Şimdi Ara

Phillip Cocu Hakkında Analiz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hollandalı gazeteci, Cocu hakkinda analiz yapmış. Anlattıkları doğruysa ikinci bir Aykut geliyor gibi.
    Gerçi bir paragrafta, böyle oynatmasının sebebi, kadro yapısı ile alakalı vb. demiş.

Ben PSV yi takip etmedim. Gazetecinin anlattığı gibi, sıkıcı garantici bir oyun mu oynuyor genel olarak ?

-------------------------------------
    Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü olmasına artık kesin gözüyle bakılan Phillip Cocu’yu, PSV Eindhoven’ı uzun yıllardır takip eden Hollandalı gazeteci Corne Hendriks’e sorduk. Hollanda’nın önde gelen devlet televizyonu NOS’ta çalışan Hendriks, Cocu ile ilgili çok çarpıcı tespitlerde bulundu.

PSV Eindhoven ile son 5 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik adamı Milliyet için tüm yönleriyle analiz eden Hendriks şunları söyledi:

- Bu sezon şampiyon olmasına rağmen eleştirildi. Tüm sezon 4 ya da 5 maç PSV oyunuyla taraftarı memnun etti. Birçok maçı son dakika ve kazandılar. 3-0’lık Ajax  kadar ciddi eleştiri vardı taraftardan. Zaten bu maç sonrası takım şampiyonluğu elde etti.

- Cocu için sonuç önemlidir. Defansif oyun anlayışı daha ön planda. Gol yemeyi sevmez. Özellikle kontra ataklarda etkili bir takım ortaya çıkardı.
    Meksikalı Lozano bu konuda en etkili isimdi. Phillip Cocu’nun bu oyun tarzında mevcut takımın kapasitesi de etkili olabilir.

- Barcelona’ya gitse doğal olarak takımı burada yönettiği gibi yönetmez. Bu tercih oyuncu kalitesi ile alakalı biraz. PSV’de 90 dakika yüksek baskı altında oynayacak, hücum yapacak oyuncusu da yok. Bunu da söylemek lazım. 4-4-3 oynatır. Öndeki üçlü Lozano, Luuk de Jong, Steven Bergwjin’den oluşuyordu.

- Cocu’nun en büyük özelliği inşaa etmektir. PSV’yi adım adım inşa etti. Sabırla başardı bunu. Sonunda belki oyun olarak eleştirildi ama istediğini de aldı. Taktik anlamda bir dahidir. Bence ayrılık zamanı gelmişti. Son beş yılda üç şampiyonluk kazandı. Fenerbahçe’ye gitmesi büyük sürpriz. Hollanda’da herkes buna çok şaşırdı.

- Yapı olarak çok sakin biridir. Türkiye’de yapabilmesi bence çok zor. Fenerbahçe’deki ortamın pek onun karakterine uygun olmadığını düşünüyorum. Oradaki baskıyı biliyorum. Cocu’dan başarı isteniyorsa mutlaka sabredilmeli. Aksi taktirde sonuç alması çok zor.

- Genç oyuncular konusunda çok hassastır. PSV’nin akademisi bu konuda çok başarılı. Buradan birçok oyuncuyu kullandı. Onları geliştirmeyi ve oynatmayı çok sever.

Phillip Cocu, Hollanda futbolunun son dönemdeki en önemli teknik direktörleri arasında gösteriliyor. 4-3-3 dizilişini benimseyen 47 yaşındaki başarılı çalıştırıcının oyun planında takım bütünlüğü ve kontrataklar da çok önemli yer tutuyor

http://m.milliyet.com.tr/taktik-dehasi-fenerbahce-2692281-skorerhaber/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 21 Haziran 2018; 20:27:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cocu defansif oynatan bir hoca olsa PSV de oyuncular geçtiğimiz sezon bu istatistiğe ulaşamazlardı.

Cocu nun 4-3-3 düzeni ile yönettiği PSV takımındaki oyuncu verileri

Phillip Cocu Hakkında Analiz. Phillip Cocu Hakkında Analiz.

• Takımın ve oyuncuların genel kalitesine göre oyun anlayışı var anlamı çıkardım.

Belki bizde baskılı oyun oynatır. Tabi buna uygun bir kadro yapısı şart..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstatistik yanıltabilir hocam. Aykut hoca ile çok gol atan bir takımdık o acıdan bakarsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 21 Haziran 2018; 21:17:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

İstatistik yanıltabilir hocam. Aykut hoca ile çok gol atan bir takımdık o acıdan bakarsan.
    Doğru ama 4-3-3 ofans oynatıyor adam. Aykut hoca 55-60 dan sonra takımı geriye çekip defansif oynatıyordu.

Fark burada bence. Valbuena da sürekli şans bulacaktır.
  • Resmi olarak açıklanmadı. Eğer FB'ye gelirse inşallah göze hoş gelen bir oyun anlayışıyla oynatır takımı.

Gerçi, eleştirme amaçlı açmadım konuyu. Ali başkana güvenim çok.
    Haa her sene olduğu gibi FB'nin şampiyon olmasını çok isterim.
    Ama olunmazsa da, çok sorun etmem.
    Plansız programsız, kulübe ileride zarar verecek bir yapılanma ile şampiyon olmaktansa;
    Planlı programlı, kurumsal ve sağlam bir kulüp yapısını tercih ederim.
    Böyle bir yapı ile kalıcı başarı da zamanla gelir.
  • yav iyi guzelde bu tartisma konusunu kim niye kitledi abi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vitor Pereira Takip Konusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: We Will Dominate

yav iyi guzelde bu tartisma konusunu kim niye kitledi abi
    Popüler konularda, siyasi konuları geride bıraktığı için olabilir

• Benim için futbolda sonuç önemlidir. Eğer takim 1-0 2-0 2-1lik sonuçlarla iyi defans yapipta istikrarli bir şekilde maçları kazanacaksa kabul. Aykutun en sacma yönü savunma yaptiramamasiydi. Josef topal oynatıp kanatlara sırf defansif,savunmaya yardım ediyor diye atif ve dirari koyup sene sonu ligte 36 gol yiyip kupada finalde 3 gol yemesi örnek. Şayet 60 gol attirip 20 25 arasi gol yedirip şampiyon yaptiracaksa gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: We Will Dominate

yav iyi guzelde bu tartisma konusunu kim niye kitledi abi
    Evet, kilitlenmis, teknik bir sorun var bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler tartışma konusu neden kilitlendi ?

• Ortalama 2.5 golle oynamış bir adama Aykut gibi demek oldukça anlamsız kaçıyor. zira biz maçta 3 gol olur mu diye iddia ya giriyorduk ki bizim sıkıntımız gol atmak falan da değil. Gol yemek.

En çok gol atan takımların başında gelip şampiyon olamıyorsan işi doğru yapamıyorsun demektir.
  • Ben hep söyledim

Hollanda ligi Türkiye ligi birbirinin zıttı

Birinde genç rekabetçi hedefli oyuncular varken diğerinde yaşlı hedefsiz rekabet gücü düşük profil olan oyuncular var.

Bu oyuncuları motive etmek Hollanda ligindeki oyunculardan çok Zordur.

Burda üst düzey ligden rekabeti kafasında bitirmiş oyuncu geliyor geldiği ligdeki oyun seviyesinin altında oynuyor

Çok iyi bir td bile bu konuda Türkiye liginde Zorlanır

Bu yüzden ben hep Rusya Ukrayna brazilya Yunanistan liglerinde başarılı olan hocaların bizim lige daha çok uyum sağlayacağını düşünüyorum

Ancak yeterli sabır gösterilirse genç hedefli ama yıldız profili düşük biri takıma destek verilirse ki olması gereken bu o zaman Almanya Hollanda ispanya vs ekolü başarılı olur bizde de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 25 Haziran 2018; 13:29:1 >
  • İyi savunma oynatan hoca Lucescu idi mesela. Adamin takimlari gercekten de kapandi mı gol yemeyebiliyordu.

Fenerbahçe taraftarı ve Aykutu bu kadar karşı karşıya getiren iki maç var.

2-0 öne geçip beraberliği zor kurtardığımız Galatasaray maçı.(Alexin ve Sowun muthis gol attigi mac)

1-1 berabere biten Vitoria plzen maçı(tırnaklarimızı yediğimiz, karnımıza ağrılar sokan maç)

Aykut Kocaman ne iyi bir defans takimi kurabildi, ne de basan,ısıran, hem kontradan hem de yerlesik duzende ustduzey hucum eden bir takim kurabildi.

Cocunun kesinikle Aykut Kocamanin kabiz futbolundan yana tavir koyacagini dusunmesem de, basarili olur mu olamaz mi, bu hala soru isareti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerlimasuk -- 28 Haziran 2018; 10:51:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerlimasuk

İyi savunma oynatan hoca Lucescu idi mesela. Adamin takimlari gercekten de kapandi mı gol yemeyebiliyordu.

Fenerbahçe taraftarı ve Aykutu bu kadar karşı karşıya getiren iki maç var.

2-0 öne geçip beraberliği zor kurtardığımız Galatasaray maçı.(Alexin ve Sowun muthis gol attigi mac)

1-1 berabere biten Vitoria plzen maçı(tırnaklarimızı yediğimiz, karnımıza ağrılar sokan maç)

Aykut Kocaman ne iyi bir defans takimi kurabildi, ne de basan,ısıran, hem kontradan hem de yerlesik duzende ustduzey hucum eden bir takim kurabildi.

Cocunun kesinikle Aykut Kocamanin kabiz futbolundan yana tavir koyacagini dusunmesem de, basarili olur mu olamaz mi, bu hala soru isareti.
    bu yanlış
    lucescu yüzünden galatasaray öne geçtiği maçlarda çok sıkıntı çekti.
    Eskiden şampiyonlar liginde 1. grup aşamasından sonra tekrar gruplar geliyordu.
    2.tur gruplarında barcelona,roma,liverpol, galatasaray şeklindeydi. Galatasaray bu grupta ilk 5 maçtan 5 beraberlik almıştı yanlış hatırlamıyorsam ya 5 maç ya 4 maç hepsinde öne geçip lucescu'nun skor tutamaması yüzünden 1 puanla ayrıldık. rakipler güçlü olabilir fakat üst üste her maçta öne geçip yakalandık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 28 Haziran 2018; 11:34:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan19

bu yanlış
    lucescu yüzünden galatasaray öne geçtiği maçlarda çok sıkıntı çekti.
    Eskiden şampiyonlar liginde 1. grup aşamasından sonra tekrar gruplar geliyordu.
    2.tur gruplarında barcelona,roma,liverpol, galatasaray şeklindeydi. Galatasaray bu grupta ilk 5 maçtan 5 beraberlik almıştı yanlış hatırlamıyorsam ya 5 maç ya 4 maç hepsinde öne geçip lucescu'nun skor tutamaması yüzünden 1 puanla ayrıldık. rakipler güçlü olabilir fakat üst üste her maçta öne geçip yakalandık.

Alıntıları Göster
    Eğer son Barcelona maçında, Luis Enrique'nin ofsayttan attığı gol olmasaydı,Galatasaraylı futbolcular pasların şiddetini daha iyi ayarlayabilselerdi, Galatasaray o çok da matah olmayan kadrosuyla şampiyonlar liginde çeyrek finale kalabilirdi. Ana iskeletin dağıldığı, Florquin,Peres,Mpenza gibi vasatı aşamayan kiralık oyuncularla, aynı sezon ligde de şampiyon oldu Lucescu.

Kaldı ki, o dönemdeki Liverpool bugünkü Liverpooldan, o dönemki Roma da bugünkü Romadan daha iyi takımlardı. Deplasmanda oynanan özellikle Roma maçında hem saha içinde, hem de saha dışında Galatasaraylıların yediği dayak mevzuuna hiç girmiyorum bile.

Bana kalsa, savunma değil hücum oynatan bir hoca temennisinde bulunurum. Ama savunma oynatan bir hoca isen de, bunu adamakıllı uygulaman lazım.

Aynı Lucescu, sene sonu şampiyon olmasına rağmen Galatasaraydan kovulmuş, Beşiktaşın başına geçmişti. Beşiktaş hazırlık kampında 4lü savunma ile Aek miydi Aris miydi bir Yunan takimina 5-0 yada 5-1 kaybetmişti. O günden sonra Luce hiç inanmadığı 3lü savunmaya dönmüş(oyuncular 4lu savunma oynayamadıgi icin), elindeki malzemeye göre kurduğu sistemle Sergen gibi Tümer Nouma gibi yetenekli oyuncularından maksimum verim alıp şampiyon olmuştu. Cocudan beklediğimiz de en azından böyle zekice hamleler, yıldız oyuncularımizla kavga eden, onları yedek kulubesinde bırakan değil, onlardan yararlanan ve bize defansif oynasa bile gözümüzün pasını silecek organizasyonlarda bulunacak bir kompakt takım oluşturmasıdır.

Neustädter, Skrtel ve Beto gibi oyuncularla iyi defans yapmasını beklemiyoruz. Iyi bir savunmacı alıp, orta sahada çapa olarak ya Josef ya Topal yada hiçbiri seçeneğini sunmasını bekliyoruz, Dirar illa oyanyacaksa sağ bekte oynasın, sol bekte düzgün bir isimle anlaşılsın, en azında iç saha maçlarında "patron benim" hissi veren bir Fenerbahçemiz olsun istiyoruz. Bu, Galatasaray ve Beşiktaşin da performansını artıracaktır. Mahmut Uslunun maç sonu saçma açiklamalarla ortamı gerkesiz yere germediği, kaliteli oyunlarla daha futbol odaklı bir ligimizin olması, Avrupada da takimlarımızın iyilliğine olacaktır.

• fenerlimasuk kullanıcısına yanıt
    Ben konunun başında da yaZdım

Kaliteden ziyade yarışmacı oyuncu grubu kaliteli oyuncu alamazsın alırsan hedefsiz kalitesiz oyuncu alırsın. Buna Fernando Gomis belhanda skertel lens Valbunea Gulliano dahil.bunun yerine genç yükselen gerekirse 2.ligden oyuncu Alman lazım. Ama bu oyuncu o takımı o ligin üstüne çıkmış kariyeri yükselen oyuncu olmalı. Bu da sadece gs fb BJK ile olmaz ligin mantalitesi değişmesi lazım

Bu yüzden Ne oynatıp ne oynatmayacağı önemli değil

Bizim ligde yapabilecek mi en büyük sorunu o

Psv de genç hedefli oyuncularla oynarken burda hedefsiz ve genelde kariyeri düşüşte olan oyuncular olacak.

Dediğim gibi defansif ya da ofansif mi oynatacak değiş asıl problem Türkiye’de başarılı olabilecek mi

Bugün klopp gelsin bu oyuncu Profiliyle başarılı olma şansı terimden Şenol Güneş’ten hatta Ersun Yanal’dan daha az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 28 Haziran 2018; 15:51:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FAA9DFD80

Cocu defansif oynatan bir hoca olsa PSV de oyuncular geçtiğimiz sezon bu istatistiğe ulaşamazlardı.

Cocu nun 4-3-3 düzeni ile yönettiği PSV takımındaki oyuncu verileri

Defansif oynayan takım az gol atar diye bir kuralmı var ? defansif oynatıyor 5 pozisyona girip 3 ünü atıyor , aykutun geçen yıl yaptığı gibi ama zevksiz oyunla

• ben hollanda'da psv taraftarıyım birçok maçını izledim. bazı takımlara averaj kastılar onları saymıyorum çünkü rakipler harbi amatörce savunma yapıyolardı acın bakın isterseniz netten. bergjwin 5-6 adamı çalımlayıp gol attı hatta bi tanesinde onun haricinde zorlu maçlarda ajax-feyenoord az kontrollü oynayıp maçın akısına göre hücum-savunma yapıyorlardı. ama hollanda ligi olunca insan bi şey diyemiyor resmen takımlar savunmasız top oynuyolar 18. takım bile oyunu kilitlemeye oynamıyor. kadıköyde yine fener kazanır cogu maçı da deplasmanda takımları biliyosunuz 10 kat beton :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Yves Didier Drogba

Defansif oynayan takım az gol atar diye bir kuralmı var ? defansif oynatıyor 5 pozisyona girip 3 ünü atıyor , aykutun geçen yıl yaptığı gibi ama zevksiz oyunla

Alıntıları Göster
    Cocu Aykut Kocaman gibi zevksiz oynatmaz takımı. Aykut Kocaman golü yediğinde takımı komple geriye çekiyor.

Cocu böyle bir hoca değil. 4 yılda 3 kez şampiyon oldu PSV de. Geçtiğimiz sezon 87 gol attı PSV.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.