Şimdi Ara

philips Xenium X500 (satış başladı) (ANA BAŞLIK) 2 ay bekleme süresi.. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
596
Cevap
0
Favori
69.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hâlâ arıyorum bu telefonu. Birkaç Avea bayisine baktım ama yoktu. Tatilden sonra, Philips telefonlarının Türkiye temsilcisine sorup öğrenmeye çalışıcam. Telefon, Philips'in Türkiye internet sitesinde görünüyor ama raflarda yok. Ne biçim durum anlayamadım
  • şarj durumu hakkında bilgiler paylaşayım arkadaşlar. telefonu ilk alanlardan birisiyim sanırım.
    fabrika şarjı bende 3 gün dayandı, daha sonraki ilk şarjımın 7. günündeyim, batarya hala 3/4 gösteriyor :)
    en az iki hafta ile 3 hafta arasında gidecektir diye düşünüyorum.

mesaj konusunda sorular vardı, benim görebildiğim telefonun hafızasına 2000 mesaj kaydedebiliyorsunuz, telefon rehberide 1000'e kadar kayıt alabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

herkese iyi bayramlar dilerim bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: videre

Ben hâlâ arıyorum bu telefonu. Birkaç Avea bayisine baktım ama yoktu. Tatilden sonra, Philips telefonlarının Türkiye temsilcisine sorup öğrenmeye çalışıcam. Telefon, Philips'in Türkiye internet sitesinde görünüyor ama raflarda yok. Ne biçim durum anlayamadım

Öncelikle hepinize iyi bayramlar dilerim
    Biz 1997 ve 2005 arası telefonculuk ve cepservisliği yapmıştık. Onun için telefoncuların ne düşündüğünü, hangi yol izlediklerini bilirim
    Türkiyedeki çoğu telefoncu sattığı telefonlardan para kazanmaz
    Diyeceksiniz ki nasıl kazanmaz çok pahalı oysa nete göre
    Şöyle kazanmaz.
    A telefoncusu günde 3-5 cihaz satar. Haftada 3-5 havalesi olur, Haftada 3-5 kolisi gelir.
    Haftada 20 cihaz sattığını varsayarsak distribütör başı 1 cihaz ancak düşer
    1 cihaz için direk distribütöre bayi olamaz. Ara toptancılara para yedirmek zorundalar
    Kargo kotaları olmadığı için adet başı 5-10 ytl kargo ödemek zorundalar
    Çoğu garantibank gibi bilinen bankaları kullandığından ve dönen para az olduğundan adet başı 1-3 ytl havale eft parası öderler
    Satış oranları çok olmadığı için banka taksit oranları yüksek olur. Mesela 12 taksit için %4 komisyon veren firma var, anadoludaki bir telefoncu en az %15 verecek.
    Birde bu telefoncu cihazı satıncaya kadar fiyatı da düşebilir.
    ....
    Kimse telefoncuya al şu telefonu sat, satınca parasını ver demez

Bunlardan dolayı bir telefoncu şöyle düşünür
    Öyle bir telefon almalıyımki fiyatı düşmeden elimde çok kalmadan satabileyim
    Öyle bir telefon olmalıki, satışta ekmek yemesem bile satış sonrası bir yansön ekran takayım bir kaçak batarya vereyim bir kapak bir kılıf bir mikrofon bir amfi bir şarj aleti.....................
    Yani satış sonrası ekmek yiyeceği garanti işe bakar.
    Bu bağlamda onları suçlamamak gerek.
    Eğer bakıcı yerine alıcı iseniz
    10-15 fark verin. Kapora verin(güveniyorsanız) bakın bal gibi getirecekler
    Çünkü en garanti para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urundepom.com -- 8 Aralık 2008; 13:14:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ticaretbudur.com

quote:

Orjinalden alıntı: videre

Ben hâlâ arıyorum bu telefonu. Birkaç Avea bayisine baktım ama yoktu. Tatilden sonra, Philips telefonlarının Türkiye temsilcisine sorup öğrenmeye çalışıcam. Telefon, Philips'in Türkiye internet sitesinde görünüyor ama raflarda yok. Ne biçim durum anlayamadım

Öncelikle hepinize iyi bayramlar dilerim
    Biz 1997 ve 2005 arası telefonculuk ve cepservisliği yapmıştık. Onun için telefoncuların ne düşündüğünü, hangi yol izlediklerini bilirim
    Türkiyedeki çoğu telefoncu sattığı telefonlardan para kazanmaz
    Diyeceksiniz ki nasıl kazanmaz çok pahalı oysa nete göre
    Şöyle kazanmaz.
    A telefoncusu günde 3-5 cihaz satar. Haftada 3-5 havalesi olur, Haftada 3-5 kolisi gelir.
    Haftada 20 cihaz sattığını varsayarsak distribütör başı 1 cihaz ancak düşer
    1 cihaz için direk distribütöre bayi olamaz. Ara toptancılara para yedirmek zorundalar
    Kargo kotaları olmadığı için adet başı 5-10 ytl kargo ödemek zorundalar
    Çoğu garantibank gibi bilinen bankaları kullandığından ve dönen para az olduğundan adet başı 1-3 ytl havale eft parası öderler
    Satış oranları çok olmadığı için banka taksit oranları yüksek olur. Mesela 12 taksit için %4 komisyon veren firma var, anadoludaki bir telefoncu en az %15 verecek.
    Birde bu telefoncu cihazı satıncaya kadar fiyatı da düşebilir.
    ....
    Kimse telefoncuya al şu telefonu sat, satınca parasını ver demez

Bunlardan dolayı bir telefoncu şöyle düşünür
    Öyle bir telefon almalıyımki fiyatı düşmeden elimde çok kalmadan satabileyim
    Öyle bir telefon olmalıki, satışta ekmek yemesem bile satış sonrası bir yansön ekran takayım bir kaçak batarya vereyim bir kapak bir kılıf bir mikrofon bir amfi bir şarj aleti.....................
    Yani satış sonrası ekmek yiyeceği garanti işe bakar.
    Bu bağlamda onları suçlamamak gerek.
    Eğer bakıcı yerine alıcı iseniz
    10-15 fark verin. Kapora verin(güveniyorsanız) bakın bal gibi getirecekler
    Çünkü en garanti para

Teşekkür ederim Değerli Arkadaşım. Ben de iyi bir bayram dilerim.

Üşenmeden ayrıntısıyla anlatmışsın her şeyi. Ben telefonu almadan önce bir kez de canlı olarak son kez görmek istiyorum. Bu nedenle raflara çıkmamasından şikayet ediyorum. Mesela Philips'in sitesinde X600 diye kapaklı, gri bir telefon daha görünüyor. Bu telefonla ilgili, diğer cep telefonu sitelerinde de hiçbir bilgi bulamadım:

http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_productid_CTX600GRY_00_TR_CONSUMER/Xenium+CTX600GRY-00

Tatil sonrası aramaya devam ederim, bulana kadar...

• Valla telefon hakkında verilen bilgiler adeta iştah kabartıcı.. bi bayram geçsin de almaya çalışalım şu teli ya sorulara yorumlarını esirgemeyen tüm forumdaşlara selam olsun
  • telefon biraz daha ince olsaymış daha güzel olurmuş.
  • selam herkeze

BMP, WBMP, GIF (87a ve 89a), JPEG

bu formatlarda resim destegi var telefonun özellikle bu tarz gifleri nerde bulabiliriz?
  • KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

Philips X500 almak isteyenlerin dikkatine aşağıdaki adres bağlantısına tıklayıp bir bakın bence.

http://www.teknomy.com/urunler/26142__philips-x500-xenium-cep-telefonu/
  • Ben telefonumu 195 liraya
    YAVUZ ILETISIM ELEKTRONIK TURIZM SAN VE TIC LTD STI
    Adres : HAMIDIYE CAD N:69/71 EMINONU ISTANBUL
    Telefon : (212) 5204750 'dan aldım.
    Doğubankın caddesi üzerinde Avea bayii.

Onun dışında telefonu 10 gün önce şarj ettim, çok konuşmasam da sürekli açık kaldı ve toplamda 20 saatin üzerinde müzik dinledim (16 saate kadar mp3 dinleme süresi diyodu sanki ama ona da anlam veremedim). Şarj halen yarıda. Gayet memnunum şimdilik telefondan. Yalnız bi yazılım hatası var, müzik arka plana atıldığında saati gösterme konusunda sorun yaşanabiliyo. Görünen saat arka plana atıldığı ana takılıp kalıyo. Saat menüsüne girip çıkınca kendine geliyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tersagun

Ben telefonumu 195 liraya

Onun dışında telefonu 10 gün önce şarj ettim, çok konuşmasam da sürekli açık kaldı ve toplamda 20 saatin üzerinde müzik dinledim (16 saate kadar mp3 dinleme süresi diyodu sanki ama ona da anlam veremedim). Şarj halen yarıda. Gayet memnunum şimdilik telefondan. Yalnız bi yazılım hatası var, müzik arka plana atıldığında saati gösterme konusunda sorun yaşanabiliyo. Görünen saat arka plana atıldığı ana takılıp kalıyo. Saat menüsüne girip çıkınca kendine geliyo.

hayırlı olsun iyi fiyata almışsın

ilk alanlar 209 ytl ye aldı..

• Bu bilgi çok iyi oldu. Çok teşekkürler arkadaşım.

quote:

Orjinalden alıntı: tersagun

Ben telefonumu 195 liraya

• Arkadaşlar bende bu telefonu HBdan aldım ve c.tesi elime geçti. Fakat 2 gün sonra yasal uyarı diye mesaj geldi ve telefonun 1 hafta içinde kapanacağı yazıyordu. Imei kayıt eettirmek için 1 haftadır uğraşıyorum hala sonuç yok... mecbur geri yollayacağım...
  • Şarjı merak edenler için;

- seyahat halinde 2 saatten fazla müzik dinleme
    - Bayram konuşmaları ( tahmin edersiniz :) )
    - Günde 50 SMS
    - Fotoğraf video çekme, mavi diş derken

8. gün geride kaldı ve 2 diş daha var. Bitiği günü de yazarım tahminim 4 gün daha gider.
  • bunu yazmam gerekiyor telefon bozuldu

garantiye göncerdim şebeke problemi oluştu telefonda.. çagrı gelmiyor gitmiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: prince57

Arkadaşlar bende bu telefonu HBdan aldım ve c.tesi elime geçti. Fakat 2 gün sonra yasal uyarı diye mesaj geldi ve telefonun 1 hafta içinde kapanacağı yazıyordu. Imei kayıt eettirmek için 1 haftadır uğraşıyorum hala sonuç yok... mecbur geri yollayacağım...

Bir uyarı...
    Sana gelen 'Yasal uyarı imei mesajı' ile telefonun imei kodunu karşılaştırdın mı ? Olurya belki bakmamışsındır diye söylüyorum.. Bazen 'sim' kartlarını başka telefonlarda denediğimizden dolayı operatörler o sim'e mesaj gönderiyor.
    Geçmiş olsun..

• Evet karşılaştırdım aynı. Geri gönderdim telefonu... Sağolun bu arada...
  • Arkadaşlar genel olarak telfondan memnunum ancak bu aralar çok nadiren telefon açıkkken ekran gidiyor simsiyah oluyor daha sonra düzeliyor biraz bekleyince java oyun falan yükledim virüs kapmış olabilir mi? yoksa şebeke hatasından dolayı mı?
  • Arkadaşlar bu telefon hakkında merak ettiğim konu yazı karakterlerinin nasıl olduğu.Daha önce aldığım Philips telefonların sevimsiz, Türkçe'ye uyum sağlamamış, göze hoş gelmeyen harf şekilleri vardı.Bu telefonda mesaj ve menü yazı karakteri(font) nasıl acaba?Nokia, Sony gibi güzel bir yazı şekline sahip olduğunu söyleyebilir misiniz?
  • Arial yazı tipine çok benziyor diyebilirm gayet hoş ve kibar. T9 da ç,ş,i,ü,ö gibi harfleri bulabiliyosunuz. Türkçe kakakter uyumlu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zzoorroo

Arial yazı tipine çok benziyor diyebilirm gayet hoş ve kibar. T9 da ç,ş,i,ü,ö gibi harfleri bulabiliyosunuz. Türkçe kakakter uyumlu.

Bilgi için teşekkürler arkadaşım...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.