknosa, Bimeks, Sony, Samsung, Hibrit bayiilerini uzun süre dolaşıp ürünleri inceledikten sonra tabii hem forumlardan edindiğim hem de teknoloji dergilerinden(stuff, t3, home&teknoloji...) edindiğim bilgiler ışığında; adamların bayağı kafalarını ütüledim ancak şunu söylemeliyim kendiniz araştırdıktan sonra; güya uzman satıcı olarak nitelendirilen kişilerin pek de ehil olmadıklarını, ehil olanların ise sadece birkaç marka konusunda eğitim gördüğünü anlıyorsunuz.

Neyse lafı çok uzatmayayım; full hd 50 inç plazma için dolaşırken;

Nihayetinde gerek SD gerek HD, gerekse DVD formatında testler yaptırdıktan sonra; Tepe Home'dan

Philips 42PF9641D'yi aldım(5.499 YTL Cardfinans ilk 5 ay ödemesiz 8 taksitle) Aynı gün eve teslim ettiler sehpasını ve televizyonu dayanamayıp, servisi beklemeden kendim kurdum. Tabii arkadaş ne için çıkmışsınız ne almışsınız diyeceksiniz ama; Ambilight özelliği ve Piksel plus 2 hd, Full HD özellikleri ve renklerin doğallığı aklımı çeldi. 42 inç-50 inç farkını ambilight bana fazla hissettrimedi.

Görüntü kalitesi gerçekten mükemmeldi. Evde test için neleri kullandım;

1-Sony Playstation3
    2-Samsung Ev sinema sistemi (1080i'ye kadar DVD'yi kayıpsız ekrana aktarıyor modelini şu an hatırlamıyorum)
    3-Digitürk

Bağlantı kabloları;

1-Altın uçlu iki adet 2 m hdmi-hdmi kablo
    2-Altın uçlu 2m scart-scart

Digitürk izlenimlerim;(altın uçlu scart-scart bağlantısı ile)
    Bazı kanalların yayın kalitesinindüşüklüğünün yarattığı sorunları bir kenara bırakırsak moviemax, goldmax, turkmax, atv, kanald gibi bir çok kanalda 16:9 görüntü formatında çok iyi sonuçlar aldım. Son derece gerçekçi görüntüler elde ettim. Hızlı sahnelerde LCD'de ortaya çıkan görüntü ve netlik kaybını hemen hemen hiç yaşamadım.

DVD İZLENİMLERİM;

Ev sinema sistemimin 1080i'ye yükseltmesi ve altın uçlu hdmi kablonun da katkısıyla aldığım sonuçlar çok daha iyiydi.

PS 3 İZLENİMLERİM;

Sonuç yine mükemmel

PS 3'TE BLUE RAY İZLENİMLERİM

Tabiki yukarıda belirttiklerimden kat kat daha iyi çönürlük ve kontrast oranı

Ancak; Birkaç topicte de belirtildiği gibi ekran çözünürlüğü 1920x1080 olmasına rağmen okuduğum kullanma klavuzunda en yüksek video sinyalinin 1080i olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Nihayetinde geleceğe yatırım yaptığımı düşündüğüm ve bütçeme göre ciddi bir meblağ yatırdığımı düşündüğüm için 1080p görüntü alamayacak olmam beni rahatsız etti.

Tepe Home yetkilileri ile hemen irtibata geçerek ; konu başlığında belirttiğim ; PFL479531D TELEVİZYONUNDAN SİPARİŞ ETTİM.(1080p sinyali aktarabiliyor.) BANA ENGEÇ PAZARTESİ TELEVİZYONUN EVİMDE OLACAĞI sözünü verdiler. Tabi üstine 2.000,00 YTL daha bayılmak zorunda kaldımç Doğal olarak adamlar iyi bir müşteri servisi verdiler.

Şimdi sabırsızlıkla bekliyorum;

Önce sipariş ettiğim televizyonu getirecekler sonra halihazırda kullanmakta olduğum televizyonu benden alacaklar. Philips konusunda çok fazla topic açılmadığı ve modeller konusunda fazla bilgi sahibi olunmadığı için bu topici açmayı uygun gördüm. Umarım tüketici arkadaşlarımıza faydası olur.

Ayrıca bir çok forumda Samsung'un ön plana çıkarıldığını gördüm. Samsung 50 inç Q91 almaktı planım ancak ambilight özelliği gerçekten farklılık yaratıyor arkadaşlar bu benim şahsi kanım tabi bu nedenle Philips tercici yaptım. Halizahırda elimde olan kullandığım yardımcı olması açısından PF9641D'nin özelliklerini aşağıda belirteyim;

Ürün Özellikleri
    PHILIPS 42PF9641D LCD TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 42inch (106 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık 550 cd/m2
    Kontrast 4000:1
    TV System PAL, SECAM, DVB COFDM 2K/8K
    İzleme Açısı
    Sistem
    Panel 176 derece
    Pixel Plus 2 HD
    LCD Full HD WUXGA Active Matrix
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920x1080p
    PC Sinyal Algılama 1024x768 60Hz
    Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i
    High Definition HD Ready
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Scart Var (2 Adet)
    Component Var (YPbPr + H/V + Audio L/R)
    Tuner Var
    Composite Video Var (Yan Giriş)
    S-Video
    PCMCIA
    HDMI
    Audio
    Digital Audio
    USB
    Bilgisayar
    Network Var (Yan Giriş)
    Var (DVB Tuner için)
    Var (2 Adet)
    Var L/R in (Yan)
    Var S/PDIF
    Var (Yan)
    VGA Dsub 15pin, Ses ile
    Ethernet Input

ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Kulaklik Çikisi Var 3,5 mm
    Audio Out Var L/R
    Digital Audio Out S/PDIF Out

EXTRA ÖZELLİKLER
    Pixel Plus 2 HD
    3/2 - 2/2 Motion Pull Down
    3D Comb Filter
    Active Control + Light Sensor
    Digital Natural Motion
    Jagged Line Suppression
    Dynamic Contrast Enhancement
    Progressive Scan
    Pulse Killer Chip
    Widescreen Plus
    Anti Reflection Coated Screen
    Dynamic Contrast Enhancement
    Ambilght 2 Channel
    Ambilight Surround
    Ambilight Full MultiColor
    Ambilight Light Sensor
    Child Lock & Parental Lock
    Smart Clock
    Auto Programme Naming
    Automatic Channel Install
    Automatic Tuning System
    Auto Store
    PLL Digital Tuning
    Plug & Play
    4 Favorite Lists
    Auto Volume Leveller
    Delta Volume Per Preset
    Graphical User Interface
    On Screen Display
    Program List
    Side Control
    Electronic Programme Guide
    Picture In Picture : TeleText Modu
    Multi Functional Remote Control
    4:3 format + 6 Widescreen Modu
    1200 Sayfa Teletext
    Program Information Line

MEMORY CARD TİPİ VE FORMAT
    Memory Type: Usb
    Oynatma Formatı: MP3, JPEG, MPEG1, MPEG2

SES
    Hoparlör 2x15 W
    Sound System Virtual Dolby Digital
    Digital Signal Processing
    Dynamic Bass Enhancement
    Graphic Equaliser
    4 x Built In Speaker
    Integrated Woofers with Woox
    Dome Tweeter
    ENERJİ
    Stand by <1 W
    Çalışırken 248 W
    Güç AC 220 - 240 V
    AĞIRLIK
    Ağırlık 35 kg
    BOYUTLAR
    Genişlik 1095 mm
    Yükseklik 764 mm
    Derinlik 114 mm
    Renk Siyah (High Gloss Black)
    AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var RC4401
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var
    RF Kablo Var
    HEDİYE
    Hediye Duvar Askı Kiti
    GARANTİ
    Garanti 2 Yil

GELECEK TELEVİZYON İLE İLGİLİ İZLENİMLERİMİ DE SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM ARKADAŞLAR.

• sevgili dostum forum içinde keşke araştırma yapsaydınız yada sorsaydınız.Bu ürün ve buna benzer ürünleri aylarca tartıştık.Full hd panel olmasına rağmen video da ancak 1080i işleyebiliyor.Bu yüzden tru hd dir. diye.Satıcılara bile 3 ayda anca anlatabildim.En son ps3 ü götütüp takınca 1080i olunca resmen içimden şiştinizmiş demek geldi ya saygıdan demedim.Bu yüzden full hd deyip true hd leri almayın..Eğer amacınız kesin 1080p panel değilse tabii.

şimdiden yenisi hayırlı olsun..

ancak yazdığınız ürün 47pfl9531 değil zannedersem 9532 olmalı.Ayrıca eğer değiştirme şansınız olabilecekse tekrardan sasmung 46m87 ye bir bakın derim

ben kısaca ana özelliklerini yazayım
    6ms tepki süresi (griden griye)- sasmsung 8ms (oyun mode 6 ms)
    8000:1 dinamik (1200:1 tipik kontrats)-samsung 15000:1 dinamik 2000:1 tipik
    4 milyar renk (samsunglara göre 6 da bir oranında düşük mesela 46m87 25.7 milyar renk)
    ambilihight var -samsung yok
    usb port var - samsung yok
    hdmi 3 adet 1.3 versiyon - samsung aynı
    super clear panel yok -samsung da var.
    pixel plus 3 hd SD yayında en iyi performans veren işlemcidir bence iyi bir artı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 17 Ağustos 2007; 11:08:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilvarch

sevgili dostum forum içinde keşke araştırma yapsaydınız yada sorsaydınız.Bu ürün ve buna benzer ürünleri aylarca tartıştık.Full hd panel olmasına rağmen video da ancak 1080i işleyebiliyor.Bu yüzden tru hd dir. diye.Satıcılara bile 3 ayda anca anlatabildim.En son ps3 ü götütüp takınca 1080i olunca resmen içimden şiştinizmiş demek geldi ya saygıdan demedim.Bu yüzden full hd deyip true hd leri almayın..Eğer amacınız kesin 1080p panel değilse tabii.

şimdiden yenisi hayırlı olsun..

ancak yazdığınız ürün 47pfl9531 değil zannedersem 9532 olmalı.Ayrıca eğer değiştirme şansınız olabilecekse tekrardan sasmung 46m87 ye bir bakın derim

ben kısaca ana özelliklerini yazayım
    6ms tepki süresi (griden griye)- sasmsung 8ms (oyun mode 6 ms)
    8000:1 dinamik (1200:1 tipik kontrats)-samsung 15000:1 dinamik 2000:1 tipik
    4 milyar renk (samsunglara göre 6 da bir oranında düşük mesela 46m87 25.7 milyar renk)
    ambilihight var -samsung yok
    usb port var - samsung yok
    hdmi 3 adet 1.3 versiyon - samsung aynı
    super clear panel yok -samsung da var.
    pixel plus 3 hd SD yayında en iyi performans veren işlemcidir bence iyi bir artı...
    bilvarch dostum; senin yazılarını sık sık takip ettim, zaten verdiğin bilgiler benim için çok aydınlatıcı oldu. Evet haklısın 9532 olacak yanlış yazmışım.

Samsung gerçekten iyi bir seçim samung kullandığını da biliyorum tabi değiştirmediysen Ancak; buradaki samsung bayiine sipariş verdim fakat bana ancak stoklarında olup olmadığını 3 gün sonra bildirebildiler.

Bu nedenle servisine kızdım açıkçası. Bunu da forumda dile getirmek istemedim. Çünkü insanlar yanlış yönlenebilirler. Bu forumlarda en çok buna dikkat etmek lazım zaten. Ancak ambilight'ı evinde deneme şansın olsa bir akşam karanlığında izlemeni isterim. Kesinlikle gözü yormuyor. Daha büyük ekranda izliyorumuşsun gibi izlenim veriyor değerli dostum. Tabii surround ambilight olsa daha iyi ama bu daha iyilerin de hiç sonu tükenmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersengoksan

bilvarch dostum; senin yazılarını sık sık takip ettim, zaten verdiğin bilgiler benim için çok aydınlatıcı oldu. Evet haklısın 9532 olacak yanlış yazmışım.

Samsung gerçekten iyi bir seçim samung kullandığını da biliyorum tabi değiştirmediysen Ancak; buradaki samsung bayiine sipariş verdim fakat bana ancak stoklarında olup olmadığını 3 gün sonra bildirebildiler.

Bu nedenle servisine kızdım açıkçası. Bunu da forumda dile getirmek istemedim. Çünkü insanlar yanlış yönlenebilirler. Bu forumlarda en çok buna dikkat etmek lazım zaten. Ancak ambilight'ı evinde deneme şansın olsa bir akşam karanlığında izlemeni isterim. Kesinlikle gözü yormuyor. Daha büyük ekranda izliyorumuşsun gibi izlenim veriyor değerli dostum. Tabii surround ambilight olsa daha iyi ama bu daha iyilerin de hiç sonu tükenmez.

Alıntıları Göster
    Bu arada; sevgili bilvarch; 47PFL9532D 4 TRİLYON RENK ÜSTADIM, ürünün teknik kataloğunda gördüm. Ancak zaten insan gözünün algıalayabildiği ölçüleri çok çok aşıyor zaten bildiğim kadarı ile.

Saygılar.

• quote:

Bu arada; sevgili bilvarch; 47PFL9532D 4 TRİLYON RENK ÜSTADIM, ürünün teknik kataloğunda gördüm. Ancak zaten insan gözünün algıalayabildiği ölçüleri çok çok aşıyor zaten bildiğim kadarı ile.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    birde perfect plus hd çıkmış ki hangi birini takip edeceğini şaşırıyor insan

• quote:

Saygılar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ersengoksan

Saygılar.

lcd compare de 4 milliard renk yazmakta evet buda 4 trilyona denk geliyor haklısın.O zaman 40m87 de 25.7 trilyon renk..
    bende baktım türkçe kataloğa 4 trilyon yanlış yazılmış.Çünkü ürünün hangi satış sayfasına bakarsan bak 4 milliard deyimini göreceksin..Kesinlikle 4 trilyon değil 4 milyar renktir ürün bilginize....
    http://www.lcd-compare.com/televiseur-PHI47PFL9532D-PHILIPS-47PFL9532D.htm
    http://www.lcd-compare.com/televiseur-SAMLE40M86BD-SAMSUNG-LE40M86BD.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 17 Ağustos 2007; 12:23:00 >

• quote:

birde perfect plus hd çıkmış ki hangi birini takip edeceğini şaşırıyor insan

Alıntıları Göster
    BU ARADA AMBILIGHT DENEYİMİ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR? AYRICA PHILIPS KULLANICILARI DA DENEYİMLERİNİ AKTARIRSA SEVİNİRİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    philips tv seriler ve özellikleri
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

BU ARADA AMBILIGHT DENEYİMİ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR? AYRICA PHILIPS KULLANICILARI DA DENEYİMLERİNİ AKTARIRSA SEVİNİRİM

Alıntıları Göster
    quote:

Saygılar.

lcd compare de 4 milliard renk yazmakta evet buda 4 trilyona denk geliyor haklısın.O zaman 40m87 de 25.7 trilyon renk..

BILVARCH DOSTUM İNSAN GÖZÜNÜN ALGILAYABİLDİĞİ BİR RENK SAYISI VARDI AMA HATIRLAYAMADIM SENİN BİLGİN VAR MI BU KONUDA

• quote:

Orijinalden alıntı: bilvarch

quote:

Saygılar.

bende baktım türkçe kataloğa 4 trilyon yanlış yazılmış.Çünkü ürünün hangi satış sayfasına bakarsan bak 4 milliard deyimini göreceksin..Kesinlikle 4 trilyon değil 4 milyar renktir ürün bilginize....

Alıntıları Göster
    DEĞERLİ DOSTUM SAĞOLASIN VERDİĞİN BİLGİ İÇİN. BU ARADA SENDE SAMSUNG'UN M87 MODELİ VAR DEĞİL Mİ? HAREKETLİ SAHNELERDE NASIL?
    quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

quote:

Saygılar.

• quote:

DEĞERLİ DOSTUM SAĞOLASIN VERDİĞİN BİLGİ İÇİN. BU ARADA SENDE SAMSUNG'UN M87 MODELİ VAR DEĞİL Mİ? HAREKETLİ SAHNELERDE NASIL?
    quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

quote:

Saygılar.

Alıntıları Göster
    BU ARADA ARKADAŞLAR İLGİLENENLER İÇİN PFL9532D'NİN TEKNİK BİLGİLERİNİ VERMEYİ UNUTMUŞUM EKTE SUNUYORUM;

n Ürün Özellikleri \n PANEL \n Ekran Boyutu 47 inch (120 cm) \n Aspect Ratio 16:9 Widescreen \n Parlaklık 550 cd/m2 \n Kontrast 8000:1 \n TV System PAL, SECAM, DVB TUNER \n İzleme Açısı \n Sistem \n Renk Sayısı \n Panel 176 derece \n Pixel Plus 3 HD \n 4 Trilyon Renk (14 bit RGB) \n LCD Full HD W-UXGA Active Matrix \n ÇÖZÜNÜRLÜK \n Aktif Çözünürlük 1920x1080p \n PC Sinyal Algılama 1920x1080p 60Hz \n Video Sinyal Uyumluluğu 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p \n High Definition HD Ready (Full HD) \n GİRİŞ TERMİNALLERİ \n Scart Var (2 Adet) \n Component Var (YPbPr + Audio L/R) \n Tuner Var \n Composite Video Var (Yan Giriş) \n S-Video \n PCMCIA \n HDMI \n Audio \n Digital Audio \n USB Var (Yan Giriş) \n Var (DVB Tuner için) \n Var (3 Adet) \n Var L/R in (Yan) \n Var S/PDIF \n Var (Yan) \n \n ÇIKIŞ TERMİNALLERİ \n Kulaklik Çikisi Var 3,5 mm \n Audio Out Var L/R (Analog) \n Digital Audio Out S/PDIF Out \n \n EXTRA ÖZELLİKLER \n Pixel Plus 3 HD \n 4 Trilyon Renk Sayısı \n HD Natural Motion \n Dynamic Contrast Enhancement \n 1080p 50/60 Hz Processing \n 1080p 24/25/30 Hz Processing \n 3/2 - 2/2 Motion Pull Down \n 3D Comb Filter \n Active Control <(>&<)> Light Sensor \n Jagged Line Suppression \n Progressive Scan \n Pulse Killer Chip Widescreen Plus Anti Reflection Coated Screen Child Lock <(>&<)> Parental Lock Smart Clock Auto Programme Naming Automatic Channel Install Automatic Tuning System Auto Store PLL Digital Tuning Plug <(>&<)> Play 4 Favourite Lists Auto Volume Leveller (AVL) Delta Volume Per Preset Graphical User Interface On Screen Display Program List Setting Assistant Wizard Side Control Electronic Programme Guide Ekran Formatları : Picture In Picture 1200 Sayfa Teletext Habit Watch Program Information Line Firmware Auto Upgrade Wizard Firmware Upgradeable via USB Digital Media Reader USB Autobreak-in MEMORY CARD TİPİ VE FORMATLARI USB Connections Formatlar: MP3, Alb Slide Show, JPEG, MPEG1, MPEG2 AMBILIGHT ÖZELLİKLERİ Ambilight 2 Channel Auto Adaptive to Video Content Efficient Low Energy Lamp Full Operation in Standby Manual and Via Light Sensor Ambilight Işık Sistemi: 1080p dot by dot display 4:3 6 Widescreen Modes Auto Format Movie Expand 14:9 Movie Expand 16:9 Subtitle and Heading Shift Super Zoom Wide Screen Text Dual Screen LED (Wide Colour) SES Hoparlör 2x8 W Sound System Virtual Dolby Digital, BBE Digital Signal Processing Dynamic Bass Enhancement Graphic Equaliser 4 x Built In Speaker Integrated Woofers with Woox Dome Tweeter ENERJİ Stand by 0,78 W Çalışırken 293 W Güç AC 220 - 240 V AĞIRLIK Ağırlık 33,2 kg BOYUTLAR Genişlik 1170 mm Yükseklik 736 mm Derinlik 125 mm Renk Siyah (Anthracite Dark) AKSESUARLAR Uzaktan Kumanda Var RC4450 Enerji Kablosu Var Masa Üstü Ayak Var (Swivel) RF Kablo VarWeb Adresiwww.philips.com.tr
    Satış Garanti Süresi (ay) 24

Ürün Kodu : 47PFL9532D

TEKNOVİSTA'DAN ALINTIDIR.

• Philips 37PF9731D/10 Ambilight Surround Pixselplus 3HD tv yi kullanıyorum.Ambilight özelliğine alıştığınızda gözleriniz onu arıyor.Emektar SONY KLV29M61 (Zamanının En iyi TV siydi) e bakmak bile istemiyorum.Özellikle Futbol maçlarını ve belgeselleri izlemek çok keyifli.Genelde Akşamları Tv izlerken pek bulunduğum ortamın ışıklarını yakmazdım.Eskiden kalma babadan oğula geçen bir alışkanlık.Ama şimdi ortam Ambilight Surround ile daha keyifli ve inanın gözlerinizi ekrandan alamıyorsunuz,ekran daha çekici oluyor.Philipsin yeni AURES LED AMBİLİGHT TR ye gelirse 50' üzeri FUL SURROUND özelliği olan TV sini kesin alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mngb

Philips 37PF9731D/10 Ambilight Surround Pixselplus 3HD tv yi kullanıyorum.Ambilight özelliğine alıştığınızda gözleriniz onu arıyor.Emektar SONY KLV29M61 (Zamanının En iyi TV siydi) e bakmak bile istemiyorum.Özellikle Futbol maçlarını ve belgeselleri izlemek çok keyifli.Genelde Akşamları Tv izlerken pek bulunduğum ortamın ışıklarını yakmazdım.Eskiden kalma babadan oğula geçen bir alışkanlık.Ama şimdi ortam Ambilight Surround ile daha keyifli ve inanın gözlerinizi ekrandan alamıyorsunuz,ekran daha çekici oluyor.Philipsin yeni AURES LED AMBİLİGHT TR ye gelirse 50' üzeri FUL SURROUND özelliği olan TV sini kesin alacağım.
    hocam madem o kadar paraya kıydın, keşke biraz bekleyip gerçek FULL HD olan 47PFL9732D($2,799) alsaydın. cihazın en dikkat çekici ilk üç özelliği;

120 Hertz ClearLCD
    Pefect Pixel HD
    Ambilight2

üstelik bu yılın en iyi full hd televizyonu seçildi

eğer ambilith 'a gerçekten önem veriyorsan "Full Surround" artısıyla 47PF9832D ($3,999) da alabilirsin.

gerçek 1080p, 120 Hertz - ClearLCD ve Pefect Pixel HD bu cihazda da mevcut. ama bende para yok dersen aynı cihazın 42" olanı da mevcut(42PFL9832D).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Ağustos 2007; 2:28:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

hocam madem o kadar paraya kıydın, keşke biraz bekleyip gerçek FULL HD olan 47PFL9732D($2,799) alsaydın. cihazın en dikkat çekici ilk üç özelliği;

120 Hertz ClearLCD
    Pefect Pixel HD
    Ambilight2

eğer ambilith 'a gerçekten önem veriyorsan "Full Surround" artısıyla 47PF9832D ($3,999) da alabilirsin.

gerçek 1080p, 120 Hertz - ClearLCD ve Pefect Pixel HD bu cihazda da mevcut. ama bende para yok dersen aynı cihazın 42" olanı da mevcut(42PFL9832D).

Alıntıları Göster
    Sayın Face1tr televizyonu 2006 yılında hediye olarak aldım.Ben bu modeli secerken bu tv Avrupanın en iyi LCD si EISA ödüllü vardı.PS3 ile kullanıyorum.Multimedya özelliğini evimdeki ağımda kullanıyorum.Philips 9 CINEOS serileri bence mükemmel.Parama çatır çatır kıyacağım 2008 yılı başlarında yeni serisini kesin alacağım Hollanda da kardeşim var ona sordum alacağım TV orada 4500 Euro civarında ben bütçemi tr için 6500 Euroya göre ayarladım.Fonda besleniyor.Tr ye gelsin alacağım.

• quote:

120 Hertz ClearLCD
    Pefect Pixel HD
    Ambilight2

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

120 Hertz ClearLCD
    Pefect Pixel HD
    Ambilight2

Dostum, sürekli bekliyorsun yeni bir takım özellikler çıkıyor, tekrar bekliyorsun ve bu hep böyle devam edip gidiyor. Biraz tamahkar olmak lazım. Yani kendi adıma en azından bunu söylemem lazım. Çünkü maalesef teknolojik aletlere yatırdığım paranın haddi hesabı yok. Haklısın 120 mhz ve perfect plus gayet iyi ekstralar bence de ama onu alırken bu sefer yenileri çıkacak.

• quote:

Sayın Face1tr televizyonu 2006 yılında hediye olarak aldım.Ben bu modeli secerken bu tv Avrupanın en iyi LCD si EISA ödüllü vardı.PS3 ile kullanıyorum.Multimedya özelliğini evimdeki ağımda kullanıyorum.Philips 9 CINEOS serileri bence mükemmel.Parama çatır çatır kıyacağım 2008 yılı başlarında yeni serisini kesin alacağım Hollanda da kardeşim var ona sordum alacağım TV orada 4500 Euro civarında ben bütçemi tr için 6500 Euroya göre ayarladım.Fonda besleniyor.Tr ye gelsin alacağım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mngb

Mngb; 9 serisinden düşündüğün model ne?

• quote:

120 Hertz ClearLCD
    Pefect Pixel HD
    Ambilight2

Alıntıları Göster
    Dostum;
    kendime televizyon almayı düşünürken maksimum 4.000,00 YTL limitle hareket etmeyi tasarladım. Ama birden kendimi 7.500,00 YTL harcarken buldum. Ne yapayım bunun da üstüne çıkmak artık bütçemi çok aşmak olurdu. Bu arada zaten pazartesi gelecek olan 47PFL9532D zaten gerçek Full HD saygılar
    Ben k
    quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

120 Hertz ClearLCD
    Pefect Pixel HD
    Ambilight2

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

evt philips bu sene de aynı ödülü 47PFL9732D ile aldı. bu model belkide çok kısa bi süre içinde yada bilemedin 2 ekimdeki cebitten sonra satışa çıkartılır. ben 7500 lirayı vermeden önce bi bekler bu aletin fiyatına bakar o şekilde yoluma devam ederdim.

• quote:

quote:

evt philips bu sene de aynı ödülü 47PFL9732D ile aldı. bu model belkide çok kısa bi süre içinde yada bilemedin 2 ekimdeki cebitten sonra satışa çıkartılır. ben 7500 lirayı vermeden önce bi bekler bu aletin fiyatına bakar o şekilde yoluma devam ederdim.

Alıntıları Göster
    Sayın Ersangoksan , ben bu tv yi bilmiyordum o zaman SONY ve SAMSUNG markalarına bakıyordum 37' ekran boyutu aklımda bile yoktu.O günlerde Samsung LE40M61 modeli çok övülüyordu.Ürünü incelemek üzere Samsung Shop gittim fakat oradaki satışta eski bir tanıdığıma rastaldım orada çalıştığını bilmiyordum.Sağolsun PHILIPS 37PF9731D/10 u bana önerdi ve incelemi söyledi.Buldu tv yi ve hemen 1 Adet 37' 2 adet te 42' olanından aldık.LCD ekranlarda benim dikkatimi çeken bir olay var.Aynı serinin 37' ve 42' sini SD yayın (Kablo TV) , PS3 ve Uydu yayınında karşılaştırmalı inceleme imkanım oldu.37' daha güzel görüntü veriyordu.2008 yılında 52' üzeri PHILIP AUREA serisi bir tv alacağım.Bu konuda sevgili JOVEN kardeş bizden daha bilgili.Alacağım 9 serisinin yeni model numarası 52PFL9900D/12 . Umarım büyük ekranlardaki (32'-37') den bu sorun yeni gelecek modellerde (47'-52') düzeltilmiştir.

• quote:

Sayın Ersangoksan , ben bu tv yi bilmiyordum o zaman SONY ve SAMSUNG markalarına bakıyordum 37' ekran boyutu aklımda bile yoktu.O günlerde Samsung LE40M61 modeli çok övülüyordu.Ürünü incelemek üzere Samsung Shop gittim fakat oradaki satışta eski bir tanıdığıma rastaldım orada çalıştığını bilmiyordum.Sağolsun PHILIPS 37PF9731D/10 u bana önerdi ve incelemi söyledi.Buldu tv yi ve hemen 1 Adet 37' 2 adet te 42' olanından aldık.LCD ekranlarda benim dikkatimi çeken bir olay var.Aynı serinin 37' ve 42' sini SD yayın (Kablo TV) , PS3 ve Uydu yayınında karşılaştırmalı inceleme imkanım oldu.37' daha güzel görüntü veriyordu.2008 yılında 52' üzeri PHILIP AUREA serisi bir tv alacağım.Bu konuda sevgili JOVEN kardeş bizden daha bilgili.Alacağım 9 serisinin yeni model numarası 52PFL9900D/12 . Umarım büyük ekranlardaki (32'-37') den bu sorun yeni gelecek modellerde (47'-52') düzeltilmiştir.

Alıntıları Göster
    quote:

Mngb, joven arkadaşın da tespitlerinde belirttiği gibi 9 serisinin önü açık gibi görünüyor. Tabii biraz teknoloji tutkunuysak ve yenilikleri bunun paralelinde takip ediyorsak doğal olarak; bütçemizi zorluyoruz.(bu kısmi kendi adıma diyeyim ) Ancak yine kendi adıma konuşayım en azından iki sene televizyonlarda teknolojiden uzak durmalıyım ki 47PFL9532D'nin tadını çıkarabileyim. Yoksa bu maymun iştahlılık beni süründürecek

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Dostum ayrıca forumdaki diğer uzman arkadaşlar ne düşünüyor bilmiyorum ama; Bu LCD serilerinde boyutlar büyüdükçe zannediyorum dikkat etmemiz gereken nokta; Aynı markanın aynı modellerinin ekran büyüdükçe doğal olarak görüntüde bozulmalar olacağından hangi teknolojileri ekstra kullandığına dikkat etmek lazım;

Mesela; Ben 42PF9641D'den 47PFL9532D'ye geçiş yaparken aradaki farkı kanaatimce tespit ettim;

42 inçde pixel plus 2hd kullanılırken 47 inçde Pixel plus 3hd kullanılmış,
    42 inçde 1080i video sinyali var iken 47 inçde 1080p mevcut gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.